Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 25

  • 56 011
  • 301
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Петя, крема е млечно-маслен и 100% подходящ за трансфер Wink
sneji20, предната тема (ако не се лъжа че е предната) Gushanka беше правила лаптоп. Може да го видиш в албума и. Ето ти и 80 идеи за торти за кръщене : http://www.haveyourcakeandeatit.org/#/christeningcakes/4513599732
Ако напишеш в гугъл christening cake може да видиш и много други идеи  Wink

# 256
  • София
  • Мнения: 2 129
Тук е мястото да похваля захарта, с която работих - Захира Фин Кристал..страхотно лесно се работи е нея, много е фина наистина.

Да, и аз мисля така! Само дето много трудно я намирам и в нашия супермаркет я има в едни промоционални картонени опаковки, с пудра захар и обикновен кристал и една кутия с телена закопчалка...вече си имам такива 3 кутии и все заради финия кристал:)))) Е, и заради кутиите де, в тях си държа от останалата маса за покритие:)

И аз си купих от тази захар с кутията, обаче едрата захар беше с изтекъл срок на годност. При вас така ли беше?

Ами не съм  гледала срок на годност...При захарта не вярвам това да има особено значение, най много да стане на буци, което не е кой занае какво неудобство, а и не съм ползвала все още обикновената кристална, от пудрата и фината съм много доволна:)

Разкошни торти! Аз все не разбирам как се "плете" тази кошница, но и нямам нужния инвентар...Много искам да направя кошница с цветя, но ми се ще да плета от тесто за моделиране и най-вече от такова на основа черен шоколад, за това обаче, ще трябва да позадобрея и то доста...

А сега влизам специално да ви кажа, че от петък вечерта има лека промяна в стратегията на магазинчето на Кадемлия - след разговори по скайпа, и след като са попрочели малко от тортаджийските ни темички, вече продават от белгийския готварски шоколад на копчета (шиколадов чипс)(млечен и натурален) и само по 1 килограм, при това без увеличение на цената. Аз вече си купих първите килограми млечен и натурален, чакат само рождения ден на мама. Помня, че някъде се обсъждаха вкусовете, и казваха, че белгийския е много по-вкусен от гръцкия... И тъй като бях първата клиентка, заради която разпечатаха 5 килограмовите пакети, чувствам се длъжна да оправдая доверието им и да разнеса новината.

А този шоколад по-изгодно ли излиза като цена и по-добър ли е за целите на декорирането от, да речем, черния на Своге?


# 257
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 447
Сигурно е питано сто пъти, но като не ми е трябвало да запомня. Млечният марципан, колко време може да издържи в хладилник? Че искам да го направя предварително да видя дали ще стане, че да не рискувам в последния момент преди големият ден. Както и направени вече фигурки колко мога да съхранявам? Досега съм работила с марципан Варна, но като чета, че млечния е по-вкусен ми се иска да опитам.

# 258
  • София
  • Мнения: 2 649
аз си мисля, че месец може да изкара, но нека по-опитните да кажат. Иначе на готовите фигурки 2 дена им бяха напълно достатъчни, за да изсъхнат.

# 259
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Сребърен облак, къде се намира този магазин и има ли там готова моделираща маса и сладкарски бои? Всъщност какво точно предлагат?

Имам и един въпрос: Къде във Варна мога да си купя черна боя?

# 260
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
Тази темичка е като вирус - заразих се!!! Сигурна съм че и тези които не обичат торти ще проядат.Скоро ще се пробвам и аз.

# 261
  • Мнения: 1 122
Сребърен облак, къде се намира този магазин и има ли там готова моделираща маса и сладкарски бои? Всъщност какво точно предлагат?

Имам и един въпрос: Къде във Варна мога да си купя черна боя?


Има моделираща маса и всякакви бои. Можеш да погледнеш на 1 стр.

# 262
  • у дома
  • Мнения: 1 581
А сега влизам специално да ви кажа, че от петък вечерта има лека промяна в стратегията на магазинчето на Кадемлия - след разговори по скайпа, и след като са попрочели малко от тортаджийските ни темички, вече продават от белгийския готварски шоколад на копчета (шиколадов чипс)(млечен и натурален) и само по 1 килограм, при това без увеличение на цената.

Сребърен облак, благодаря за инфото (малко ме е яд, защото вчера ходих до магазина  ooooh! ако имах това инфо, щях да се възползвам, ама нищо  Mr. Green ) само да те попитам, колко струва 1кг от готварския шоколад.. аз май съм изпуснала каква е цената на цялото количество и сега няма как да си го сметна  Thinking  Hug  bouquet

# 263
  • София
  • Мнения: 618
Estell адреса най-лесно ще го намериш като влезеш в гугъл и потърсиш bg maps, а иначе питай какво няма там  Laughing

Румия както винаги тортата е адски нежна и красива

# 264
  • На небето
  • Мнения: 5 530
А какъв е адреса на Кадемлия? На 1 страница пише адресите на Илчовски94 и на Новажел! newsm78

# 265
  • София
  • Мнения: 618
кадемлия 6

# 266
  • у дома
  • Мнения: 1 581
А какъв е адреса на Кадемлия? На 1 страница пише адресите на Илчовски94 и на Новажел! newsm78

има и адреса  Peace кв. Редута, ул. "Кадемлия" #6

първият пост е пълен с информация, за което Благодаря на natalyna и останалите момичета  Hug   bouquet просто четете по-подробно   bouquet

# 267
  • На небето
  • Мнения: 5 530
А какъв е адреса на Кадемлия? На 1 страница пише адресите на Илчовски94 и на Новажел! newsm78

има и адреса  Peace кв. Редута, ул. "Кадемлия" #6


Да но има адрес само в София. За Варна няма, а сребърен облак е от Варна? Или аз съм се объркала нещо? newsm78 Погледнах и сайта им от 1 страница също не пише да имат адрес във Варна. Даже се обаждах веднъж имаха доставка само по Интернет, но така и не ми пратиха е-mail с допълнителна информация. Да не би да имат вече магазин и във Варна, а да не знам....???  newsm78 Сребърен облак дай повече инфо, по въпроса?

# 268
  • София
  • Мнения: 618
МангоВ: Колко дълго издържат захарните покрития?
О: Издържат доста дълго - в хладилник поне 2-3 месеца, защото са с много захар, която е един вид консервант!
Наталина се е постарала да събера всичко важно като информация, включително и най-често задаваните въпроси на 1 стр.Наистина е хубаво да се чете внимателно за да не се разводнява темата Wink

# 269
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 447
МангоВ: Колко дълго издържат захарните покрития?
О: Издържат доста дълго - в хладилник поне 2-3 месеца, защото са с много захар, която е един вид консервант!
Наталина се е постарала да събера всичко важно като информация, включително и най-често задаваните въпроси на 1 стр.Наистина е хубаво да се чете внимателно за да не се разводнява темата Wink

Съжалявам, че разводнявам отново темата, но си мислих, че млечният марципан, заради наличието на мляко, било то и кондензирано е с по-кратък срок на годност.

Общи условия

Активация на акаунт