За Изопринозин-а

• 467 739
  • 441
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте скъпи мами,
моята педи изписа Изопринозин за моето малко момиченце, което е на 1 год. тъй като има кокоши трън. Сиропчето трябва да го пие 3 месеца. Вече го приема 20 дни и в момента е "гепила" вирус, който предизвиква повръщане и температура. Вярно е, че в листовката на сиропа пише някои вируси, но се питам като не успя да опази моето малко слънце дали ще му изчезне кокошия трън?
Благодаря предварително.

# 361
Какъв е смисълът за един кокоши трън да тъпчете детето за Изопринозин, който повишава трансаминазите и наистина се изписва при някои остри вирусни инфекции или след тях?
На дъщеря ми е изписван два пъти по време на мононуклеоза и след ЦМВ с усложнения и двете.
И какво всъщност разбира педито от кокоши тръни?

# 362
Какъв е смисълът за един кокоши трън да тъпчете детето за Изопринозин, който повишава трансаминазите и наистина се изписва при някои остри вирусни инфекции или след тях?
На дъщеря ми е изписван два пъти по време на мононуклеоза и след ЦМВ с усложнения и двете.
И какво всъщност разбира педито от кокоши тръни?
Привет Soleil,
убедих се, че няма смисъл и затова го спрях! Stop Но какво е трансаминазите? Thinking
Ще се борим с трънчето по друг начин. Горено е веднъж, баено му е и е мазано с смокиново мляко два пъти. Педито каза трябва да и подсилим имунната система,за да се отърве от вируса причиняващ кокошия трън и затова се навих. По между другото съпругът ми имаше кокоши трън и ходеше при Ангелова от 29-та поликлиника. Тя му го гореше с течен азот около 4 пъти и също му беше изписала имуностимолант. И затова реших да пробваме с Изопринозина, но след вируса-повръщане и разстройство и на всичкото отгоре днес забеляза, че кокошия трън е почна да се разпространява - КРАЙ!!!

# 363
Дъщеричката ми се разболя от мононуклеоза и й изписаха Изопринозин - сироп в продължение на 15 дни, 10 дни от които - 3 пъти на ден по 5 мл, а останалите - два пъти на ден пак по 5 мл.

Детето определено живна, след като беше като парцал заради 40-градусовата температура в продължение на 5 дни, но не знам, дали този ефект се дължи на Изопринозин-а или на двата антибиотика, които изпи паралелно с него заради съпровождащите мононуклеозата бактериални инфекции.
Така или иначе инфекционистката, която ни го назначи, смята, че 15 дни са напълно достатъчни, тъй като Изопринозин-а все пак бил химия и сега ще ни го сменя с "Котешки нокът" на капки - Саменто се наричал продуктът.

# 364
Kikonka,  ние 1месец го пихме, но моята щерка цял месец се влачи с Т, докато тъпите лекари открият, че е болна от мононуклеоза и имунната й система тотално се срина.
Вие от София ли сте? Ако да, при кой инфекционист ходихте?

pampinela,  трансаминазите са чернодробните ензими Асат, Алат и ГГТ. За толкова време няма да ги повиши, не се притеснявай, но просто ако детето не се разболява често и сериозно, няма смисъл от допълнителна химия.  За кокошия трън не мога да помогна. Аз имах като дете, но изчезна от само себе си. Може би с природни средства да повишаваш имунната.

# 365
  • И аз не знам къде...
Здравейте,

Синът ми е от събота (днес му е 4ти ден) с Т. Първите 3 дни Т му беше 39,5 и падаше много трудно. Днес през деня нямаш Т, но вечерта пак имаше 37,5. От неделя пие Изопринозин.
Започнах да чета заради лекарството, но поста на  Soleil*  ме наведе и на мисълта дали не кара мононуклеоза в действителност. Има и странен дребен обрив за който педиатърката каза, че е характерен за този вирус!
Но аз не намирам никъде нещо за подобен вирус в момента!

Извинявам се, че измествам темата, но въпросът ми е ако е мононуклеоза, а тича, кара колело, катери се и изобщо играе нормално опасно ли е за него? Той го прави когато няма Т де!
А иначе няма апетит и добре че пие изцеден сок от  портокали, че все пак нещо да има в стомаха освен вода!

Благодаря предварително!

# 366
  • София - Рим и обратно
В момента има много случаи на вирусна херб ангина (тази година научих за нея), която протича с висока температура, зачервено гърло и понякога дребен обрив по краката и ръцете.
В момента и моята дъщеря е с висока температура, зачервено гърло, но и с болки в корема и еднократно повръщане... Лекарката изписа Изопринозин сироп, каза, че вирусната инфекция е в самото начало и този имуностимулатор би трябвало да се справи добре с вируса. А как ще се развие - дали като херп ангина или нещо друго, било рано да се каже; да се надяваме да не се развие изобщо Rolling Eyes

# 367
Привет мамчета
Не знам мами, но аз и давам от време на време витамин С. Мисля че това е най-добрия имуностимуант. Даже когато имаше повръщане с температура при положение, че и давах Изопринозин-а и дадох ударна доза витамин С. Даже за прословутия кокоши трън,в една от темите една мама беше писала, че трябва да се повиши имунитета на детето - което е факт, тъй като и той е на основата на вирус!Все пак се посъветвайте допълнително, не ме взимайте за чиста монета.
Поздрави!

# 368
Дари, не ми звучи като опасно. Не ми прилича и на мононуклеоза. Надявам се вече да сте здрави!

# 369
Здравейте, и аз започнах от вчера да давам изопринозин. Детето /на 1 г и 6м/, изкара един тежък период на боледуване. Преди не ми е боледувал често и какво е това чудо, което ни налегна не знам, но още не може да се закрепи. Първо беше висока температура без никакви други симптоми, направи гърч /след като му дадох хомеопатично лекарство-phos/, болница, антибиотици, разстройство, изписаха ни, 2 дни след като спря да пие антибиотика /пи го 10 дена/ пак започна да вдига температура, разстройството се утежни, та пак болница. В инфекциозна го сложиха на зверска диета, спазва я 2 седмици, след това започнахме да правим безуспешни опити за захранване. И през гастроентеролог минахме- тя го преслуша, погледна в небето и отсече- развил е непоносимост към лактозата и пак диета. Честно да си призная не смятам да я спазвам, диетата е без плодове, вече му дадох пюре от банан и му се отрази чудесно. Как си представят тея хора, че дете на тая възраст ще изкара 3м без плодове, без манджи, а на пюрета и каши? И после боледувал, е как не! Та започна да ми вдига температура, сутрин и вечер около 37-37 и 2, и така около месец, аз си го обяснявам с горещините. Вчера следобяда и днес обаче вдигна 37 и 8, та освен панадола, започнах и изоопринозин. Надявам се да не съм сгрешила....

# 370
  • Варна
Изопринозина се изписва от лекар не случайно, той не е витамин!
Давайте коластра, витамини, пробиотици за укрепване на имунитета, химиите ги оставете - лекарите изписват достатъчно Wink.

# 371
принципно ако се налага винаги давам Ехинацея като имуностимулатор--но сега изкарахме някакво остро възпаление на лимфните възли, вследствие,твърдят специалистите Winkт.н. котешко одраскване-фелиноза--та изписаха ни изопренозин и саностол--освен антибиотиците--да не дърпам дявола за опашката, но го пихме 1 месец-сутрин и вечер--
1+  малкият е злояд, а сега само търси да яде-явно му отвори апетита
2+  вече 3 седмици сме да детска градина и не е кихнал дори--иначе караме по 4-5 дни  и после вкъщи newsm78
мове и да е стечение на  обстоятелствата просто,но...
иначе наистина е добре предимно натурални продукти, но сякаш средата в която живеем ни спъв ав тов аотношение

# 372
  • София
на апетита по-точно саностола  може да е повлиял, не изопринозина...
за детската пак не се знае кое от двете..а и сега времето е хубаво, въпреки, че пак има  болести, все пак е + за децата.

# 373
здравейте, не можах да разбера преди или след хранене се пие този препарат? Praynig Hug

# 374
  • София - Рим и обратно
Преди хранене.
И при нас имаше възбуждащ апетита ефект.
Някой знае ли как се пие за профилактика през есенния и пролетния сезон, или няма такова приложение? Защото честно казано предпочитам да давам малко по-дълго Изопринозин, отколкото всеки сезон антибиотици.

Общи условия

Активация на акаунт