Работещи майки - тема 1

• 28 114
  • 359
  •   1
Отговори
# 240
Лично за себе си знам ,че съм напълно щастлива ,след като имам децата си ,съпруга си ,родителите си и работата си.Не бих се чувствала напълно пълноценна и доволна  ако трябваше всеки път да стоя по две-три години да гледам първо едното ,после второто си детенце.Не разбирам хората ,които дори правят опит да критикуват една майка затова ,че е решила да се върне на работа !!!Щом има кой да поеме дневните грижи над децата-какъв е проблемът!!!
Проблемът с дългото отсъствие за гледане на дете е ,че се губят връзките ,контактите, ритъмът !!!
И аз като little_lulu -след като се върнах на работа се чувствам максимално себе си!!!

Не зная вие как се чувствате, но ми е изключително неприятно, когато някоя майка, останала си вкъщи да гледа децата по една или друга причина, се опитва да си изкара комплексите върху мен, защото работя.

ей пък такива изказвания направо ме потрисат.За моя радост не съм се сблъсквала с чак толкова ограничени и задръстени хора около мен

# 241
Упреци за това че изоставям децата си отнесох и аз.И то от свекърва ми.Чувсвам се много по-организирана и по-спокоина от както съм на работа.Наистина жонглирането с работа и 3 деца създава напрежение,но когато виждаш децата си да се справят с някой проблеми сами,без мама и тати ти е хубаво.Винаги съм казвала че не колко а какво време прекарваш с децата си е важно.Мрънкаш за безпаричие,изнервен родител не е добре за детето.

# 242
здравейте!
да се запиша и аз при работещите Hug
аз започнах работа когато малката беше на 4 месеца
тогава майка ми я гледаше но за нещастие баща ми(лека му пръст Flowers Rose)
се разболя тежко и остана на легло,тя нямаше как да се грижи за него и беба,аз минах само нощна смяна за да мога през деня да си я гледам,до февруари когато я дадох на ясла.Смених си работата и пак си работя само нощна смяна свикнах така и ми е по удобно.

# 243
Искам само да споделя, че просто се възхищавам на работещите майки с по 2, 3, 4 деца!
Вие просто сте героини, наистина  bouquet

По повод упреците, забележките, подмятанията и т.н. - и аз понякога се дразня, но гледам да подминавам без коментар.
Убедена съм, че един детето ми повече би се гордяло с майка, която е постигнала нещо в живота си и е личност, отколкото на майка по пеньоар, ролки и с парцал в ръката. Съжалявам, ако съм крайна, мнението си е мое.

# 244
по повод упреците;не съм била упреквана за това че работя а не си гледам бебето,а по скоро за това че съм оставяла каките да я гледат,взимат от ясла и т.н.

# 245
Убедена съм, че един детето ми повече би се гордяло с майка, която е постигнала нещо в живота си и е личност, отколкото на майка по пеньоар, ролки и с парцал в ръката. 

202uu ей това е и моето мнение!!!

# 246
Капи  #Crazy Ти направо ме разби, с тези нощни смени. Как издържаш, аз съм работила само веднъж нощна, бях студентка, издържах само 3 нощи, като после по цял ден спях. Евала!
Аз също не съм попадала на хора, които да ме критикуват, защо съм тръгнала, на работа.
Трябва да си доста ограничен, за да се бъркаш в живота на другите, това са хора комплексари, надали някоя нормална, възпитана майка би го направила.
Аз уважавам правото на избор на хората!
Момичета, има майки домакини и майки домакини Simple Smile
Не всички домакини са с пеньоари и ролки.
Баба е отгледала 3 дъщери, не е работила грам ден в живота си. Обаче никога не е била запусната. Сега е на 85 години, копае в градината, къпе се всяка вечер, ходи на фризьор, и винаги е чиста, подредена и прилежна.
Затова дайте да не обобщаваме. Както има работещи майки мърли и мързеливи, така има такива, и неработещи  Peace

# 247
Баба е отгледала 3 дъщери, не е работила грам ден в живота си. Обаче никога не е била запусната. Сега е на 85 години, копае в градината, къпе се всяка вечер, ходи на фризьор, и винаги е чиста, подредена и прилежна.
Затова дайте да не обобщаваме. Както има работещи майки мърли и мързеливи, така има такива, и неработещи  Peace

права си!!!всичко е до вътрешната нагласа на човек.

# 248

затова дълго се чудих дали да си пусна мнението в този вид. Не ми се спори, нямам време, на работа съм Peace
"Убедена съм, че един детето ми повече би се гордяло с майка, която е постигнала нещо в живота си и е личност, отколкото на майка по пеньоар, ролки и с парцал в ръката или пък такава с перфектен маникюр, педикюр и други.

или пък просто

Убедена съм, че един детето ми би се гордяло с майка, която е постигнала нещо в живота си и е личност."

Така нали не обиждам вече.
Идеята в мнението ми беше, че професията/занаята/работата е една от важните прояви на личността. Поне за мен. Както и по-горе писах вече Tired

# 249
  • Oslo
Имаме две момчета - на 11 и 6 години, работя и съм последна година студентка. Нищо не ми тежи, следваме си плана за деня всички и се справяме прекрасно. Баткото помага с малкия от 3 години и това ме прави невероятно горда и уверена. Баби нямаме никакви, нямаме и нужда от помощ. Според мен всичко е до организация и желание...

# 250
ми от начало ми беше мн. трудно ама........ нямаше начин трябваше да свикна или да напусна newsm78
а сега си ми е супер 3/3 работата ми е на 5мин. от нас

# 251
  • София
джоя, баба ти си е баба ти. това е било преди много години. днес животът е интензивен и е преминал етапът, когато се е считало за върла еманципация жената да е по-успяла от мъжа. днес това е реално, възможно и съвсем нормално. днес е по-назадничаво жена да седне дома като баба ти, пък макар и къпана и вчесана.

# 252
  • София
Бавачката на дъщеря ми е на 19, има си и сестра на 15 и двете са били гледани у дома до преди 4-5 години от майка-домакиня. Чудесни деца са. Възпитани, умни, мили... Честно казано за първи път се замислих дали пък не съм сгрешила с избора си.  newsm78

Надявам се да не съм...

# 253
  • София
Бавачката на дъщеря ми е на 19, има си и сестра на 15 и двете са били гледани у дома до преди 4-5 години от майка-домакиня. Чудесни деца са. Възпитани, умни, мили... Честно казано за първи път се замислих дали пък не съм сгрешила с избора си.  newsm78

Такива са, защото родителите им явно са интелигентни хора и са ги възпитали добре. А каква роля има оставането на майка им вкъщи.....това вече е по-трудно да се прецени.  Simple Smile

Трудно и рисковано е да се правят обобщения. Дали майката работи, е само един фактор в цялостната семейна картина. 

# 254
  • София
Трудно и рисковано е да се правят обобщения. Дали майката работи, е само един фактор в цялостната семейна картина. 

Права си, разбира се... Peace
Но определено видях нещата много силно и от другата страна и ми хареса това, което видях. Спокойствието, семейността, мама, която е винаги до теб и можеш да разчиташ на нея за всичко... Някак всичко е много по-концентрирано около майката.

Докато аз с моята работа понякога и до 8-10, че и 12 вечерта... нищо не бих могла да концентрирам така.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт