ИЗРАЕЛ 5

• 33 085
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
Цитат
моми4ета съжалявам за намесата,но просто не се сдържах-АНДИ то4но ти предния път ме наре4е терористка,а как да разбирам подписа ти newsm78-и то от 4овек който предпо4ита да  флага на 4ужда страна,пред този на родината си  newsm78 при положение 4е нито си еврейка нито израелка

Цитат
извинявай,дай да не запо4ваме лов на вещици-никъде не съм писала за Хамас-става дума за знамето което е сложила една  БЪЛГАРКА
ето ти нещо от същия изто4ник
    Ей , знам че  много ме "обичате " бе , то "любов " то чудо !  Whistling  Баш терористка не си спомням да съм те нарекла , но ако държиш... дай да си припомня  (линк , цитат -когато искаш и където искаш в която тема )[/color] Не мисля , че е уместно  точно ти ,жена омъжена за  чужденец (предполагам) , предполагаща за либералност и не държейки до толкова на териториялните граници , а границите в други отношения и сфери , да ми говори чий флаг развявам и къде ! Така или иначе живеем в демократично време ,но нали са казали хората -свят голям -хора сякви ! Българка можеш  да го напишеш и  с по-големи букви , не се срамувам , че съм българка , имам и малко руски и македонски жилки ,  както и еврейски (бях споменала за една моя  баба ,което не ме прави еврейка но жилката си е жилка  )  ! А какво е общото  между християните и Изрел , може май и сама да се сетиш ! И все пак , живеем в време в което , човек спокойно може да изкаже предпочитанията си . Отностно подписа , щеше да бъде провокативен  ако лъвът беше захапал  жертва  палестинец или някоя арабска държава ! Израел е държава а Хамас -терористична организация(или може би за вас са борци за свобода ) ,тъй че със същата стойност би бил и подпис с картинка - Сащ захапал  Бен Ладен !  А за звездата  , и Петето имаше на аватара звезда ,  но при мене нали е флаг , па и нали съм ви "любимка"  няма как да не прехвръкнат искри явно!
Цитат
Търпението ми започва да се изчерпва.
Ако не престанете с партийните и политически нападки и драми ще се постарая да взема съответни мерки за да не ми се налага непрестанно да дебна творческите ви и артистични изяви тук.
Моля, припомнете си в кой форум пишете и пренесете битките си другаде.
Извинявам се за създаденото неудобство !

Когато простотията говори и "провокаторите" почти мълчат :

Цитат
мама *Миа  Re: Арабско слънце тук изгрява и с нежна обич ни дарява~::~60
« #109 вторник, 25 март 2008, 23:04 »
   Отговори с цитат
Цитат на: dtti в вторник, 25 март 2008, 20:09
моми4ета погледнете  темата за израел-и по то4но подписа на  ANDY и имайте в предвид 4е е етни4еска бг и християнка

терористке де се вреш там при еврейте, smile3532.....ей сега ще те  #Cussing out #2gunfire....аааа видя ли хората ти дали инфо за Хамас,4ети и се у4и  hahaha....еххх кръвно вдигам като мина през оная тема  #Cussing out #2gunfire
  Опитай пак ?!
Цитат
Цитат
akhyal_katya    
Re: Арабско слънце тук изгрява и с нежна обич ни дарява~::~60
« #104 вторник, 25 март 2008, 22:39 »
   Отговори с цитат
dtti, току-що се връщам от израелската тема- по твоя заръка отидох там .... какво да ти кажа, видят подписа на andy..... Иска ми се да беше смислова грешка, но като чета и няколкото нейни постинга: хмммм... добре, че между нас няма такива хора.....
Цитат
dttiкатя тя /анди/ ми е любимка,много инересно разсъждава,донякъде напомня ИСКА -само 4е едната е за вси4ко еврейско,а другата за вси4ко арабско-но логиката им е детска,аз се у4удих на ТАЛИ ДАН изглеждаше доста интелигентна
Така и така влизате  в темата Израел , па зословите зад гърба на хората във вашата тема  newsm78 . Нали се заяждате с мен , не намесвайте ТАли Дан и е добре да махнете миналото време , тя все още е доста интелигентна !мама *Миа  надявам се ,че всички са усетили тона  ти ! И преди да ме нападате защо не погледнете себе си ?! Детска , юнушеска, бабешка или там квато друга искате може да ми изкарате логиката ... но колкото и "крайна" да съм била да съм казала на някой -терористке  в прав текст , или : .ей сега ще те  #Cussing out #2gunfire ???????Whistling Whistling Whistling? Скоро и аз , ще ви върна гостуването в вашата тема , защото не искам повече поне темата Израел да е бойно поле .
Извинявам се на съфорумките за създаденото неудобство !
  bouquet

# 136
Благодаря на всички , които взеха отношение  по повод намесата на гостенките   bouquet Благодаря и за отзоваването по повод въпроса ми за Библията - дадохте ми наистина много компетентна информация (както винаги  Wink)  и линковете също са ми от полза   bouquet! На мен книгата не ми трябва за да уча иврит , според мен  при мойта "компетенция " по езика , ще бъде трудно от там да го науча , но ми е интересно , а и искам да си извадя някой цицитати от новият завет на иврит ! Мерси още веднъж , ще потърся на указаните места   bouquetSimple Smile

# 137
свалете оръжията идвам с мир-АНДИ добре дошла в нашата тема,о4акваме те  bouquet

# 138
 Хайде на който му е на ред кръвното бродейки из форума - Добро утро ! Whistling

Мента , Ен Гади е страхотия ...приказка. Мислим това лято да идем да видим ПЕТРА , Йордания (http://www3.nationalgeographic.com/places/gallery/jordan_carved- … 10&kwid=petra|821581705 ) .Без децата обаче .... Искам и Пирамидите да видя , обаче Египет не е  много за туристи , особено Израелци  в момента.По-късно ще отскочим.

Тали, много музеи в Хайфа ,бе......

Майка е влюбена в Хайфа.Моя мъж  я харесва  , но мисли( и знае защо,тук  е роден и познава нещата), че тук към Тел Авив е по-добре за отглеждане и възпитаване на деца като среда.Затова се моткаме в апартамент  вместо  за тая му цена да купим 2 къщи с двор нейде по-надалечко ..... нали училищата да са добри, децата от  добри семейства, начина на говорене , обноските...... Брат на мъжа ми  - синът им влиза в казармата (имат само него) и те са вече свободни откъм мислене за училища, среда и т.н. Местят се  септември в къща  малко по в края на града (краен  квартал).Супер си е там ....ако не търсиш училища , градини, среда  за децата .....Та Хайфа ако бяхме сами щяхме да се засилим като нищо, страхотна е.Ей балкан  , море , гледка  Simple Smile

# 139
Майчице,радвам се съм изпуснала тази словесна битка.Видях я снощи,но не ми се пишеш,защото имам и лични впечатления за някой неща и доста остър език.Толерантността и търпимостта също си имат граници.Това обаче,което стана показва само едно(без коментар) всеки да си го тълкува както иска.
Сега твърдо съм решила дано да устоя,че няма да отговарям и намесвам в такива атаки,щом няма желание за разбиране и прочие за какво тогава?
Така,че чакам историята за изчезналото племе,толкова ли малко е писано?
Петя,ако имаш възможност иди и виж латинска Америка-Перу,Аржентина и др.Повярвай хем има какво да видиш,хем ще се почустваш невероятно сред толкова история...

# 140
  Криси, здрасти  Simple Smile Моя мъж иска Тайланд за 3 седмици поне .После иска Лондон за 1 седмица преди България .Само ме пита къде искам  да идем , но само двамата.Има много дестинации.С децата ми е тежко да се разделя на тази възраст - малки са .....Саги е на 2г.4 м. , Шахар - 1г. 1 м.  Малко трудно.....Все за кратко трябва.А по-далечните места искат време.А моят  е много навит .Когато сме в БГ  наесен тази година може да отскочим от БГ  до Турция , Гърция  за няколко дена  , за да не усещат малките липсата ни.Когато влязох да раждам Шахар Саги беше на 1г.3м. и се разболя детето ,хем наистина .....температура вдигна , излязоха му ранички  в устата и само плачеше , защото ме няма.Майка се грижеше за него тогава и казва само ме е  търсило милото ....мама мама .... Да видим как ще стане с тия пътувания ...

Отивам на ноктопластика, да видим какви декорации ще си харесам този път.Рисунка или  камъчета....може би пак цветя релефни нещо .....Такива работи.... (ще си ги снимам  и ще пратя на който иска )   Ще лепна израелското знаме   Joy Mr. Green (не ,бе, не ....  Shocked  Grinning )

До скоро ви!

# 141
She without arm, he without leg - ballet - Hand in Hand   момичета виж те това на www.youtube.com

Моля, пишете на български!

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 13:40 от Дивиана

# 142
  • T"A
Tali Dan, като разглеждах снимките ти, ми хрумна идея и аз да кача своите в този сайт снимка.бг... регистрирах се, започнах една по една да ги качавам, но става бавно, а и няколко пъти се опитвах да вляза в сайта - не ми се отваря! Дали при мен е проблемът? Ти имала ли си проблеми с влизането? Може и нещо Интернета да ми е изиграл номер, знам ли...

Както и да е, по покана на Петя, но не само  Simple Smile качих няколко снимки от Пурим - в T"A бяха затворили улица Бен Йеуда:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=230663&photo=1

Дано ви харесат! Лека - полека и аз ще запълвам албуми - и с по-стари и с по-ново снимки  Peace

Петя, понеже спомена охрана под прикритие, виж тази снимка:    Simple Smile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=230663&photo=17

На гърба на едното момче в розово пише "Агент под прикритие" , а на другото - "Също агент под прикритие" - вихреха се и други смешни костюми... Голяма веселба!

Анди, не зная дали има някъде Новият завет на иврит - никога не съм виждала  Thinking

# 143
 Joy  Бравос на Карнавалните снимки    Grinning Много хубаво .... Аз и другия  албум ти разгледах , ей този  -   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=230672   Flutter Няма скрито , покрито....  Whistling

Ей ми ги на мен днешните НоКтАцИ - хамса със синьо камъче , пу-пу , да не ми е уруки  Mr. Green    Тази -  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=208381&photo=12 и  следващата на дясно  Flutter

Отивам да полегна и да  видим кой какви снимки ще накачи .....   И онези от Хайфа чакам да видя  Whistling Grinning   

# 144
Момичета да попитам -тези,които са в Бг има ли някъде да се продават соли от Мъртво море в Бг,ама наистина соли от мъртвото море и на каква цена.
Друг въпрос с какво точно са полезни,знам,че са полезни,но не знам за какво?

# 145
  • София-България, Израел - където си поискам
Момичета да попитам -тези,които са в Бг има ли някъде да се продават соли от Мъртво море в Бг,ама наистина соли от мъртвото море и на каква цена.
Друг въпрос с какво точно са полезни,знам,че са полезни,но не знам за какво?
Ейвън и Орифлейм предлагат продукти от Мъртво море, но доколко са от там,само те си знаят, аз лично не съм ги ползвала и не мога да ти кажа дали са хубави.

# 146
Криси, ето в този сайт предлагат сол от мъртво море:
http://www.rivage-bg.com/eshop.php?body=shop&gr=4&pod=2

А ето и какво съдържа и за какво е полезна:
Натрий – Натриевите йони отстраняват кожните люспи и подобряват пропускливостта на кожата. След като проникнат в кожата, те свързват водните молекули и създават усещане за еластичност. Идеални са за много суха кожа.
Магнезий – Концентрациите на магнезий, открити в Мъртво море, са петнадесет пъти по-високи от концентрациите на соли в другите морета. Магнезият има съществено значение за метаболизма на кожата. Например голям дефицит на магнезий се открива в кожните люспи и в серума на пациенти с псориазис. Предполага се, че магнезият влияе върху узряването на кожните клетки на пациенти с псориазис. В допълнение, по отношение на бронхите, магнезият действа като антиалергичен агент.
Калий – Калият подобрява окисляването и регулира процеса на напрягане на мускулите и нервната система . При пациенти с астма се постигат добри резултати чрез инхалация със солните пари.
Бромид – Концентрацията на бромида е 50 пъти по-висока, отколкото на широко разпространените соли. Той има изключително релаксиращо въздействие.
Битум – Освен другите минерали от Мъртво море, солите съдържат и малки количества естествен катран, наречен битум, който притежава противовъзпалителен ефект.
Хлор – Хлорът е необходим за поддържане на правилен баланс на основите и киселините в тялото, които същевременно са и жизненоважни за метаболизма на клетките.
Йод – Йодът е необходим за производството на хормона тироксин, а също така е жизненоважен за осигуряването на енергия на тялото и за метаболизма на клетките.
Калций – Калцият е необходим за укрепване на клетъчните мембрани и прочистване на порите. В допълнение той е изключително важен за формирането и поддържането на зъбите и костите здрави и същевременно спомага за регулиране на сърдечните мускули и нерви.
Цинк – Играе роля при регулацията на ензимите и размножаването на клетките

Това пък е за калта:
Лечебната кал от Мъртво море притежава най-високо ефективно терапевтично въздействие в света. Няма аналог на Земята.

– Кожни заболявания, без да се изключва и такава упорита болест, като псориазис.
– Заболявания на ставите: артрити и полиартрити, поражения на ставите при тежки системни заболявания.
– Болести на гръбнака: остеохондроза и всички зависещи от гръбнака поражения на периферната нервна система.
– Болести на мускулите и сухожилията: болки, мускулни дистрофии.
– Болести на нервната система: невралгии, неврити, полиневрити, ганглионити, фантомни болки.
– Разстройство на вегетативната нервна система: неврози при децата и възрастните вегетативно-съдова дистония.
– Заболявания на ухото, гърлото, носа, : хронични ринити, тонзолити, фарингити, ларингити, отити, неврити на слуховия апарат.
– Гинекологични заболявания: възпалителни заболявания на женската полова система, безплодие, доброкачествени нови образувания (миоми, кисти).
– Заболявания на периферните съдове: атеросклероза на съдовете на долните крайници.
– Заболявания на дихателните органи: остър хроничен бронхит, бронхиална астма, хронични пневмонии, а също така професионални заболявания (силикози, пневмокониози, интоксикации при професионален контакт с тежки метали, алуминий, олово, вибрационна болест)
– Заболявания на органите на храносмилането: хронични гастрити, язвена болест на стомаха и на дванадесетопръстника, холецистити, хронични хепатити, колити.

Касота!

# 147
Криси, ти нали си в Австрия, виж това:
http://www.ahava.de/
има shop online

Това е официалният сайт на Ahava ( в превод любов, обич), главният производител на продукти от Мъртво море.
http://www.ahava.com/

Мента, страшни снимки! Добре си се сетила и ти да качиш снимки. Колкото до скороста, защо една по една, 5-6 наведнъж цъкам и си гледам работата, или разцъквам нещо друго, като се качат, слагам следващите и така.Общо взето бъро става  Peace. Голяма си сладурка!

А 2та агенти избиха рибата  hahaha. Много свежарско! Оригинално, не бях виждала. Айде слагай още тмунот (снимки).

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 21:00 от Tali Dan

# 148
ай много мерси,но в Бг с по-евтини и оттам ще си ги поръчам.Имаше соли от Мъртво море в Прага като бяхме,ама нали съм българка-мнителна та не си купих.Тали мерси за подробната информация.

# 149
  • T"A
криси, и аз не знаех всички тези неща, които Тали Дан е написала, но имам впечатления (макар че рядко си отделям време за козметични процедури) - усещането е много приятно, кожата се почиства и освежава, което се усеща като незабавен ефект. Винаги съм си мислила, че и да не са кой-знае-колко полезни, то поне заместват работата на козметичка в домашни условия  Simple Smile А и продуктите на Ahava са много качествени, мисля, че се води среден клас козметика... (и не са изпробвани върху животни) Wink

Тали, този цитат в подписа ти страшно ме разсмя! Хубаво е, че така приемаш нещата... Grinning пък и репликата наистина е смешнаМерси за отзивите, ще качвам от време на време и други снимки   bouquet

петя, трябва да ти кажа, че аз все още не успявам да прочета старите теми - много сте писали. Видях, че са се включвали повече хора, дано да не ни лишат от присъствието си и в тази тема  Peace
Браво за маникюра  Party - личи си, че полагаш грижи!!! кол акавод (=риспект биха казали на американски  Laughing)
Моите нокти са много проблемни, не успявам да "отгледам" маникюр, а ми се иска  Confused

Момичета, за утре чухте ли, че в 20:00 в Т"А-Яфо се гасят светлините за един час? Има инициатива във всички столици за един час да се изгасят светлините с цел по-доброто осъзнаване на проблема с енергията и нуждата от спестяване на енергия. Само не разбрах - централно ли ще дръпнат шалтера или се очаква от хората да си гасят лампите?  newsm78

Аз пак писах, писах, за да мога накрая да кажа с две думи какъв беше поводът ми да вляза този път във форума. Гледах бащата на Гилад Шалит, той по принцип изглежда интелигентен човек и като говори успява да ме разчувства. И сега също... Може би сте виждали в суперите книжката, която е написал Гилад още в детските си години, тя е илюстрирана от едни от големите израелски илюстратори на детски книжки, а приходите са за тяхната амута - организацията, която се опитва да задейства нещо за завръщането на трите момчета. Коричната цена е 64 ш"х, но масово я продават за 30. Аз я купих отдавна, въпреки че нямам деца (с надеждата, че скоро и аз ще имам), даже мислих да взема и за подарък, и ви я препоръчвам горещо, особено за по-мънички дечица: כשהכריש והדג נפגשו לראשונה ("Когато акулата и рибката се срещнаха за първи път...") Е, това е, казах си го, не видях преди да е ставало дума...

П.П. Тали, видях, че написаното от мен относно подписа ти вече не е актуално... Но нищо, де, ти си знаеш Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 01:16 от Mentha

Общи условия

Активация на акаунт