Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 537
  • 599
  •   1
Отговори
# 255
  • най-шареното място
Lina kaz, аз се интересувам! Писах ти лично съобщение.

Luboznatelna, мерси! Има си кусурите, но си я харесвам заради настроението.

Момичета, ако искате да пробвате, опитайте непремено!

В крайна сметка, не е необходимо да е достойна за изложба бродерията за да ви носи удоволствие. И можете да започнете с памучни конци. Аз като човек с малко опит, шия предимно с тях /калинката е с памучни конци/. Коприна използвам по-рядко. заради здравината на нишката и на готовото изделие.

Но ме запалихте да се пробвам по-често с коприна и снощи си избрах един модел и няколко конеца. Като стигна до това и да го ушия ще покажа.

Последна редакция: вт, 29 юли 2008, 09:54 от арт мама

# 256
Unknown lady, Lina kaz страшни сте, благодаря, следя ви с интерес   bouquet  bouquet   bouquet

По отношение на дизайнерските курсове, някога се бях записала в един колеж по моден дизайн, не му помня вече името, но се намираше до един мизерен хотел Сара в София. Имам позната, която го е завършила и е доволна, но според нея там практиката не е много силно застъпена и човек трябва да шие някъде, за да се научи. Както и да е, аз ходих известно време, но всичко ми се стори твърде мошенническо и скъпо.  По-късно разбрах, че и в Нов български има специалност моден дизайн, а някой говорешеи за теоретични курсове там, но аз вече бях загубила интерес.
 newsm78 не че дадох кой знае каква информация де  Simple Smile

# 257
  • София /Абсурдистан
Калинката е хубава  Peace Апликирана е и плата е памучен до колкото вижддам от снимката. Ако се апликира с памучен или вълнен плат, то и конца може да е памучен, може и копринен, по избор; ако плата за апликация е копринен или някаква изкуствена материя, въобще всякакъв плат, който има някакъв блясък, то конеца трябва да е копринен, иначе ще стои грубо.

# 258
  • София /Абсурдистан
Намерих и снимах само една моя ушита картинка. Това бяха предници на детски роклички, които съм бродирала. Другите за сега не мога да ги намеря, някъде съм ги забутала. Но открия ли ги, ще снимам и тях и ще показвам.

# 259
  • най-шареното място
Вълшебни са мишоците!
особено козинката им Simple Smile

# 260
  • София /Абсурдистан
Козинката на мишоците е правена с художествения бод. Точно той трябва да е много равномерен и гладък. Рамката на прозореца и звездичките са с ламе.

# 261
  • най-шареното място
Ламето си е предизвикателство, но художествения бод е наистина впечзтляващ.
Не знаех че този тип се нарича така. Концентрично ли е правен или радиално?

# 262
  • София /Абсурдистан
Започва се от долната част и върви от периферията към центъра на гръбчетата на мишките (от вън на вътре), бродира се дъгообразно  и  постепенно се събира в средата; в областта на шията на мишките пак се разделя само че вече от центъра навън към периферията и ушите. Така "косъма" придобива посока и зрителен ефект. Копринените конци придават блясък и изглежда като истинско мишо кожухче  Simple Smile
Ама че го обясних и аз ...

# 263
VPAM  здравей ,радвам се да помогна. Ето малко подробности за курса,ще се провеждат от 6-9 ве4ерта,3 -пъти седми4но.Курса се състои от 3 нива.1-во:1 месец,2-ро;3 месеца;3-то,5-месеца,  като съответно и цените са разли4ни.Последното ниво е дизаинерски курс и там е доста по обширно и по сложно.През цялото това време ще се усвоят 500 кроики+технология,материалознание и др. полезни неща.Ще има нещо като дипломна работа и ревю накрая.Ще дам и тел. на преподавателката-0896616527,Венета Николова.Курса  запо4ва на 11 август.-1 ниво. Hug

# 264
 Flutter Здравейте на всички!
Първо искам да ви поздравя за прекрасните неща, които сътворявате с ръцете и душите си !
Адмирации!!!
Искам да се извиня, нова съм и се нуждая от малко помощ.
Преди няколко месеца попаднах на тема във форума Ви, в която беше публикуван начин за изработване на цветя от плат. Много ми хареса, но от тогава неуспявам да намеря тази тема, а ужасно ми трябва !

Бих Ви била благодарна, ако можете да ми помогнете да я открия!

ПП. Става въпрос за рози/доколкото си спомням/ изработени от плат, които могат да се поставят на дреха или нещо подобно.

Сърдечни поздрави

# 265
  • София /Абсурдистан
VPAM  здравей ,радвам се да помогна. Ето малко подробности за курса,ще се провеждат от 6-9 ве4ерта,3 -пъти седми4но.Курса се състои от 3 нива.1-во:1 месец,2-ро;3 месеца;3-то,5-месеца,  като съответно и цените са разли4ни.Последното ниво е дизаинерски курс и там е доста по обширно и по сложно.През цялото това време ще се усвоят 500 кроики+технология,материалознание и др. полезни неща.Ще има нещо като дипломна работа и ревю накрая.Ще дам и тел. на преподавателката-0896616527,Венета Николова.Курса  запо4ва на 11 август.-1 ниво. Hug
Какви са цените на тези курсове и къде ще се провеждат?

# 266
Привет на всички.Курсовете ще се провеждат в Младост ,една пресечка на улица Иерусалим.там минава тролеи номер 5.Цената е съответно-100;-400 и 1000 лв.за всеки курс.Ще има и курс за рисувани на тъкани ,но сега ще набират хора,за него незнам колко време ще е ,но изглежда доста интересен,ще сртува 200лв. Peace

# 267
А, страхотно, това ми е под носа  Grinning А къде може да се запознаем по-подробно какво се включва във всяко ниво  Rolling Eyes
Аз не искам нещо чак толкова професионално и може да изкарам само първо и евентуално второ ниво. Харесва ми и идеята за рисуване на тъкани, защото си падам по рисуването попринцип  Grinning

# 268
Privet,mi zvanite na tel.koito sam napisala razbirate se s prepodavatelkata da otidete na miasto i tia shte vi obiasni podrobno vsi4ko.

# 269
момичета, здравейте.
знам,че тук сте познавачки, та да ви питам един супер лаишки въпрос.

трябва да подлепя една горна част на рокличка. намерих в къщи едно бяло подлепващо, което от едната страна е по-грубичко, а от другата по-мъхнатичко. та, питането ми е от коя страна трябва да го лепна с ютията?

Общи условия

Активация на акаунт