АВГУСТ все е тъй далече, но пък бебчо мърда вече

• 19 370
  • 298
  •   1
Отговори
# 270
честно казано днес си мислех да ви попитам същотото /за цигарите/ но не се престраших.при мен откакто изчезнаха първите симптоми на бременност с гаденето и всички останали неприятни неща,си позволявам два пъти на ден да запаля цигара-сутрин след закуска с хубаво кафе и след обяд с едно 3в1 ...това е.......

# 271
мама дона не си го и помисляи никакви 1, 2 цигари не ти се гледа дете с алергия или някакво увреждане.Моя приятелка пушеше и детето и е с ужасна алергия трябва всеки ден да взима специални хапчета или се подува цялото и те са много скъпи та вече 5 години  мъки заради тия пусти цигари.На моя мъж сестра му пушеше като бременна пуши и като го кърми мисля си че е луда като я гледам кои знае какво ще и стане ако не спре да тъпче детето с тая отрова.Иначе му дава специялно пюрета без консерванти и за какво като едновременно го кърми с отрова повръща ми се от такива маики.После се чудят това дете защо така така че миличка не си и помисляи за тая смрад и против кафето съм даже какви неща четох пък за него....

# 272
 Simple Smile
оххх олекна ми, мислех че ще ме разпнат на кръст! но бях сигурна, че не може да съм единствената на която и се пуши та и се реве особено сутрин с кафето..а това е един много важен момент от сутрешния ми тоалетен ритуал, без него съм загубена Embarassed Embarassed

момичета, някоя от вас позволява ли си да пие разхлабителни? аз в началото хапвах сушени кайсии за по-сигурно, но напоследък не ме ловят и минах на един чай, български, с доста меко действие-майчин лист. принципно в книгите не се препоръчват чайове, но този е мек и не дразни нещо много червата. .. вие?

последен въпрос за ФМ при д-р Марков-понеже не бях сигурна с какъв апарат се прави ФМ, на много места пише, че е с 2Д, та се обадих да попитам на какъв апарат се прави феталната морфология, казаха ми на 4Д, значи няма нужда да си плащам отделно за триизмерен..така разбирам..още само..2 седмици Sad ужас много време ми се струва

# 273
  • Бургас/Пз
mamadona, на мене пък много ми се пие кафе. Преди пиех само по едно кафе на ден и ми беше достатъчно. Сега какво ми става незнам. По две пия и пак ми се пие. Иначе всяка вечер почти си пийвам по една две чашки червено вино - домашно. Много добре ми се отразява - спя като къпана. Биричката я избягвам вечер, че много ми се пишка от нея, а пък и доста се дебелее  Grinning

# 274
Като стана въпрос какъв е този 4D апарат. Откога съществува четвърто измерение...или аз нещо не съм разбрала? Чух веднъж, че някъде си имало такъв апарат, но ако някои знае нещо повече нека обясни.

# 275
[...повръща ми се от такива маики...

на мен пък ми се повръща от подобни изказвания! -  хитлеристки речи, които нареждат на другите какво трябва и не трябва да правят, а пък такива дето слагат етикета "добра" и "лоша" майка са ми любимите! умирам да цитирам Фънки от снощи - добре дошли в Цървуландия!! #Crazy
хайде малко по-цивилизовано, аз пък уважавам избора на другите и ако мисля, че грешат ще им го споделя, без да се държа с тях сякаш не са възрастни хора, които могат сами да вземат решение.  

Като стана въпрос какъв е този 4D апарат. Откога съществува четвърто измерение...или аз нещо не съм разбрала? Чух веднъж, че някъде си имало такъв апарат, но ако някои знае нещо повече нека обясни.

не не няма четвърто измерение:) апарата се нарича така, защото възпроизвежда образ в реално време, т.е. времето се счита за четвъртото измерение в случая, това го прочетох в сайта на д-р Марков

# 276
Аз мислех да не се изказвам толкова крайно, но пък Бобито го направи. За цигарите си мисля същото като за захранването после на бебето. Изрази от сорта: "аз това си го правих, пък на бебето нищо му няма". Нищо в природата не се губи, само сменя вида и формата си. Т.е. това, че бебето се е родило нормално, с по пет пръста и др. нормални норми, не означава че нищо му няма като последствие от пушенето. Аз също съм пушачка, отказах ги при първата бременност, но като спрях да кърма уж по малко, та леко полеко си ги пропуших. Сега пак ги спрях, не виждам разлика между 1-2 или 9-10. На мен лично ми помагаше и преди и сега когато се сетя за цигари и си представя бебчето вътре в мен - колко е малко, крехко и беззащитно. И представяте ли си го това бебче вътре свито на кълбо и захапало в устата цигара. Това, ряазбира се си е само мое лично мнение и съвсем не твърдя, че е най-правилното за всички.
За кафето и за виното не мисля толкова крайно както за цигарите. Пия по 1 кафе на ден, доста слабичко, и почти цял ден си го пия. Но откакто спря да ми прилошава и реших, че по 1 кафе на ден няма да ми навреди. За виното - не пия, защото ми прилошава и имам киселини от него, но мисля, че по 1 чаша по повод (за месец?) също не би навредила. Аз при пред. ми бременност пиех доста бира, но сега веднъж като пих и после много ме боля корема (може би от маята).
Пак повтарям, че това е просто моето мнение. Всички сме достатъчно големи и зрели жени, че да можем да решаваме всяка за себе си и след това да поемаме отговорност за взетите решения, така че... това е въпрос на личен избор какво ще правиш с бременността си и как ще си гледаш бебчето.

Малкабуби, аз при миналата ми бременност пих разни билкови неща и после докторката ми каза, че за да подействат, правят и контракции и може да предизвикат аборт. Не искам да те стряскам излишно, но задължително питай доктора си за този чай и за каквото и да било друго слабително. Аз този чай го пия вече от почти 3 год., но сега спрях категорично и не смея.

Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 15:58 от valeni

# 277
mamadona по въпроса с цигарите ти сама ще си прецениш дали да запалиш или не.Ако усещаш ,че имаш нужда може да запалиш.На мен лекаря ми каза , че по една цигара на ден е позволено/но аз не съм такъв страстен пушач и не ми се пуши/.

# 278
Виж какво това си е мое лично мнение не нареждам на никои какво да прави просто споделям мнението си по въпроса.Ако и мислиш че живееш в цървуландия добре пуши си и прави каквото искаш.Спирам защото ужасно ме вбеси с тъпото си нападение срещу мен а ти пък малко по възпитано.....какво толкова казах че съм против цигарите аз не съм господ да казвам на кои какво да прави.Пък и не говорех на теб та да се намесваш много си невъзпитана

# 279
не мога да се съглася че няма разлика между 1-2 или 9-10 цигари......ние бяхме за 8 март на заведение вечерта ...ами мога да ви кажа че тогава аз самата не пуших но на другия ден се чувствах толкова задръстена и то от цигарите на всички други около мен ,за цялата вечер съм погълнала дори повече никотин и отрови отколкото от тези 2 съзнателно пушени цигари на ден....ами аз си мисля че изгорелите газове на улицата също са вредни,повечето храни които приемаме едва ли са био храни,а водата дори и минерална се съмнявам да се различава особено по състав от течащата .......така че не не бъдете крайни в мненията си...чаша вино ,бира ,кафе  или една цигара няма да се окажат решаващи за здравето на детето ви или пък вашето собствено.....

# 280
Като Valeni, аз също мислех да не се включвам, но въпреки всичко това е идеята на този форум да си споделяме и да разискваме с разумен тон.

Твърдо против тютюнопушенето, алкохола под каквато и да било форма както и кафето.
И да си призная никак не ми е трудно, дори с удоволствие спазвам тези правила, защото няма нищо по-важно от здравето на детенцето. Аз лично не разбирам какво значи " пия по чаша-2 и нищо ми няма", предвид факта, че тук говорим за влиянието на алкохола не върху майката а върху плода който носи. От литератерата която съм прочела, не е задължително да има ясно изразени медицинки последствия в детенцето, но това несъмнено оказва влияние върху гена му. И ако ние желаем да прехвърлим здрави гени от нас доколкото е възможно, то трябва и да се съобразяваме с определени изисквания. Както всички знаем алкохола се прехвърля в кръвта а тя циркулира спокойно както в майката така и в детенцето. Не мога да подложа  нещо толкова крехко като бебенцето ми, което е едва няколко стотин грама и с неразвити органчета на този опиум, защото ако за мен това е просто чаша вино която ще ме отпусне за него е ужасно много количество. Ако бъркам в съжденията си, моля поправете ме. За кафето, дори наскоро четох статия, че кофеина според най-новите изследвания е напълно забранен предвид факта, че възбужда нервната система а това несъмнено оказва влияние и в/у спокойствието на бебенцето. Аз лично не чувствам липсата му, и затова и не консумирам кафе, предвид факта, че страдам и от ниско кръвно, но многото течности които поемам помагат за това.

И пак моля, не ме разбирайте погрешно-не съдя никой, просто изказвам моето становище и споделям за себе си.   bouquet

Apple, ще се съглася с теб, че храните ни не са натурални, че изгорелите газове също влияят, но не е ли редно да дадем всичко от себе си и да променим лошите си навици, поне тези които зависят от нас.   bouquet

# 281
malkabubi аз от време на време пия чай от зърнестец - моята лекарка ми го предписа и по половин шоколадче "Комфорт" - но пак повтарям - само при нужда. Иначе пробвай със сушени сини сливи-накисни 10 сливи от предната вечер в една кафена чашка хладка вода.Сутринта си хапни сливите и изпий водата - много помага, както и по-меко киви. Казвам го от опит,защото аз по принцип съм с проблемен стомах и съм все на разхлабителни.
bobito81 много благодаря за изказаното мнение, все пак човек трябва и да чуе другата страна. Не ме разбирайте погрешно - не пуша по кутия на ден. Аз от както разбрах,че съм бременна, а това беше около Коледа не съм запалвала, но както казах от няколко дни се чувствам, така все едно че не съм бременна, а съм си старата Дона, затова някак си се почувствах по-добре - все пак си мислих че всички ме мислят за извънземно и затова реших че мога да пийвам по чаша вино или бира вечер, малко кафе и с него по една цигарка. Но сте абсолютно прави за пушенето по време на кърмене - против съм, защото все пак чрез кърмата отровата отива директно в бебето, а сега все пак мисля ,че тази плацента го предпазва. Плюс това пих антибиотик назначен от гинеколог, от него хванах гъби сега слагам глобули, така че едва ли през плацентата минава всичко.

# 282
Добре дошла на Дяволски чаровна!

malkabubi, аз в началото на бременоостта имах подобен проблем, консултирах се с лекарката ми, тя ми обясни, че разхлабителните са забраненби, именно заради това, че причиняват контракции, както и различните чайове за отслабване, които имат такъв ефект. Препоръча ми един сироп Лактулоза Миб, мисля се казваше, но да ти кажа не видях особен ефект от него, той по-скоро подпомага перисталтиката, но при мен почти не се получи. Майките пишат и за Дуфалака, но аз се зачетох в някои статии и да ти кажа реших проблема с хранителен режим, много течности, вода, обикновен чай, пълнозърнест хляб, активия, защото останалите млека имат обратния ефект, сушени сливи и кайсии, казват че може да накиснеш сушени сливи във вода и на сутринта да я пиеш, определено помага, зеленчуци и много плодове, но без банани... Така че опитай без лекарства, поне при мен не помогнаха.
Успех!

Колкото до пушенето, отдавна съм го спряла, а сега не мога и да си помисля за това.
Но всеки решава за себе си кое е важно:)
  bouquet

# 283
Момичета, на 15-та страница сме! Има ли желаещи за нова темичка?

# 284
Виж какво това си е мое лично мнение не нареждам на никои какво да прави просто споделям мнението си по въпроса.Ако и мислиш че живееш в цървуландия добре пуши си и прави каквото искаш.Спирам защото ужасно ме вбеси с тъпото си нападение срещу мен а ти пък малко по възпитано.....какво толкова казах че съм против цигарите аз не съм господ да казвам на кои какво да прави.Пък и не говорех на теб та да се намесваш много си невъзпитана
да да права си, че не трябваше да се намесвам, не исках да те нападам, но това "повръща ми се от такива майки" ме докара до лудост, просто не понасям как хората слагат етикети наляво и надясно и раздават присъди, като че ли те са най-идеалните и безгрешни.

НО всеки има право на мнение.
затова го има и моето

Thinking

а темата за цигарите винаги води до спорове, не само в този форум а навсякъде, непушачите са едни от най-реваншистко настроените и крайни хора, които обикновено срещам, не всички, но повечето от тях са доста нетолерантни по принцип.  това само от опит го казвам, даже най-нетолерантни са бившите пушачи. по принцип т.н. въздържатели, които не пият капка алкохол и не пушат за мен са малко мръднали  #Crazy, не искам да звуча кофти, Grinning не знам как да го обясня, но има нещо при тези хора, или са кофти хора по душа или са скръндзи или са едни такива сковани..не знам, това от моя опит пак само..нещо се присетих за такива и  Sick

Общи условия

Активация на акаунт