Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява феталната морфология?
Какво представлява амниоцентезата и защо се извършва?
Как мога да сменя личния си лекар в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява феталната морфология?
Феталната морфология е специализиран ултразвуков преглед, извършван през второто тримесечие на бременността (обикновено между 18-та и 22-ра седмица). Целта на този преглед е да се оцени развитието на бебето, включително неговите органи, кости, мускули и други структури. Може също така да помогне за идентифициране на потенциални аномалии или проблеми в развитието на плода.
-
Какво представлява амниоцентезата и защо се извършва?
Амниоцентезата е медицинска процедура, при която лекарите вземат малко количество течност от околоплодния мехур на бременната жена. Това обикновено се прави между 15-та и 20-та седмица от бременността, за да се провери за генетични аномалии и хромозомни нарушения като синдром на Даун. Препоръчва се предимно за жени над 35 години или тези с висок риск от генетични разстройства.
-
Как мога да сменя личния си лекар в България?
-
Какви са рисковете и процедурата при амниоцентеза?
-
Какво представлява амниоцентезата и кога се препоръчва да се извърши?
Виж как си се справила с монтажите:)Хубаво бебе/зетя/ 

Сладуранка
/Обаче,когато се родят синовете ни...идея нямаш каква любов те завладява,повярвай ми-с годините съм го разбрала/виждаш подписа ми/
То и без друго варненки сме малко...Ама още не сме се решили на среща.Ако някоя има идея...
Другия месец ще ми каже със сигурност какво ще е.
Аз никога не съм искала да имам момиче. Имам две момчета и за третото също не ми се искаше да бъде момиче. Тъй като диагнозата ми е мисед, някой ден ако решим отново да имаме трето, пак не мога да кажа, че искам обезателно момиче. Каквото и да е, ще го обичам много.
Вече имах момче и не знам защо, бях сигурна, че и второто бебе е момче. Бях шокирана, когато лекарката ми каза, че е момиче. Честно казано, направо се разстроих.
Та понеже си спомням, и че и други мами тук се оплакваха от същото, съветът ми е да се наблюдавате, и може би ще откриете храната, която дразни червата ви. Аз вече ще се въздържам съвсем сериозно от сиренето, защото не си струва удоволствието от хапването.
А,Дидка?Я се виж каква си слаба,а коремчето голямо
Малеее, шматка
Обсъждаме ги със съпружеството. Има още два дни да разглежда сайтове. И да преценим от какво ще имаме нужда. Много изгодни ми се струват, та сигурно ще те помоля или да ми донесеш, или изпратиш. Ще го говорим