Марта веч' дойде - към цветарски подвизи зове!..(22)

• 26 357
  • 398
  •   1
Отговори
# 195
 Момичета здравейте!
Имам въпросче.
Купих си арека и сега се чудя за пресаждането й,има ли нещо по особено ,което трябва да зная?
В момента коренчетата й са леко над пръстта,така ли трябва да остане,и в каква саксия да я пресадя,голяма или малка?

# 196
Момичета, записвам се при вас в отбора на цветарките.

# 197
Добре си дошла   bouquet

# 198
  • Русе
Добре си дошла   bouquet
и от мен добре дошла.

Започнахте ли са торите цветята вече? Нали до март трябвало да си почиват и тогава да се поднови торенето?

# 199
  • София
Аз започнах вече, слагам във водата за поливане „МАСТЕРБЛЕНД”универсална тор.
Днес си подрязах стайното кленче, сложих връхчето във вода и ще чакам да пусне коренчета.

# 200
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Започнахте ли са торите цветята вече?

не cпирам да торя, зимата торя 1 път на 6 седмици, лятото на всеки 2.  Peace

# 201
Започнах и аз с торенето на заспалите мушката и сакъзчета.

И аз живот и здраве ще озеленявам голям балкон и тогава ще е голямото мотаене по разсадниците Praynig Crazy

# 202
Здравейте мами досега не съм писала тук, но имам доста цветя и много се радвам че има такъв форум. Искам да ви питам нещо днес извадих цветята на терасата та се чудя вечерта да ги прибера ли или могат да стоят вече навън. Аз съм от Русе и при нас е доста топло вече, нощите температурата пада до 8-9 градуса.

# 203
  • из България
здравейте на всички
От скоро взех да оглеждам цветя и не съм много на ти с тях.Искам да попитам как се казва това цвете за да знам как да го отглеждам,предварително благодаря

# 204
# 205
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

това е бегония, индиректна светлина, да не се засушава и да се внимава от преполиване, цъфти много. не се отглежда трудно.
често го напада бръшнеста мана.  Peace

# 206
  • из България
asyalein благодаря за бързия отговор

# 207
Добре си дошла   bouquet
и от мен добре дошла.

Започнахте ли са торите цветята вече? Нали до март трябвало да си почиват и тогава да се поднови торенето?

Благодаря за посрещането.
Аз моите мисля да ги вадя на двора /живея в къща/ след Благовещение. За нещастие сакъзчетата ми измръзнаха есента и сега ще ги завъждам на ново. Също ми измръзна и едно восъче и "Паричковото " дърво. Хем стояха  на вътрешни стълби в къщата между етажите, но то тая зима...просто не е истина кви студове бяха. Надявам се да не са умрели съвсем  Sad. За торенето-не ги торя зимата, тъй като ги държа на хладно, мисля,че трябва да си починат.

# 208
  • Силистра
Здравейте, момичета!
Аз не съм кой знае каква цветарка, но се опитвам, надявам се с вас да ставам по-добра.
Виях че говорите за торенето, а с какво торите, аз май с нищо  Embarassed ?

# 209
От изложението в НДК си взех един течен тор на "Витафлор"-универсален.
Два пъти месечно се използва  за почвено поливане или листно пръскане.
До сега не бях слагала никакви торове,но почвата ми е "домашна",тоест е богата на торове.
Моля се сега с тоя изкуствен тор да не си уморя цветята.

Общи условия

Активация на акаунт