Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 25

• 56 025
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
  • там нейде .............

Прекрасно си се справила!

# 211
  • София

Много е красива, много хубави цветове и композицията много ми харесва! Трудностите ти  си ги знаеш и затова не успяваш да си я оцениш, но е много елегантна!
И аз не съм правила това покритие, но само да попитам, нали подсладено кондензирано мляко си ползвала?

# 212
  • София
да, подсладено е и съм спазила всички условия при приготвянето. Иска ми се пак да работя с него, защото на всички много им се услади и казаха, че не са като на купешките торти фигурките.

# 213
  • Варна
Здравейте момичета,

Благодаря ви! Радвам се, че тортата ми ви е харесала. Аз не се включвам с писане при вас, но ви попрочитам от време на време и много ви благодаря за съветите и идеите, които споделяте.

marulka s не знам дали това е семейна черта, но аз определено имам мнооооооооооого да гоня сестра си - и срещу нея да бягам не мога да я стигна. Тя наистина е невероятна.

# 214
Аз правих това покритие и съм много доволна. Сложих съвсем малко п. захар и омесвах със сухото мляко и накрая с царевично нишесте.
Марципан Варна също доомесвам с нишесте и не ми лепи.

# 215
  • Разград
Момичета, страхотни торти Hug Hug Hug Hug

Пепи, Джемма - направо съм възхитена Grinning

Искам да ви питам като печете пандишпановите блатове и като разделяте сместа за 2-3 блата още преди печенето, заедно в 2-3 тавички ли печете или отделяте и след изпичане на единия слагате следващия и т.н.? Защото формата ми е малка и е само една, а искам поне 3 блата, даже 4 за една торта тези дни newsm78 Та се чудех...

Освен това ще пълня с муса на Танита и искам да знам сляга ли се доста тортата след като е наредена (тази с пудингово-масления крем доста ми натежя) и колко дебел слой позволява да се намаже? Благодаря предварително Hug Ще се опитам та спретна една тортичка за свекъра ми за 19ти....да видим Praynig

Като направя сместа за блатовете разделям в 3 еднакви купички.Имам една тефлонова форма за печене на блатове,в нея пека всичките.

# 216

Искам да ви питам като печете пандишпановите блатове и като разделяте сместа за 2-3 блата още преди печенето, заедно в 2-3 тавички ли печете или отделяте и след изпичане на единия слагате следващия и т.н.? Защото формата ми е малка и е само една, а искам поне 3 блата, даже 4 за една торта тези дни newsm78 Та се чудех...

Освен това ще пълня с муса на Танита и искам да знам сляга ли се доста тортата след като е наредена (тази с пудингово-масления крем доста ми натежя) и колко дебел слой позволява да се намаже? Благодаря предварително Hug Ще се опитам та спретна една тортичка за свекъра ми за 19ти....да видим Praynig

Като направя сместа за блатовете разделям в 3 еднакви купички.Имам една тефлонова форма за печене на блатове,в нея пека всичките.

Това не се отразява на бухването им, нали? Защото последният блат престоява доста newsm78

# 217
  • Разград

Това не се отразява на бухването им, нали? Защото последният блат престоява доста newsm78

Не,изобщо не му пречи.Не се притеснявай,ще се получи.

# 218
  • Пловдив
petia_tag, много добре си се справила, браво. А за проблема според мен е виновно сухото мляко. За пръв път като правих млечен марципан беше с Меркурий и стана без проблем. Следващият път беше с Радиком и беше пълен провал. Нямаше нищо което да го оправи  Sad

# 219
  • У дома
Чудесни са новите тортички!!!   bouquet Аз всеки път научавам по нещо ново тук.

Ето и въпросче за майсторките -
вчера правих Династия за едни нови познати и много се изложих. Подобни кремове вече ме е страх да правя, защото все ми стават много рядки. Та колко време се вари първоначално крема?   Моят не се стегна дори след охлаждане.
В крайна сметка редих тортата в една купа и гребахме с лъжици, но никаква украса не можах да направя.

# 220
  • В кошера...
Clairette, много ме уплаши. Защо така с тази бавносъхнеща??? Сега видях, че е на Ирида Пловдив - това зле ли е? Корнишонке - предния път с теб си поделихме, но не знам марката? Изглежда ми съвсем наред, момичета, но не съм я пробвала още! Аз, да си призная, не бях чула, че с нишесте омесвате - винаги със захар съм го правила и всичко е било наред. Даже като се замисля, самата смес не е много сладка, а така става точно по вкуса ни. На всички много им харесва на вкус - ще се изпотрепят за фигурки и цветя, ако има, но аз винаги разточвам възможно най-тънко - 2-3мм. Ще опитам и с нишесте, за да направя разликата.

# 221
  • София
момичета, много ви благодаря за положителните отзиви. Сутринта така се бях ядосала............
Пепи, съхото мляко ми е на Нидо, уж е най-доброто newsm78
Atalanta, аз не съм правила такава торта, но съм правила такъв яйчен крем. Има една тънкост при варенето, трябва точно да усетиш кога се е сгъстило и да го махнеш от котлона, защото после се втечнява и няма стягане.

# 222
  • София
...
вчера правих Династия .......Подобни кремове вече ме е страх да правя, защото все ми стават много рядки. Та колко време се вари първоначално крема?   Моят не се стегна дори след охлаждане.
......

Аз скоро я правих, та помня как - аз наскоро бях правила подобен крем (pastry) и там смесваха жълтъците с брашното и нишестето, към тази смес добавяха малка част от възвареното мляко, прецеждаха и после, към отново сложеното на котлона млако, на тънка струйка, бъркайки, се добавяше така подгрятата и гладка яйчно-брашнена смес. Варих, докато започна да ми прави "пътечки" след бъркалката... После охладих (на терасата, добре покрити с опаковъчното фолио, плътно прилепнало за повърхността на крема да не става коричка). През това време, разбих маслото с пудрата захар и към това добавих едната, почти охладена 1/2-ка крем. Разтопения шоколад пък го добавих към другата 1/2-ка и двата пъти бърках с миксер на бавни обороти, до хомогенизиране. После ги сложих в хладилника, защото имах възможност да сглабям чак късно вечерта...Това доста ги стегна, иначе не бяха особено гъсти, нещо като....кисел, като още топъл крем-нишесте.
И последното, което ми хрумва - брашната са ни много различни, ако си ползвала брашно за рецептата.
Но иначе, кремовете са много вкусни и чудесно се допълват. Много балансиран вкус имаше тортата и ако не си изгубила доверие и желание, пак я направи при случай.
Simple Smile

# 223
  • варненка от София
Атланта, моята последна торта беше Династия, стана чудна, кремът стана доста гъст, но аз сложих препълнени лъжици брашно, а 10-те жълтъка стегнаха също доста добре, освен това прясното мляко ми беше домашно с доста висока масленост, стана изключително гъст крем. Не зная колко време го варя, но през цялото време бъркам. Тортата се изяде бързо и за съжаление не можах да я снимам разрязана.
Друг проблем имах обаче, цялата торта се разтече, украсата, всичко се беше размекнало. Първия ден в хладилника беше добре, но на втория ден потече, много се розочаровах, но пък гостите я оцениха с 10.

За есенция на крема не използвах кора от лимон, а готова лимонена есенция на д-р Йоткер, просто кремът имаше изключително приятен вкус.

# 224
Пепи , Джемма, толкова са красиви тортите  ,че ми се прииска да съм на мястото на бебетата , за които са направени Wink
За първа пролет ще направя и аз нещо. Все още умувам  какво да е , но дотогава ще измисля Simple Smile
Петя , тортата е красива и цветовете много свежи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт