За изхождането (ЕБХ) - част 5

• 19 687
  • 321
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Добре дошли на новите мамчета  Hug сега, на топлото време е супер за махане на памперса - хем по-лесно за събуване за пиш, хем не е студено, ако стане авария.
Бунгичка , ще мине това. Аз голямата така научих, за една седмица, без да съм имала някакви проблеми, горе-долу на вашата възраст. Зареждай се с дрешките за навън, малкия не го прави нарочно, просто се залисва в играта - къде ти ще мисли за някакво си пиш - все земни работи, а той къде-къде е по-зает с нещо толкова важно, като опознаването на света  Laughing За дъщеря ми бях накупила гащички и чорапки, че като пишак и покрачетата право в обувките и стичаше, та сменях всичко, а за отгоре гледах с роклички да ходи, че да не преобличам цялата. Но трвоетое момче, та може гащички и къси панталонки да носиш. Аз за това лято за малкия съм се заредила с такива и ще нося всичко в мен, пък ако стане авария - хоп, друг тоалет ще демонстрираме Grinning
monikata12 , пробвай да го изпишкваш веднага след сън, преди ядене или 5-10 мин.след него, ако не е направил нищо преди това. Пък като се сетиш, пак.

# 181
Здравейте нямам време да ви чета щото тия дни нямах нет  Crazy сега съм в баба ми и смятаме да махнем памперса даже го махнахме снощи обаче аз пък сън не спах че ще се подмокри в съня и няма да се обади и ще изстине   Crazy и то се напиша детето и аз сега не знам ко да го правя то спи и аз го вдигам на гърнето то се размънка и го оставих махнах мокрите гащи и хавлията и му сложих памперс  Embarassed, после бабето ми каза че е трябвало да я оставя като се е напишкала че е била завита и се е стопляла така, а на сутринта сме щели да я измием. Та да ви питам по опитните мами как процедирате през ноща

# 182
Здравейте нямам време да ви чета щото тия дни нямах нет  Crazy сега съм в баба ми и смятаме да махнем памперса даже го махнахме снощи обаче аз пък сън не спах че ще се подмокри в съня и няма да се обади и ще изстине   Crazy и то се напиша детето и аз сега не знам ко да го правя то спи и аз го вдигам на гърнето то се размънка и го оставих махнах мокрите гащи и хавлията и му сложих памперс  Embarassed, после бабето ми каза че е трябвало да я оставя като се е напишкала че е била завита и се е стопляла така, а на сутринта сме щели да я измием. Та да ви питам по опитните мами как процедирате през ноща
Еми,моят рядко се е напишвал през нощта.Но не го пипам и следя.Ако случайно го открия мокър го сменям.Ако му е студено,той се събужда и размрънква.
 Да ви кажа на какво съм свидетел напоследък.Тук на морето е по-хладно на пролет.Не като в Пловдив,където до скоро живях.Но все пак за мен,а и за малкия вече е топло.Е,верно,подухва,но извадихме късите ръкави.Та днес,прибирайки се от разходката ни беше много топло и освен по къс ръкав,събух и Макси по боси крачка(носих го в слинга).По пътя се разминахме с няколко дечица в колички,облечени с палта,космонавти,дълги ръкави,шапки.... CrazyА на детската площадка мъника се напика и една майка,чието детенце е на 2 и половина,сподели,че и тя ще му маха памперса,но чака да стане по-топло,че я страх да не настине.

# 183
Софи, много стресната, та чак не можах да спя като хората, бях и аз първите 2- 3 нощи. Моята дъщеря е от тези деца, които нощем много ясно си показват, че им се прави нещо. За разлика от денем  Grinning. Понякога минава по цяла седмица без да пропуснем, но се е случвало и два пъти за една нощ да се изпиша в леглото. Ако е с гащички- събувам ги в момента, в който усетя- понякога е студена вече, понякога току- що е пишала. Не я мия през нощта. В повечето случаи обаче е по голо дупе и само изтеглям постелката и до сухо, като мокрото навивам на руло да не мокри никоя от нас. Тя дори и не се събужда напоследък. С времето и аз започнах да заспивам без проблем, независимо колко пъти съм ставала.
Вчера се канех да споделя колко добре вървят нещата при нас. В смисъл колко ми е кеф. Не че не сме опикавани всички вече, но бърсането на локвички на никого не прави впечатление  Simple Smile. Забелязах нещо- когато я кърмя се случва да спре да суче, отдръпва си главата и горната част на тялото от мен и секунда по- късно ме маркира  Mr. Green. Да очаквам ли, че тази секунда ще се разтегли или такъв ще си му остане стила на детето?
Бунгичка, и аз обличам Калина по- леко, защото също я носим  Simple Smile. И като се замисля- не съм се тревожила особено за голото и дупе. Тя неслучайно включва и закаляването темата  Simple Smile.

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 16:45 от chiges

# 184
  • ул. "Мечтание"
Да ви кажа на какво съм свидетел напоследък.Тук на морето е по-хладно на пролет.Не като в Пловдив,където до скоро живях.Но все пак за мен,а и за малкия вече е топло.Е,верно,подухва,но извадихме късите ръкави.Та днес,прибирайки се от разходката ни беше много топло и освен по къс ръкав,събух и Макси по боси крачка(носих го в слинга).По пътя се разминахме с няколко дечица в колички,облечени с палта,космонавти,дълги ръкави,шапки.... CrazyА на детската площадка мъника се напика и една майка,чието детенце е на 2 и половина,сподели,че и тя ще му маха памперса,но чака да стане по-топло,че я страх да не настине.

И аз такова нещо съм забелязала! Направо ми става жал за дечицата. И като знам някои как ги навличат през нощта, щото се отвивали!  ooooh! Ами ще се отвиват, като им е топло на децата... Те не са чак толкова глупави, че да не дадът някакъв сигнал, че нещо не им е наред...

# 185
Ох не ми говорете за навличане сега съм при баба ми е сме във война  Rage постоянно иска да я навлича хубаво е да има някой да ти помага ама да не ти се меси  Angry

# 186
 Joy Аз махнах наскоро памперса(няколко седмици може би) за през деня, оставих само нощният (за по-сигурно), случи ми се един много "пиклив" ден...в рамките на 20тина мин. Анастаия се напишка 2 пъти и се принудих да сменям панталонки в градинката под критичният взор на други майчета с бебета на различни възрасти (така...шаренко беше). Та! онемях в буквалния смисъл, когато една майка ми зададе директния въпрос: "ох, ами защо не й слагате памперс? Толкова по-лесно ще ви е..."  smile3505

# 187
Ми права е жената,а ние кво-по цял ден само дебнем и перем... Wink
Аз и слагам (на Калина) парче пелена,за да не сменям комплект дрехи.

# 188
 newsm78  ъъъ... а тази пелена с какво я закрепваш? Че на нас гащите са ни големи (все пак продават за над 2 години  hahaha) и си висят малко или много...

# 189
   Хубаво я нагъваш, но да не е много широко парчето и по-длъжко да е и просто слагаш м/у крачетата, а гащички за бебета има, потърси, аз само български купувам.

# 190
Мерси, то тази работа е хубава работа, ама то детето ту искарва цял ден в синхрон бебе-мама, ту е дисбаланс Simple Smile Не пречи ли тази пелена когато изпишкваш навън детето? Поема ли целият "прилив"? и най-важното - не пречи ли там , между краката?

# 191
Не пречи ли тази пелена когато изпишкваш навън детето? Поема ли целият "прилив"? и най-важното - не пречи ли там , между краката?

Devtra ,

Пелената не пречи (поне при нас), трябва само да и свикнеш!
Обикновено поема по-голямата част от "прилива" и ако усетиш навреме-не сменяш целия тоалет, а само нея или и гащите.
На нас изобщо не ни пречи-нито когато беше бебе,нито пък сега когато не се спира!Разбира се да не е прекалено дебела, (аз я разрязвах на 2 на 3).
 Simple Smile

# 192
Момичета, да ви попитам? Така като чета за облеклото - явно не ползвате бодита или оувърол-и и се чудя, как пазите кръстчето да не остава голо?! На мен в това отношение бодитата са ми много удобни, обаче нали сме с панталони , а не с рокли и събуването се превръща в епопея. Затова чакам пак да се стопли ( дано този път по-стабилно), за да мина към блузки и гащи без такива притеснения.

# 193
смятаме да махнем памперса даже го махнахме снощи обаче аз пък сън не спах че ще се подмокри в съня и няма да се обади и ще изстине   Crazy и то се напиша детето и аз сега не знам ко да го правя то спи и аз го вдигам на гърнето то се размънка и го оставих махнах мокрите гащи и хавлията и му сложих памперс  Embarassed, после бабето ми каза че е трябвало да я оставя като се е напишкала че е била завита и се е стопляла така, а на сутринта сме щели да я измием. Та да ви питам по опитните мами как процедирате през ноща

sofi82,

Ние когато махнахме нощния памперс и се напишквахме в гащите с пелена в тях, обикновено след като е измърморила над легена или гърнето и аз съм я оставила на мира, бързо съм я усещала, че се е напишкала и я сменям веднага-обаче спи по гащи и върху няколко одеала, от които изтеглям мокрите, (ако има такива).
    Според мен, ако я усетиш че е мокра - поне и махни мокрите гащички и я остави по дупе, като я завиеш с още едно одеало.Няма да и е студено, не и по-студено от ако я аставиш мокра.А пък ако спиш до нея-изобщо не се притеснявай, защото взаимно се топлите!
    Аз съвсем съвсем в началото опитах за 2 нощи без памперс и после 3 дена си даспивах, като при второто напишкване веднага и сложих памперса и не опитах поваче в следващите 8 месеца. Crossing Arms Но го отчитам като грешка!! Thinking Naughty
    По-добре сменяй гащи по няколко пъти през пърните нощи,без дори да се опитваш да я изпишкваш, ако се сърди или си много изморена.

Дано да съм била полезна!
     Simple Smile

# 194
С риск да стана досадна...ама пак съм аз! Wink Нещо съм се развихрила днес! Grinning

Момичета, да ви попитам? Така като чета за облеклото - явно не ползвате бодита или оувърол-и и се чудя, как пазите кръстчето да не остава голо?! На мен в това отношение бодитата са ми много удобни, обаче нали сме с панталони , а не с рокли и събуването се превръща в епопея. Затова чакам пак да се стопли ( дано този път по-стабилно), за да мина към блузки и гащи без такива притеснения.

Lenyto,

Аз бодито не го закопчавах отдолу - и приличаше повече на дълъг потник, който също пази кръстчето.
    В къщи не го загащвахме и не бяхме от най-естетично изглеждащите понякога, Embarassed , но навън - бе под панталона или чорапогащника, при наличие на такъв.
    Като се постопли ти препоръчвам само потничета и гащи! Peace Ние сме така вече. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт