Давайте цветни идеи за детски стаи - 2 част

• 65 302
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Пързалка, т.е. само улей от стъклопласт, можете да си поръчате от "Металпласт Инженеринг". Фирмата е русенска, но могат да ви доставят пързалката с куриер. Цените им са доста по-поносими от тези на други такива фирми. От миналата година проучвах въпроса, защото и на нас ни трябваше само улей за една детска къщичка на два етажа, която баща ми и мъжът ми направиха за децата, но все на разни скъпари попадах. Накрая се натъкнах на сайта на въпросната фирма, където имаше публикувани актуални цени. Звъннахме им, направихме поръчката и за четири дни се сдобихме с вълнообразна пързалка, висока 1.80 м и дълга около 3.60 м, за 320 лв. Доставката от Русе до Пловдив ни струваше някакви си 26 лв. Изобщо много съм доволна от скоростта на обслужване. Пързалката ни е едва на петнадесет дни и сме я използвали само през двата предишни уикенда, но изглежда не само хубава, ами и здрава - става дори и за пораснали деца - самата аз се спуснах по нея многократно и издържа дори моето тегло, а ме е срам да пиша колко тежа...   Embarassed
Ето го и сайта:
http://www.mpi-bg.com/index.php?a=2&b=3&lang=bg
Можеш ли да ми пратиш снимка на вашата къщичка и колко големи са ти децата??  Praynig

Моя мъж нещо ме ядосва - не иска да прави катерушка, защото детето ни било много голямо и скоро щял ученик да става, нямало да му се играе....  ooooh!
А детето ще стане на 4г и много исках това да му е подаръка за р.д ......  Sad

# 136
  • Казанлък(Бургас)
Джейд,моля те снимай я и ни я покажи! Praynig

# 137
Здравейте, момичета! Ето снимки, но едната е по-стара, от времето, когато все още нямахме пързалка, а другата е с по-лошо качество, защото е правена с телефона веднага след монтажа, но все пак ще ви даде представа за пързалката. А децата ми са две момичета, едното на 8 години, първокласничка, а другото ще стане на 3 през юли. Имам и племенник на 2, когото сестра ми също води често с нас на село, така че хлапетата играят на воля. Да не говорим, че събираме още няколко приятелчета от махалата.
Но съм много доволна, защото децата ми са в двора, където е чисто и безопасно, и не ги мисля къде ще скиторят по улиците. За съжаление, това се отнася само за събота и неделя, когато ходим там, защото иначе в Пловдив, през седмицата, ми се налага непрекъснато да се сблъсквам с мръсотията от четириноги и двуноги хайвани... #2gunfire

ето първата

а това е с новата придобивка
>

Дано да сте добили представа от снимките.  Всъщност нашето детско съоръжение е доста големичко. Там, зад пързалката се подава пясъчника, а имаме и люлка, но не съм я снимала... Дано съм била полезна.

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 14:17 от Джейд

# 138
Много е пипната къщичката.Конструкцията изцяло дървена ли е или това отгоре са метални тръби?Пързалката как се закача?

# 139
Много е хубава, но не ви ли притеснява, че е толкова висока??
Мен ще ме е страх мойто диване да го оставя без надзор да се катери.....
Сами ли си измислихте конструкцията или гледахте отнякъде???

Оф, дано успея да навия мъжа ми да направи една  Praynig

# 140
Конструкцията е дървена, в комбинация с метални тръби горе, защото на баща ми му беше по-удобно така да направи носещата част на покривчето. Иначе аз бях насъбрала много идеи, но в крайна сметка ги опростихме до настоящия вариант и си измислихме размерите по наше усмотрение. Изпълнението е изцяло наше, двамата дядовци и таткото свършиха по-тежката мъжка работа, а аз шлайфах всички дъски за колоните и ламперията и със сестра ми ги лакирахме.
Пързалката се пробива с бормашина и се захваща с болтове, не е кой знае каква философия.

А за високото си е високо, но това беше целта. Нашата кака е доста големичка вече, та ако беше по-ниско, щеше непрекъснато да си бие главата в тавана, а пък и второто ниво трябваше да позволява да се монтира по-висока и респективно по-дълга пързалка, защото иначе спускането щеше да е кратко и неудовлетворяващо. Идеята беше, че така е по-перспективно и за двете по-малки деца, защото би било жалко да вложим средства и усилия, а те да го израстат за едно-две лета.

Мен лично не ме е страх за малката ми щерка, тя си е голям бяс, и се катери съвсем сама до горното ниво още от миналото лято, когато беше само на две. Разбира се, отворът за пързалката беше блокиран и обезопасен, а и парапетите са толкова високи, че няма как да падне. Само на баба ми й се изправяше косата в началото от височината и мърмореше неодобрително, но се убеди, че децата не са застрашени.

# 141
  • Sofia
Много е хубава пързалката. Добре сте я предвидили по височка за да се ползва повече време.

# 142
Не знам дали не е малко офф, но все пак исках да питам тук, преди да пусна отделна тема - знаете ли къде мога да поръчам дървени плоскости с изрязани фигурки като тези на оградката на катерушката :

Решила съм на детето да му направим катерушка, но не ми се дават 3000лв при положение, че знам колко струват самите материали..

Защо не пробваш сама да си направиш такива плоскости. Може да си купиш дъски (от Бриколаж или Практикер), да си нарисуваш шаблон с мотиви по твое желание и да си ги изрежеш с прободен трион (такива триони продават в същите магазини и не са скъпи). Така ще имаш уникална пързалка. Peace

# 143
Джейд, изключително много съм ти благодарна за инфото  Hug  Близо година търся само предна част на пързалка и все попадам на безбожни цени. На някои фирми им писах имейли, но не си правят труда да отговарят и почти се бях отказала. Свекърва ми живеят в къща и откога искаме да сложим пързалка за децата. И да те поздравя за страхотната къщичка, майсторите са си заслужили похвалата  Hug  и мезенце с ракийка  Mr. Green  Ползвайте си я със здраве  bowuu

# 144
  • Казанлък(Бургас)
Джейд,къщичката е страхотна! Peace smile3501

# 145
Ама че хубави идеи има тук... ние трябва да променим детската стая от царство на 1 дете в стая за сестрички с 5 години разлика (голямата е 1ви клас), та разглеждам с голям интерес.
Моя мъж нещо ме ядосва - не иска да прави катерушка, защото детето ни било много голямо и скоро щял ученик да става, нямало да му се играе....  ooooh!
А детето ще стане на 4г и много исках това да му е подаръка за р.д ......  Sad
Не е твърде голямо - дъщерята и приятелчетата и са на по 8 години, и все още се кефят на подобни неща. А на голямата квартална площадка вечер по катерушките висят 10-12 годишни да си приказват.

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 10:45 от Сребърен облак

# 146
И моята мечта е да имаме къщичка, люлка, пързалка...засега сме само до пясъчника стигнали, но информацията за пързалката е много ценна.   bouquet

# 147
Като сме на тема градини-имам питане.Искам да направя къщичка,която смятам да е от плат и дървена конструкция,Предполагам че платър трябва да е нещо като този на чадърите.Някой има ли подобен опит?
А за стаите-наскоро боядисахме детската с латекс,който се оказа много некачествен.Там където бяхме залепили разделителни лепенки боята се излющи и понеже не мога да намеря такъв цвят отново-мисля да рисувам някакви орнаменти.Имате ли картинки на някакви линейни орнаменти?Искам да е нещо по-скоро флорално отколкото анимационни герои.А имам и идея да нарисувам едно дърво,по което показвам различни битови сцени на мравчици (примерно).Та мисля да ги свържа.И ако можете отново да ми напомните с какво се рисуваше върху латекс (нужна ми е по-богата гама),защото малко се обърках от многото видове бои...

# 148
Идеята с плата не ми беше хрумвала. Поздравления. Според мен трябва да е от здрав тапицерски плат или брезентов, но за втория незнам къде се продава. Сега ми идва идея, че може да се използват готовите рогозки в строителните хипермаркети.  Thinking

# 149
а ако завали и платът се намокри ? или той ще се сваля ?

Общи условия

Активация на акаунт