Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 25

  • 56 025
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
  • там нейде .............
  • Мнения: 647

Прекрасно си се справила!

# 211
  • София
  • Мнения: 2 129

Много е красива, много хубави цветове и композицията много ми харесва! Трудностите ти  си ги знаеш и затова не успяваш да си я оцениш, но е много елегантна!
И аз не съм правила това покритие, но само да попитам, нали подсладено кондензирано мляко си ползвала?

# 212
  • София
  • Мнения: 2 649
да, подсладено е и съм спазила всички условия при приготвянето. Иска ми се пак да работя с него, защото на всички много им се услади и казаха, че не са като на купешките торти фигурките.

# 213
  • Варна
  • Мнения: 976
Здравейте момичета,

Благодаря ви! Радвам се, че тортата ми ви е харесала. Аз не се включвам с писане при вас, но ви попрочитам от време на време и много ви благодаря за съветите и идеите, които споделяте.

marulka s не знам дали това е семейна черта, но аз определено имам мнооооооооооого да гоня сестра си - и срещу нея да бягам не мога да я стигна. Тя наистина е невероятна.

# 214
  • Мнения: 1 122
Аз правих това покритие и съм много доволна. Сложих съвсем малко п. захар и омесвах със сухото мляко и накрая с царевично нишесте.
Марципан Варна също доомесвам с нишесте и не ми лепи.

# 215
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета, страхотни торти Hug Hug Hug Hug

Пепи, Джемма - направо съм възхитена Grinning

Искам да ви питам като печете пандишпановите блатове и като разделяте сместа за 2-3 блата още преди печенето, заедно в 2-3 тавички ли печете или отделяте и след изпичане на единия слагате следващия и т.н.? Защото формата ми е малка и е само една, а искам поне 3 блата, даже 4 за една торта тези дни newsm78 Та се чудех...

Освен това ще пълня с муса на Танита и искам да знам сляга ли се доста тортата след като е наредена (тази с пудингово-масления крем доста ми натежя) и колко дебел слой позволява да се намаже? Благодаря предварително Hug Ще се опитам та спретна една тортичка за свекъра ми за 19ти....да видим Praynig

Като направя сместа за блатовете разделям в 3 еднакви купички.Имам една тефлонова форма за печене на блатове,в нея пека всичките.

# 216
  • Мнения: 1 440
Момичета, страхотни торти Hug Hug Hug Hug

Пепи, Джемма - направо съм възхитена Grinning

Искам да ви питам като печете пандишпановите блатове и като разделяте сместа за 2-3 блата още преди печенето, заедно в 2-3 тавички ли печете или отделяте и след изпичане на единия слагате следващия и т.н.? Защото формата ми е малка и е само една, а искам поне 3 блата, даже 4 за една торта тези дни newsm78 Та се чудех...

Освен това ще пълня с муса на Танита и искам да знам сляга ли се доста тортата след като е наредена (тази с пудингово-масления крем доста ми натежя) и колко дебел слой позволява да се намаже? Благодаря предварително Hug Ще се опитам та спретна една тортичка за свекъра ми за 19ти....да видим Praynig

Като направя сместа за блатовете разделям в 3 еднакви купички.Имам една тефлонова форма за печене на блатове,в нея пека всичките.



Това не се отразява на бухването им, нали? Защото последният блат престоява доста newsm78

# 217
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета, страхотни торти Hug Hug Hug Hug

Пепи, Джемма - направо съм възхитена Grinning

Искам да ви питам като печете пандишпановите блатове и като разделяте сместа за 2-3 блата още преди печенето, заедно в 2-3 тавички ли печете или отделяте и след изпичане на единия слагате следващия и т.н.? Защото формата ми е малка и е само една, а искам поне 3 блата, даже 4 за една торта тези дни newsm78 Та се чудех...

Освен това ще пълня с муса на Танита и искам да знам сляга ли се доста тортата след като е наредена (тази с пудингово-масления крем доста ми натежя) и колко дебел слой позволява да се намаже? Благодаря предварително Hug Ще се опитам та спретна една тортичка за свекъра ми за 19ти....да видим Praynig

Като направя сместа за блатовете разделям в 3 еднакви купички.Имам една тефлонова форма за печене на блатове,в нея пека всичките.



Това не се отразява на бухването им, нали? Защото последният блат престоява доста newsm78

Не,изобщо не му пречи.Не се притеснявай,ще се получи.

# 218
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
petia_tag, много добре си се справила, браво. А за проблема според мен е виновно сухото мляко. За пръв път като правих млечен марципан беше с Меркурий и стана без проблем. Следващият път беше с Радиком и беше пълен провал. Нямаше нищо което да го оправи  Sad

# 219
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Чудесни са новите тортички!!!   bouquet Аз всеки път научавам по нещо ново тук.

Ето и въпросче за майсторките -
вчера правих Династия за едни нови познати и много се изложих. Подобни кремове вече ме е страх да правя, защото все ми стават много рядки. Та колко време се вари първоначално крема?   Моят не се стегна дори след охлаждане.
В крайна сметка редих тортата в една купа и гребахме с лъжици, но никаква украса не можах да направя.

# 220
  • В кошера...
  • Мнения: 567
Clairette, много ме уплаши. Защо така с тази бавносъхнеща??? Сега видях, че е на Ирида Пловдив - това зле ли е? Корнишонке - предния път с теб си поделихме, но не знам марката? Изглежда ми съвсем наред, момичета, но не съм я пробвала още! Аз, да си призная, не бях чула, че с нишесте омесвате - винаги със захар съм го правила и всичко е било наред. Даже като се замисля, самата смес не е много сладка, а така става точно по вкуса ни. На всички много им харесва на вкус - ще се изпотрепят за фигурки и цветя, ако има, но аз винаги разточвам възможно най-тънко - 2-3мм. Ще опитам и с нишесте, за да направя разликата.

# 221
  • София
  • Мнения: 2 649
момичета, много ви благодаря за положителните отзиви. Сутринта така се бях ядосала............
Пепи, съхото мляко ми е на Нидо, уж е най-доброто newsm78
Atalanta, аз не съм правила такава торта, но съм правила такъв яйчен крем. Има една тънкост при варенето, трябва точно да усетиш кога се е сгъстило и да го махнеш от котлона, защото после се втечнява и няма стягане.

# 222
  • София
  • Мнения: 2 129
...
вчера правих Династия .......Подобни кремове вече ме е страх да правя, защото все ми стават много рядки. Та колко време се вари първоначално крема?   Моят не се стегна дори след охлаждане.
......

Аз скоро я правих, та помня как - аз наскоро бях правила подобен крем (pastry) и там смесваха жълтъците с брашното и нишестето, към тази смес добавяха малка част от възвареното мляко, прецеждаха и после, към отново сложеното на котлона млако, на тънка струйка, бъркайки, се добавяше така подгрятата и гладка яйчно-брашнена смес. Варих, докато започна да ми прави "пътечки" след бъркалката... После охладих (на терасата, добре покрити с опаковъчното фолио, плътно прилепнало за повърхността на крема да не става коричка). През това време, разбих маслото с пудрата захар и към това добавих едната, почти охладена 1/2-ка крем. Разтопения шоколад пък го добавих към другата 1/2-ка и двата пъти бърках с миксер на бавни обороти, до хомогенизиране. После ги сложих в хладилника, защото имах възможност да сглабям чак късно вечерта...Това доста ги стегна, иначе не бяха особено гъсти, нещо като....кисел, като още топъл крем-нишесте.
И последното, което ми хрумва - брашната са ни много различни, ако си ползвала брашно за рецептата.
Но иначе, кремовете са много вкусни и чудесно се допълват. Много балансиран вкус имаше тортата и ако не си изгубила доверие и желание, пак я направи при случай.
Simple Smile

# 223
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Атланта, моята последна торта беше Династия, стана чудна, кремът стана доста гъст, но аз сложих препълнени лъжици брашно, а 10-те жълтъка стегнаха също доста добре, освен това прясното мляко ми беше домашно с доста висока масленост, стана изключително гъст крем. Не зная колко време го варя, но през цялото време бъркам. Тортата се изяде бързо и за съжаление не можах да я снимам разрязана.
Друг проблем имах обаче, цялата торта се разтече, украсата, всичко се беше размекнало. Първия ден в хладилника беше добре, но на втория ден потече, много се розочаровах, но пък гостите я оцениха с 10.

За есенция на крема не използвах кора от лимон, а готова лимонена есенция на д-р Йоткер, просто кремът имаше изключително приятен вкус.

# 224
  • Мнения: 1 117
Пепи , Джемма, толкова са красиви тортите  ,че ми се прииска да съм на мястото на бебетата , за които са направени Wink
За първа пролет ще направя и аз нещо. Все още умувам  какво да е , но дотогава ще измисля Simple Smile
Петя , тортата е красива и цветовете много свежи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт