Работещи майки - тема 1

• 28 108
  • 359
  •   1
Отговори
# 255
  • София
най-добре е човек да се старае да спазва златната среда. това, което казваш Иса е другата крайност, когато мама никога не си е вкъщи.

# 256
Не зная защо моето мнение беше изтълкувано като обобщение. За трети път подчертавам - това е моето мнение. Отнася се до моята ситуация.  Няма вярно обобщение, това пак си е мое мнение, не скачайте.
И като цяло спорът е популярен спорт, но аз поне предпочитам плуването, по-разтоварващо ми е Peace

По повод златната среда - да, разбира се, добре е нещата да са на кантар. Но също така понякога е важно не количеството време, което прекарваме с децата си, а качеството му. Всеки ден се опитвам да си повтарям това.

За бабите: да, има такива баби като тази на Джоя. Ерудирани, или просто аристократични по дух. Забелязала съм, че при тях това да си поддържана е следствие (а не причина) точно на този духовен аристократизъм. Моята баба от Варна имаше поне 3 такива приятелки, които помня.  За съжаление, обаче, не познавам такива мои връстници. Напротив, все по-често се натъквам на друг един феномен - Фурлата като ценност, ноктопластиката като тема за разговор, спа-то и минимум 5те звезди като светоусещане. Жалко е.
А пък моята баба беше един друг тип - вечно в движение, работеща почти до последно, вечно помагаща и все пак намираща време да изненада с някой вкусен аромат сутрин внуците си... та примерно тя, която въртеше на хиляда оборота всекиденвно, никога, ама никога не сядаше да си почине без книга в ръка, до последно. Поколение (и моята баба, и бабата на Джоя), от което определено е имало какво да научим....

# 257
Мисълта ми беше, че е въпрос до човек, и организация.
Понякога вечер, като приспя детето, съм толкова скапана, че даже нямам време да си оправя ноктите. Тогава, ми се иска да бях на работа от обяд, или поне 4 дена в седмицата Simple Smile
От друга страна, като е болнод етето и съм в къщи, работата ми липсва ужасно.
А тези дето си седят в къщи, обаче не възпитават децата си, а само мислят къде да се излигавят, не ги коментирам изобщо. За това расте поколение от дебилчета. Деца без контрол, и без изградена ценностна система.

# 258
  • София
Здравейте отново, работещи майчета!   love001

Надявам се с края на отпуските нашата темичка отново да се възроди.  Simple Smile

За мен тази есен започва по-необичайно- от 13.08 съм вече в отпуска по майчинство и всеки ден чакам бебчо да даде знак, че е готов да се появи на бял свят. Иначе сме много доволни от лятото- успяхме да направим малко преустройство и освежаване на апартамента, после постояхме на морето един месец при родителите на мъжа ми и от 25.08 сме си в София. Децата прекараха цялата ваканция при баба си и дядо си. Дъщеря ми тръгна от понеделник на градина, синът ми започва четвърти клас.

А вие, успяхте ли да си починете през лятото? Разкажете къде бяхте, какво правиха децата!  Simple Smile

# 259
  • Ямбол
Тъкмо скоро се чудих, къде се забута нашата тема.
sweetkids_mama, пожелавам леко раждане и бързо възстановяване, все пак си работеща майка Wink(шегичка)
Аз също си починах добре, но се разминахме в отпуските със съпруга ми, но пък децата намазаха, защото ги водихме отделно, първо с мен, после с баща им.
Сега съм в малка дилема относно работата ми, но мисля да изчакам още малко. Очаквам предложения за професионално развитие, но се бавят.

# 260
Здравейте, работещи мами!

Аз лично имах доста дълга отпуска и ми беше много добре! Дори бях в болничен една седмица, когато вече ми лиспсваше работата. Ходихме на море, на гости, до Гърция. Имах време да заведа и малкия на море.
Напоследък ме гризе едно чувство на вина обаче. Дали съм направила правилния избор да се върна на работа?! Аз съм много дейна и стоенето вкъщи ме смазва. Това значи ли, че съм лоша майка? Да предпочета работата, пред времето прекарано със сина ми? Истина е, че съм доста по-пълноценна, когато се боря и на двата фронта, но понякога имам такива моменти. Вие чувствали ли сте се така? Просто споделям, зашото ми е малко трудно да говоря за това с близките си.

# 261
  • Linz
little_lulu, колко ти е голямо детето?

# 262
little_lulu,
работещата майка, не винаги е равно на лоша майка,
както и неработещата майка, не винаги е равно на добра майка  Peace

Угризения и аз имам от време на време, но знам, че това, че работя е за доброто на семейството, и най-вече на детето ни.
Цялото свободно време, отделям на детето и съпруга си, и му се наслаждаваме пълноценно.
Не съм изнервена, не изпадам в истерии, не изпитвам чувство за вина.

# 263
  • София
little_lulu, всички работещи майки сме преминали през такива съмнения.  Peace Няма за какво да се самообвиняваш, особено след като седенето вкъщи те потиска. Родителството все пак е една (голяма) част от живота- освен децата, ние имаме и други интереси, цели, стремежи.

Аз лично съм постигнала мир с избора си. Финансово нямаме никаква друга алтернатива, а и съм доволна от посоката, в която се развиват децата ми като личности, което ми дава някаква увереност, че въпреки грешките, съм на прав път с възпитанието им.

# 264
Може ли и аz да се подредя като работеща майка  Wink
От 4 месечЕн малкия ходи на гледачка, от 1 г и 9 месеца на ясла и сега от 1 септември е на градина целодневна (8 до 16 и 30) Wink
Ами не ме гриzе съвестта иzобщо, zащотот го вzимам от градината спокоен и весел , ходим и правим нещо интересно zаедно (сядаме на сладкарница, раzхождаме се иz природата , ходим на плуване zаедно ... )  , псоле гелдаме филмче готвим вечерята, вечеряме с тати и си лягаме, като четем zаедно книжки  Wink  Ами не виждам какво му липсва , освен може би малко повеЕч игри с баща му, но и това ще стане лека полека си откриват сродните интереси двамката.

# 265
  • София
Искам пак да съм работеща мама!!!
Напуснах работа края на май и още не съм си намерила.
Цяло лято бях с детето. От понеделник я давам на градина.
Много ми липсва работата! Sad

# 266
  • София
Дилянке, желая ти успех в намирането на работа! Ако ти се споделят перипетиите около търсенето на работа, ние сме насреща да слушаме!  Hug

# 267
little_lulu, колко ти е голямо детето?

Ще стане на 1 година и 2 месца - мъник е той  Simple Smile Върнах се на работа, когато ставаше на 10 месеца. Ох, мъчно ми става като пиша... колко дребен само. Но наистина не знам как бих могла да издържа вкъщи, а и с тези 220 лв си е цяла подигравка. Аз от малка работя и сама си изкарвам парите, сега дори съм на път да започна по-доходоносна и мечтана работа. Ох, мамчета, не знам, толкова съм колеблива за важните неща. И с това чувство за вина, което сама си насаждам.

# 268
Lulu, аз тръгнах на работа, детето като направи 9 месеца, много ми беше тежко в началото, но сега някак се подредиха нещата.
Ще свикнете.  Hug

# 269
  • София
little_lulu, не се чувствай виновна. няма за какво просто.
добра майка е щастливата майка. щом се чувстваш добре, когато работиш значи ще бъдеш по-добра майка за детето си в часовете, които прекарваш с него, ще бъдеш пълноценна много повече, отколкото да подтискаш нещо и да се преструваш.

Общи условия

Активация на акаунт