АВГУСТ все е тъй далече, но пък бебчо мърда вече

• 19 335
  • 298
  •   1
Отговори
# 240
Каприз, спокойно, все пак да си видиш бебчо е хубаво, а не изнервящо! Помисли си само след обяд как ще летиш из небесата и току виж започнеш още от сега летежа.

всичко е наред  newsm44 бебчо е добре, размахва юмруци и сгъва крачета newsm44  И Е МОМЧЕ, МОМЧЕ ЕЕЕЕЕ  moresmile newsm53 newsm44 newsm44   оле толкова се радвам, че всичко е наред  newsm44  мъничкото ми човече  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 241
  • софия
Добро утро на всички Hug
Малеее,писали,писали.....не мога да ви изчета от снощи Joy
didi-2  за да не повтарям всичко казано до тук,ще ти кажа само ,че вярвам че всичко ще е ОК,вярвай и ти Peace
За дрехите за бременни- вчера обикалях да си купя нещо,че ми писнаха мойте дрехи и се отчаях.Толкова грозни и безформени,направо ужас.Но реших да се разхода до Мола и там в Манго имат страхотни дънки с ниска талия и много готини дънкови поли.Всичките стават за бременни коремчета,защото идват много ниско.Имат всякакви размери в момента.дънките са по 85лв,а полите са 69лв.Има също много сладки потници по 15лв.Във FOX също имат много сладки блузки и потници като за нас.
Колкото до морето,аз също тези дни мисля да резервирам за началото на Юни.Много ми се ходи на море,а и малкия ми се иска да го заведа.Миналото лято много се изкефи на моренцето.Та ако всичко е наред,Юни ще си топя дупето на морето Joy
steis,caprice сложих ви сини щъркелчета Hug
Ми това се сещам засега,после пак Laughing
Лек и усмихнат ден ви желая

# 242
Добро утро мами! Simple Smile

Аз миналата седмица ходих на бременен пазар и си купих 2 пролетно лени панталона с платки всеки по 49лв от едно магазинче на Пиротска откъм пазара "Георги Кирков" и една пола от индийския магазин пак на Пиротска. Остана да си взема някой и друг потник и още едно поле и мисля да приключа с гардероба до края Simple Smile
Да се похваля, аз също вече усещам бебо доста стабилно  Simple Smile

Лек, спокоен и успешен ден от мен!

# 243
  • Бургас/Пз
Благодаря на Котката Марта,
Аз също съм ЗА домашното раждане когато няма медицински противопоказания и бременността протича нормално и умишлено исках да чуя твоето мнение защото в постовете към линка който разказва тази история има в по-голяма част само отрицателни мнения. Радвам се че много от вас подкрепят този начин да дадеш началото на човешки живот. Е естествено ще има и на другия полюс, няма начин.
За уточнени само бебето се е родило около 4кг без никакви разкъсвания.

Аз още съм на моите си дрехи.
Утре съм на лекар и ще се отчета след това

# 244

В страни, в които се практикува масово домашно раждане (примерно Холандия) има и висок процент на усложнения и увреждания на бебето точно от този момент. Съжалявам, че не мога да представя статистика. Само че в тези страни, хората като по правило имат повече деца и имат условия да гледат едно различно дете.

Martini mama, позволи ми да не се съглася с това. Тази статистика намерих в момента http://homebirth.beinsa.info/#myth4
Тя е от линковете на първа страница. Във форума са пускани и други.
За различните деца - не става въпрос за усложнения и увреждания от самото раждане, а за една по-друга нагласа към различните. И разбира се - други условия.
В темата на Пепита за мен са най-тревожни изказванията против правото на избор.
В случаите с домашни неасистирани раждания , за които съм чела, винаги е правен опит да присъствието на акушер гинеколог или акушерка, но не са успявали по една или друга причина. Не са имали избор, а не е проява на безотговорност.
Много бих се радвала, ако жените (семействата) могат да избират къде и как да протече раждането на децата им, да има условия да го направят както в домашна обстановка с наблюдение, така и в болница в нормална стая без болничен инвентар и без ненужни намеси, когато процеса протича естествено. Дано нещата се променят по-бързо в тази насока и в България.
Много се радвам на разбирането към темата в нашата августовска групичка, а и от добрите отзиви в темата на Пепита.

# 245
Отчитам се и аз с покупката на един панталон за бременни вчера! А онзи ден си взех 2 туники - едната с къс, другата с дълъг ръкав, но не от магазин за бременни.dessyyблагодаря ти за инфото, днес след работа съм в Манго, само че не съм убедено ,че ще ме поберат техните номера, но от опит глава не боли. Всъщност боли, защото ако не ми стане нищо и ще полудея. Ще се възползвам и от идеята за индийския магазин. Там има и поли и туники и широки ризи, така че е идея ,за която бременния ми мозък не се беше сетил Peace

# 246
Добро утро на всички мами Simple Smile времето във варна не чак толкова пролетно но пък е типично за март Simple Smileи все пак не може да помрачи доброто ни настроение,надявам се Simple Smile
 Аз имам един друг въпрос към вас ,бих се радвала да сподеят мнението си тези които вече знаят пола - ще започнете ли от сега с купуването на дрешки за малките, или какво сте купили досега ?

# 247
sonaschi аз предният път бях доста суеверна и не купих нищо докато не родих, но този път мисля като разбера със сигурност пола да се подготва по от рано. Не за друго, а защото иначе трябва да разчитам на майка ми и на свекърва ми в избора, а не ми се иска много. Все пак бебето си е мое!

# 248
  • Все на втория етаж
Момичета, браво на вас, много пишете, аз не мога да смогна да ви изчета. Бях за малко до Гърция за карнавала в Ксанти, беше много хубаво, но много изморително, два дни реанимирах след това.
Цветелинка, ти къде в Гърция живееш?

Аз днес от 5 часа съм при Марков за фетална, по никое време, пък ще видим...Имам час и за 14 Април, но ще видим днес какво ще каже и по негово усмотрение, може да го отложим другия час.

Купих си едни дънки за бременни, но нещо след първото пране се сбъгясаха, яд ме е не за парите, а за това че наистина ми харесват и са хубави. Нещо единият крачол се усука, ама здраве да е.

Довечера ще се включа отново. Hug

Приятен ден. Grinning

# 249
Иренка от къде ги взе тези дънки?

# 250
момичета предстои ми да ходя на много важна сватба, ако някой може да ми каже някакъв линк за официални бременни рокли ще съм много благодарна! Помогнете  Praynig! единственото ,което съм харесала са две рокли на Джей Ло и една на Салма Хайек като бременни, но не знам кой би ми ги ушил

# 251
Мамадона в малкото магазинче на ъгъла на "Пиротска" и "Стефан Стамболов" е пълно с дънки и гащеризони по около 50лв и качеството е добро.

# 252
Привет момичета Hug
Отдавна не съм писала тук, но днес се включвам за да се похваля, че чакаме МОМИЧЕНЦЕ Simple Smile
Снощи бяхме на ФМ във Фемина, и сега си имаме снимки и клипове на малката госпожица, която не спря да се върти и позира през цялото време Grinning

# 253
  • Бургас/Пз
И аз ще изчакам да разбера пола на бебето и тогава ще купя основните неща. Искам всичко да ми е изпрано и подредено, като вляза да раждам, да не го мисля. Пък и няма на кой да разчитам - майка ми и свекърва ми са далече.
И за дъщеря ми преди години пак си бях купила всичко предварително.

# 254
мамадона, вчера се опитах да ти обясня един магазин за бременни на Цар.Борис - ето сайта-http://www.mia-bg.net/; там в момента има едни шарени туники, които според мен са идеални за официално облекло, ако разбира се не държиш да си с рокля, ако се съчетае с хубав панталон мисля че ще стане. изобщо магазина е хубав, жената е адски услужлива и помага, така че те съветвам да отидеш до там когато имаш време, все нещо ще си харесаш, а и машеи едно такива свежарски поли, много пролетни Heart Eyes
на всички хубав ден, на тези които си знаят пола ЧЕСТИТО! моята ФМ е чак на 27ми..нямам търпение да видим дали всичко е наред..сега ме хваща много яд, че не съм отишла на ФМ в началото-11-13 седмица, както е трябвало...но тогава не бях толкова самоинформирана, а и лекарката нищо не ми каза по този въпрос..чудя се защо?!

аз съм тъжна Cry Cry Cry- изобщо не съм усетила БЕБЕТО ОЩЕ...

хайде успешен ден тичам, че пак много работа  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт