Холандска тема 22 - предПролетно-Великденска тема

• 18 623
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
Илче, аз си мисля, че такова животно като малко училище в сравнително голям град, в квартал с млади семейства нЕма.

# 151
Илче
значи те бетер от българските училища  Rolling Eyes

Мопси
правилно Rolling Eyes

# 152
Добро утро!
Да вадим шейните викам.  Rolling Eyes
Калина И се изгуби нещо.
Хм, докато пишех снега спря. Вече си мисля, че ми се е привидяло.  Crazy
Да се похваля -Софи цяла седмица не се буди нощем. Но при нея е на периоди, та не смея да се израдвам.

# 153
  • NL
Привет девойки,
тук вали сняг  Shocked и е многооо студено.
за училището на нас ние много рано още затова не сме мислили по въпроса сериозно.Калинка  е описала добре нещата.Най ми допада като вариант Католическо училище.Мисля и със роднините да поговоря,че има много деца в родата,някой от които тръгнаха от преди две-три години на училище а на другите сега им предстои.Спред мен малки училища могат да се намерят само по селцата.Тук до нас  Католическото  е много голямо,мираж е ,че ще са под 20 деца в клас.
Ариена от едно известно време спи с чувалче но днес пак се беше избутала до горната рамка на креватчето,как го прави този номер незнам но поне не е отвита.Чувам по бебефона,че нещо недовоства а тя си докопала лигавника и една плюшена костенурка и се беше покрила с тях.Днес махам всичко от леглото за по-сигурно.
Звезди много оригинален начин за придвижване си е избрал Ерик.Сладурко Heart Eyes.
Миленски успех на вас  bouquet.
Мопси взехте ли Софката вече?

# 154
Мопси
при този мокър сняг казвам да вадим водните скутери Mr. Green Mr. Green

Milika

не е супер студено, аз акто видях какви парцали вали , набързо облякох Ерик и в градината...ама не се впечатли от снега Rolling Eyes
а за чувалчето- Ерикс ис пи така от 2-3 месечен.. и не само нагоре-надолу си се извърташа с него, ами и ширина на леглото, че и с главата на мястото на краката сме го намирали Mr. Green

момичета, да ви питам от къде и какви обувки купувате за почти прохождащите дечковци? Thinking

# 155
Звезди, да вземем да вържем кънките най-добре Joy може и виртуално.  cheers  Drunk
За обувките- нали уж е най- добре да се прохожда без. Иначе съм и купила едни Елефантен, че само те имаха 17 номер.  Crazy Но те са за навън. У дома по антислип чорапки,  които тя нонстоп събува и през по-голяма част от времето шляпа боса. Много хвалят  на Колев и Колев буйките за прохождане. Аз мислех да поръчам на майка ми, но те златни ще излезнат.  В Скапино гледах и едни на Д-р Фишер, но нещо не ми вдъхнаха доверие. Но пък там се сдобихме с 2 Геокса за лятото с 70 % намаление.  Whistling
Милика, Софи си е винаги при нас. На никой не я даваме.  Grinning Беше 2 съботи при свекича за по 6-7 часа. Но няма да и я давам повече. Тъкмо и зарастна устата. Софи и нея я намирам в най-странни пози. Никога в тази, която съм я оставила. Главата винаги е завряна в някой ъгъл...как диша не знам. Понякога я намирам да спи седнала с клюмнала като на бабичка глава.  Joy  Не мисля, че сега е студено само по чувал. Виж за зимата ако е хладно в стаята трябва и нещо отгоре.

# 156
Мопси
да, да аз занавън питам.. за пролетта/лятото.. за късната пролет де Crazy
 значи казваш да намина към скапино Flutter
 то и ние в къщи сме полубоси-полуобути Mr. Green

# 157
Калинка, благодаря !

Може да ме обявите за луда, но мен малко ме притеснява за едно нещо католическото...да няма някой инцидент с някой краен ислямист.  Confused Поне мъжа ми каза, че не съм в ред.  Laughing Иначе то и на мен най-много ми допада.

После монтессорито. Там групите в началното училище са най-малки - 16 деца. Освен това на мен, както го обясниха, не че децата са оставени безконтролно, просто пътя за постигане на целта е различен. Хубавото е, че теоритично обръшат най-много внимание, там където детето има най-голям проблем. Задачите се разпределят в началото на седмицата и учителката весто да си "изпее" урока обръща внимание на всяко дете. Колко сериозно - не мога да кажа, защото нямаме опит.

Опенбарарето - хм. От най-близкото съм виждала да излизат съвсем малки деца и да си показват среден пръст.  Crazy А кое друго е добро  - както казах нямам инфо. От разните сайтове те всички излизат :качествени". Confused

# 158
звездичка, както са ти казали вече - колкото може повече бос да ходи Ерик. Аз гледам да имат еластична подметка.

# 159
Звезди, ами Скапино и Схунен реус. И в двата има хубави детски кожени обувки на прилични цени. При нас 2та магазина се един до друг и все ги бъркам  Crazy, но и в двата има.  Peace Естествено има и в по-скъпите магазини, но като се има предвид с каква скорост им растат краката...  Наскоро в отчетната обсъждаха какви трябва да са обувките според детските отропеди-високи до глезена, с твърд форт, да не са ортопедични и подметката да е еластична.
Windy, явно не съм сама в параноята. И на мен ми минават такива мисли през главата. Но нали хората са казали- да не се случва това, което майката си мисли.
Уфф ами то и при Далтън, Фрайе схол и Йенаплан уж обърщат индивидуално внимание на учениците и пътя до намиране на целта е различен. То излиза, че в традиционните са оставени безконтролно.Изпява си учителката урока и децата да се оправят. Естествено горното го казвам съвсем в кръга на шегата, че изпуших от разглеждане на училища и изучаване на системи.  Crazy

# 160
  • Там,където се събуждам щастлива.
Звезди, ами Скапино и Схунен реус. И в двата има хубави детски кожени

Windy, явно не съм сама в параноята. И на мен ми минават такива мисли през главата. Но нали хората са казали- да не се случва това, което майката си мисли.
Уфф ами то и при Далтън, Фрайе схол и Йенаплан уж обърщат индивидуално внимание на учениците и пътя до намиране на целта е различен. То излиза, че в традиционните са оставени безконтролно.Изпява си учителката урока и децата да се оправят. Естествено горното го казвам съвсем в кръга на шегата, че изпуших от разглеждане на училища и изучаване на системи.  Crazy

Не, оставени на произвола, а по-скоро е като при нас ( поне по мое време): " Сега ще пишем, упражнения от 5 до 9 и след това ще ги контролирам." При другите е: " Тази седмица има упражнение на писане, упражнения от 5 до 9 трябва да са направени до петък, когато ще ги прегледам." Имаш избор кога и какво, но много малко деца имат качеството да успяват да се справят от самото начало. Разбира се, много деца могат да го усвоят, като качество, но е по-дълъг процес ( за някои свързано с много лутаница).

Това за католическото училище и нападение....хм. Малко параноично звучи....

Милена, мисля че преди да се терзаеш е най-добре да изчакаш какво ще кажат логопедите. Понякога учителките  в началните училища са прекалено загрижени, което не значи, че са нарочили детето. На теб така ти звучи, защото се отнася за твоето дете, но със сигурност нямат лоши чувства. Лично аз ( в такава ситуация) бих изчакала. Най-вече, защото нашите уши не са свикнали да "чуват", когато дадено детенце не казва нещо по правилен начин. За някои неща е по-лесно, като например казва ли добре "ш, с"и т.н., но при двойните гласни : eu,ie и т.н. си е все пак много по-трудно, след като ги нямаме в нашия език. Така че, спокойно!   

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 13:03 от Kalinka

# 161
За някои неща е по-лесно, като например казва ли добре "ш, с"и т.н., но при двойните гласни : eu,ie и т.н. си е все пак много по-трудно, след като ги нямаме в нашия език. Така че, спокойно!   
нали децата са 50/50 БГ/НЛ, не би трябвало да имат подобен проблем Rolling Eyes... аз това не мога да си обясня Rolling Eyes

# 162
  • NL
Цитат
нали децата са 50/50 БГ/НЛ, не би трябвало да имат подобен проблем ... аз това не мога да си обясня 

Дори бих ги определила повече като холандчета.Тук родени,тук израсли и единият родител е холандец.

# 163
Калинке, предполагам си прочела и това:
Естествено горното го казвам съвсем в кръга на шегата

Звезди, моите наблюдения са, че децата от смесен брак обикновено имат проблеми с българския и точно холандското/местното произношение им е наред. Виж за българския може да правят достойна конкуренция на някое мангалче от Факултето. 
Наскоро едни познати се преместиха в Дюселдорф и детето им след месец детска градина почна да говори с типичното немско 'р' . 
По скоро някои учители ми се струват предубедени и че щом детето е от смесен брак езика ще му куца.

# 164
именно... при положение, че децата растат в НЛ и единият от дорителите е НЛ... за какво се заяждат не ми е ясно Rolling Eyes... то дори логически не звучи убедително, че подобно дете владее майчиният си език по добре от бащиният Crossing Arms
 нали все пак е в холандска страна, с холандската половина от семейството... Crazy а другата половина е за "почивка"... все едно да отидеш на ваканция 2 месеца  и да кажеш, че започваш да забравяш майчиният си език #Crazy ooooh! Tired

Общи условия

Активация на акаунт