Недоносени деца - 9

• 19 505
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Благодаря за поздравите момичета.
Бяхме на консултация на тегло за месец са качили по 50 гр,на сантиметри по 2 см всеки.Явно е като при кученцата Laughingединия месец на кг другия на височина.

# 76
Оле, hellche, страхотни са ти дечицата! Как са се гушнали в коритцето! Да ги цункаш от нас с Тете  lovekiss

# 77
  • Варна
hellche, пу-пу, много са ти сладки дечицата!
Veni_Bo, честита 3-та месечинка на Ивчо!!!   bouquet
Днес има още две месечинки: Денис на madness и Мартин на mimy! Да са ви здрави и много да слушкат и радват мама и тате!
Гоца, честити месечинки и на Ради и Ники (с един ден закъснение)!
Паликарова , браво на Ади!!!
Dundurela, май и преди беше писала, че слагаш мокри дрехи, за да се овлажни  въздуха. Още тогава щях да пиша по въпроса, но явно съм се отвяла. При съхненето на дрехите може да се отдели прах за пране или омекотител във въздуха и това да предизвика алергии или дразнене в носа. Не го обеснявам много добре, но на приятелка на сестра ми дълго се чудеха какво мъчи детенцето и при поредното ходене на лекар станало ясно, че тя суши дрехите в стаята, където е бебето. Като спряла, детето се оправило.

# 78
hellche Страхотни сладури са Дани и Лора, направо не мога да им се нарадвам  Heart Eyes Hug пу-пу  Определено радостта ти е двойна Peace
Viki_76 Като се замисля и аз сушах дрехите , вътре в стаята на Вики и той тогава имаше проблем с нослето , но от както спрях хремата изчезна... newsm78
Прията разходка на всички мами и бебоци !!!! Peace

# 79
Моят Ивайла неиска да яде кисело мляко ,колко вида опитах и неиска.Неиска и да сяда още,т.е.от легнало положение да седне.Това проблем ли е.Вашите как бяха.За изправяне да не говорим.Но с паяка фучи доста добре.Иначе като я сложа седнала стои,малко като чабурашка,ама взема да става все по-стабилна.
Днес е голям вятър  Nature Partly Sunny и няма да има разходка.Уфффффффф вече не ми се стои в къщи.

# 80
  • София
Мерси момичета Simple Smile Наистина не е лесно, но пък си заслужава Simple Smile
Честита месечинка на Ивчо, Денис и Мартин! Да са живи и здрави и много да ви радват  Hug
Маслинка ние седим от 2-3 седмици, но определено не могат от напълно легнало положение да седнат. Ако са в количката на полулегнало се надигат и сядат и постепенно стават все по стабилни, почти не се клатушкат.  Аз не знам кога трябва да могат от легнали да седнат, но ми се струва, че това е доста трудно упражнение Simple Smile

# 81
  • София,
Честита трета месечинка на Ивчо на мама Вени! МНого да се гушкате и да се обичкате от тук нататък! newsm51

Честити месечинки и на другите малки юнаци!  bouquet

hellche аз я мажа по два пъти, така са ми написали в аптеката на кутията, но моето не е на бял крем, а на нещо като унгвент - мас прозрачно е, но няма значение, пак помага пъпките почти изчезнаха, а бяха страшно много и чак като ранички бяха станали. А другия път ще отида аз да си купя за сетен път се убеждавам, че мъжете не могат да пазаруват! Все ще ти донесат нещо което не е това за което си ги изпратил! Sad А и хремата почти ни мина днес и няма нищо, но сме почти цял ден навън. Сутринта се разходихме до Джъмбо и накупихме на децата разни неща, а следобяд бяхме на заведение - на пицария, за първи път откакто се е родила малката и то с нея естествено. Навън иначе е хубаво времето, но доста духа и не е за стоене много навън.
А Дани и Лора  са големи сладури.  baby_neutral baby_neutral Наистина той е доста по големичък, да са живи и здрави.  Hug Вие днес ходихте ли в Борисовата градина, нали имате среща с близнашките мами или се отказахте? Ако утре е по хубаво времето и не духа мога да го накарам нашия татко да отидем в Борисовата и да Ви се обадим ако сте там да се видим! Hug

# 82
Здравейте майчета  Hug Hug Hug
Честито на всички празнуващи месечинки. Да са живи и здрави и много да радват мама и тате.
Ние вече почти стоим седнали сами. Казвам почти, защото понякога като постоим повечко време и се катурваме я назад, я настрани. За изправяне от легнало в седнало положение - само ако ми е хванала ръцете, но сама да го направи ми се струва абсурдно. То аз тдудно се изправям без упора  Embarassed
Аз на Преслава и давам и жълтък, а от няколко дни и кисело мляко с бисквити. Дори пюренцата и приготвям със сухо мляко,но не адаптирано. Сигурно някой мами ще се втрещят, но за сега и няма нищо (нито някъкви гастроинтестинални проблеми,нито обрив).

# 83
Здравейте,   Hug Hug Hug

ние днес голяма разходка направихме тримката  1stroller  car003,
 тук също духа един гаден вятър, но това не ни попречи .

На връщане оставих за първи път Мими на майка ми и на баща ми за уикенда.
Сега в къщи е една тишина, много ми липсва малкото съкровище, но и аз имам нужда малко от почивка .
Тази  вечер ще има излизане - ресторант, бар - абе както си му е ред  и смятам да се наспя след това като нормалните хора .
Ако устискам ще отида да си взема Мими в понеделник, ако ли не - още утре .

Честито на всички именници !        Хубава вечер от мен .

# 84
hellche много са ти сладки дечицата  Hug да ги нагушкаш хубаво Hug
Влади започна да се вдига от легнало положение в седнало след като започна да се изправя, и преди се мъчеше, но не се получаваше ,и аз се притеснявах ,но вече спрях защото виждам, че си се развива детето, може да е малко по бавно,  но всичко си е наред.
Днес никой няма в темата Sad

# 85
Тука съм, Искре  Hug И аз виждам как Тери се справя с нещата малко по-бавно от останалите деца и понякога ме обхваща кофти настроение и разни притеснения ми се загнездват в главата  Rolling Eyes Но факт е, че рано или късно успява да навакса. Продължава да ме притеснява, че не иска да държи храна в ръка и дори започва да мрънка, когато се опитам да му дам бисквитката да си я хапва сам - блъска я на земята и това е... а като гледам бебета на по 6 месеца как хубаво държат и си гризкат солетки  ooooh!. Когато падне на пода лази до стена или мебел и чак там се изправя, подпирайки се. Преди се опитваше да произнася думички, сега (заради ходенето ли) само бръщолеви някакви звуци и упорито отказва да се научи на "здрасти", "чао" и т.н. Поведението му е котешко - станал е своенравен и се глези... Спирам дотук, че напоследък май само се оплаквам.

# 86
  • Варна
Mim40, и Вики като проходи спря да "говори", явно много нови неща му се случваха и затова Simple Smile. Но отскоро започна пак да си бърбори, да пробва нови звуци. Упорито отказва да каже на колко е годинки. Уча го да казва как се казва, все пак първата му дума беше "викльо", но се прави на разсеян. Само 2 пъти е казвал "Вики" и то точно когато обяснявах, че не иска да го казва (опроверга ме детето  Embarassed).
Относно хвърлянето на бисквитките и солетките на земята - Вики започна да прави така откакто беше с високата температура - като не му се яде и със замах ги мята на земята.
Целувки на Тери  Hug

# 87
  • София
Ами ако ги оставите сами да си ги вземат бисквитките?Небрежно оставени в разкъсаната опаковка.

# 88
Гоца, повярвай опитах какво ли не  ooooh! Цяла бисквита или му отчупвам по-малки парчета и ги оставям на таблата на столчето да се пробва сам, а аз се правя на разсеяна. С един замах я бута на земята и чак се хили. Аз като му я давам яде с апетит и то отхапва големи парчета. Като че ли ще го захапят пустите му бисквити и солети. Направо с яд ги блъска и надава вой. Пък царевичните пръчици ги ненавижда  Laughing То е хубаво, че не се тъпче с тези боклуци, но взе да ми става неудобно вече. Вчера една майка искаше да го почерпи със солета и като й казах, че не му харесват тя ме погледна така  Shocked Снощи и баща му опита разни хитринки - никакъв резултат! Накрая и той констатира: "Имам чувството, че го е страх..."

# 89
Мим4о и ние сме такава картинка, и като прибавя и това че не иска да ходи извън кошарата, само в нея като държи, като го изкарам на разходка и го извадя от количката да го водя да ходи, неиска, криви се сяда и така.Срам ме хваща понякога от другите майки, че ще кажат че не съм си научила детето на нищо-ама и той нито здрасти нито чао -нищо.Една позната онзи ден ми каза че не съм го научила да казва чао и да дава целувка-така криво ми стана ,ама като не иска да се научи .До скоро си мислех, че обувките не са удобни и затова, сега взех буики на Колев ще видим с тях как ще е.Като гледам какви малки и не искат да стоят в количката, а само да ги водят ,а ние се кривим само и да го държа мрънка.Това е от мен ,че и аз само се оплаквам май. Hug
А само да кажа ,днес вятърат толкова силен ,че ми наклони количката на една страна ,как не я обърна незнам ,ама то като е свикнало малкото навън и не се трае .

Общи условия

Активация на акаунт