Във вихъра са МАРТЕНСКИТЕ ни купони,с много гости,торта и балони!!!

• 11 440
  • 284
  •   1
Отговори
# 255
Незнам какъв период е, но и тази вечер едвам я отделих от себе си, аз ли съм лоша майка незнам, но се побърквам. Исках майка утре да я гледа, аз да изляза малко, но и тя ми се прави, защото съм сигурна, че ако Алекс не ме вижда, няма да се държи така, въобще положението е, нямам думи, но нали така растели децата  Laughing.
Лека вечер още веднъж

# 256
силве, КЪШ и МАШ на виновните мисли. да си майка не значи, че трябва да си жертва. и ти имаш живот, възползвай се.
аз не си спомням вече как се казвам.... ще имам едно на ум следващия път като завали сняг... ще знам, че всички ще пишете интересни неща, а аз като нямам време да се включа през деня. вечер само ще се чеша по тиквата да се сетя на всяка какво съм искала да кажа и накрая ще се гътна безпаметна Simple Smile

дейзи, али сигурно вече е добре, но наопиши утре пак за потвърждение.
искам и аз рецепти. какви са тия ЛС ?! и тов ами бнило приятелки Simple Smile пък после.. споделяй си проблемите... вие пък поне рецепти почерпете Simple Smile
иначе... аз си мисля, че като влизат хората тук да четат, не им се четат проблеми, поне не такива, за които нищо не могат да направят. и за това гледам или да е забавно или да е полезно или да можете да дадете акъл по проблемите, които споделям... а да ви занимавам с температури... малко ми е гузно. абе разбрахме се.

# 257
Здравейте .Бързам да поднеса честитка на всички празнуващи ,които пропуснах .Да са здрави и щастливи ! Heart Eyes  bouquet

Креми ,много пораснал твоя сладур ,по-голям изглежда  Heart Eyes
Дейзи ,дано Али да е добре ,но аз оставам с впечатления ,че е повръщала и после е паднала (в смисъл няма да е от падането ).
За курса записвай го ,аз сега се уча да карам и съм много смешна и е голям страх първите няколко пъти като се качиш ,стискам волана ще го счупя .Нямам друг избор без кола съм затворник и чакам да ме закарат и откарат  и до магазин за хляб няма как да отида ,просто е голяма необходимост .Страх не страх ,като гледам какви хора карат и се реших ,изкарах един пермит и мога да се уча с придружител с цяла книжка до мен и после направо на изпит .Пробвай се ,стискам палци .Аз съм все по-уверена  Blushхайде стига съм досаждала с моето курмуване от работа до нас и обратно .

Качвам малко снимки от р ден в Макдоналдс миналата събота . Heart Eyes

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5415788
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5415787
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5415786
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5415785

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 04:07 от radi-t

# 258
Добро утро,

много хубави снимки Марти и Вики са много сладки  Hugрастат си вече децата, а какви бебета бяха  Laughing

Аз се успах тази сутрин, та само на бързо прелитам  LaughingАли е добре, май  Praynig Ради те бяха две паданията - сутринта от леглото, след няколко часа повръщането, и накрая падането в банята  Crazyспа си много добре тази нощ, на няколко пъти приказва насън  Laughing

Силве, познати са ми тези ревливи периоди. Знам, че си много уморена и имаш чувство, че цял живот ще продължи, но ще видиш как изведнъж ще свърши  Hug

# 259
Много благодаря за комплиментите. Hug

аз ли съм лоша майка незнам

Силве много добре те разбирам Tired Аз сьм почти ежедневно в такива ситуации. Мьжа ми го няма по цяла седмица идва си само за двата почивни дни,пьк като си дойде гледа да се види с приятелите и да се наспи #Cussing out Свекито още не е идвала да види Марти,то е ясно и че няма и да дойде,на майка ми се молих няколко пьти като беше болен да дойде да го гледа-директно ми отказва  Sad И аз сьм единствения човек ,с който той си прекарва времето. На всичкото отгоре е кисел и постоянно мрьнка. Вчера не ми издьржаха нервите-влизам до тоалетна ,а той идва след мен и ми носи бисквитите да сьм ги дьржала и едни играчки,обясних му да ги остави на масата и да ме изчака,развиках се,той се уплаши,ревна-чудо, е накрая си свьрших работата,дока той ми беше на коленете ooooh! И това всеки пьт. Изпочупи всичко у нас,последното беше домашния телфон.И като го разкажа на някой друг,чак не ми вярват,ама. как той е толкова добричьк ooooh!

Ради Вики е страхотенSimple Smile

# 260
Честито на Ели и Никола
Щастливо и безгрижно детство и да носят много радост на майчетата си  bouquet  bouquet  bouquet

Теди Heart Eyes,Креми Heart Eyes,Ради Heart Eyes-страхотни и снимките и моделите Hug Hug Hug

Дейзи Heart Eyes радвам се,че Али е добре Hug
А относно ,че си 6кг в повече-абсурд,ти си синоним на изящност Heart Eyes
Докато аз наистина не съм била толкова от бременния период-отпуснах се и съм 4+ а преди цикъл качвам и 2.5 кг, които с идването му изчезват(има ли и други така,нормално ли е newsm78-преди раждането не бях така а сега задържам много вода и подпухвам,като поничка)
Освен това откак минах 30 ми е доста по трудно да си поддържам формата Sad

Катенце М  Heart Eyes радвам се ,че написа това мнение на твоите педиатри относно зъбите и болестните симптоми,защото вече почнах да се чудя дали моето педи не е някакъв уникат,отричайки хрема и кашлица от зъб.Освен това педиатъра,чиято книга съм цитирала се води положил основите на педиатрията в бг.
А относно това ,че алергиите били също така удобно извинение на лекари,на които не им се занимава и родители водещи болните си деца сред други не съм много съгласна.Зъбите са си такова оправдание,но алергиите не мисля newsm78 Първо ако лекаря постави диагноза алергия, то това следва изясняване на алергията ,препращане към алерголог и не е отбиване на номер-ако каже зъб и чакат да си отмине от само себе си,докато алергията е сериозна диагноза.Също не допускам,че майка би излъгала,че детето и има алергия ,защото алергията си е проблем за разлика от зъба.Поне аз знам за суеверието ако лъже човек за болест да може да го сполети и предполагам и другите не приписват такива на децата си ,докато зъба е нищо и половина.
Б има всички млечни зъби и никой не е бил придружен нито с хрема,нито с кашлица,нито с нищо освен с нервност
Иначе в написаното от Наденцето Heart Eyes за свръх-секрецията има логика,но предполагам в много редки случаи а това оправдание със зъба е за всяко второ кашлящо дете.

Зоичка Heart Eyes почнахте ли вече да ходите на плаж
адски ти блазея ,че си на такова топло местенце Hug

Силве Heart Eyes може би е период на израстване и аз бих те посъветвала да си вземеш един ден отпуска и да го отделиш на малката сладурка,да я нацелуваш и нагушкаш Hug

Анетка Heart Eyes не съм ползвала Капчица,но моя позната купува само такива на щерка си и много ги препоръчва

# 261
Здравейте!

Кали, няма тайни за рецептите  Hug Предполагам, че Катето (Калаза) ми я е пуснала на ЛС, за да не спамим темата. Аз днес мисля да я изпробвам тая доматена супа, но понеже нямам всички продукти от рецептата на Катето, ще направя някаква комбинация между супа-Мила и супа-Калаза  Hug Накрая може пак нищо да не стане, ама поне ще се пробвам  Wink

Анетка, аз съм купувала на К. обувки на Капчица 2 пъти: миналата зима и после за пролетта. Не бяха грозни и безбожно скъпи (както К&К напр.) и аз лично съм доволна, а и са съвсем здрави, въпреки че са носени. Специално с тези пролетните си походи доста, айде зимните не ги е разхождала, че нали още не можеше много да ходи тогава.

Силве, почти съм сигурна, че ще мине тоя период  Hug

още нещо щях да пиша, ама забравих  newsm78

# 262
Честит рожден ден на Ели и Ники! Hug
И аз разгледах снимките-много сладки и пораснали дечицата. Hug
Мила,аз ти дадох теоретично обяснение защо това е възможно.Пак ще трябва да се повторя и да напиша,че на практика това...секреция само от зъб,рядко се случва,защото се създава благоприятна среда за развитие на бацили:топъл и влажен нос,занижен имунитет-перфектно.Границата между тези две неща е прекалено малка и не може 100% да гарантираш-да от зъб е или да има инфекция.В 90% има вече инфекция.Можеш да си търсиш доказателства като вземеш секрет за микробиология,но тогава се оскъпява много лечението и това масово не се практикува/има логика/.Освен това,дори един резултат да ти даде отрицателни резултати,т.е. не се изолира причинител...то това не значи,че на базата на този терен след 3 дни примерно някой нов бацил няма да се е заселил вече. WinkЗа тов апо тази тема има толкова разногласия и при педиатрите-никой не би ти казал-да,само от зъб е,защото знае,че в следващия момент може вече да има инфекция и после родителят ще иде и ще му набие канчето...а също и лекари,на които име писнало да си влачиш детето цял месец при него със сополи ти казва-от зъб е.Нещата са взаимносвързани.Бях ли ясна този път? Heart Eyes...мисълта ми тече по-бързо от възможността да пиша и може да не се изказвам добре.... Embarassed
за алергиите си права по принцип,но аз бях свидетел на едно кашлящо дете сега на Пампорово,за което майката каза:не се тревожете,не е болна,алергия е,но още не мога да установя от какво е.
Дайте ги тези рецепти и насам дееее.... Peace

# 263
Момичета да ви питам за този атопичен дерматит(не сьм сигурна така ли се пишеше).

На Мартин кожата му е станала много суха-и то най-вече на коремчето. направо стои една такава на люспички. Вьзможно ли е да е нещо такова. При вас случвало ли се е? Аз и памперсите му смених и се чудя дали пьк не е алергична реакция от тях.

# 264
Честит рожден ден, Еличка! Расти здрава, весела, щастлива!
Цеци, честит празник! Да ти е жива и здрава дъщеричката!  bouquet  bouquet  bouquet

Силве, едва ли си лоша майка! Да не се повтарям, ама нали знаеш - не може да си лоша, щом ти пука за детето. Просто децата ни навлязоха в първата "трудна възраст", в която ще стане ясно кой ще "диктува" правилата. И моята Катерина е станала на моменти досадна - много бърбори, но и много мърмори. Това е, ще трябва да се "преборим" с тази трудност и да продължим напред. При теб, както и при Креми е малко по-трудно, т.като сте сами, но съм сигурна че се справяте и ще продължите да се справяте добре Hug Hug Сега Катерина е на вълна непрестанни въпроси "на кой е това?", което в повечето случаи означава "какво е това?". И пита до безобразие, дори за неща които знае Crazy Другото е, че лесно и често изпада в гневни състояния, и се опасявам че скоро ще ми се изчерпи лимита от спокойствие... ooooh! Станала е и доста "стисната". Не допуска някой да й пипне играчките в градинката, а чуждите веднага биват отстранени от нейната купчинка... Деца....Иначе, добре се разбира с децата, особено когато става дума за тичане, или гонене.

Мила, рецептата ти за доматена супа звучи много добре, ще я пробвам непременно, но ще ми е интересно да видя и тази на Калаза Heart Eyes, а и Зори, моля сподели тази за Гаспачото Hug

Дейзи, надявам се Али да е добре Hug

Креми, нали знаеш че Атопичния дерматит е поредната модерна диагноза. Най-добре заведи Марти при добър детски кожен лекар, за да изясниш наистина ли става дума за АД Peace.

Обувки Капчица съм взимала на Катето - бях доволна. Но ми прави впечатление, че нямат разнообразие от модели. Всеки сезон са едни и същи като идея, затова не съм и повтаряла.

Теди, Креми, Ради, много сте хубави с децата Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Хубав ден!

# 265
  • In the jungle out there..
Ето и моята рецепта:

ДОМАТЕНА СУПА

Продукти:

1кг домати
1гл лук
1 морков
1/2 глава целина
сушени листа целина
червен пипер
сол
1/2 ч.л захар (по желание)
зехтин
фиде

Приготовление:
В малко зехтин се задушават ситно нарязаният лук, настърганите морков и целина и червеният пипер. Като омекнат зеленчуците, се добавят пасираните домати (аз използвам консерва) и около 300гр. вода и се оставя да ври 20-ина минути. След това се слага фидето, солта, (захарта) и сушената целина. Когато се свари фидето супата е готова. Сервира се с лъжица заквасена сметана или кисело мляко.

Тази супа е на голяма почит у дома, правя я поне веднъж седмично, а хубавото е, че отнема точно 1/2 час заедно с рязането и настъргването Mr. Green

Да ви е сладко Hug

# 266
Честит рожден ден на Ели и Ники!
Да растат живи и здрави и много щастливи!

# 267
  • София
Честит Рожден ден на Ели и Ники  Heart Eyes Да растат много здрави, много усмихнати  и много щастливи  Heart Eyes

Лелее колко вкусна тема сте подхванали - обожавам доматена супа  Simple Smile Ще опитам да приготвя и на Емка, въпреки че се съмнявам да я прокарам като идея, като зная недоверието й към червените храни  ooooh!

# 268
Здравейте, мами  Grinning

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РОЖДЕННИЦИТЕ!!!   bouquet  Grinning   bouquet

Аз ви чета, ама нещо не ми се пише  Tired При нас нищо ново под слънцето.
И Маги е в период на пребиване  ooooh! Освен, че си сцепи пръста и още се занимаваме с него. Днес сутринта се изсипа от леглото и си сцепи устната  ooooh!  Tired Аман  Tired А пръста тамън реших, че заздравява, започна да се подува и да събира гной под нокъта. И нокъта май ще падне  Tired Надявам се,че поне устната ще си зарастне нормалнои бързо.

А за болеснтите симптоми ние до сега на зъби сме отдавали само по-висока Т без други симптоми. Хрема и кашлица, не. Но виж за алергиите е друго нещо  Tired Магдалена на практика от два месеца е постоянно със запушен нос. Независимо от противоалергичните лекарства. Сега ще й пускаме носен секрет за стафилококи. Може и нещо такова да е. А за хронична кашлица мисля, че Мики писа за Алекс, че има. Така, че определно не са празни приказки, че може да е от алергия. И определено може да не е изяснена каква е. Както ви разправях покрай нашите занимания с това, моето педи беше много против всякакви изследвания на толкова малко дете. Така, че на практика, като нямаш изследване, не е и доказана алергията.

Креми, на Маги за атопичния дерматит й изписаха едно от новата серия кремчета на д-р Тайс. Рекламират я и по телевизията. Направо е страхотно  Peace Просто след две мазания ужасно сухата кожа, стана гладка  Peace Аз я мажа от един месец постоянно. Вече кожата си й е нормална и не е въобще зачервена. А преди с какво ли не я мазах.

Дейзи, айде и ти в отбора на пресните шофьори  Mr. Green Вече просто си е необходимост в този ужасно пренаселен град  Tired Само едно метро ни е спасението, но кой знае дали ще го доживеем да функционира нормално  Rolling Eyes

Силве, не ти завиждам просто. И Маги е в някакъв мрънкащ период  ooooh! Всичко иска, като го получи реве защо го е получила  #Crazy И се е лепнала за мен, като гербова марка  ooooh!

А диетата на Дюкан я карах два месеца. Аз имам и книгата и там всичко е обяснено много подробно за фазите. Но при мен нямаше този ефект  Tired Най-много смъкнах първите две седмици - 5кг. И после, като се започна един застой  Tired Смъквах по 1кг за 10-14дни, което за мен си е супер бавно. Момичетата казваха, че е нормално. Но аз мога да си смъквам толкова и без диета, а леко ограничаване. Не знам, явно моя организъм много бързо се настройва на новия режим и не му пречи. После започнах нов режим и при него първия месец имаше ефект, после рязко намаля. Явно аз трябва да си сменям диетите всеки месец  Laughing Абе общо взето смъкнах около 8-9кг за 2-3месеца, което си е добре. Но искам още толкова някъде. Ама сега нали се каним да правим бебе, та съм поспряла. Само наблягам повече на зеленчуците, плодовете и сиренето и така.

Ей, аз не пиша, не пиша и сега, като ми дойде музата...  Mr. Green

# 269
  • Варна
Оф, и аз да се оплача. Преди малко направо ме докара до истерия Преслав. И го ударих няколко пъти по ръката. Embarassed Много ме ядоса. Цяла сутрин съм на печката, едно за Габи, второ за него, гладен е и само се чуди какво да поиска и като седнах да го храня отказа дори да куса това, което му бях приготвила. А специално му направих нещо, което по принцип много обича, че поне него да яде. Едва го забаламосах като искаше разни болкуци да яде, само да не си развали обяда. Е, не, просто отказва да опита. Полудях направо. Това е всеки ден. Свалих го от масата и го заведох в хола, оставих го, а той започна да блъска мишката на компа, което ме изкарва от равновесие по принцип. И тогава го ударих по ръката доста силно. Оф, много ме изнервя напоследък. Оставих го да се нареве и го слоих да спи гладен, защото не го изтрайвам. И аз съм била злояда и се старая да не го насилвам да яде, когато не иска, но сега видимо беше гладен. И поне да опита, ако не му хареса добре, но от инат да откаже да яде не го разбирам. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт