Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 549
  • 599
  •   1
Отговори
# 225
  • най-шареното място
За съжаление не мога да се съглася с това.
Иначе по подобие на киселото грозде до известна степен бих искала Simple Smile
Имат си и програми и добри настройки пустите, а какви бродерии правят с непрофесионални оператори...

# 226
  • густо майна Филибето
Възможно е да съм твърде критична, нещо като професионално изкривяване, но съм работила на 3 различни като клас професионални машини и разликата беше мнооого  голяма.  Преди изобщо не обръщах внимание на бродериите на дрехите, които купувах, а сега ги избирам според качеството на бродерията Mr. Green Имам познат, машинен техник, който пък си избира дрехите, като им разгледа тигелите Mr. Green  Така че може да не ми обръщате много внимание, но аз лично не бих си купила такава машина за домашна употреба (разбирай 5 бродерии на година)

# 227
Здравейте, искам да ви попитам можете ли да ми препоръчате шивачка в София, която да работи с покривна машина... Трябва ми спешно за една корекция на бански, но можело само с такава машина..... Ако се сещате за някоя и в околностите на Младост или Плиска, ще е още по-добре..   Много ще съм ви благодарна!   bouquet

# 228
Здравейте!От скоро се сдобих с шевна машина,но съм начинаеща шивачка Wink Знам,че началто е трудно,но с желание всичко се постига Rolling Eyes
Надявам се,че и с ваша помощ ще успея  bouquet
Искам да попитам при шиена на трико или еластичен плат трябва ли и конеца да е еластичен или може и с обикновен? И още едно въпросче,от къде мога да си купя кутия за съхранение на макари,калерчета,игли и др.? На времето майка ми имаше една,която като се отвари беше на няколко нива и с много отделения,нещо такова си търся и ще съ благодарна ,ако ми помогнете  bouquet  bouquet  bouquet

# 229
  • Севлиево
Здравей kklara
Сигурна съм че ще успееш да се научиш щом го има желанието Peace
Трико шия с обикновен конец, но може и с еластичен. Такава кутия за съхранение бях срещала в един друг форум. Там момичетата я ползваха за съхранение на конците за гоблените си, но аз я харесах и за други разни дреболийки за шев и плетки. Ето я:
http://www.goblenite.org/attachment.php?attachmentid=85758&d=1207145166
http://www.goblenite.org/attachment.php?attachmentid=85759&d=1207145181
Това куфарче било рибарско и ако ти хареса, казаха че е от рибарски магазин. Лично аз не съм ходила да търся дали има такива, но може да се пробваш.
.........
Виж и друга интересна кутия:
http://photofile.name/users/tan2405/3005396/?page=1

# 230
А някой ще ме светне ли, от къде мога да намеря еластичен конец? Ама да не е от ония големите ролки, че тях дори не мога да ги сложа на машината, пък да не говорим, че са ми силно излишни.

# 231
Здравей kklara
Сигурна съм че ще успееш да се научиш щом го има желанието Peace
Трико шия с обикновен конец, но може и с еластичен. Такава кутия за съхранение бях срещала в един друг форум. Там момичетата я ползваха за съхранение на конците за гоблените си, но аз я харесах и за други разни дреболийки за шев и плетки. Ето я:
http://www.goblenite.org/attachment.php?attachmentid=85758&d=1207145166
http://www.goblenite.org/attachment.php?attachmentid=85759&d=1207145181
Това куфарче било рибарско и ако ти хареса, казаха че е от рибарски магазин. Лично аз не съм ходила да търся дали има такива, но може да се пробваш.
.........
Виж и друга интересна кутия:
http://photofile.name/users/tan2405/3005396/?page=1

Благадаря doci Hug

# 232
Аз имам и друго предложение за бродериите, но знам, че пак ще е кисело гроздето  Laughing    - бродерия на качна машина. Много по-ефтино е,  Laughing , но проблем е оператора  Wink   
Преди много мразех бродерийте по дрехите, защото нито една изработка, та ако щете и модел не ми харесваше. Докато не видях нещо съвършено. За съжаление няма как да ви го покажа. Много съжалявам, че тогава не снимах нищо от това, за което ви говоря. То просто трябва да се види! Но няма къде. Работих известно време на едно място, където се шиеха изключително скъпи дрехи, за много малък брой клиенти. Там се правеха тези бродерии. По-скоро, имаше жена, която изработваше в къщи бродериите за дрехите. Тази галерия обаче вече не съществува, дизайнерите заминаха за Франция, да радват тамошния елит. Направо онемявах всеки път като видех какво е сътворила тази жена с двете си ръце и крачната машина! Картини! Исках много да се науча и аз, но жената нямаше време да се занимава с мен, а може би и желание, занаят не се дава. После търсих други бродировачки да ме научат, но не намерих друга, която да може да прави подобно нещо.  Пък аз исках или най-доброто, или нищо  Crazy

# 233
  • най-шареното място
Това наистина е евтин от към машина, но много квалифициран вариант.
Преди време се учих и сега понякога шия, но на ел. машина и едва ли е като на тази дама.
Но съм виждала покривки  за маса рязана бродерия - съвършени и правени по описания от теб начин. Това си е умение, което иска много практика. Ако ти е тръпка обаче, дерзай.

# 234
  • София /Абсурдистан
Аз съм правила такава бродерия на крачна машина, работих я много отдавна за няколко години докато си гледах детето - като надомна работа. После започнах работа по специалността си и вече нямах време за това. По-късно реших, че спирам и изхвърлих машината, че нямаше и къде да я държа на всичкото отгоре.
За да се науча, ходих на курсове в 2 нива + на още едно за високо (уж) майсторство, всяко от по 3 месеца, ходеше се през ден, но това беше още по бай тошово време в тогавашния учебен център на Комплексни услуги (така се казваше единствената фирма, която организираше такива курсове). Пишеха присъствия и отсъствия  Mr. Green На края имаше практически изпит и даваха удостоверение.
Но ... нещата не са такива, каквито ви изглеждат на пръв поглед  Simple Smile
1. Всяка крачна машина не става за такава бродерия, стават само тези с голям маховик и с голямите поставки за краката. Имаше едно време едни руски - Юнион, те ставаха. Сега не съм виждала да продават такива, но може на някой баба му да си има от старите времена и да я преотстъпи Simple Smile
2. Напълно възможно е да се научиш, но за да го можеш трябва да го правиш абсолютно всеки ден. Иначе се губи техника точно както и при хирурзите, които дълго не оперират. Аз я загубих много бързо, въпреки, че 3г. бях работила само това ежедневно. В смисъл, можеш да бродираш, но не изглежда никак добре. Движенията на ръцете и краката трябва да са абсолютно равномерни и синхронизирани, а това става само и единствено когато го правиш всекидневно. Дори само 10 дни да прекъснеш, веднага си проличава. Когато се започне една линия не трябва да се спира да се кара докато не се завърши до края на линията. Ако спреш и пак започнеш, става утъпкан възел и личи, че е прекъснато, стои като наставено. А ако не го правиш ежедневно, няма как да не спреш. А и кордоните няма да са равномерни, което веднага се вижда. Същото важи и за художествения бод. Малко трудно е за вярване, ама е точно така.
3. Загубиш ли техника, започваш да се учиш пак от самото начало. Има специфични упражнения, много са досадни.
4.. Това не става за хоби. Ако не е професия, няма смисъл защото високо качество не може да се постигне без ежедневна работа.
5. Ако човек има някакъв проблем със ставите на ръцете или краката, или пък с гърба, то неминуемо ще се изостри (както стана при мен), защото точно това се натоварва здраво. С подути малки стави на пръстите не може да се бродира, лично изпитано.
Някъде съм запазила едни бродирани картинки-мишки за блузки и детски рокли, ще ги открия и ще снимам да покажа.
Все пак успех на желащите!  Hug

# 235
  • Севлиево
Ей как ми събудихте любопитството сега. Ще съм много благодарна да я видя тази бродеря, ако някой може да покаже. Hug

# 236
Ох, много ме е яд, че не снимах тогава. Имаше една блуза, чийто гръб и предна част бяха изцяло бродирани. Беше от някаква картина, но не си спомням точно коя. Красота! Нещо много интересно, например при цветята,  посоката на бода не беше само в една посока, а следваше формата. Така, дори и да беше използван само един цвят, а това беше голяма рядкост, се получава шанжиращ ефект - т.е. цвета се променя в зависимост от посоката на бодерията т.к. светлината оцветява конеца по различен начин.  Вече ми мина мерака, не си намерих подходящия учител. Иначе имах на разположение цели 3 такива машини  Mr. Green  Вече ги разкарах.
А, веднъж помолих мацката да ми направи една риза за РД на мъжо. Обаче исках да е някаква закачка, тъй като ризата беше артистична и трябваше да има гъдел. И познайте какво направихме -  образите на Ленин, Сталин, ония двамата  newsm78  Енгелс и  другия не го помня, че даже и Г. Димитров!  Joy  Много яко! после я подарихме на един маниак  Wink

# 237
  • на втория етаж
Тази рокля ми е от преди 20-тина години,бродерията е правена по този начин,на крачна машина,с ръчно придвижване на плата.

http://picasaweb.google.bg/lina.radkova/NewFolder

Сега има бродировачни машини,дори и домашни(на Pfaf са многофункционални моделите,правят чудеса)но са и доста скъпички. Rolling EyesНо това,което се правеше навремето от такива майсторки на бродерията,не може да повтори нито една машина Hug.

# 238
  • най-шареното място
много е хубава!
до колкото виждам зиг-заг и прав бод, което ми се вижда странно - зиг-зага по-точно...
коприна ли е или ламе?

# 239
Лина, хубава е роклята!

Крачните машини нямат зиг-заг. Всичко идва от движението на ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт