Покажете си хола / споделете идеи-2

• 83 496
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
  • София
... Лошото е че, кухнята ще е дефакто на балкона и няма как  да закача  достатъчно шкафове ...

Така и така ще изкарвате тръби, сложете кухнята, където ви е удобно, не е задължително да е на балкона.
Ние я направихме в тъмната част на хола, ако искаш да ти е по-широко, усвоете балкона, на нас не ни харесва идеята и затова си го оставихме. Холът ни е от по-късите, ако вашият е с 6-те метра, ще стане още по-добре  Peace
Там зад масата, където си личи шпакловката беше барплот, който иззидахме и после съборихме  Laughing много смалява стаята, става за големи помещения, не прави грешка да слагаш в хол на панелка.

НИКОЛ, благодаря за снимките и отговора......идеята е добра- кухнята да е на тъмната страна на хола, но за съжаление там имаме 1 врата от коридора и в същата равнина 1 врата за спалнята( преходен е).....тоест тъмната страна не може да се използва за кухня.

Манди...пусни снимки, за да почерпим и ние идейки Heart Eyes

Evka...мисля че малко оранж  или жълто ще огрее и стопли твоят хол. Кухнята ми е оранж+ жълто и малко светло синьо.....западна е и до сл.обяд е тъмна, но тези цветове я "развеселяват"

# 241
Здравейте,
нашия хол последно беше така http://images20.snimka.bg/004471448.jpg ,но "сменихме"хола с всекидневната http://images20.snimka.bg/004523133.jpg,че се хранихме на ниската холна маса и малкия пипаше много по масата. Нямам актуални снимки в момента,но сега нямам и апарат ,за да ви покажа как стана след разместването.

# 242
  • Пловдив
Мацки, кажете според вас какъв цвят диван ще пасне пред този тапет

Тапетите са всъщност 2, но ще ги комбинираме така, а диванът ще стои точно пред тази стена. Цвят екрю е неприемлив при това малко дете  Rolling Eyes Embarassed Всички останало ще е решено в избелен дъб и тук-таме (но много мъничко)  кафяво

http://www.tapetenshop.de/files/out/wysiwyg_dateien/Image/galeri … big/avenzio_3.jpg

Ето така пък изглежда стая с такива тапети, но ние от малките точки почти няма да слагаме

# 243
змейковица , ти си ги имаш цветовете в самата снимка.Ако е пред оранжевото диванът трябва да е с цвета на стола от снимката , ако е пред светлия тапет с точките - като завивка ли е , покривка ли е на леглото , нещо тъмно кафяво.Щом светлия цвят е неприемлив , то ти остава другият вариант.  Peace

# 244
Когато си сложихме бели тапети с сатенен ефект в хола/южен/ стаята сякаш светеше.Бялото излъчваше светлина и стаята е много светла, преди беше с бежаво-жълтеникави тапети и изглеждаше по-мрачна.
Детската беше с лимоненожълти тапети и също беше много светла , но сега с наситено розавото като , че ли е по-тъмна.

Това по повода на въпроса на Евка.
Много хора не гледат на бялото като цвят, но то си има своето излъчване и носи светлина  и в по-тъмни момещения.

Тук не става въпрос за бял латекс, варосани стени и т.н. , които и за мен са демоде и така се процедира по селата.

# 245
  • Пловдив
змейковица , ти си ги имаш цветовете в самата снимка.Ако е пред оранжевото диванът трябва да е с цвета на стола от снимката , ако е пред светлия тапет с точките - като завивка ли е , покривка ли е на леглото , нещо тъмно кафяво.Щом светлия цвят е неприемлив , то ти остава другият вариант.  Peace

Диди, а ако е оранжев дивана много оранжево ли ще стане  Mr. Green

П.С. Диванът ще се пада по-скоро пред мотива с кръговете

# 246
змейковица, мисля че ще стане много оранжевото.Какви са притесненията ти за по-тъмния цвят ? За светлия разбрах !  Laughing Избягай малко от това оранжево , всички си правят диваните я в оранж , а в червено , то стана масовка - не можеш да различиш един хол от друг.Интересни тапети си избрала и макар пак да са в оранжевата гама , важното е че не си направила едноцветни стени. Според мен диванът ще стои много по-добре , ако е в цвета на тъмните кръгчета - на снимката ми се виждат като светло млечно-кафяви , а не тъмни.  Peace

# 247
Виж и рамката на картината , която е закачена в оранжевата част - колко хубаво се откроява!Диванът ще стане акцент , а няма да се слее със стените !  Peace

# 248
  • Пловдив
Мерси, Диди, аз всъщност не исках да казвам моето мнение, исках вашето непредубедено мнение  Heart Eyes

Точно това ми е идеята и на мен кафяв диван, но не шоколадово, а  по-светло  Hug
Абсолютно права си и за картината - тя си е доста идейна с остатъци от тапетите е направена  Grinning

Живот и здраве зимата ще показвам, вече нямам търпение - всичко съм измислила  Blush

# 249
Айде , действай тогава , пък може да врътнеш и една картина накрая !  Laughing Успех !    bouquet

# 250
  • София
Бръм, благодаря ти   bouquet Виола2003 туко що свалихме старите тапети с триста и тридесет зора и повече не ща и да чуя за тапет поне за момента. Смятам да направя комбинация от два цвята или срещуположно или на една стена разделена на триъгълници. Холът си ми е доста тъмен почти не влиза светлина и бялото също не помогна беше и такъв. За това сега реших по-крещящи цветове и точно с такъв сатенен отблясък за да отразява малкото влизаща светлина.

Имам и още един въпрос.Има декоративни мазилки за вътрешна стена които са цветни имат лек бронзоф ефект и стоят неравномерно като боя незнам как да го обясня, все едно на петна. Та въпроса е колко струват ако някой знае и от къде да ги намеря днес обиколик всичко покрай мен и дори се чудеха за какво говоря.  Laughing

# 251
Айде , айде! Какво му е лошо на оранжевото! Придава настроение. При мен всичко е оранж и въобще нямам впечатления , че е масовка. Виж венгето стана масовка.  Като тръгнах да си правя кухнята се рових много из форума  впечатлението ми беше, че масовката е кухня и мебели поне с цвят на дърво ако няма пари за масивна дървесина. По смелите правеха венге.
Да не говорим, че българина масово си пада по подобни неща http://shop.yavor-bg.com/showimageprod.php?id=5795&typeS=big

Последна редакция: вт, 15 юли 2008, 22:03 от fat.wombat

# 252
Няма лошо в самия цвят и никой не отрича настроението му.Ако поразгледаш темите за кухните и холовете , ще видиш колко експлоатиран е цветът , заедно с венгето , червеното , избеления дъб и ванилията.Забравих и зебраното.
И не приемай нещата лично , това  е просто мнение , а всеки сам си прави изборът как и в какви цветове да се обзаведе !
  Peace

# 253
  • burgas
MVD, ако не се лъжа хола е 6/3.5метра.Мебелите/без дивана/ са по поръчка. Копие са на полските BRW.Щорите ми струваха около 200лв./ 1м-0.90м-1м са им размерите/, а прозорците са 0.90-0.80-0.90м. исках да не се вижда профила на дограмата.За почистването на дивана - кучето не влиза там, а иначе калъфите му се свалят -все пак децата влизат и пипат

leaaa, белия тапет е от Мастерхаус, а черния от Домко.

# 254
  • густо майна Филибето
Ако търся провокация , на този тапет бих му сложила тъмнолилаво. Ако искам хармония, шоколадовия цвят е супер.  Ако реша да е нещо между двете - тъмночервено.  Все пак всичко зависи от пода и останалата мебел.

Общи условия

Активация на акаунт