Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 25

• 56 015
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, бихте ли написали, ако не ви затруднява, рецептата на торта Династия, моля!!!
Гледам, че на 1-ва страница я няма, а доста от вас я правят, явно е вкусна!

# 226
  • варненка от София
Момичета, бихте ли написали, ако не ви затруднява, рецептата на торта Династия, моля!!!
Гледам, че на 1-ва страница я няма, а доста от вас я правят, явно е вкусна!

Заповядай http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1630.msg31229.html#msg31229

# 227
Благодаря ти много, Marulka!

# 228
Момичета, кажете ми коя рецепта за маслен крем да ползвам, за да стане снежно бял за украса в/у несъхнещо покритие?

# 229
  • София
хм, май няма как масленият крем да стане снежнобял  newsm78 заради цвета на маслото  Confused

# 230
  • София
а защо държиш да е маслен крем? Можеш да рисуваш с айсинг, той е снежно бял и повечето момичета с него украсяват отгоре.

# 231
Момичета здравейте. Не направих тирамисуто ,затова нямам какво да ви покажа. Правих домашна тортичка на принципа на рулата на Лео само ,че с бисквити и 2 вида крем - ягодово нишестян с ягоди и желирано мляко с банани и един сладък салам  с бисквити правих (рецептата  пак от вас   bouquet).
Украсата - нищо особено, просто за домашно позване затова няма да я плескам тук изтипосана.

Имам един въпрос обаче - този айсинг от къде се купува.Чета доста от вас украсяват с него.

# 232
здравейте Simple Smileможе ли малко помощ?
скоро ядох еклерова торта/от Лагуна/,която беше покрита от горе с тънък тестен *блат*,излят по тортата.Как се прави?Много ми хареса съчетанието м/у еклери,крем и този *блат* решила съм да правя такава торта и се чудех дали и това от горе някоя знае как се прави newsm78

# 233
  • на брега на Дунав
Бъни, айсинга не се купува прави се миличка. На един белтък слагаш около 200 грама ситна пудра захар и 2 капки лимонов сок. Разбиваш докато стане нетечаща смес  Peace. аз обикновенно разбивам първо с вилица малко белтъка и после постепенно добавям пудрата захар. Според големината на белтъка е й количеството пудра захар. Междуи 180 - 220 гр обикновенно отива. Слагай постепенно за да не стане много захарта. Тандури, е майстор на айсинга, незнам тя как го прави, но аз го правя така  Hug
Медунка убий ме незнам на коя фирма беше моделиращата маса  Blush, но по принцип аз съм разточвала и с двете и нишесте и с пудра захар нямала съм проблем. Имах подобно нещо с едно парче останало от масата, но то беше с минал срок на годност и не ставаше за нищо. Ако е в срок съм нямала проблем.  Peace

Последна редакция: пн, 17 мар 2008, 18:06 от КорНиШонка

# 234
  • У дома
Момичета, благодаря ви!!! Аз Династия няма да направя повече, явно не ме бива за подобни торти.

Вчера забърках един шоколадов блат по моите книги и стана чудесен. Само се чудя тортата за моето парти дали да е традиционна или арт деко...

Rumya , избелването, така да се каже, на подобни жълтеещи покрития става с няколко капки виолетова боя.

# 235
  • Czech Republic
Здравейте момичета!  bouquet

Извинявам се, че тези дни не бях на линия! Embarassed
Не  мога да изкажа достатъчно възхищението си за чудесните ви торти - една от друга по-хубави, идейни и прекрасно направени! Не мога да изброя всички, но наистина очите ми се напълниха! Hug Heart Eyes

petia_tag сложи ли вода на млечния марципан? Може да е дошла повече. Другото за което се сещам е - провери ли грамажите? Странно че е станало толкова меко - при мен дори се получава по-скоро сухо ако не сложа вода. А и още нещо - провери на опаковката на сухото мляко дали не е с някакви примеси - глюкоза, захар и т.н Аз веднъж бях купила по погрешка такова и ми глътна повече от кило пудра захар. newsm78

# 236
Ами питах за маслен крем, защото мислех че ще стои по-стабилно newsm78 На предната торта опитах с роял айсинг, но май беше по-течен или не знам и аз, но не стоеше толкова релефен, а се слягаше ... ще пробвам пак с него тогава, ако не - ще направя маслен и ще сложа малко виолетово....да видим Hug Благодаря!

Изпекох си блатовете като сместа разделих на 3 и сега си имам 3бр. платки ... смятам че са достатъчно. Нали като сложа и муса ще с вдигне. Тук е мястото да похваля захарта, с която работих - Захира Фин Кристал..страхотно лесно се работи е нея, много е фина наистина.

# 237
  • София
Здравейте момичета!
От доста време ви чета и се възхищавам на творбите ви  bouquet
Ето и моите опити тук
Narina, масленият крем наистина стои доста стабилно, но не е снежно бяло  Thinking Надписът на тази торта е с такъв крем.

# 238
Бадем, благодаря Hug И моят маслен крем така изглеждаше жълтеникав...

Сега четох, че някои от правилите муса на Танита в шоколадовия му вариант са махнали желатина. Стяга ли добре така?

# 239
  • там нейде .............
Здравейте момичета!
От доста време ви чета и се възхищавам на творбите ви  bouquet
Ето и моите опити тук
Narina, масленият крем наистина стои доста стабилно, но не е снежно бяло  Thinking Надписът на тази торта е с такъв крем.
тази http://images.bademd.multiply.com/image/5/photos/7/500x500/28/IM … amp;nmid=74667984
и тази http://images.bademd.multiply.com/image/2/photos/7/500x500/29/IM … amp;nmid=74667984 са много нежни Hug

Общи условия

Активация на акаунт