Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е съдържанието на филма „Венецианският търговец“?
Какви са темите във форума за Израел?
Каква е историята на песента "Jerusalem"?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е съдържанието на филма „Венецианският търговец“?
-
Какви са темите във форума за Израел?
-
Каква е историята на песента "Jerusalem"?
Песента "Jerusalem" е написана през 1967 г. и представлява копнежа на евреите по завръщането в Йерусалим. Тя става символ на любовта и копнежа по Йерусалим - сърцето на евреите. Преведена е на много езици и става песен на годината. Песента е написана от Наоми Шемер и се явява символ на любовта и копнежа по Йерусалим.
-
Какви са филмите "Предатлеството във Венеция" и "Венецианският търговец"?
-
Какво представлява традиционният женски костюм на еврейските жени?
..
(по желание , без бой)
?!
...
Но прочети първото изречение в този линк:
(иначе и аз бях там на Бар Мицва преди 2 седмици, но всяко допълнително мнение е +)
Разказвайте кой на какво се е маскирал

Туко ощо ми разказаха една история , на един филм който през 70те или 80те е правен -за едно еврейско момиче по времето на втората световна, любовта и отнетата свобода ! Страхотен филм , щом може самият разказ да ме разтърси толкова силно , представям си филма ....... Казаха ми ,че заглавието му е -Деветият кръг. Реших да пиша тук за него , въпреки ,че не е еврейска продукция , някой може да се интересува от кино и да е запознат с филми за Израел , холокостът и евреите ! Ако знаете някой хубав филм отнсотно тази тематика , ще ми е интересно
И тъй като явно този ми пост е като една голяма въпросителна поне в тоя тон да питам Mentha какво пише на потписа ти . Може ли като имаме час по иврит , да кажете нещо отностно граматиката в иврита ( аз още с азбуката писането и лексиката се боря де
)

Ще се радвам за всякакви мнения (не само за мястото), примерно какво обичате и какво не ви харесва на ритуала и на тържеството (да знам какво да избягвам
и мерси за включването
Тази година Буфор беше номинаран за Оскар в категорията за чуждестранни филми. Филмът е за войната в Ливан (първата), но аз го гледах по време на втората война в Ливан и съм плакала със сълзи. Също има книга! Главната роля е на Ошри Коен, който е една от големите новоизгрели звезди на израелското кино
) ти сега ще дойдеш да ме спасяваш със спрей .... за какво ми е ...Той настояваше обаче да ходя със спрей за всеки случай.Израелска му ти работа
Много неприятна случка, пиши дали си ОК. И чети разказа на Петя, той ще те усмихне, настроението и е заразително
Мисля, че израелското кино се доближава повече до европейското - действието не се развива толкова интензивно, както е в американските продукции... Ти ще си прецениш, де
Аз бих препоръчала и един палестински филм - Paradise Now – разкрива етап по етап какво се случва в душата на терориста (мотивация, чувства, противоречия), беше ми много интересен. Филмът предизвиква много крайни реакции (и от двете страни – и на палестинци, и на израелци) – от възторг до пълно отричане на качествата му. Но спред мен си заслужава да се види.
Традиционните сладки за Пурим....