Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 25

• 56 540
  • 301
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте и от мен, темичката е пълна  с невероятни тортени изкушения, поздравления на авторките!  bouquetА сега и моят въпрос: искам да сваря подсладено кондензирано мляко, разбрах че се слага във вода  и се вари три часа, две кутии могат ли едновременно в една тенджера или трябва отделно?

# 271
  • Разград
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=257461.msg6169528#msg6169528

Maria Ilva,мисля,че това ще ти помогне.

# 272
Здравейте и от мен, темичката е пълна  с невероятни тортени изкушения, поздравления на авторките!  bouquetА сега и моят въпрос: искам да сваря подсладено кондензирано мляко, разбрах че се слага във вода  и се вари три часа, две кутии могат ли едновременно в една тенджера или трябва отделно?
могат разбира се, стига тенжерата да ти е толкова голяма, че да влезнат и двете

# 273
  • Пловдив

Може и в една тенджера. Навремето с брат ми обожавахме сварено кондензирано мляко и майка ми ни вареше по 4-5 консерви накуп. Важното е да са постоянно покрити с вода.

# 274
Много благодаря за бързите  и точни отговори   bouquet След като гледах снимки на взривила се кутия в една руска тема подхождам с особено внимание към този процес.

# 275
  • Пловдив
Много благодаря за бързите  и точни отговори   bouquet След като гледах снимки на взривила се кутия в една руска тема подхождам с особено внимание към този процес.
Ако водата е извряла е напълно нормално да се случи  Rolling Eyes

# 276
Сребърен облак, благодаря ти! Думите ти значат много за мен  Hug Hug Hug

# 277
dorchester, невероятен кон!   chef  И всички останали тортички, които видях са прекрасни (кошницата с цветята - уау) ... Поздравления на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 278
# 279
Обещах ви торти-вчера дъщеричката ми стана на 2 г.Ето какви ги направих    http://a169.ac-images.myspacecdn.com/images01/115/l_a64724bfc1d3a9ed47b170246fc84158.jpg    
http://a542.ac-images.myspacecdn.com/images01/10/l_88f66863c0933 … e14e6e19e9ebd.jpg
http://a85.ac-images.myspacecdn.com/images01/66/l_523722431796d1 … e2f6df8e99e14.jpg
http://a267.ac-images.myspacecdn.com/images01/97/l_5a07d425e9254 … dbb0db4de3462.jpg

# 280
mamaSvetlana , да ти е жива и здрава дъщеричката .  Simple Smile А тортите са превъзходни!
Отдолу - шприцованата украса с какъв крем я прави?

# 281
Здравейте,момичета!Искам да изкажа възхищението си от всичко което правите и показвате тук,НЕВЕРОЯТНИ СТЕ!
Имам няколко въпроса по рецептата на торта Татяна,тъй като за петък трябва да направя торта за прощъпулник,украсата тя е ясна обувчици-имам в хладилника марципан варна и се надявам да успея да ги сглобя,правих рози от това тесто и се справих прилично,но да видим дали ще успея с обувчиците.Въпросите са ми следните-
1- в рецептата има 1ч.л.сода,а пише че сместа трябва да престои 6часа,тази сода ще действали след толкова време?
2- дадена е и 0,5л.течна сметана, тя влизали в сместа за блатовете или се ползва за украсата?
3- какъв крем ще подхожда най добре на тези блатове?
4- сиропират ли се блатовете?
Предварително ви благодаря за отговорите! Praynig  bouquet

# 282
Здравейте,момичета!Искам да изкажа възхищението си от всичко което правите и показвате тук,НЕВЕРОЯТНИ СТЕ!
Имам няколко въпроса по рецептата на торта Татяна,тъй като за петък трябва да направя торта за прощъпулник,украсата тя е ясна обувчици-имам в хладилника марципан варна и се надявам да успея да ги сглобя,правих рози от това тесто и се справих прилично,но да видим дали ще успея с обувчиците.Въпросите са ми следните-
1- в рецептата има 1ч.л.сода,а пише че сместа трябва да престои 6часа,тази сода ще действали след толкова време?
2- дадена е и 0,5л.течна сметана, тя влизали в сместа за блатовете или се ползва за украсата?
3- какъв крем ще подхожда най добре на тези блатове?
4- сиропират ли се блатовете?
Предварително ви благодаря за отговорите! Praynig  bouquet

# 283
Съжелявам за двата последователни поста! Embarassed Embarassed Embarassed

# 284
Здравейте,момичета!
След като месеци наред разглеждах вашите торти,за които нямам думи,реших и аз да направя една ,още повече че имам повод-празника на буквите на сина ми идната седмица.Та тази е за проба.
Вътре е тортата на Татяна,не исках да е със сметана,но в нашия голям град не намерих нито течна сметона,нито кондензирано мляко.То добре,че открих поне това.Направих марципан Варна-получи се много добре-следвах инструкциите от 1 стр.,но добавих и малко сухо мляко.Дойде ред на оцветяването-няма нито сладкарска боя,нито такава за яйца.Някъде бях чела,че може със степчета-е направих го,но покретието се ароматизира,което е логично,но на мен не ми допадна(аромата).Под чаршафа намазах с маслен крем само дето не знаех далитрябва да изчакам преди да сложапокритието-аз не изчаках.За цифрите си направих шаблони от хартия,но не станаха мн добре.
Въпрос:отстрани чаршафа стана на дипли и не можах да го загладя по никакъв начин-как вие избягвате този проблем или аз не съм можала да го направя като хората?
Ето я и тортата-само не се смейте много-аз като цяло съм доволна-все пак ми е за първи път.

Снимките не са мн добри ,но това можах да направя.

Общи условия

Активация на акаунт