Работещи майки - тема 1

• 28 105
  • 359
  •   1
Отговори
# 270
  • Linz
little_lulu, колко ти е голямо детето?

Ще стане на 1 година и 2 месца - мъник е той  Simple Smile Върнах се на работа, когато ставаше на 10 месеца. Ох, мъчно ми става като пиша... колко дребен само. Но наистина не знам как бих могла да издържа вкъщи, а и с тези 220 лв си е цяла подигравка. Аз от малка работя и сама си изкарвам парите, сега дори съм на път да започна по-доходоносна и мечтана работа. Ох, мамчета, не знам, толкова съм колеблива за важните неща. И с това чувство за вина, което сама си насаждам.
Направила си правилния избор Peace Сигурна съм, че посвещаваш свободното си време на него. А той расте и с времето ще става все по-независим!

# 271
  • в моя свят на мир и любов
Аз пък да се оплача. Напоследък ми става все по-трудно да се организирам. Двете деца страшно ме изморяват, режимът им на игра и почивка не съвпада с моя, чувствам се все по-уморена и объркана.

Явно наистина нещо не върви, защото даже мъжът ми започна да ми помага в домакинската работа, а преди се справях сама със всичко.

Трябва ми някаква промяна, но каква?

# 272
  • Linz
luda, не можеш ли да си пренастроиш режима към техния? Или да работиш нещо с по-малко натоварване и по-малко работно време?

# 273
  • в моя свят на мир и любов
Не мисля, че ми тежи работата. Всъщност вече работя доста по-малко отпреди. Вечер си тръгвам си навреме, а сутрин винаги закъснявам. Дори от много време насам не ми се е случвало да работя в събота или неделя

# 274
луда , според мен си намери някакво хоби. мъжът ми , върл математик, с цялото тов домакинство и детегледане и особено като работата му не е по специалността ... ами вzе яко да се депресира ... докато неzнайно от къде му попадна стар сборник със zадачи по математика от раzни конкурси, олимпиади и ... като се раzсмята раzни интеграли и какво ли не иzписа zа една вечер половин тzетрадка и му попремина , сега не пропускам да му купя сборник със zадачи като ми се мерне нещо ново , zащото депресиран съпруг не е готино да имаш  Wink

и може би витоша, природа ...

# 275
Сега ви откривам и се записвам да ви следя.

# 276
  • София
luda, и аз съм имала такива периоди. Децата ти са още малки, затова грижата за тях отнема доста енергия. Случва се да караме месеци, години с някаква прилична организация, и после изведнъж енергията ни се изчерпва. Няма нищо лошо, че мъжът ти ти помага. Сигурна съм, че като отмине този период, ще намериш отново ритъма и енергията за работа и родителство.  Peace

Илиана, добре дошла! Пиши нещо за себе си.  Simple Smile

# 277
Ето и моето работно ежедневие. Ставам сутрин в 6.30 до 7.30 сме готови и излизаме от вкъщи. Детето е на ясла ние на работа. Таткото взема детето от яслата между 17.30 -18, след това прибира и мен, и в най-добрия случай 19.00 след като сме напазарували се прибираме. Аз приготвям вечерята, Детето и таткото са навън до 20.30 - вечеряме, къпем се и до 22 детето е заспало. Разтребвам и към 23 и ние сме в хоризонтално положение.
Пране, готвене, разтребване - през седмицата,
приятели,гости, туризъм, осн. чистене - събота и неделя
Единствено когато детето боледува или тати е в командировка режимът се сменя, но не драстично. Баби , нямаме, гледачки също. С татито обаче ставаме все по добри в професията ''родител'' и от опит ако чете някоя бъдеща работеща майка - НИЩО СТРАШНО, въпрос на организация, самосъзнание и отговорност.Винаги съм се чувствала безкрайно щастлива когато ежедневието ми е било уплътнено и разнообразно, а не като през периода на майчинството прекалено фокализирано върху едно същество и потребностите му. Децата са си деца, но и ние имаме нужда да живеем, работим, изявяваме себе си. Старая се едното да не пречи на другото, и да бъда ''ти си най-добрата мама на света, и аз много те обичам''- както казва моето дете.

# 278
Здравейте работещи мами. Майка съм на двама сладури на 3 и 5.6год. И с двамата съм се връщала на работа с навършването им на годинка. И с двамата съм имала страшни угризения, но немога иначе.От 9месеца съм с нова работа. Работното ми време е от 8-16.30 близо е до вкъщи изобщо супер е. Сутрин ставам оправям за детска децата мен за работа, следобяд свършвам работа, взимам децата и вкъщи. Изморена съм, но се чувствам полезна за мен и семейството ми и това ме прави щастлива съответно и отношението ми към децата и съпругът ми е по добро, отколкото ако си седях в къщи и  afwitch

# 279
  • София
Цветимира, радвам се да те срещна и в тази тема, след виртуалното ни запознанство в темата за многодетните.  Hug

# 280
Аз също сладкодетна мами

# 281
пишем доста zа нас си и zа това как се справяме и как се чувстваме ,а съпруzите ви споделят ли те как са и как се чувстват? все пак, след като прочЕте човек графика на нашето ежедневие zабеляzва, че zа съпруга има доста по малко внимание от преди  Wink 
Не страдат ли те от липсва на внимание. Айде zа децата имаме угриzения , себе си жертваме , а съпруzите  Wink особено по чувствителните с повечЕ нужда от внимание?

# 282
  • София
Ние с мъжа ми имаме една професия и работим на едно място, така че всъщност прекарваме повече време заедно по този начин.  Simple Smile
Гледаме поне един път в месеца да излизаме вечер сами, без децата. Сега нещата временно ще се променят, разбира се,  когато се роди бебето.  Wink

Иначе аз не мисля, че оставането на жената вкъщи автоматично води до повече внимание между съпрузите. В повечето случаи се налага мъжът да се товари с много ангажименти, когато финансовата тежест пада изцяло върху него. Надали остава много време за общуване и семейни занимания, когато съпругът се прибира късно вечер, претрепан от работа.  Освен това, струва ми се, че доста майчета в по-старите постинги споделяха за съвместната организация на ежедневието си заедно със съпрузите си, и май нямаще особено пренебрегнати.  Wink

# 283
Аз да отговоря за нас, с мъжа ми.
Ние сме по-добре след като почнах работа. Преди това бях много изнервена, чаках го с нетърпени, и само нещо мрънках, нямаше с кой да си говоря по цял ден и вечер, имах нужда да говоря, ама нямаше какво друго, освен какво е яло детето и какво е акало.  hahaha
Много бях досадна. Сега, аз се прибирам половин час преди мъжа ми, изчакваме го, и или излизаме заедно на двора, или ако е кофти времето, си играем с детето, посрещаме гости, или просто дремем пред тв-то.
Всеки има какво да сподели, и някак си атмосферата е спокойна. Е в повечето случаи, вечеряме нещо готово от магазина, или салата, но ако почна да готвя, няма как да обърна внимание на семейството.

# 284
аz никого и в нищо не обвинявам  Wink просто питам zа лична информация  Wink

Общи условия

Активация на акаунт