Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 25

• 56 539
  • 301
  •   1
Отговори
# 285
  • Разград
Здравейте,момичета!Искам да изкажа възхищението си от всичко което правите и показвате тук,НЕВЕРОЯТНИ СТЕ!
Имам няколко въпроса по рецептата на торта Татяна,тъй като за петък трябва да направя торта за прощъпулник,украсата тя е ясна обувчици-имам в хладилника марципан варна и се надявам да успея да ги сглобя,правих рози от това тесто и се справих прилично,но да видим дали ще успея с обувчиците.Въпросите са ми следните-
1- в рецептата има 1ч.л.сода,а пише че сместа трябва да престои 6часа,тази сода ще действали след толкова време?
2- дадена е и 0,5л.течна сметана, тя влизали в сместа за блатовете или се ползва за украсата?
3- какъв крем ще подхожда най добре на тези блатове?
4- сиропират ли се блатовете?
Предварително ви благодаря за отговорите! Praynig  bouquet

1-няма проблем,при мен сместа винаги е престоявала поне 8 часа и пак си стават блатовете.
2-сметаната не влиза в сместа(поне аз така разбрах и така съм правила)
3-аз съм правила и домашен млечен крем и сметана
4-леко ги сиропирам,бях чела някъде,че ако не се сиропират оставали сухички
Успех.  bouquet

# 286
Хиляди благодарности max-mama!

# 287
Хиляди благодарности, max-mama  bouquet!

# 288
спирам да пиша само ще ви чета,явно нещо не ми е в ред нета и пускам по два еднакви поста за което отново се извинявам

# 289
NIL, прекрасен първи опит   bouquet

# 290
Estell, аз ходих в София, та набързо разгледах магазина. Беше толкова неочаквано, че не се сетих да събера поръчки от приятелки и съфорумнички. Чак сега се сетих, че имах поне 2 номера в телефона си. Ако се бях сетила, поне боички можеше да си купя. А черна боя без да искам получих много лесно - като комбинирах течните бои, които си купих от склада на ул. Български орел. От червено, зелено и малко жълто правих кафяво за ушите на прасето, а с малко повече зелено стана и черно.
Цената на готварския шоколад е 11,50 на кило, и за двата вида. Като го сравнявам със Своге-то, нещата са на кантар - към 1,10-1,20 е шоколада, ама е 90 грама (поне черния). А от натуралния на Своге аз лично не съм чак толкова доволна - ако имам пари, си купувам по 2.50-3,50 лв/100гр. шоколади, та натуралния готварски много ме зарадва. За качеството - опитах си придобивките, и двата вида са много вкусни. Обаче този на копчетата, за разлика от Свогето, няма да е никак удобен за настъргване върху тортата. Иначе реших да си купувам под влияние на дискусия, прочетена тук или в "Гответе с мен" - много ги хвалеха, ама пусто не мога да открия темата. не мога да кажа кой е най-удобен за целите на декорирането - иска ми се майсторките да се включат. Аз просто вече знам, че можем да си купуваме и на кило  Simple Smile

Нил, страхотна торта, и цифрите са супер!
Mама Светлана - много нежни тортички!  Heart Eyes

# 291
Така.........сядам да ви похваля, чак сега защото отново съм доста заета откъм работа.
Почвам подред откъдето хванах темичката ни.
Корнишонка - мерси за инфото за айсинга Hug
badem - разгледах ти албумчето с тортите. Вярно къде си се крила досега - забележителен напредък като се почне от тази за именния ден на дядо ти (сигурно е бил много щастлив newsm10), за ЧРД на Боби, на Киро за 1 год.,на Дани smile3501.
dorchester - коня си го направила супер. Именник ли имаше или просто така - то тази темичка е такава краста ,че няма да се очудя Peace
Rumya smile3501 newsm10 - стахотна кошничка. Непостижима красота за мен - ехххххххх Sad
Мама Светлана newsm59 на дащеричката ти, да расте усмихната, здрава и щастлива а за теб newsm51 за прекрасната тортичка.Мечетата готови ли ти бяха?
Nil - без коментар за първия ти опит smile3501

Ето това е тортичката ми от неделя - бедна от към украса, но мното вкусна благодарение на вас момичета.
Не ми се смейте моля ви Praynig Ако тортите ми не са за тук - някой да ми каже тактичничко - няма да се сърдя Peace, но желанието ми е ограмна да се науча.

и разрез

Оказа се че в къщи не се тачи много захарното покритие, но това няма да ме спре Mr. Green

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 12:44 от Бъни

# 292
Миналата седмица правих 2 торти (първите 2). Едната за 8-ми март като репетиция, но в момента нямам снимка, втората за едно бебе, получи се това

Като за втори опит с торта и първи опит с фигурки животни, съм доволна, но имам още бая да ви гоня  Wink
Отвътре е торта с рула на Лео, много лесна и вкусна, покритието и фигурките са от бавносъхнеща моделираща маса.

# 293
Ех че хубави торти пак...
Бъни, не смей да се скатаваш от темата, ей! Като ти гледам тортата, така се облизвам... лошото е, че днеска съм на вода и не ми се полага нищо подобно Simple Smile
Ето и темичката къде какви шоколадови чипсове продават, как се ползват и прочие, както и малко повече инфо за шоколада и работата с него по принцип.

# 294
Благодаря за добрите отзиви-мечетата,ангелчето и прасенцата си ги купих от магазинче за подаръци.Белите рози са от парено тесто,а розовите+бордюра са от маслен крем.На външен вид са хубави,но фондана ми идва много сладък.Но най-важното е че на децата им хареса!

# 295
Здравейте, момичета!!!

И такаааа... дойде ред пак да питам майсторките за помощ и съвет....

Досега съм работила само с марципан Варна, но сега през уикенда ще си правя торта за рождения ми ден, и този път искам да е с бонбоните маршмелоуз покрита, а и фигурките също. Въпросът ми е, има ли нещо специфично при работа с тях? Видях обяснението от първа страница, че се разтапят на водна баня и после се прибавя захарта, но това, още като са горещи ли се прави?А могат ли да се оцветяват с бои, или какъвто цвят са и това е. Извинявам се ако тези въпроси са разисквани преди, ама аз съм ги пропуснала.

Благодаря на отговорилите!!!

Пак страхотни торти се измайсторили!!!

# 296
  • Пловдив
мом4е6ка мама, виж тук:Маршмелоуз. Мисля, че съм го описала доста подробно Wink Малко по-надолу в темата съм писала и за боите. Най-добре се топят в микровълнова и пудрата се слага докато сместа е гореща Wink

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 14:21 от _Пепи_

# 297
  • София
МамаСветлана, супер са, как само работите с тези кремове....Те са ми големия страх, не че другите неща ги мога, но поне си представям как става, а това с кремовете ми изглежда факирско:)))

Облаче, много благодаря за информацията, един Голям и Хубав ден и аз ще ида до Кадемлия, и ще похарча малко за удобствата, които предлагат:)))))

NIL, чудесни цветове и много ефектно...Чаршафът има това свойство да се дипли, не знам трикове, но като гледам все го заглаждат отгоре, после навдигат малко "полите" и притискайки леко с длан/инструмент заглаждат и отсрани, после режат изилишното...а и гледаш да разточиш с формата на тортата горе-долу...

Clairette, много хубава тортичка. Тези шнурчета все не ми се получават на мен...

# 298
Здравейте, момичета!!!

И такаааа... дойде ред пак да питам майсторките за помощ и съвет....

Досега съм работила само с марципан Варна, но сега през уикенда ще си правя торта за рождения ми ден, и този път искам да е с бонбоните маршмелоуз покрита, а и фигурките също. Въпросът ми е, има ли нещо специфично при работа с тях? Видях обяснението от първа страница, че се разтапят на водна баня и после се прибавя захарта, но това, още като са горещи ли се прави?А могат ли да се оцветяват с бои, или какъвто цвят са и това е. Извинявам се ако тези въпроси са разисквани преди, ама аз съм ги пропуснала.

Благодаря на отговорилите!!!

Пак страхотни торти се измайсторили!!!

# 299
Упс.... и аз си цопнах поста 2 пъти... сори за което!!!

Пепи, благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт