За изхождането (ЕБХ) - част 5

• 19 644
  • 321
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  Редовен проблем с пиш неколкократно съм споменавала, но при мен не какичката а сестрата - близначка ако ме чуе има опасност да се напишка докато издържах другата. Сега е по-лесно с две гърнета.
  Да клипчетата бяха от на Людмил линк.
  Стана въпрос и за брошура, спомням си че той беше почнал и да събира пари за това, вижте пак в неговия сайт нещо по въпроса ако ви интересува.

# 61
момичета,зачетох се при вас(не всичко разбира се - нямам толкоз време уви) - прочетох и няколко статии и сега се чудя какво да правя - тя моята малка госпожица май е прескочила момента първоначалния и не знам как да процедирам - вие какво ще ме  посъветвате. има ли мами които да са стартирали на тази възраст(5,5 месеца)?дано помогнете със съвети - че съм още на кантар - понеже имам и батко на 2,5год и си ги гледам основно сама- та се чудя ще успея ли и с това да се справя - дано ме посъветвате.....

# 62
Аз, Айла и Анна В започнахме когато децата бяха на 4.5-5 месеца. Май тогава се присъединиха и други мами с деца на подобна възраст. Така че-не, не е късно, можеш да пробваш Grinning
Добре дошла!

# 63
Анна, точно преди малко си говорихме с гаджето колко беше сладка Яна като се научи да казва, че има някаква нужда  Grinning. Беше чудно време, тя беше на година и 3-4 месеца и казваше "пи". Ама го казваше и за двете работи, а както установихме в последствие и когато и беше лошо при пътуване и ще повръща  Grinning. Веднъж си беше събула гащите и шляпаше само по рокля из двора и в продължение на половин час кляка и става и казваше пи-пи, но като видяхме че нищо не прави, спряхме да и обръщаме внимание.  По- късно открихме съкровища като барабонки от агънце на няколко места и разбрахме какво е това "пи"  Mr. Green
Относно популяризирането- правим и двамата каквото можем по въпроса. Основно с продавачки обаче го обсъждаме, защото с майки твърде нямаме контакт. И за Нестле им обяснявам какви са гадове  Mr. Green, а той пък ми обещава, че ще ми записва бисерите  Joy. Това е друга тема май.
Снощи гледах Часът на мама и може би защото нямах някакви определени очаквания, останах очарована. Дори ми се стори, че Маги трудно се удържаше да не говори още и още  Mr. Green Добре обясни какво е ЕБХ Василена според мен.

# 64
  • София
Aз издавам различни звуци за акането и пишкането. За акането грача "а-а-а", ако може да го опиша по този начин, ама точна грача, чак гърлото ме заболява, а и той почва да се напряга все едно ще ака, дори и, когато не му се ака, тогава пък успява да ме "парфюмира" Laughing Иначе за пишкането и аз казвам "пишшш".
Мацки, включвайте се в онази темичка, дет я постнах по-нагоре, в "Часът на мама", така може и предаване да направят. А и има заинтересовани, все ще сме от полза Peace

# 65
И за Нестле им обяснявам какви са гадове  Mr. Green, а той пък ми обещава, че ще ми записва бисерите  Joy. Това е друга тема май.

Какво за Нестле ще ми кажеш ли, да не е нещо за пюретата щото мойта с тях я храних и съм много доволна на вкус са добри не като другите  Sick
А да ви кажа от време на време пикаем в гърне е то аз от скоро почнах де   Rolling Eyes мисля като се стопли да и махна памперса ама като ходим на разходки по цял ден навън какво да правя не знам ако още не свикнала да казва кога и се пиша, тя мойта е голяма и късно почнах пък и досега просто улучвам момента кога пишка, знам и навиците горе долу след сън пишкане, пък с акото въобще не знам как ще стане  newsm78

# 66
мерси за топлият прием Simple Smile
с риск да стана досадна - ама ще питам - кой и как започна - предполагам не сте го направили от раз да махнете памперса- аз така направих с баткото - но той беше на 1,5 год - предполагам че не седи голичко детето повечето време - пък и сега е доста променливо времето  -та затова ме ориентирайте как сте започнали и кой как е процедирал -аз днес се опитах да я изпишквам -като всеки път връщах памперса - ама нещо все изпусках момента.....

# 67
Зорото,аз дълго време влачих памперс,защото уча и все се притеснявах да не опикае всичко наоколо.Та като го махнах сложих пелена сгъната като превръзка и едни гащички отгоре,защото хем лесно се сваля,хем показва кога и колко пишка бебето.Като се поориентирах и оставих само гащички.Сега вече като знам че на нея и е също толкова кофти да напои кревата,колкото и да мен и спрях да се самообвинявам,а по-скоро се опитвам да и се "извиня" с малко повечко внимание.
А за подканящите звуци-при нас "пиш" има най-малък успех."Ъ-ъ" е знак че ще почакам да си свърши работата.След него ако изнервничи,значи няма смисъл да чакам.За това над легенчето беше малко трудно,защото знак ни беше позата.Калина понякога изненадана от нея,разбира се,се опъваше.Налагаше се да я поуспокоя или поизчакам.Има и нещо друго -тя още от много малка ме поглежда право в очите преди да направи нещо или да вземе нещо от някого.Не знам как ме разбира,но хората,които не са ми симпатични биват отбити от нея с високомерно пренебрежение.

Днес беше един от много-гафовите дни.Още от сутринта реших да я оставя да се напишка,защото ме мързеше да стана.После колко пъти си казах:сега,стани...и не станах...
И се чувствам добре.Не знам защо.
Мисля че Яна много ми въздейства с нейната фраза :"да го караме по-лежерно".
Та така-понеже днес съм много изморена,за да бъда перфектната майка,дъщеря ми ме направи много горда за пореден път,защото с малката си недоразвита бебешка същност ми показа че за нея моето щастие е не по-малко важно от нейния комфорт.

# 68
sofi82, не е за пюретата. Ето за това става дума  Simple Smile
zoroto, аз започнах към двадесетия ден да я пробвам ще направи ли нещо по време на хранене. Поне още 20 дни двата процеса бяха свързани  Grinning. Постепенно започнаха да се разделят, но и до сега като има зор си помага със сукане. В началото връщах памперса и я обличах, защото беше доста студено, не смеех да я оставя голичка и да я наблюдавам. Десетина дни след началото си помислих, че това явно не е за мен, но след кратък размисъл продължих. Бях се уморила от събуване и обуване и неразпознати сигнали. Скоро след това се престраших да я оставям по гащички или по голо дупе и да я наблюдавам. От голяма полза ми бяха статиите, а и споделеното тук. Още ползвам еднократни пелени за навън и като ходим на гости. Не съм чела статията за по- късно започващите, но вярвам че там също има период, през който се наблюдава бебето какъв точно му е ритъмът. Успех.

# 69
  • София
Момичета с по малки дечица, току що забелязах нещо, за което отдавна съм подозирала, но вече се уверих. Бебетата могат да се стискат и ако пишнат някъде, където не трябва, стискат за известно време. Разбира се, това не продължава дълго, но поне 5 мин става. Отдавна съм забелязала, че ако малкия се напишка в гащите и му ги сменя, след малко пак е много мокър. Обаче ако забележа и веднага го изнеса на мивката, нищо не прави, но ако се изчака малко и се пробва пак - пишкат. Сега, например, беше ми в скута без гащи и изведнъж пусна фонтан, а аз не очаквах и неволно извиках "ау", защото ме намокри. Той веднагически се стегна. Аз го занесох над мивката, обаче той не поиска да пишка, но знам, че имаше още, т.к. той просто се стегна веднага, след като пишна. Тогава аз го оставих за малко върху подложката и за 5 мин не го пипах, а после пак го взех и тогава фонтана вече се изля с пълна мощ Grinning Човека ми се усмихна в огледалото и заспа блаженно след минутка Simple Smile

# 70
Zoroto, аз няма да ти разказвам как започнах, защото ако погледнеш в началото има един линк към темата "Аз, моето бебе и ЕБХ", това е моят разказ. Ако ти е интересно прочети Grinning
После ако искаш да разпиташ за повече подробности с голямо удоволствие ще ти отговоря на въпросите Hug

# 71
А тази сутрин Калина ми даде знак за пиш!!!То сигурно не е първия,но днес беше много ясна ситуацията-пуснала съм я да обикаля из кошарката си права,без гащи,а аз на 1 ръка разстояние от нея си доспивам.По едно време ми застана на главата и започна "да ми се кара",което е нещо като реч,но с ясно изразен гневен (или имитация на такъв) тон.Отворих си очите и и се усмихнах,а вътрешно пак си казах:"ставам...".Тя ме поизчака,но очите ми пак се затвориха и в този момент сякаш пуснах чешмата.Simple Smile
veshti4ka ,това и аз съм го забелязала и много се притеснявах като я секвам така.Само че май именно така Калина се осъзна доста бързо.
Иначе днес се убедих,че нашата думичка е "ъ-ъ" за всичко,а "пиш" просто нищо не ни говори.

# 72
 За пореден път се уверих ,че при вас е доста интересно.

За жалост доста късно разбрах за ЕБХ и сега много съжалявам.Правя някакви опити , но ми е доста трудно.С помощта на някои статии (благодаря на Димитриана ,че ме светна   bouquet ) стигнахме до положение ,че от 4 месеца не ака в памперс, но все още ни е трудно с пишкането.Все изпускам момента.

Имам едни "мушумени " гащички на Чико , от преди 20 години и сега обмислям да ги слагам тях заедно с една сгъната пелена отдолу.Хем да усеща ,че му е мокро , хем да не мокрим всичко на около.
 Все пак за сега имам малък успех и често хващам момента.

Благодаря ви за информацията и опита ,който споделяте.

# 73
  • sofia
Момичета с по малки дечица, току що забелязах нещо, за което отдавна съм подозирала, но вече се уверих. Бебетата могат да се стискат и ако пишнат някъде, където не трябва, стискат за известно време. Разбира се, това не продължава дълго, но поне 5 мин става.

При нас се е получава нещо подобно, но след дълго време непишкане. Например сутринта след сън се изпишка и малко след това се изака и пак доста пишкане. Второто пишкане с акото го изпуснах, защото се бях забила в кухнята и изобщо забравих за този момент.
Иначе сигнализира пост-фактум, незивисимо дали е с гащи или с памперс.....Като ми писне от преобличане слагам памперс.
Сега го мъчат кътници, почти не яде, само суче и съответно пишка доста често.
Аз в гащите слагам едно тензухено парче, за да попива и да не се стича по пода и така мокрим само гащите и панталоните

ПП: ей сега пак го държах и се опъваше диването, оставих го и се изпика.....просто нямам идея как да го излъжа.......трябва да го подмамя да се заиграе на гърнето.....трудна мисия Laughing

# 74
Петя, друго, което можеш да направиш е като започнат летните жеги просто да извеждаш детето по гащи. Само дето ще трябва да си носиш ...найсе чифта резервни и като се напишка-просто сменяш. Аз така направих миналото лято. Имаше дни, когато хващах всичките пиш, но имаше дни, когато се прибирах с по 5 чифта мокри гащи Grinning Важното е, че на детето не му беше запарено дупето и че взаимно се опознавахме и се учехме да се сработим. Така до есента бяхме влезли в ритъм и нямаше нужда да слагаме памперси (или да нося резервни дрехи). Дори бабата известно време се опитваше да му слага памперс, когато го гледа, но дребния ревял много. Извесно време тя се забавляваше на реакцията му като каже "ще ти слож памперс" и дребното започваше да крещи "НЕ, НЕ, НЕ" и да бяга Laughing

Общи условия

Активация на акаунт