Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 523
  • 599
  •   1
Отговори
# 270
  • София /Абсурдистан
момичета, здравейте.
знам,че тук сте познавачки, та да ви питам един супер лаишки въпрос.

трябва да подлепя една горна част на рокличка. намерих в къщи едно бяло подлепващо, което от едната страна е по-грубичко, а от другата по-мъхнатичко. та, питането ми е от коя страна трябва да го лепна с ютията?
От към по-грапавата страна  Peace Ако я погледнеш на светлината, ще видиш лек блясък на кристалчетата лепило.

# 271
Unknown_lady, благодаря за бързия отговор.   bouquet

това за кристалчетата никога нямаше да се сетя.

и ако днес бях намерила по-рано темата, нямаше да се блускам с  почти философско-логическите разсъждения на тема "как върви посоката на плата и кое по-точно е вярната нишка, съвпадаща със стрелката то кройките". Laughing

# 272
  • на втория етаж
Да ви покажа последната рокля,която довърших.Снимката е на закачалка,облечена стои много по-добре,но ....няма как.

# 273
много ми харесва   bouquet

# 274
Да попитам за връзките на роклята ... на фуния ли са правени .... на каква машина и можеш ли да ми снимаш приспособлението.

# 275
  • на втория етаж
Да попитам за връзките на роклята ... на фуния ли са правени .... на каква машина и можеш ли да ми снимаш приспособлението.

Не ,не са на фуния.Веревна лентичка,само с помощта на ютия подгъвам единия край.Под крачето прегъвам другия,сгъвам и минавам тегела.Надявам се обясненията ми да са разбрани  newsm78
Фуния има в Аксиомата,но още не съм решила дали да си вземам,и така ми се получава. Hug

# 276
  • София
Здравейте момичета,моля ви за помощ и съвет  Praynig
Съсипах си любимия ми нов панталон.С препарат за петна му падна боята и не мога да го преживея  Cry
Искам по някакъв начин да прикрия избелялата част и си мислех за някаква бродерия в същия цвят да се направи отгоре.
Или ако се сещате за нещо друго  Rolling EyesС боядисване на панталона май няма да стане  newsm78
Къде мога да го дам да ми направят бродерия(аз живея в Младост,ако има наблизо)?

# 277
Някой може ли да ми помогне с нагледни идейки за покривка за диван, която да се ушие така че да не се свлича при седене. В ума ми е нещо с ластици или връвки, но се чудя още. Ако сте срещали из нета нещо подобно, моля да ми помогнете. Praynig Heart Eyes

Сигурно си готова вече, ама аз след дъжд качулка Simple Smile
В нас съм опаковала всичко де що може. Правя си кройки на елементите на дивана(фотьойла) с вестник и така...следва едно зашиване на ширити по местата, където трябва да се опъне добре и система от връзване  Mr. Green
Едва ли има нещо готово като кройки, защото моделите на диваните са толкова различни...
да покажеш после Wink

# 278
обещаната снимка на принцеската рокля : http://media.snimka.bg/0271/006798319-big.jpg

# 279
  • на втория етаж
обещаната снимка на принцеската рокля : http://media.snimka.bg/0271/006798319-big.jpg

Ауу,страхотна е!!!Особено буфанчето на ръкава и тази отрязана талия... Peace Peace Peace
Браво,принцеската сигурно е на върха от щастие!

# 280

Аууу, наистина е страхотна  Peace Peace Peace

Момичета, аз днес ще ходя на курса, за който писаха в темата. Това ще е първа среща и няма да има занимания. Ще кажа какви са ми впечатленията  Grinning

# 281
здравеите, въпросът ми е за нещо далечно от онова, което коментирате, но моля за отговор - искам да си шия официална рокля с рязана талия с колан и с по две плохи, продавачката в магазина каза, че ленът е добър избор, а шивачката - че плохите ще стърчат. Моля кажете вашето мнение, ако ленът не става, препоръчаите материя. Малко дълго стана - съжалявам.

# 282
  • София /Абсурдистан
здравеите, въпросът ми е за нещо далечно от онова, което коментирате, но моля за отговор - искам да си шия официална рокля с рязана талия с колан и с по две плохи, продавачката в магазина каза, че ленът е добър избор, а шивачката - че плохите ще стърчат. Моля кажете вашето мнение, ако ленът не става, препоръчаите материя. Малко дълго стана - съжалявам.

Избери си някаква копринена материя. Ленът в повечето случаи не толкова стърчи, колкото се мачка и като се смачка, на нищо не прилича. Ако обаче ленът е от по-твърдия и е чист, не е смес - да, ще стърчи.

# 283
благодаря Simple Smile

# 284
  • Севлиево
Мимиту... съвсем на място си дойде отговора ти на моето питане Hug. В момента съм на гости у свеки и нейните дивани ще опаковам. Скроила съм едно парче и още се туткам докато измисля как да го направя така че да се окачва на облегалките без да се свлича. Идеята с вестниците ми хареса ще се възползвам. Тази седмица ще трябва да го ушия и ако не забравя ще снимам. Плата ми е промазка и като го наложих на дивана и седнах върху него ми се струва че няма да се свлича лесно, но ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт