За Изопринозин-а

• 467 815
  • 441
  •   1
Отговори
# 270
Твърдя, че на 2.5г. не трябва да се изписва. На дете под три години е престъпление да даваш противовирусни препарати, както и имуномодулатори.
Съвременната медицина няма ефективни лекарства против вирусите, който да нямат ужасяващи странични ефекти. За протокола - пила съм Изопринозин веднъж и няколко пъти друг противовирусен препарат. И в двата случая бях отчаяна и лекарите ме убеждаваха,че тези препарати ще помогнат. Е, освен, че си натрових с токсини черния дроб и изпитах знайни и незнайни странични ефекти - друга полза нямаше.
Говорила съм много пъти с лекари и фармацевти (обкръжението ми е главно от такива). Всички са против изписването с лека ръка на Изопринозин, особено при деца и за профилактика.

# 271
Говорила съм много пъти с лекари и фармацевти (обкръжението ми е главно от такива). Всички са против изписването с лека ръка на Изопринозин, особено при деца и за профилактика.

Абсолютно подкрепям     Peace

# 272
  • София
да, за профилактика съм съгласна... също и за повишено внимание при малки деца...
аз също съм ползвала 1 път, както и на детето съм го давала, не сме имали никакви странични реакции, имало е и видимо подобрение от него Wink

# 273
добре де, на вас не са ви го изписали профилактично, а за бронхит , нали? чудесно, че е минало без химии, а не е станало пневмония, а ако беше?
примерно...
и като си лекувате само на вит. С и инхалатор, по собствено осмутрение, за какво точно водите детето на специалист, че и скъпо платен... нещо ми се губи смисълът.

И всъщонст как знаеш какво е , как действа и колко е силно едно нещо, ако дори не си го опитвала?

не,не бяхме болни изобщо,когато изписаха препарата. беше направил 1 спастичен и 2 бронхита за 2 месеца+ 1 болница и отидохме при специалистката чрез познати други лекари.
Просто не искахме да стане хронично или поне тази жена да каже какво може да предизвиква.
Иначе в момента 10 дни е с хрема и щом не е тръгнало надолу,значи се е закрепил. А той преди от 2 дни правеше бронхит.
Иначе минахме без антибиотици и за 3-те случая.

А кое нещо да действа? Този препарат няма как да го дам за "превенция",ако имам акъл  Peace

# 274
и какво бронхити и пневмонии няма вирусни? нали не твърдиш, че винаги е  бактериална инфекция?

не съм специалист,но при нас бронхитите тръгваха от хрема(това може да е настинка или вирус). всмисъл,че са усложнение,явно при предразположени хора(аз също до 4-год.възраст много съм правила)

домашният инхалатор много помага,но и не сме много редовни,много трудно го прави  Confused

# 275
  • София
Magnifique - извинения, всъщност разбрах от поста първият, че сте отишли когато детето е било болно с бронхит.

# 276
  • София
На моя син /2,6 г/ също го го изписа нашата лекарка за кашлица и хрема, не бронхит. Да, ама още след първия прием повърна зверски и то, докато спи. Дотогава никога не му се е случвало. Според лекарката не е възможно да е от лекарството, но в страничните ефекти го има. повече не бих го дала на детето си. Има много по-безобидни имуностимулатори, които дори не са химия. Peace

# 277
Magnifique не си измиват ръцете, а получават бонуси (от фармацевтичната компания) за изписването му.
Как отчитат кой лекар е изписал лекарството им, за да му дадат бонус?
Не се заяждам, съвсем сериозно питам.

# 278
Имат си начини, уверявам те - с копие от рецептата, с проверки на продажбите в района и т.н. Ако лекарството се изписва по особен ред с разните му протоколи е още по-лесно.

# 279
Magnifique не си измиват ръцете, а получават бонуси (от фармацевтичната компания) за изписването му.
Правилно! Правят го, намират си начини. Изопринозина нанася на организма повече вреда, отколкото полза както при децата, така и при възрастните.

# 280
Не съм давала изопринозин детето си, предпочитам цитросепт, пчелен прашец и други неизкуствени, но моя приятелка постоянно тъпче детето си с такова и  й се чудя. Какви точно са вредите ?

# 281
Олеее #Crazy, изчетох цялата тема, понеже в момента давам изопринозин. Направо се обърках ooooh!.
Дъщеря ми е на 2,8г. и боледува много. За втори път ни изписват изопринозин-1 седмица-3 по 1/2т. и още 2 седмици-2 по 1/2т. Такава схема  не видях при никой Rolling Eyes.

След всичко ,което изчетох, се чудя дали след първата седмица  сега да го спра newsm78. Освен това давам и Саменто.

Само да кажа, че при нас изопринозина действа много добре Peace

# 282
Правилно! Правят го, намират си начини. Изопринозина нанася на организма повече вреда, отколкото полза както при децата, така и при възрастните.

По-конкретно за вредата бихте ли споделили?

Аз съм възрастен  Laughing и ми е предписано поради наличие на ЧПВ вече увредил в известна степен организма ми. Попитах лекуващия ме достор дали не може да пия например билки и Цитросепт, които също ги водят за повишаване на имунитета, но той ме увери, че Изопринозина е насочен точно за борба с ЧПВ/и други вируси , разбира се, както е видно от листовката/.
Сега съм в процес на проучване. Да го пия или не. Какви са евентуалните неблагоприятни последствия в дългосрочен план? Това, че може да ми се гади, вие свят .... ми е ясно.

# 283
gerka, при наличието на този вирус вероятно приема на лекарството е оправдан при теб. Ако имаш някакви съмнения - по-добре ги обсъди с лекаря си.
Ние в темата обсъждахме случаи, в които го предписват на деца с хреми, бронхити, често боледуващи без да е ясно има ли вирус или не, или като профилактика.

# 284
Изопринозина понижава имунитета в дългосрочен план, а не обратното...както и всички останали  лекарства, които не са на билкова основа и не са натурални, а са чисто изобретение на лекарствената индустрия (или мафия!). Достатъчно е човек да прочете листовката и му е ясно за какво иде реч.
Копирах едно мнение от друг форум:
"Майка ми беше миналата седмица на някакво мероприятие по имунология, където един от водещите специалисти в Бг. се е изказал адски негативно. Препаратът се оказва, че е  токсичен и обременява доста черния дроб.  "
Като чета в гугъла мненията за Изопринозина излиза, около половината са се изказали негативно и са имали част от страничните ефекти. Излиза, че не са 'редки", а са чести.
След някой ден ще го забранят, но ще пуснат друго подобно и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт