За изхождането (ЕБХ) - част 5

• 19 655
  • 321
  •   1
Отговори
# 30
   Ива, ти ме замисли... Верно ли? Забравила съм...
Но аз не го будех моето понякога и по 10 часа.
По цели нощи ми е спала само първите два месеца, после не.

# 31
Duol малко извън темата, понеже те гледам със слинг и искам да те питам до коя възраст се използват, и чувала съм че ортопедите май  не ги препоръчват извинявам се, че така се отклоних от темата, а във връзка с темата искам да ви се похваля че днес моята принцеса за 1-ви път се изпишка в гърнето  Hug

# 32
Няма жълтеница, през деня суче, пишка и ака много. Затова не съм се притеснила. Впрочем тази нощ се буди 2-3 пъти.

Софи82, слинг се ползва докато можеш да носиш - първото си дете го носих до към 1 год и 6 мес - тогава беше 11 кг.
Досега не съм попадала на информация, че слингът не се препоръчва от ортопедите. Напротив, и при хоризонталното и при вертикалното положения, платът поддържа много добре гръбнака и тежестта се разпределя така, че никъде нищо да не се натоварва, изкривява и т.н. (за разлика от повечето модели кенгуру). Бебето на практика е в същото положение, както когато е в майчините ръце. Щом такъв авторитет като Д-р Сиърс го препоръчва  Peace

# 33
мерси за информацията Duol  Hug само, че мойта е вече доста тежичка и ми е малко трудно да я нося но за второто бебче което се надявам да е скоро ще си взема

# 34
   Sofi, освен че ще е тежичка, твоята бебка, най-вероятно няма
да иска да седи в слинга. Simple Smile През лятото пробвах с десетмесечния
син на сестра ми, който не е носен в слинг, и той просто щеше да
изскочи от него и никак не му беше хубаво. И на майка си дори не
позволи да го носи. Simple Smile А за полезното - полезно и още как. Особено
позата с разтворени крачета спомага правилното развитие на
тазобедрените стави.

# 35
Макси вече е добре и от около 10 дни няма симптоми.Вече си възтанови предишното тегло (12 кг) и даже е повече.Но толкова беше отслабнал,че му пропадаше дупенцето в гърнето (то е от по-големите на ок-baby).Затова отложих ЕБХ-то,но от 2 дни пак почнахме.Слагам го отвреме навреме и след сън.

Duol,честито бебче!Да расте здраво и много щастливо и ти да се наслаждаваш на родителството!

# 36
  • ул. "Мечтание"
Запис!

# 37
  • София
Ана, смела жена си била ти с тия 10 часа:). Особено с първо бебе:))
Вярно е, с времето се научават, някъде след 6 седмица при Дани ставаше.

# 38
   Хич не бях смела даже - обаче трябва да благодаря на акушерката ми
и сестрите в клиниката - научиха ме на много неща и най-вече да я
карам по-лежерно, без много да му мисля, а и М. беше дебело бебе. Simple Smile
Може и от мързел да е, сигурно затова не помня много работи - ти даже и седмицата помниш, лелее...

# 39
  • София
Супер са те научили:)). Това си е мнооого важно.
Не че помня, просто при Дани в началото ми направи силно впечатление, че не става.

# 40
  • София
Здравейте,
Все се заканвам да се включа в темата, но започвах да ви чета и все нямах време да дочета, пък камо ли да се включа. Сега се записвам да следя темата още от началото Grinning
Още докато бях бременна четох за ЕБХ и когато малкия беше на  3-4 седмици започнахме да се напъваме заедно и за моя голяма почуда - той доста бързо схвана основната идея. От тогава до сега почти нямаме пропуск при изакването, но пишкането ни се оказва проблем. Случвало ни се е и почти цял ден да не пропусна повик, но това е страхотна рядкост. Подозирам също, че си направих живота по-сложен улеснявайки се в началото, като не го вдигах да ака над легенче или мивка, а както е легнал върху повивалника. Сега се опитвам да го свикна по другия начин, но се извива, мрънка и се сърди, когато го държа. Аз също упорствам, пък да видим кой ще се окаже по-голям инат накрая.
Въобще сме доста по-назад с материала от очакваното, при положение, че започнахме съвсем навреме, но се надявам след месец-два да имам повече време, за да го наблюдавам, а и стане ли по-топличко ще сваля памперса, докато сме вкъщи и това ще улесни стиковането ни.
Искам да ви кажа, че е страхотно, че има място, където човек може да намери не просто информация, а и хора, с които да обсъжда и от чийто опит и съвети да се поучи. Дано повече хора се върнат към естественото отглеждане на децата.  Peace

# 41
Здравейте и от мен!

От няколко дни се опитвам да изчета старите теми, но все още не съм успяла. Simple Smile Моето бебче е на 10 седмици сега. С ЕБХ започнахме някъде към 6тата седмица. Аз бях чела още през бременността за ЕБХ, но не бях решила твърдо дали ще се занимавам. Това, което ме накара да пробвам е, че бебо ми показваше много ясно когато му се ака, а след като се изакаше в пампата ме гледаше едно такова укорително все едно аз съм му акала в гащите.  Joy
Сега с акането се справяме доста добре, почти винаги си е в легенчето. Единствено ако трябва да посуче, за да се изака го върши в пампата (Ние сме само с памучни пелени, само за излизане ползваме памперс). С пишкането обаче успеха ни е променлив и точно там ми е питането. Значи вече почти винаги като го събуя пелената е суха, виждам, че му се пишка, но не иска над легена, плаче, извива се и т.н. В момента, в който го сложа над повивалника и се изпишква. Simple Smile Мисля си, че може и аз да съм го стресирала, защото в началото се шашках малко като почнеше да разпръсква навсякъде около легенчето. Simple Smile Не знам  newsm78 Дайте идеи?

# 42
  • През девет земи в десета
Запис и от мене в новата темичка  bouquet

Димитриана,казах ли ти аз,че на гърнето ще е по-добре,браво на вас Hug Heart Eyes

Айла,наистина хората се учудват на дечица под две години без памперс,днес купувам на Цвети панталонки и продавачката ми обяснява половин час,че този номер няма да и стане върху памперса,аз казвам,че не ползваме такъв от 6-месечни,а тя вика леле блазе ви,нейната дъщеря била на две години и половина и дори не мислела да я учи засега,ами кога тогава Rolling Eyes ,обаче бях още по-шокирана когато се намеси и една друга клиентка,която обяви,че тригодишното и момиченце също е с памперс и си имало време да се научат децата ooooh!,чак се почуствах виновна и не на място,сякаш с моето дете нещо не е наред newsm78

Атти,слагай тогава една пеленка на повивалника и го оставяй да пишка там,мисля,че после едва ли ще е проблем да си пишка в гърнето или легенчето когато му дойде времето,важното е да знае,че не се пишка и ака в гащите Peace

Тонка не се отчайвай ще свикне лека полека над легенчето,моята Цвети до годинка освен гърне друго не признаваше,не искаше да я издържам,влачехме го гърнето с нас в багажника на количката,отделно си имахме и за в колата едно,сега обаче няма проблеми,на тоалетна,на гърне,издържане,където и както има възможност Peace

# 43
Трета нощ сухи  newsm44. Тази сутрин нещо се е разталасъмила от 5 и нещо, та поради туй се хваля в тоз ранен час. Много е хубаво да се разбирам с поне една от дъщерите ми  Grinning.
След тържеството на каката Калина стана неузнаваема- много плачеше, не искаше да яде, да спи... Със свекърва ми я заведохме при жена да и бае (вярвам на такива неща  Blush), след което спа два часа и половина при нея. По някое време мъжът ми се прибра и го изпратих да я вземе, че да се събуди при нас и за да я изпишкаме. Събуди се тя и се разплака, а той започна да я събува. Казвам- чакай малко, ей сега ще я взема. Ама докато оставя ютията и тя все така плаче и се изпиша на пода както баща и беше прав с нея на ръце. Така укорително ме погледна той  Grinning, все едно ми каза Ти ми нямаш доверие, мислиш че не знам какво да направя. А аз я знам, че след сън има нужда от минута- две да превключи канала, иначе се дразни. В случая не бях отчела това, че не е пишкала повече от три часа  Grinning.
Atti, и Калина има такива епизоди с дърпане и сърдене. И до сега не знам какво означават, а знам че и се пишка в такъв момент.
Бабче, здравей и тук!  Grinning
Пиги, и аз вчера това си мислех- с каката негодувах, че тези хора не се научиха да съобразяват дрехите с памперсите, а сега на дребната всичко и стои като торба  Crazy.

# 44
  • София
Бабче, а добре дошла най-накрая Hug

Браво, Чигес, вие сте шампиони. Аз не смея да го разсънвам, защото след 1-2 опита през нощта ми хленчи, а знам, че не е пишкал отдавна. Ето снощи не му бях сложила памперса до 12 часа през нощта. Той не беше пишкал от 20 часа, значи 4 часа, през които спа ама с леко мрънкане. И като се разсъни да суче, аз го сложих над легенчето, ама почна да ми се извива, дадох му да суче, пак не иска и чак като приключи свърши тази работа. Тогава вече му сложих пампата и "Лека нощ, деца!"

Atti , аз в началото так и правех - на повивалника в легнало положение. Чак после вече започна да седи спокойно на ръцете над мивката.

Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 08:08 от veshti4ka

Общи условия

Активация на акаунт