Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е съдържанието на филма „Венецианският търговец“?
Какви са темите във форума за Израел?
Каква е историята на песента "Jerusalem"?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е съдържанието на филма „Венецианският търговец“?
-
Какви са темите във форума за Израел?
-
Каква е историята на песента "Jerusalem"?
Песента "Jerusalem" е написана през 1967 г. и представлява копнежа на евреите по завръщането в Йерусалим. Тя става символ на любовта и копнежа по Йерусалим - сърцето на евреите. Преведена е на много езици и става песен на годината. Песента е написана от Наоми Шемер и се явява символ на любовта и копнежа по Йерусалим.
-
Какви са филмите "Предатлеството във Венеция" и "Венецианският търговец"?
-
Какво представлява традиционният женски костюм на еврейските жени?
.. и сега какво, единствения недостатък са жегите ли?..
!
Бях писала за процентите данъци според заплатата.На висока заплата се плаща към 30% .... много е ..... На минималната - много малкък данък....почти нищо.На стъпала е.Храната и плащането на сметките не са убийствени , дори за хората на минимум.Изключвам тези, които имат да изплащат апартамент например.Там им идва нанагорно сигурно.Като цяло така са направени нещата , че да не мизерства човек , дори с минимума само.Пропорцията е добра (не като в БГ все още).Разбира се не бива да се нагърбва човек с големи кредити ,които не са му по джоба - от там идват проблемите.Израелците купуват много на изплащане, много на кредит.Това е болест всеобща мисля не само тук.
....).Апартаментите тук са скъпи.Земята е огън скъпа (за къща например) !!! Разбира се има и така , и така ...но като цяло говоря.
Изобщо на мен ми е сложно да разбера данъчната им система, с едно странно за мен точкуване е
Ежедневните стоки и услуги са на достъпни цени...
Строителните компании изкупуват парцелите с къщи , които се намират между блоковете например , за да издигнат там висока сграда.Строи се светкавично бързо, докато се огледаш - готово!Предлагат ни да строят над нашата сграда ( 3 етажна е само за щастие ) срещу заплащане или подобрения на сградата , допълнителни лиготии там....Ние сме само 6 семейства.Голям кеф....Само , че се изкушават съседите да сключим договор за строеж нагоре ... По плажната ивица на Ришон Ле Цион се строят страхотни сгради и къщи срещу водата, нов паркинг ....Ще стане огън там още догодина .... Това лято смятат да завършат вече новия паркинг и градинките ....Огромен паркинг , захапали са навътре бая... Един ден ще снимам и там , за да не са празни приказките 
(сега ви става ясно как съм примамила моето момче да се ожени за мен
).
Много сладък бебок

и все усмихнати
, а вие по Америката ли сте? Как е малката, как я кръстихте? И като идвате, обадете се