Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 601
  • 599
  •   1
Отговори
# 165
Браво, завиждам ви. Аз съм с "две леви ръце" в тази област, но вие дерзайте.

# 166
  • Бургас
има ли храбра шивачка в Бургас?  Rolling Eyes
Ако още се броя за такава, въпреки че от 100 години не съм шила нищо - в Бургас съм Laughing

# 167
Понеже не съм влизала отдавна в темата, видях, че сте обсъждали списанията. Тази година сътворих великата глупост да се абонирам за руската Бурда. Грешката е моя, защото си мислех, че списанието е едно и просто се превежда на различни езици. Не предполагах, че се списва от руско издателство.

# 168
И аз съм в Бургас, как е положението на тая професия в града?

# 169
  • София /Абсурдистан
Понеже не съм влизала отдавна в темата, видях, че сте обсъждали списанията. Тази година сътворих великата глупост да се абонирам за руската Бурда. Грешката е моя, защото си мислех, че списанието е едно и просто се превежда на различни езици. Не предполагах, че се списва от руско издателство.

Какво му намираш на руското издание? То не е ли същото като немското, но преведено на руски? Питам защото аз предпочитам на руски, че разбирам, но тук струваше 22 лв., а немският вариант беше 7.50 и аз купих него. Мислех, че не се различават по съдържание  newsm78
Вчера преодолях мързела и уших една блуза -туника, като я довърша, ще показвам.

# 170
  • най-шареното място
май е като българските бутик и брава саза
същото име, но съвсем друго съдържание за "местните"
то и космополитан и доста други са така, но когато става въпрос за мода и дизайн си е престъпление според мен, нещата са стари или пък бозави.

# 171
Момичета, имам следното питане: трико  с каква машина се шие - права (двуиглена) или двуконечен оверлог. Какава е разликата ? За мен оверлог е поне с 3 конеца. Изобщо си търся домашна шевна машина , която да шие трико. Разгледах всичко по темата за машини : аксиома,сингер, брадър, паф и т.н. Моля, препатилите да споделят своя опит, защото аз самата имам 4 машини. От тях шие безотказно само Сингер,  но само прав тегел, защото е от баба ми.  Grinning
Благодаря ви предварително

# 172

Какво му намираш на руското издание? То не е ли същото като немското, но преведено на руски? Питам защото аз предпочитам на руски, че разбирам, но тук струваше 22 лв., а немският вариант беше 7.50 и аз купих него. Мислех, че не се различават по съдържание  newsm78
Вчера преодолях мързела и уших една блуза -туника, като я довърша, ще показвам.

И аз мислех като теб. Уви, сбърках. Немското е класа напред. Арт мама, супер права си! Само името му същото.

# 173
  • София /Абсурдистан
Вие ме разбихте, аз мислех, че са еднакви  Simple Smile

karo оверлозите са 3, 4 и 5-конечни, с 2 конеца няма, или ако има, то не е оверлог, а нещо друго Simple Smile Ако сега ще купуваш машина, иди в Технополис, там има на Сингер един страхотен модел, струваше към 700лв, но е с много функции и е супер. Може да се включва и към компютър за бродерии евентуално. Има и приставка за шиене на еластични материи.
Обикалям я тази машинка като котка гърне, много яко съм и хвърлила око ...

# 174
  • най-шареното място
хъм, за различията аз рабрах като си купих бутик на руски преди 10тина години Simple Smile
стила е съвсем друг... соц си беше тогава Simple Smile а скоро разглеждах руска бурда от преди 15 години, тогава може и да не са били с руски екип, но кой знае... /ако имам време ще я изровя да проверя Simple Smile/

# 175
Хм, че то много тъпо.   Значи ли това, че Burda и утик  на бг са правени от българи  newsm78

# 176
  • най-шареното място
Бутик - твърдо да.
Бурда - имам ли на български? Това е ново за мен,
Ако да, докопваш и четеш редакторската част, но най-вероятно си е бг.

# 177
karo аз шия трико с моята Toyota Jeans  и до сега не съм имала проблеми. Използвам игла за трико и всичко е наред.  Peace

# 178
  • Севлиево
Здравейте момичета!
karo аз шия трико с моята Toyota Jeans  и до сега не съм имала проблеми. Използвам игла за трико и всичко е наред.  Peace
Това все едно аз съм го писала. Наскоро си купих същата машина и съм повече от доволна. Дано да си ми е здрава, за да мога повече неща да ушия с нея. Иначе с машината на майка ми сме ушили много неща - Пфаф. Но съм на мнение, че машините от преди и сега имат доста разлики. Повечето неща по сегашните машини са пластмасови.
Иначе уших някои работи откакто си я купих и съм доволна от себе си, че не съм забравила как се шие. Вчера например докато малкия спи му уших костюмче - тениска с гащеризон, на който кройката сама измислих. Остана само копчета да купя и зашия и ще го снимам.

# 179
karo, не го знам този Сингер, за който говори  Unknown_lady,но това е добра марка. Аз пък бих ти препоръчала комбинирания вариант на Пфаф - оверлог и покривна. Но тя е по-скъпъпичка (двойно). Но си заслужава, също има много операции. Моят оверлог и покривна са на Toyota, доволна съм, но съм по-голям почитател на Пфаф. Тогава обаче не можех да дам цялата сума за комбинираната и като работя трико, трябва да вадя и двете машини.

Общи условия

Активация на акаунт