Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е съдържанието на филма „Венецианският търговец“?
Какви са темите във форума за Израел?
Каква е историята на песента "Jerusalem"?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е съдържанието на филма „Венецианският търговец“?
-
Какви са темите във форума за Израел?
-
Каква е историята на песента "Jerusalem"?
Песента "Jerusalem" е написана през 1967 г. и представлява копнежа на евреите по завръщането в Йерусалим. Тя става символ на любовта и копнежа по Йерусалим - сърцето на евреите. Преведена е на много езици и става песен на годината. Песента е написана от Наоми Шемер и се явява символ на любовта и копнежа по Йерусалим.
-
Какви са филмите "Предатлеството във Венеция" и "Венецианският търговец"?
-
Какво представлява традиционният женски костюм на еврейските жени?

). Нали, това е смисълът да не размахваш свастика, или да не наричаш чернокожите в Америка негър - за да не нараниш човека срещу себе си... Та, мислих, че по силата на тези правила публично не изпълняват Вагнер. Както не е забранено да ядеш на Йом Кипур, но всеки нормален човек се съобразява да не яде до хора, които спазват постите - яде си в къщи... Или може да не спиш от 2 до 4, но спазваш тишина на тези, които почиват; и т.н.
) е било с разрешението на абонатите на филхармонията...

, ще ти разкажа за едно изследване, което са правили в Израел - резултатите му сочат, че най-малко стрес има сред ултрарелигиозните. И логично се питаш как това е възможно при положение, че те живеят в беднота (по-голямата част от тях), имат по 15 деца, че и повече, живеят в сума ти ограничения от гледна точка на религиозните закони... Но - вярват, че каквото и да стане е Божа работа, те самите нищо не могат да променят; подкрепят се в семейството (не живеят изолирано от родители и роднини, както по-западно ориентираните израелци) и това им помага да неутрализират стреса. Да знаеш, че богове, природа, сили на обществото контролират живота ти, те спасява от разни притеснения на теми "Какво ще стане, ако направя така или иначе?!?"
пред компа
и ям шоколад.Пример за подрастващата младеж! 
имам проблеми с гърдите май развих мастит и онзи ден вдигнах 40 градуса температура едва я свалих и сега съм на антибиотик дано да отмине бързо, че е супер досадно и ме кара да се чувствам като парцал...Както и да е , да не Ви занимавам с мамешки болежки само да се оплача от педиатър ката която дойде да прегледа малката първият ден (нали е така в БГ по закон) първо, че се беше напарфюмирала много силно не си събу обувките и както беше кална влезе в детската стая преди да успея да реагирам и даже не предложи да си измие ръцете преди да ми пипне детето
ей побеснях и я сменихме. Какво е това нещо все пак с малки бебета работят тези хора да нямат елементарна хигиена
и те правят страшни вина!