За изхождането (ЕБХ) - част 5

• 19 651
  • 321
  •   1
Отговори
# 75
Като ви чета, нямам търпение да се постопли и да я оставя мойта пунда само по голо дупе, щях да си ходя при баба ми и тя още по телефона ми говори как ще махне памперсите и ще сложи пелените на което първоначално се възмутих  Crossing Arms, но сега като ви чета може да отида и баба да го научи на ЕБХ детито  Mr. Green

# 76
  • София
yanast, много весело ми стана като си представих твоят дребчо как бяга и вика: "не, не, не" Grinning

Анна, и ти ме размисли Simple Smile Със сигурност има нещо такова, най-малкото, защото иначе няма да има нужда от статии от вида "Събуждане на сънливо бебе". Обаче като порових, видях,че на някои места определят само първите 2 седмици като "новороден" период, на други пък 6.
Сигурно трябва да пуснем анкетка:).

# 77
Момичета, ето ТУК събрах малко отзиви за различните марки пелени за многократна употреба. Дано някой да няма нещо против, че съм копирала негов постинг  Simple Smile Ако имате впечатления от тези или други марки пелени - моля допълвайте  Hug

Ива и Анна, по повод на вашите размисли за новородените бебета, ами аз успявах някак да го накърмя сънен. Въпроса е, че за целта аз трябва да се събудя, а това е по-сложна задача  Embarassed

И да не пропусна най-важното: ЕБХ-то при нас върви!!!
  newsm44 newsm68 newsm44

Успявам да уловя голяма част от пишовете и акитата, кога по сигнал, кога по моя преценка, че е дошло времето. Без никакво напрежение, без да го дебна, без да мисля само за това по цял ден, без да го събличам нон стоп. Често си върши работата докато спи - тогава изобщо не го тревожа. Но в 90% от случаите, когато го държа над легена, хващам по нещо. В този момент дребния изглежда много съсредоточен, любопитен какво се случва с него и доволен от себе си. Много е сладко и забавно  Heart Eyes

# 78
  • София
Браво, Оля Grinning!

А защо ти се е налагало да се събуждаш? Събуждаше се специлно, за да го кърмиш ли или той те е събуждал за кърмене, макар че е бил сънен? Нашата чуденка с Анна е дали при толкова малко бебе, когато е заспало и го приближиш към гърдата, си отваря устичката и започва да суче, без изобщо да се събужда.

Към майките на по-голями момченца - как започнахте да ги изпишквате навън? Дани засега стиска навън, но като се стопля и се застояваме повече, ще трябва да го изпишквам. Проблемът е, че е свикнал да му махам панталончето изцяло и когато го изправя и подканям да пишка, се опитва да си махне панталона, вместо да се съсредоточи над "работата" Laughing

# 79
Да, разбрах каква е вашата чуденка.  Simple Smile Ние нали имахме нощи, в които правеше по 6-7 часа пауза, и се чудех дали трябва да го будя за кърмене или не. Та в някои случаи лягахме в 23:00, към 3 часа през нощта се събуждах, виждах че бебето още спи, гледах часовника, че е минало доста време, подавах гърдата в тъмното и той засукваше. Но в повечето случаи той ме събуждаше към 5-6 сутринта и чак тогава разбирах, че сме проспали цяла нощ и не е сукал.

Андрей дълго време се съпротивляваше и не искаше да пишка навън. Започна някъде на 1 г. и 3 мес., точно когато реших да го изпишквам прав, тогава се получи. Ама ние сме къснозапочващи и не сме показател.

# 80
Днес Калина опика света, но по малко започна от вчера. Не улавям кьорав сигнал вече  smile3511. Уж не се вглеждам прекалено, ама знам ли тя как го усеща. Събужда се с рев в част от случаите и не мога да я успокоя по 2- 3 минути та да и предложа да пишка. После пък го прави ей така, между другото, без да се обади. Какво му повредих на това дете?
Тази нощ се напишка за пръв път, откакто спи без памперс. Номера с хавлиеното одеяло и чаршавчето навити на руло влезе в действие е много ме улесни. До полареното одеялце не беше стигнало и само издърпах горните докато стигнем до суха част, а мократа навих на руло откъм краката и.
Онзи ден представихме Калина в бабешко общество, защото свекърва ми си беше, цитирам: "наумила"  Grinning и ако знаете само как се фукаше, че като се размърка детето му събуваме гащите и то си свършва работата  Mr. Green. Сигурно му урочаса свръх уменията  Grinning.
От мрънкане щях да забравя да благодаря на Дуол за събраните коментари. За известно време и аз обмислях варианта да си поръчам бамбино мио, но май така ще си караме- къде с памучни пелени или гащи, къде по голо дупе направо. За третото ще му мисля  Joy

# 81
  • София
Чигес, нищо не си му повредила на детето. Само на себе си...малко Rolling Eyes Че така се вживяваш Simple Smile Да не би реши, че ще ти се разминат напикавания? Mr. Green Вчера моето за първи път от не знам колко време се изака върху чаршафчето, спеше по голо дупе и дотърчах, като ревна изведнъж. Е, точно тази екстра не я бях очаквала, ама...
И аз ще си карам по най-обикновени гащьони с парчета бархет, сложени между крачета. Между крачетата на Филип де Laughing

# 82
Може ли някой по-подробно да ми обясни за хавлиените чаршафи, които се навиват на руло - как да си направя такива?  Praynig

# 83
  • През девет земи в десета
момичета,зачетох се при вас(не всичко разбира се - нямам толкоз време уви) - прочетох и няколко статии и сега се чудя какво да правя - тя моята малка госпожица май е прескочила момента първоначалния и не знам как да процедирам - вие какво ще ме  посъветвате. има ли мами които да са стартирали на тази възраст(5,5 месеца)?дано помогнете със съвети - че съм още на кантар - понеже имам и батко на 2,5год и си ги гледам основно сама- та се чудя ще успея ли и с това да се справя - дано ме посъветвате.....
Още не си пропуснала момента,започвай смело,няма страшно,аз с три броя се справям сама,наистина са по-големи,но си искат толкова грижи колкото и по-малките Peace

# 84
Може би наистина съм се вживяла повечко, ама като не мога да се видя отстрани и да си сложа спирачка  Blush. А за напишкванията определено не ми е минало през ум, че ще ме отмине  Mr. Green. Днес обаче е върхът  Grinning.
Ето тук четох за опитната постановка  Grinning. Мадамата го прави на 6 ката, но аз имах хавлиена завивка (нещо като одеяло) и го сгънах на 4 по дължина. Отдолу слагам поларено одеяло (Анна,   bouquet). Ти поне няма да срещнеш трудности  с езика  Mr. Green.

# 85
Е ние дето не знаем руски  Sad ко да прайм , аз още не се осмелявам да махна памперсите мойта педиатърка ми каза да я слагам на 2 часа тя мойта е голяма де малко късно започнах, но тя ми каза че ще се научи надявам се  Flutter

# 86
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Докато се усетя за новата тема- сте изписали вече 5 страници- връщам се да чета.  Crazy

# 87
Къде ли съм бляла и аз цели 5 страници?!

# 88
  • През девет земи в десета
chiges,много хубав сайт  bouquet ,а блузките за кърмачки много ми харесаха,но дали ще намеря нещо подобно в България newsm78

# 89
И на мен мнооого ми харесват дрехите за кърмачки, но в БГ не съм срещала.

Общи условия

Активация на акаунт