Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 522
  • 599
  •   1
Отговори
# 285
доци, опъни после със ширити, както съм обяснила- става много добре с тях. Peace Зашиват се от вътрешната страна и ще се вижда само един шев на лицето и това ще е само по ръбовете, където трябва да се опъне Wink. Остава да намериш къде да се вържат после, за да се опъне.

# 286
Здравейте,

имам молба към живеещите във Варна. Търся адреси на магазини за платове, по-точно къде бих могла да купя детски платове.
Много благодаря предварително!   

# 287
Относно магазин за платове във Варна- винаги съм намирала това, което търся в магазина, който е в подлеза на гарата.Опитай там!

# 288
  • най-шареното място
Guinni, какви платове търсиш?
За дрешки, спално бельо или интериорни платове, какъв състав ...
На гарата има хасета, повечето не са чист памук.

# 289
Мерси Веси!
Арт мама, търся за дрешки предимно. Каквито и да е, само шарени и детски да са. Знам един такъв на Чаталджа, на всяко прибиране го спохождам  Simple Smile,
но все си мисля, че в голяма Варна ще има още някое местенце, за което не знам.

# 290
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
момичета, трябва ми помощ !

уших си една рокля по кройка от Бурда.
нямам машина, ползвах на свеки.

обаче нейната прави номера:
не мога да настроя горния конец и съответно като шия долния шев става на зигзаг  ooooh!
добре, че роклята е за вкъщи...

ама искам и нещо друго да си шия по нататък newsm78
свеки не може да я оправи и тя се мъчи.

идеи?
машината е Пфаф

# 291
  • Стара Загора
Здравейте, храбри шивачки! Приемате ли и нови членове? Аз имам машина от 3 дни, а едва днес успях да седна и да я изпробвам. Досега не съм шила нищо, като изключим няколко прави шева като ученичка на машината на майка ми. Кажете ми от къде да започна да се уча да шия? Днес изпробвах да единични парченца плат всички бодове на машината (21), пробвах да съединя 2 парчета с прав бод и зачистване със зашиване, опитах да направя подгъв на едно правоъгълно парче, но се оказа, че като стигна до ъгъла, не знам как да продължа на 90 градуса, а като прекъсна и започна наново другата страна, остават да висят конци. Иначе с правия бод нямам проблеми, шия го, без да го кривя.
А освен това, като четох в темата, на няколко места видях, че пишете за покривно шиене? Какво означава това?

# 292
Валя, не се ли получава ъгъла на шева, като стигнеш до края и оставиш иглата високо, и просто завъртиш плата?
аз поне така го правя.

покривно шиене не знам какво е...

# 293
  • на втория етаж
момичета, трябва ми помощ !

уших си една рокля по кройка от Бурда.
нямам машина, ползвах на свеки.

обаче нейната прави номера:
не мога да настроя горния конец и съответно като шия долния шев става на зигзаг  ooooh!
добре, че роклята е за вкъщи...

ама искам и нещо друго да си шия по нататък newsm78
свеки не може да я оправи и тя се мъчи.

идеи?
машината е Пфаф

За настройването на машината - като начало смени иглата,може да е подбита,окривена или да не отговаря номера и на дебелината на конеца.
Отвори(развий)плочката,която покрива зъбите и почисти добре от прашинки и евентуално някое завъртяно конче.
Извади совалката,махни калерчето и почисти.Провери под пластинката,която държи конеца да няма някое конче или боклуче.Като сложиш обратно калерчето,провери да не е много хлабав конеца - хващащ конеца,совалката да е в ръката ти и като дръпнеш конеца совалката трябва леко да увисва на него и после да пада в дланта ти.Ако конеца излиза свободно,завърти леко болтчето на половин оборот,докато прецениш,че е добре натегнат конеца.
Ако и това не помогне,трябва да почистиш натегача за горния конец.Развиваш и следиш за последователността на пружинки,шайбички и т.н.Почистваш и сглобяваш по обратния ред.
Провери дали правилно е вдяната машината.
И след толкова процедури,би трябвало да заработи,а ако не - значи се нуждае от професионална ръка,може грайфера да е износен или нещо друго...
Успех!

# 294
  • на втория етаж
Здравейте, храбри шивачки! Приемате ли и нови членове? Аз имам машина от 3 дни, а едва днес успях да седна и да я изпробвам. Досега не съм шила нищо, като изключим няколко прави шева като ученичка на машината на майка ми. Кажете ми от къде да започна да се уча да шия? Днес изпробвах да единични парченца плат всички бодове на машината (21), пробвах да съединя 2 парчета с прав бод и зачистване със зашиване, опитах да направя подгъв на едно правоъгълно парче, но се оказа, че като стигна до ъгъла, не знам как да продължа на 90 градуса, а като прекъсна и започна наново другата страна, остават да висят конци. Иначе с правия бод нямам проблеми, шия го, без да го кривя.
А освен това, като четох в темата, на няколко места видях, че пишете за покривно шиене? Какво означава това?

Ако се спрявяш с руския,макар и малко това ще ти е полезно.Даже и по картинките само да гледаш,мисля че ще схванеш. Peace

# 295
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
lina kaz , благодаря ти за отговора  Hug

тези врътки са ми ясни и ги пробвах.
иглата е нова, свеки винаги нова ми слага Peace
 совалката я ръчках, нямаше ефект.

кое е натегач на горния конец?

има и едно колелце, с което се задава колко стегнат да е бода.
като го въртя не се променя нищо  newsm78

машината е подобна на тази, само, че е по-стар модел

къде е натегачът?

днес си купих 2 плата и исках да си ушия нещо, ама ако пак не бачка , то няма смисъл  Tired

# 296
  • София /Абсурдистан
Момичета, препоръчайте ми някой ел.техник, на оверлога ми се повреди нещо по електричеството и не се включва. Познавате ли някого?

# 297
  • София
Относно магазин за платове във Варна- винаги съм намирала това, което търся в магазина, който е в подлеза на гарата.Опитай там!
Peace точно това шях да напиша. Успех!

# 298
  • София
Момичета, влязох тук , първо да ви се оплача, че от няколко месеца имам машина , а не ми остава време да шия и второ да ви питам 2 неща:

1. Как се шие тигел със ластика-конец отдлу, нали се сещате да набира плата като се измине. Днес пробвах, като сложих ластика на долен конец, т.е. навих я на калерката, но не стана ,става си просто прав тигел, плата не се набира.
2. От къде да си купя хубава ножица?

# 299
  • на втория етаж
lina kaz , благодаря ти за отговора  :hug

кое е натегач на горния конец?

има и едно колелце, с което се задава колко стегнат да е бода.
като го въртя не се променя нищо  newsm78

машината е подобна на тази, само, че е по-стар модел

къде е натегачът?

днес си купих 2 плата и исках да си ушия нещо, ама ако пак не бачка , то няма смисъл  Tired

Ох,тези съвременни машини,дето всичко им е затворено под корпуса...Няма да стане да разглобяваш горния натегач.Опитай друго - вдени машината,пусни крачето и дърпай леко горния конец,трябва да излиза трудно,опитай да завъртиш колелцето за регулиране и виж какво ще се получи.Ако конеца излиза без усилие,значи там някъде ти е проблема. PeaceТова при спуснато краче!!! NaughtyОпитай да прочистиш между двете пластинки,където минава конеца при вдяване.

Общи условия

Активация на акаунт