За Изопринозин-а

• 467 730
  • 441
  •   1
Отговори
# 375
за профилактика на нас ни дадоха Шуслерова сол 3.
Предпочитам това + рибено масло + мед и пчелно млечице примерно пред този Изопринозин. Четох някъде, че превантивно не се дава, но не съм сигурна.
Питах си лекарката - нямало значение преди или след хранене. Аз го пия помежду:)

# 376
  • София - Рим и обратно
И аз бях заложила на шуслеровата сол, обаче нямаше никакъв ефект при нас.
Сега й давам рибено масло плюс клеева тинктура, продължава да си ходи сополива (2 седмици), но поне засега не се е влошила.

# 377
ooo, видя ли сопол, физиологичен разтвор докато не спре;-)

# 378
  • вкъщи
От 5 дена детето ми пие изопринозин,но много се поти след заспиване.Дали е странична реакция от него,или е нещо по-сериозно.Кашля рядко вече,но се притеснявам,да не е бронхит,въпреки,че няма темп и др симптоми.Вашите деца потяха ли се повече при приема на това лекарство.

# 379
Едва ли е от лекарството,и моето дете е карало така бронхит миналата година-товага упорито не давах никакви лекарства(,,лекуваше'' се при класически хомеопат) и  по няколко пъти на ден,след като заспеше дрехите и чаршафите му подгизваха от пот.Голяма мъка беше.

# 380
  • София
Не, не се е потял никога от изопринозина..при бронхити и пневмонии обаче са възможни такива изпотявания. А може и ако се отоплявате, просто да му е мн жега докато спи.

# 381
  • Бургас
Наложи се синът ми да пие Изопринозин, ефект има. Пие го за втори път /предния път беше преди около година/. Изписан му е 7 дни, 3п по 1т и после още 7 дни, 3п по 1/2т.
Интересува ме, ако има по-запознати с лекарството, доколко адекватна е тази схема?

# 382
  • Монтана
Наложи се синът ми да пие Изопринозин, ефект има. Пие го за втори път /предния път беше преди около година/. Изписан му е 7 дни, 3п по 1т и после още 7 дни, 3п по 1/2т.
Интересува ме, ако има по-запознати с лекарството, доколко адекватна е тази схема?

Абсолютно е добра схемата която е предписана, но става въпрос за по-голямо детенце ние тази схема сме е пили когато каката беше около 1-ви клас.
Сега и на дребната го давам понеже е болна.

# 383
  • Бургас
Да, синът ми е на 7г и 5 месеца, значи да му го давам спокойно, че нямам много вяра на лекарите в нашия град.
Мерси   bouquet

п.п. като казвам, че го е пил преди година, имам предвид миналата година, а не преди да навърши 1 годинка Simple Smile

# 384
Колко килограма е детето? В листовката на Изопринозина ясно си пише, че дозата е 50мг на килограм телесно тегло за деца. На моето дете също винаги според килограмите са го изписвали.
Според вашето предписание детето е около 30кг.

# 385
От 5 дена детето ми пие изопринозин,но много се поти след заспиване.Дали е странична реакция от него,или е нещо по-сериозно.Кашля рядко вече,но се притеснявам,да не е бронхит,въпреки,че няма темп и др симптоми.Вашите деца потяха ли се повече при приема на това лекарство.

Моите винаги се потят силно, когато са болни.

Момичета, нали знаете за изопринозина, че се взима като антибиотик - през 8 или 12 часа, зависи как е предписана дозата. Не е толкова важно дали е с ядене или не, колкото да се спазват часовете.

# 386
Едва ли е от лекарството,и моето дете е карало така бронхит миналата година-товага упорито не давах никакви лекарства(,,лекуваше'' се при класически хомеопат) и  по няколко пъти на ден,след като заспеше дрехите и чаршафите му подгизваха от пот.Голяма мъка беше.

Шоколадче, май и вие като нас сте си пострадали от хомеопатията Simple Smile))) Усещам по тона Simple Smile

# 387

Шоколадче, май и вие като нас сте си пострадали от хомеопатията Simple Smile))) Усещам по тона Simple Smile

Хаха, и ние така се "лекувахме", когато дъщеря ми беше на 3 години. След като я морих два дни без да свалям температура и хомеопатът спря да си вдига телефона, минах на алопатични лекарства и си дойдоха на място нещата.

По темата, давала съм Изопринозин преди време, след тежка херпангина. Тогава не забелязах някакъв ефект, но пък и детето не беше болно, приемаше го като имуностимулатор.
Сега сме с грип и пием Изопринозин от първия ден. Оправи се действително много бързо, без усложнения. Като сравня с миналата година - тогава тя изкара грипа много тежко, с последващ остър отит и разбира се, силен антибиотик. Сега минахме само с три дни температура.
Затова - от моя опит - Изопринозин действа и е добър препарат.

Ако маг. фарм. Вълев още следи темата искам да го попитам следното:
Дъщеря ми пие сиропната форма на Изопринозин. Предписани са й 5 мл. 4 пъти на ден. Тези 4 приема през равни интервали ли трябва да са или мога да ги давам равномерно в светлата част на деня? Ако не се налага предпочитам да не будя детето два пъти през нощта, за да пие лекарството. Но се замислих, ако се взема на принципа на антибиотиците, че вероятно ще трябва да сме стриктни и да го пием точно на 6 часа.... newsm78

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 13:15 от Анонимен

# 388

Хаха, и ние така се "лекувахме", когато дъщеря ми беше на 3 години. След като я морих два дни без да свалям температура и хомеопатът спря да си вдига телефона, минах на алопатични лекарства и си дойдоха на място нещата.

По темата, давала съм Изопринозин преди време, след тежка херпангина. Тогава не забелязах някакъв ефект, но пък и детето не беше болно, приемаше го като имуностимулатор.
Сега сме с грип и пием Изопринозин от първия ден. Оправи се действително много бързо, без усложнения. Като сравня с миналата година - тогава тя изкара грипа много тежко, с последващ остър отит и разбира се, силен антибиотик. Сега минахме само с три дни температура.
Затова - от моя опит - Изопринозин действа и е добър препарат.

Ако маг. фарм. Вълев още следи темата искам да го попитам следното:
Дъщеря ми пие сиропната форма на Изопринозин. Предписани са й 5 мл. 4 пъти на ден. Тези 4 приема през равни интервали ли трябва да са или мога да ги давам равномерно в светлата част на деня? Ако не се налага предпочитам да не будя детето два пъти през нощта, за да пие лекарството. Но се замислих, ако се взема на принципа на антибиотиците, че вероятно ще трябва да сме стриктни и да го пием точно на 6 часа.... newsm78

Венуш, д-р Масларски всеки път ми напомня да давам изопринозина на равни интервали. Като антибиотик и вентолин. Очевидно трябва да се поддържа концентрация в кръвта.

# 389
  • Бургас
По-назад в темата срещнах мнение, че Изопринозин по време на бременност може да се приема само ако спасява живота на бременната, т.е. че никак не е препоръчителен през този период.

Случайно някой да има опит с приемането на този препарат по време на бременност?
Личната ми лекарка вече два пъти по време на бременността ми го изписва с много лека ръка, аз обаче до момента не съм го пила.
В момента, понеже синът ми е с Варицела, аз не съм я карала и най-вероятно ще се наложи да мина през това, не знам дали ако го пия ще ми помогне или още повече ще ми усложни положението ...
Знам, че не сте лекари тук и не може да изкажете категорично мнение, питам просто информативно кой какво знае по въпроса... а аз пак ще се консултирам с още някой лекар от "капацитетите" в Бургас и ще мисля какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт