ДЗДС-Томас или Сийл? ДЕ-66

• 14 449
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
  • Германия
Асе, то и мъжът ми беше занесъл на една от неговите форумски сбирки бг ракия и познай каква е била реакцията  Laughing

# 196
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Асе, то и мъжът ми беше занесъл на една от неговите форумски сбирки бг ракия и познай каква е била реакцията  Laughing

хм, в тази фирма все пиячи се водят...  Thinking
да не говорим за друпосочните цигари...  Sunglasses
ама силна им била, незнам си какво, та екс...тва е.

само шефът го няма, той кекс ще яде само! а той най-много си пийва.  hahaha

# 197
И моят мъж не харесва българската (домашна) ракия - силна му била  Crossing Arms.

Може да сте обсъждали предишните години, ама аз нали съм нова да питам. По два пъти ли празнувате Великдена? Немския по немски тертип, а българския с яйца, козунаци и сладки?

# 198
Може да сте обсъждали предишните години, ама аз нали съм нова да питам. По два пъти ли празнувате Великдена? Немския по немски тертип, а българския с яйца, козунаци и сладки?
Да, ние празнуваме два пъти. По немски тертип също има яйца Wink

# 199
Девойки, някоя от вас има ли Zahnzusatzversicherung? Засилила съм да си правя май, че цените при зъбаря ми са главозамайващи.  Rolling Eyes И така като гледам само от професионалното почистване се избиват парите.

# 200

Таня, моето свеки е иначе много религиозно и вече се е загрижила за религията на неродените ми деца, но не празнува Великден  Shocked

ходи на църква, съответно принуждава и нас да ходим, а аз не обичам да ходя в тяхната църква, и то на дата, която за мен не е Великден.
сега уж въведаха в тяхната селска църква ритуали от православната и има свещи (щото са протестанти и нямат свещи, дават ти ги на входа на Великден) и се поздравява с "Христос Воскресе" и "Воистина воскресе!".

до тук добре, но това се случва в събота 17.00, а не в 00.00 срещу неделя Shocked

свеки не боядисва яйца, купува готови боядисани, ядат ги месеци преди Великден. не прави Osterbrot, че било много сложно.
май Великден е да сложи в една ваза клонки от онези жълтоцъфтящи храсти, да си изкара празничния сервиз и да сготви зайче  #Cussing out

исках на православният Великден да не ходим там, ама май няма да стане  Rolling Eyes
иначе аз си пиша яйца и си правя козунак.  Peace
после раздавам яйцата за спомен  Wink, че не ям варени яйца...

# 201
 Аз пък съжалявам, че моето свеки е далече от нас и не мога да видя как точно немците посрещат Великдена (до сега все бяхме в Англия по празниците). Останала съм с убеждението, че яйца не боядисват, а си ги купуват готови и козунаци не месят, защото било трудно, но пък ми е интересно как си "духат" яйцата и ги рисуват.
Основно купуват шоколадови яйца и ги крият из вонунга (за тези, които нямат градина) и не ми е ясно това ли е всъщност Великдена за тях?
За църковните им обичаи идея нямам - свекито са евангелисти и са далече, а мъжо е атеист. Трябва да търся да чета и като не ми е ясно да звъня да я питам.

Ася, не и се коси на твоята и не си разваляй празника.

# 202
Таня, в подфорума Хоби има техниката как се издухват яйцата.

свеки има 3 издухани и после облечени с някаква материя и бродирани. тях ги кичи на онези клонки  Crazy
иначе за децата правят една хралупа от мъх нейде из градината и крият там шоколадови лакомства...

и моите са евангелиш = протестанти  Wink
тя не прави нищо, дъщеря й също, само крият за децата шоколадовите нещица...

кой празник да си разваля? моят Великден е април... Sunglasses
ето ми яйцата от миналата година фук фук

на половинката бабата почина на Велики четвъртък миналата година, а тогава съвпадаха нашият и техният  Cry

# 203
Много са ти хубави яйцата  Simple Smile!
Моите ако бяха така хубави щеше да ме е жал да ги чупя и ям.
Отивам да четя за духането. Едва ли ще се пробвам, ама да съм на ясно поне с теорията
 Wink

# 204
Отивам да четя за духането. Едва ли ще се пробвам, ама да съм на ясно поне с теорията
 Wink
Ние от няколко дни духаме Wink Първо трябваШе да носят в градината готови иzдухани и да ги рисуват там zа украсата, после на моята й хареса и реШи, че и в къЩи иска да украсява с такива и сега като ми потрябва яйце zа неЩо не го чупя, а й го давам да го иzдуха Simple Smile
Лесно е, пробиват се две дупки от двата края на яйцето, като долната се прави малко по_Широка. РаzбъркваШ яйцето с клечка zа zъби да е по_течно и духаШ преz малката дупка. Накрая се всмуква няколко пъти чиста вода и се иzплаква отвътре_ готово Simple Smile

# 205
Оказва се, че издухването няма да е проблем, но украсата после е по-сложна. Може да пробвам с няколко, няма какво да сбъркам.
Благодаря ви  Simple Smile!

# 206
Моите ако бяха така хубави щеше да ме е жал да ги чупя и ям.
Танче, асето не ги яде , то ги подарява. Сигурно и на нея й е жал.  Laughing
Днес какво се е скучило, че почти никой не е писал в темата.

Айде от мен поздрав  с продължението на Кен Ли. Опит-Неопит. Това момиче не се отказа да пее. http://de.youtube.com/watch?v=Mgp8lJvvnzE&watch_response
А, откога Азис взе да говори за себе си в женски род?

# 207
Ние праzнуваме само православния Великден. Купувам бои и великденско деко на половин цена  Sunglasses
Моите яйца 2006та фук
Ася и сега какво, ще търсиш ли работа?
Приятелче на вас много късмет в новия дом Flowers Four Leaf Clover
Пепи добре си се zавърнала.

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 22:53 от Котарана

# 208
  • в сърцето на един мъж...
Коте, яйцата ти не се виждат. Да не си искала да покажеш на мъжо и за тва да са цензурирани Mr. Green
Риенски, Азис винаги е говорил в женски род бре. Той нали се изживява като жена, че даже и се ожени.

# 209
мен азис много ме кефи. ама много. едно време, седя си аз нищо неподозираща при нашите през една отпуска и гледам тв. пускат клипа на азис, онзи в басейна, със сините мигли и нокти. аууууууууууууууу. оттогаз съм му фенка. страхотни визажисти има.
и май една песничка имашенапипай го. ужуст с кисело зеле. паднах от всички видове коне, като го чух. хеле пък кат почне да ги къдри и да ги докарва на маанета. махни, махни.

Общи условия

Активация на акаунт