Мнение за 38 оу В. Априлов София

• 108 436
  • 350
  •   1
Отговори
# 165
И аз се надявам сроковете да са верни и да се спазват, не да има връзкари предварително записани. Ние също се водиме в квартала на 38-мо, както и на 112-то
А някои отзиви за 112-то, записвания и прочие лични наблюдения

# 166
Здравейте, доколкото знам и четирите учителки, които сега са с 4кл. са много добри, единствено май ще се пенсионира Влайкова. А чували ли сте мнения за 129-то, защото и то е в списъка ми с близки до нас училища?

# 167
Дона, аз го оглеждах също - и не знам дали не е по-добро. Директорката му със сигурност е по-свястна.
Това, което ме възпря тогава, е съжителството с испанската, все пак предимството на 38-о е, че е до 7-и клас и в една смяна най-големите са четвъртокласниците.
Иначе библиотеките и на двете са един дол дренки, в 38-о събрахме книги, но не успяваме да сменим библиотекарката, която е всъщност проблемът. В 129-о също беше груба, не разчитай на ефективно ползване. В коридорите видях, че имат рисуване и народни танци, май и шах. В 38-о няма нищо, децата ходят на разни неща отделно. Иначе средата е ОК.
Заместник-директорът в 38-о е готин, енергичен и разбран човек, но нищо не зависи от него.
Ще се радвам да сте в 38-о по егоистични съображения, да има повече свестни родители, за да променим нещо.

# 168
А какво е  за нивото на учителите / 5-7 /клас
Интересува ме мнението на родители, чиито деца учат в това училище

# 169
  • София
По някои предмети има много добри. Въпреки, че има много какво да се желае от учителите от 5 до 7кл., явно все пак подготовката е на ниво. От класа на детето ми повече от половината деца бяха приети по първо желание в 5-те най-добри училища. А останалите отидоха в добри училища. Вярно е, че повечето ходеха на курсове, но така са повечето децав 7-ми кл. А явно все пак училището им е изградило навици за учене и са имали някаква база. Трудно биха могли да наваксат за 1 година ако са имали сериозни пропуски в обучението си. И пакщеподчертая имадоста неща, които могат да се подобрят.
Обикновено най-добрите в класа след 4-ти клас отиват в СМГ, за да се подготвят добре за прием в гимназиите. И това е масова практика в повечето училища.

# 170
По кои предмети са добри, по БЕЛ и математика какви са

# 171
  • София
Познавам само учителит,които са преподавали на моята дъщеря. А по основните предмети - бълг. език и математика са няколко учители.

# 172
Записването на първокласниците обикновено започва от първият работен ден на м. май и продължава до31.05. Първите дни на м. юни излизат списъците на приетите първокласници.
Ако живеете или работите в близост до 38 училище, ще имате предимство.Но ако не е така е хубаво да проследите обявата на вратата на училището от коя дата ще започне записването и да отидете по рано от обявеният час, за да бъде детето Ви  на по-предно място. Някои хора стоят там цяла нощ. И за информация, миналата година останаха деца,за които не достигнаха места. Желая Ви успех!

# 173
Ние тази година сме първи клас в 38-мо.Миналата година чакахме пред училището от през ноща и ви казвам,че няма смисъл да се мъкнете чак толкова рано.Достатъчно е да доидете към 7ч. и пре спокойно ще си запишете детето.Да имаше списъци и най-вероятно пак ще почакате доста,но няма никакъв смисъл да се седи там цяла нощ.А от училището като цяло сме доволни.Учителката ни е чудесна,в самото училище е много спокойно,защото са само до 7 клас децата.Е има си и недостатъци като стола например,където храната е отвратителна и по тази причина децата които не са на занималня още в началото се отказаха от стола,а останалите все по-често си носят сандвичи.Другото,което поне за мен е притеснително е занималнята.Места там уж има за 50 деца,но когато на мен ми се наложи да го запиша на занималня ми бе отказано доста грубо от директорката,която е буквално злобна.

# 174
Другото,което поне за мен е притеснително е занималнята.Места там уж има за 50 деца,но когато на мен ми се наложи да го запиша на занималня ми бе отказано доста грубо от директорката,която е буквално злобна.

С такива въпроси отивайте при зам.директора - много готин и разбран човек, децата много го харесват. Работа дали ще ви свърши не знам, но със сигурност ще направи каквото може и ще поеме ангажимент да ви върне отговор след като проучи възможностите. И ще се отнесе човешки  Peace

# 175
И при него ходих,но той любезно ми обясни,че той нищо не можел да направи по въпроса,защото зависело от директорката.Това което ме подразни в цялата история е ,че след като на мен ми се каза ,че място за моето дете няма 2 деца все пак ги приеха.А аз лично съм проверила и съм на 100% сигурна,че децата са доста по-малко от 25 в група и място има.Просто съм безумно възмутена от директорката на училището,а по-какъв начин ми говори изобщо не желая да коментирам.Иначе и нашата учителка и тази от занималнята са просто страхотни.Ние се колебаехме между 38 и 129 и съм доволна от избора си като цяло .Все пак се надявам,че няма да се срещам много с въпросната г-жа директор.
Общо взето искам да кажа за тези които имат намерение да ползват училищната занималня,че в първи клас са 2 групи от по 25 деца ,във втори 1 група от 25 деца и до там със занималнята.

# 176
За всички мами които искат да записват първолаци тази есен в 38 училище копирах информация от ФБ на училището:

Приемът на заявления за първокласниците през 2012/2013 г. започва от 2 до 31 май 2012 г.
Нужно е да носите следните документи:
- ксерокопие от акта за раждане
- служебна бележка, че детето е завършило подготвителен клас
- молба /по образец, попълва се на място/

# 177
И при него ходих,но той любезно ми обясни,че той нищо не можел да направи по въпроса,защото зависело от директорката.Това което ме подразни в цялата история е ,че след като на мен ми се каза ,че място за моето дете няма 2 деца все пак ги приеха.А аз лично съм проверила и съм на 100% сигурна,че децата са доста по-малко от 25 в група и място има.Просто съм безумно възмутена от директорката на училището,а по-какъв начин ми говори изобщо не желая да коментирам.Иначе и нашата учителка и тази от занималнята са просто страхотни.Ние се колебаехме между 38 и 129 и съм доволна от избора си като цяло .Все пак се надявам,че няма да се срещам много с въпросната г-жа директор.
Общо взето искам да кажа за тези които имат намерение да ползват училищната занималня,че в първи клас са 2 групи от по 25 деца ,във втори 1 група от 25 деца и до там със занималнята.

bouquet

Благодаря за информацията. Ние тази есен ще сме първолаци и също ще се борим за занималня, но първо да ни приемат в училището.  Simple Smile

# 178
Здравейте!

Може ли някой да ми каже имат ли подготвителен клас в това училище?

Мерси предварително

# 179

Най-накрая и ние подадохме документи за първи клас. След цяла нощ чакане пред училището  Shocked  Сега ще чакаме класирането.

Общи условия

Активация на акаунт