За Изопринозин-а

• 467 793
  • 441
  •   2
Отговори
# 255
Това е и моето мнение за Изопринозина, не е имуностимулатор, не е и безобиден.
За процентите от продажби не искам да коментирам, имам си мнение по въпроса. На много мои познати им е предписвано това лекарство с месеци, профилактично....
Mного се надявам това повсеместно профилактично предписване да спре. Както и предписването му на деца под 3г. Много хубава новина е тази за сиропа - сигурно вече и бебета под 1г. ще почнат да го дават. #2gunfire

# 256
Точно, ама прочети 2-3 поста нагоре, мамите се канят да го дават точно така, и маг. фармацевта ги зарадва, че даже и на сироп ще го има, но не каза, че не трябва да го дават така.

# 257
Маг. фармацевта няма деца. Ако имаше - много се съмнявам, че щеше да им дава антивирусни препарати за щяло и нещяло Twisted Evil

# 258
  • в страната на чудесата
сиропът без рецепта ли е та магистър-фармацевта да го дава (препоръчва, предписва или там каквото го прави)?  Mr. Green

# 259
Че то кое е с рецепта вече? Мина тази мода  

# 260
  • в страната на чудесата
статутът рецепта/без определя дали магистър-фармацевтът, който се вихри из форумите може да го дава...

# 261
Всяко чудо за 3 дни, това със задължителните рецепти също. Не ми се е случвало да ми искат рецепта. Дори вчера си купих лекарство без да имам рецепта.

# 262
Всяко чудо за 3 дни, това със задължителните рецепти също. Не ми се е случвало да ми искат рецепта. Дори вчера си купих лекарство без да имам рецепта.

Зависи от аптеката. В ремедиум нпр. вчера  отказаха да ми продадат едно лекарство, защото било само по лекарско предписание. В кварталната аптека ми го продават без проблем. Според мен изопринозина трябва да се дава само след консултация с лекар, който да определи индивидуална схема за приема.

# 263
здравейте! аз съм възмутена! изписаха това "чудо" на медицината на сина ми,който е на 2.5 г. Просто защото отидохме при една много видна специалистка с оплакването за бронхити. Е,минаха бронхитите(да чукна на дърво),но само на домашния инхалатор и вит.С.
Просто така си "измиват" ръцете специалистите,хем й платих не малко пари и да не каже нищо конкретно.
Аз съм твърдо "против" профилактика с подобни изкуствени и силни медикаменти. Дори да се чувствате добре днес, утре това се отразява и има точно обратния ефект.
 Naughty

Последна редакция: пн, 06 дек 2010, 21:41 от Magnifique

# 264
Magnifique не си измиват ръцете, а получават бонуси (от фармацевтичната компания) за изписването му.

# 265
  • Бургас
Изопренозин си има показания. И обикновен човек без образование в сферата може да ги прочете. Като майка на често боледуващо дете, все съм си мечтала за вълшебното лекарство. Така де, но такова няма. Не съм съгласна ас тъпкането на децата с всевъзможни химии , за да са здрави. Обикновено се случва точно обратното. 
Ако педиатър прецени, че има нужда се предполага, че е така. Пили сме лекарството веднъж до сега. След тежка вирусна пневмония и продължително прилагане на урбазон и то за седмица. Щом след такова боледуване се изписва само за седмица, значи не е безобиден и не е бонбон.

# 266
Така е.
Аз не мога да повярвам,че хора довроволно,профилактично си го пият и то всяка година. Ужас

# 267
  • София
добре де, на вас не са ви го изписали профилактично, а за бронхит , нали? чудесно, че е минало без химии, а не е станало пневмония, а ако беше?
примерно...
и като си лекувате само на вит. С и инхалатор, по собствено осмутрение, за какво точно водите детето на специалист, че и скъпо платен... нещо ми се губи смисълът.

И всъщонст как знаеш какво е , как действа и колко е силно едно нещо, ако дори не си го опитвала?

# 268
добре де, на вас не са ви го изписали профилактично, а за бронхит , нали? чудесно, че е минало без химии, а не е станало пневмония, а ако беше?
примерно...
и като си лекувате само на вит. С и инхалатор, по собствено осмутрение, за какво точно водите детето на специалист, че и скъпо платен... нещо ми се губи смисълът.
И всъщонст как знаеш какво е , как действа и колко е силно едно нещо, ако дори не си го опитвала?
Да, да, изопринозинът е точно подходящ за бронхити и пневмонии.  Shocked Това е противовирусно лекарство, което обаче се изписва като бонбон.

# 269
  • София
и какво бронхити и пневмонии няма вирусни? нали не твърдиш, че винаги е  бактериална инфекция?

Общи условия

Активация на акаунт