Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 25

  • 56 030
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 2 185
.... аз много се измъчвам с моята- страшно много лепне, а като добавя и боите (разтворени в много малко водичка) става още по-лошо, добавям пудра захар, но гълта адски много и после пак е много меко тестото. Сигурно бъркам някъде  Thinking
Не знам защо добавяш пудра захар към бавносъхнещата готова маса...  newsm78 аз като си купувах от Кадемлията специално ми повториха няколко пъти да меся и работя върху нишесте.
Ами на мен нищо не ми обясниха, но четейки във форума забелязах, че има и такъв вариант и го пробвах вчера при разточването и пак същата работа  newsm78 , а за захарта пак във форума го бях прочела, специално за бавносъхнеща маса, но ще продължавам да опитвам  Crossing Arms

# 196
  • Мнения: 1 491
Ами на мен нищо не ми обясниха, но четейки във форума забелязах, че има и такъв вариант и го пробвах вчера при разточването и пак същата работа  newsm78 , а за захарта пак във форума го бях прочела, специално за бавносъхнеща маса, но ще продължавам да опитвам  Crossing Arms
Аз първият път като работих с бавносъхнеща маса, колкото повече размесвах, толкова по-мека ми ставаше тя. За това на втория опит размесвах минимално, и нямах такива проблеми  Mr. Green А със пудра захар работех когато правих покритие от marshmallows

# 197
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи тортата ти е страхотна, не знам как успяваш да работиш така изящно с бавносъхнещата маса, аз много се измъчвам с моята- страшно много лепне, а като добавя и боите (разтворени в много малко водичка) става още по-лошо, добавям пудра захар, но гълта адски много и после пак е много меко тестото. Сигурно бъркам някъде  Thinking

Мила, погледни преди 2 страници съм писала как се работи. Не се ползва пудра захар а натурално царевично нишесте. Даже по време на добавяне на боите като почне да ми лепне си поръсвам плота с нишесте и почвам да меся върху него. Ако в стаята ти е много топло може от това да омеква. И я ми кажи на коя фирма е моделиращата маса- може и това да има значение. За маршмелоуз също се ползва нишесте. По принцип за всяка моделираща маса след като е вече омесена при разточване и мовелиране ползвам нишесте. По-финно е и не попива в тестото Wink

Porsha, много вкусен разрез. браво за тортата  Simple Smile

Мили момичета, много ви благодаря за милите думи. Днес, благодарение на вас съм в прекрасно настроение  Hug

# 198
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Я да ви покажа тортата на сестра ми lina6.3. Тя не пише тук и затова не искаше да я показва, че никой не я познава, освен Грозното пате. Подвизава се повече в темата на априлчетата. Та племенницата ми проходи вече и утре правят прощъпулник. По този повод е и тортата. Покритието и обувчиците са от маршмелоу.

# 199
  • Мнения: 6 467
О, Джемма ,тази торта я видях вече и ръкоплясках за нея!!! Mr. Green И тук да кажа-страхотна е!  Hug Браво на Лина!

# 200
  • Мнения: 1 271
Джемма , да предадеш на сестричката ти, че е направила страхотна торта.Семпла и изчистена.Браво   bouquet

Пепи, пак красива торта. Как имаш търпение , бе жена, да си играеш да правиш такива дреболии...Аз когато имам да правя разни такива нещица ги правя поне 2 дни предварително, защото много ме изнервят...

# 201
  • София
  • Мнения: 529
lina, страхотна торта за ходещите ви крачета!!!

Мили дами, темата ви ми действа страшно мотивиращо, чета редовно, уча се и се наслаждавам на произведенията ви!
Сега имам едно питане и се надявам да помогнете  Praynig Днес опитах как става покритието с млечен марципан (от 1 стр.). Докато беше бяло - изглеждаше наред всичко, обаче като сложих боята стана като пресечено... Доста се късаше, не се разточи гладко и някак си все едно излизаше мазнина от масата... Нормално ли е това или при мен е грешката? Боите са на прах, за боядисване на яйца.

А ето и резултата - калинка

# 202
  • Мнения: 1 122
Джемма поздрави сестра си и от мен. Страхотна торта. Жалко, че нямам повод да правя и аз за бебенце. Всички в родата вече имаме.

# 203
  • Мнения: 1 069
Порша, невероятен торта-шах!
Джема, браво на сестра ти! Тортите с обувчици винаги са ми пълнили душата!
ara75, много сладка калинка. Браво за цветовете!

На мен нещо не ми се получи чантата както трябва. Не избрах подходящия крем, и съвсем я омазах, ама нещо тази седмица след Барбито ми се вързаха ръцете.



# 204
  • София
  • Мнения: 2 130
NellyDi, браво за чантата, толкова много детайли има...Винаги като видя торта-чанта и се възхищавам на търперието на правещия я!

# 205
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Джемма, поздрави за сестра ти от мен. Много хубава торта  Simple Smile
ara75, калинката е много сладка.
NellyDi, не се критикувай, чантата е много сполучлива.

# 206
  • Мнения: 484
Джемма, тортата на сестра ти е страхотна!
ara,калинката е чудесна!
NellyDi,много оригинална чанта!
Момичета,на всички smile3501 !

# 207
  • Мнения: 1 440
Момичета, страхотни торти Hug Hug Hug Hug

Пепи, Джемма - направо съм възхитена Grinning

Искам да ви питам като печете пандишпановите блатове и като разделяте сместа за 2-3 блата още преди печенето, заедно в 2-3 тавички ли печете или отделяте и след изпичане на единия слагате следващия и т.н.? Защото формата ми е малка и е само една, а искам поне 3 блата, даже 4 за една торта тези дни newsm78 Та се чудех...

Освен това ще пълня с муса на Танита и искам да знам сляга ли се доста тортата след като е наредена (тази с пудингово-масления крем доста ми натежя) и колко дебел слой позволява да се намаже? Благодаря предварително Hug Ще се опитам та спретна една тортичка за свекъра ми за 19ти....да видим Praynig

# 208
  • София
  • Мнения: 2 649
ето и моят втори опит за торта със захарно покритие за 50 годишнината на свекърва ми. След като първата такава торта за рождения ден на дъщеря ми ме беше срам да го покажа, този въпреки видимите му несъвършенства го показвам. Измъчих се много с това покритие. Тези, които са работили с млечния марципан на Наталина се надявам да ми посочат грешката ми, защото пък е много вкусен. Независимо, че добавих един пакет пудра захар и още сухо мляко стана много меко и много трудно направих фигурките. Днеска като разточвах чаршафа по съвета на Пепи работих с нишесте, но мекотата остана и едвам го сложих ooooh! Панделката отстрани по тази причина не стана равна, защото щом я вдигнех и се развлачваше Whistling А на всичкото отгоре като започнах отстрани с айсинга и той се втечни, абе ужас ви казвам.
Добре, че поне свекърва ми много я хареса и каза, че и е жал да я разреже. И поне на вкус я докарах доста добре. С 3 пандишпанени блата, първия крем беше плодово-нишестен с пресни ягоди, а втория с разбита сметана и натрошени карамелизирани орехи. Надявам се следващия път с ваша помощ да работя по-лесно с моделираща маса.
http://www.foto.bg/data/500/medium/DSC011052.JPG
http://www.foto.bg/data/500/medium/DSC011063.JPG

# 209
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Петя, на мен творението ти ми хареса, много симпатично, а и цветовете са много добри, наистина си се справила добре. Аз с такъв марципан не съм работила и не мога да ти дам съвети.

Джемма, явно кулинарията е семейна черта, браво на сестричката ти.

Общи условия

Активация на акаунт