Кипърските мами, татковци и ...не само (4)

• 22 019
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
     Joy    Joy      Joy   Блондииииии,искам    уОщееееее.  Peace

# 151
аз се опитах да кажа нещо хубаво, а не да засрамвам...сори
стихотворението е един път. едва се стърпях да не го изрецитирам на глас

# 152
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
лелееееее, блонди, голям смях се смях, а и колегите, на всички им го пратих, много се забавляваха

пратих го и на моята половинка, а ето какво той съчинил в отговор и ми върна:

Многу яку, да! Многу ма расмя.
Мой ли тъз девицъ да е толкус неграмотнъ?
Аку да е толкус грознъ тя.
За пустижение таковъ заслужава грамотъ!
Да пай ма Госпут дан' срещам я!

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 15:43 от Mimito_bg

# 153
Муцка,аз съм барманка. Сервитьорките са на питиета,мен никой не ме закача за нищо.
Но факта,че съм в такова заведение ме ужасява.
Както и да е,на мен ми звъннаха от БГ от фирмата,на която бях търговски директор и ме викат на работа.Там си бях екстра,та мисля да стискам зъби и да издържа още някой ден тук.Ще се прибера с братовчедката и бебчето.
Не е за мен тук...не мога да се доверя на никой вече ...честно казано,единственият човек,на който бих се доверила е Кати6. Имам нужда от няколко дни да преценя какво да правя. Много съм объркана момичета...А и ми е много мъчно за БГ и родителите...

# 154
лусиенчето, и според мен просто мястото не ти е там явно, не знам какви са ти били очакванията в Кипър, ама, като ще е така, както казваш - и според мен по-добре да си се върнеш в България, ако ще останалите мацки тук да ме корят за думите ми

# 155
Мими,права си. lusien4eto ,-помисли си миличка,сложи нещата на кантар,напиши се плюсове и минуси,тук и там.Не вземай пребързани решения.Ти сама най-добре знаеш как стоят нещата. Flowers Four Leaf Clover

# 156
  • София
Лусинче, на Кати със сигурност можеш да разчиташ.
Прецени си добре нещата.
След като си се решила на подобна стъпка, значи е имала защо.
На всеки му е мъчно в началото. Чувства се несигурно но добре прецени ситуацията.
Опитай се да погледнеш от другата страна.
Ако искаш питай, а ние ще помагаме каквото можем.
В България винаги можеш да се върнеш и не ми казвай, че за има няма две седмици
можеш да вземеш категорично решение, дали ти харесва или не. Все пак целта на почти всеки отивайки в
чужбина е не толкова да му харесва, а воден от по-добрите възможности от финансова гледна точка.
От друга страна си вече там. Сезонът в Кипър още малко и ще започне.
Можеш да си намериш работа на друго място (не като ръководен кадър, но по-добре платен със сигурност) и да си покриеш поне разходите , които си направила пък и да си докараш допълнително.
Огледай се, ослушай се и тогава решавай!
Ти си в обстановката и само ти можещ да прецениш най-правилно, но не и прибързано!
Успех, каквото и да решиш!

# 157
  • Larnaca, Cyprus
Лусиенче......Б ъ р з а ш
Най лесно е да се отчаеш....Иди на интервю там където те пратих ако не ти хареса което абсолютно е невъзможно....То моля ми звънни... Naughty
Имай на предвид че си избрала най многолюдния прашен и "софиянски" град ..което незначи че навсякъде е така.. Peace
Има и много резервни варианти не е задължително да се хвърляш от работа на работа през глава .....защото Кипър е малък ще се разчуе че напускаш без предупреждение и после никой няма да иска да те вземе... Thinking
Аз редовно купувам вестници в офиса и имам доста обяви за работа на които просто трябва човек да се яви...нали... Hug
А има и друг по лесен вариант и понякога се изкарват и повече пари ....ако си намериш две три къщи за чистене пък междувременно да се явяваш на интервюта докато намериш каквото ти харесва....Тук за един час работа независимо гладене или честене плащат по пет евро тъй че помисли си добре моля не избързвай ще сгрешиш.... Mr. Green
Ако искаш те пращам веднага в Лемосол готова работа но е много.....Става въпрос за сервитиорка при една моя приятелка те имат луксозно кафе а също и дискотека ....Помисли и пиши....или се обади.....ЧАКАМ.....  bouquet  bouquet

Блонди.....забравих да те спомена
на стихчето да се повеселя
на таквоз чудо досега
само  оназ мадама с английския
мож се мерва....хи хи хи

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 17:28 от Katy6

# 158
Здравейте момичета и момче (виждам,че има тук Simple Smile)
Позволявам си да следя темата ви,не защото имам някой близък там,или смятам да заминавам,а защото с малки прекъсвания имам почти 4 год трудов стаж в Кипър Laughing
Искам да се обърна към момичето,което скоро е заминало и се чувства объркано: Спокойно,миличка Hug,всяко начало е трудно- аз като си спомня моите първи дни Sad Ако знаех език и можех да се оправя да стигна до летището- моментално да съм тръгнала! Слава на Бога,че нищо от това не стана,свикнах,че и дори още 6 пъти се връщах на същото място и при същия работодател newsm08
Уточнявам,че става въпрос за работа на полето,която в онези години беше нерегламентирана като работно време -за първите 4 месеца,само два пъти по половин ден почивка.
Не взимай прибързани решения и изчакай да свикнеш с обстановката,ще видиш как после с насмешка ще гледаш на първоначалния си шок sohappy
Кипър е едно наистина райско кътче и хората са добри,стига да си отговорен и сериозен към работата си,ще го оценят- повярвай ми!
Не оспорвам правото ти да вземеш решение,ти най-добре можеш да прецениш,дали ще издържиш,просто не бързай! Само това исках да ти кажа,довери ми се,изстрадала съм го  и аз същото това.
Извинявам се за дългия пост,дано сте имали нерви да го изчетете Embarassed
Много сте симпатични всички и с удоволствие надничам в темата ви  bouquet

# 159
Блонди.....забравих да те спомена
на стихчето да се повеселя
на таквоз чудо досега
само  оназ мадама с английския
мож се мерва....хи хи хи

Точно и аз това си мислех Mr. Green Колко жалко, че този своеобразен граматически бисер е непреводим - няма как да се преведе и да се запази уникалността на звученето.... Иначе жив хит може да стане стихчето и за втори път да ни прочуе в странство, ама на, язък! Joy

lusien4eto, аз ще се повторя ама явно още те държи паниката и негативният ефект се усилва от липсата на обичайното ти обкръжение около теб /хората с които в БГ поддържаш близък контакт/. Но и аз като Кати смятам, че е твърде рано да свиваш байрака и да мислиш за прибиране у дома. Дай си поне още 2-3 седмици и ако чувството на силен емоционален дискомфорт продължава да преобладава над всичко останало, тогава ... полети Кипър-БГ има ежедневно, мяташ се на самолета и вкъщи.

Що се отнася до мен, понеже карах тежка нощ и днес се чувствам по-зле, та отидох на лекар. С две думи - на косъм от бронхита се оказа че съм /на слушалка се отчитат хрипове, но снимката показа че дробчетата ми са чисти/ Изшиха ми един антибиотик....да не ви разправям кви пари, ама ще го купя, де ще ида Sick  Та мисълта ми е, бъдете много бдителни към собственото си здраве и това на мъниците ви, щото туй дето варлува из Бургас /за другаде незнам/ било някакъв много мръсен вирус - ако не вземеш мерки първите 48ч. направо се развива в бронхит или пневмония #Cussing out

# 160
  • Larnaca, Cyprus
Добре дошла Аникавъобще не смятам постинга ти за дълъг.... Naughty
Напротив смятам го за много полезен и намясто...Моля продължавай да се включваш имаме нужда от
"Местни" намесвания.... Peace Peace  bouquet

Блонди...Не та ли е срам да се оставиш толкова че да задълбаеш чак до антибиотик.........Започвай веднага лечение трябва да си накрак и във форма за всякакви нечакани гости ...хи....хи.....И въобще разбира се .....Когато си здрава си по остроумна и ме караш да се смея.....Айде ооооздрааааавяяяяяваййййй

# 161
Моля продължавай да се включваш имаме нужда от
"Местни" намесвания.... Peace Peace  bouquet

Аз не знам колко мога да съм полезна с днешна дата,просто,защото моето пребиваване беше в годините,когато не бяхме член на ЕС и правилата бяха други (дори на моменти липсваха правила Laughing).Просто съм го преживяла всичко това и ми е до болка познато Heart Eyes
Сега,като се замисля,вече съм забравила лошото и за Кипър си спомням с добро,нещо повече- считам се по-богата душевно,защото опознах културата,нрава и обичаите на този народ,запознах се с хора,които смея да нарека приятели hug
Спомените ми са повече от чудесни и знам,че част от сърцето ми остана там Hug

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 21:28 от Anik@

# 162
  • София
Блонди това ще да е софийския грип.  Mr. Green
Мина оттук и разболя половината свят.
Оправяй се бързо - полезна храна, плодове и течности.

Добре дошла Аника!

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 22:11 от muzka

# 163
добре дошла на Аника и от мен

чувствай се като у дома си в уютната ни темичка

# 164
Добре дошла Аника,аз от скоро съм тук и със сигурност знам,че ще ти е хубаво при нас,защото тук всички са много мили и приятни хора,безкрайно отзивчиви и готови да помогнат.А и много е забавно също,уютничко.Всички са просто страхотни,ще видиш.  bouquet                                                                                                                                         Мими,много ти е сладка снимката,а дъщеричката ти е кукличка,да ти е жива и здрава smile3525

Общи условия

Активация на акаунт