Недоносени деца - 9

• 19 506
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
И аз съм се чудила, че Здравко не яде бисквити и солети като сам ги държи и малко съм се притеснявала. Наскоро обаче започна да успява да си отхапе бисквитка, като я държи. Но не си взема сам. Аз му ги давам в ръката. Най-често ги яде като му ги чупя на малки парченца и му ги слагам в устата. А иначе това което прави с най-голямо удоволствие е да ги мачка и троши, особено хляба  Confused . Хубавото е, че и други неща не лапа, защото иначе щах много да се притеснявам да не изяде някой боклук или да се задави с нещо.
А зрънчо не смятам да давам, чели ли сте колко е калорично? А преди си мислех, че нищо не е. Спокойно можеш да си набавиш калориите с него за деня.

mim40 , ама Тервел наистина прилича на котенце, гледа хитро и се усмихва едно  загадъчно. Голям сладур. Усетил, е че има чар и си го използва!
А моят Здравко си е също кученце, аз така си му и викам от време на време. Особено напоследък непрекъснато ме преследва и иска да ме хапе. А понякога като се гушкаме му викам Шушулко, Шушулко. Чак се замислям напоследък, че е по-добре да му викам по-често Здравко, иначе как ще си научи името. Ама още не сме му измислили на галено как да му викаме  Thinking

# 91
  • София
Моите хапват биквити,аз имах в предвид да им ги оставяте примерно между играчките има едни на хип слончета по интересни са на вид.Може пък да не харесват вкуса,бебешка му работа,можеш ли да ги разбереш правят каквото си поискат,как искам и мен да ме тъпчат с бисквити и да ме карат да спя.
Да се оплача от 2 седмици имаме 3 бебе,някъде из блока имат хората бебефон като нашия и хващаме плача на чуждото,ставам за мойте по 4 пъти и нагоре а сега и заради другото.Ще пиша на Филипс протесно писмо.

# 92
Да се оплача от 2 седмици имаме 3 бебе,някъде из блока имат хората бебефон като нашия и хващаме плача на чуждото,ставам за мойте по 4 пъти и нагоре а сега и заради другото.Ще пиша на Филипс протесно писмо.
Joy ох, стана ми много смешно! Извинявай, на теб едва ли ти е забавно....  Laughing

# 93
  • Варна
Гоца, няма ли начин да се смени честотния канал (обикновено има 2 и с превключвател се избира)? Ако при теб има смущения на втория канал издири третото бебе и помоли майката да смени канала на техния бебефон.
(между другото често съм чувала подобни случки, само че с тази разлика, че майките доста време не са могли разберат, че чуват друго бебе да плаче, а не тяхното).

# 94
  • София,
Здравейте момичета, постопли се времето и никой няма на линия. Ще видите от утре като се развали пак времето ще изпишем две три страници набързо  Joy Joy Joy
И ние се приготвяме за разходка, че следобед пак го дават да вали.  Crossing Arms
А Вероника да ви кажа от два дни само бърбори, ей по цял ден ми надува главата бла -бла -бла и т. н. и си пее. А преди малко като ми докопа косата и ми отскубна един косъм и се смее ли смее. Започна да си стои вси по стабилно на крачетата, а и стоенето все повече се стабилизира. Ама предпочита още да си лежи и да се върти на всички посоки и да се мъчи да вземе играчките които са най далече.
Ние от кога можем да им даваме бисквитки и солетки, тя мойта сигурно ще се задави, тя от по едро смлените  и по гъстите пюрета се дави и повръща та незнам. Купила съм и една готова млечна каша с бисквитки на Ганчев нали мога да и я дам, тя е захранена с глутен така че ни би трябвало да има проблеми.  Hug
Хайде да се приготвяме и да излизаме, че ще се развали времето.
И пишете, пишете Joy Joy Joy
Успешен ден на всички! Hug

# 95
  • София
Смешно си е ама през деня LaughingТоя модел го избира автоматично на каква чистота да е.Аз ги разбрах защото се чуваше мъж  да го успокоява а моя беше на леглото до мен и гледаше Герои.

# 96
  • София,
 Joy Joy Joy Аз нямам такова нещо и добре че, защото в общежитието колко бебета има  Mr. Green все ще тичам. Отдолу под нас има една госпожица, която реве също като нашта и толкова силно като нея, та много пъти съм тичала дая проверявам моята, ама тя си спи ли спи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 97
  • София
Гоца, наистина е смешно само през деня Simple Smile Нашият също е Филипс, но има 2 канала и могат да се сменят ръчно. Може би вашият е някакъв друг модел. Би трябвало обаче и те да ви чуват вас Simple Smile Това което се сещам е ако другият бебфон има смяна на каналите да ги помолиш те да си го сменят...

Дундурелка, ама ти щом й даваш на Ганчев пюретата, значи и мляко ядете вече. Аз не смея, много ме е страх от алергии. Днес обаче дадох на Дани малко кашкавал да си близне, че така жално ме гледаше докато закусвах и той май си отхапа едно мъничко парченце и си го изяде Simple Smile За сега му няма нищо. Преполагам, че ако има алергия почти веднага ще избият пъпки например. Въпреки че то беше съвсем малко парченце.

# 98
  • София,
hellche, не би трябвало да се тревожиш от алергии към млечните продукти, защото НАН-а също съдържа съставка на белтъка на кравето мляко, мисля че той по принцип е пречистен, но не е от онези специалните млека, които изобщо нямат тази съставка. А ние вече сме доста напред със захранването аз на две седмици и въвеждам нова храна. Вече ядем попара със сухари, сиренце и масълце. А от миналата седмица вече сме и на месни пюрета. Изядохме едно бурканче пиле, а днес и дадох заешко с картофи, но нещо миришеше много гадно и си мислех че няма да го яде и го смесих с ранните моркови на хип, на нея много и хареса и си го изяде, даже преяде, та накрая върна малко. Сега си стои в столчето и си пепе на краката и се опитва да си събуе терлиците, а одеве ме гушкаше и ми се смееше и ми викаше мам - мам - ама. Много е сладка   Hug Ще се опитам да кача една снимка да я видите и зъбките и се виждат вече, ама ако нестане вижте в албума там ще кача повече снимки.

# 99
  • София
Ние ядем НАН-ХА и именно тази съставка е пречистена и за това. Мене ме е страх защото те са предразположени, понеже аз съм със силна сенна хрема, а и нали вече направиха алергични бронхиолити, а аз като малка съм правила също. Но мисля че вече са големи и могат да хапват сиренце и постепенно и други млечни Simple Smile края на месеца сме на консултация и ще каже док какво можем да ядем вече Simple Smile

# 100
  • София,
Браво на малчовците. Е сигурно ще Ви кажат да въвеждате полека сиренцето, на Вероничка много и харесва. Тя е като мен аз обожавам сирене и не мога да седна на масата без него, ама сега се ограничавам.  Hug

# 101
Момичета, знаете ли за какво се сетих в този късен час? От доста време си го мислех покрай направата на темичката ни, но все забравям (много съм разсеяна напоследък ooooh!). Искам да ви питам/предложа нещо. Става дума за заглавието на темата. На мен НЕ ми прави впечатление отдавна, но може би някои от вас биха го заменили с нещо по-забавно и приветливо. Това заглавие, което носи темата в момента "Недоносени деца - ...." го сложихме отдавна по изискване на администратора за яснота на заглавието за да ни направят форум. Някои от мамите си спомнят  Wink. Тогава гласувахме за подходящо такова. Гласовете бяха нещо от рода на 3:2 за "Недоносени деца" или "Преждевременно родени деца". Та направиха ни форума и след известно време прочетох това мнение (може да го видите в темата "Абсурдни реплики за нашите недоносени деца!")
eddy6, вторник, 11 септември 2007, 16:54 »
"....Ами не съм чувала нищо неприятно за нея, но мен лично самата дума недоносено ме дразни.Дори смятах да се обадя при образуването на подфорума ни,но...
Предпочитам преждевременно родено...."

Държа да отбележа, че съвсем настойчиво питахме мамите какво мислят по въпроса и имаше достатъчно време за предложения....
Моя глас беше за "Недоносени деца". Аргумента ми беше, че поне на мен ми става по-леко с времето, когато назовавам нещата с истинските им имена, колкото и неприятно да звучат (когато се роди Тери и на мен ми ставаше лошо от думата "недоносено").
Та понеже съм се сетила и аз след 100 години (като една видна българкаMr. Green ви питам сега искате ли да променим заглавието на темата? Някоя мама от вас сигурно има същото мнение като цитираното горе. Вече не става дума за направата на подфорум. Може да измисляме разни забавни рими за всяка нова тема, както го правят в другите подфоруми. За пример ще дам едно заглавие, което преди време измислих: "Появих се рано-рано, теб да видя исках, мамо!" или нещо от рода. Помислете по въпроса и споделете! Ако ли пък не може да си остане и така. Най-малкото се набива на очи веднага за новите мами.

# 102
Добро утро, момичета! Аз ли съм най-ранобудна днес  Blush

Ние сме харни, в общи линии, като се изключи НЕспането /вчера от 7.00-20.00 спа едва 45 мин., ако искате вярвайте, направо се чудя как издържа  Crazy/ и един нов номер - пъха си ръката в устата, повдига му се, дори два пъти се случи да повърне  ooooh! Думи нямам...и си мисли, че е някаква игра, защото като започна да му махам ръката, да му обяснявам, че не е хубаво така, той се хили и продължава, аз пак я махам, той пак се хили и същото  ooooh! Консултирах се в подфорум Д-р Нивеа Бейби, уж не било притеснително, щяло да мине  Thinking

mim40 , аз съм ЗА идеята относно заглавията на темичките ни, ще бъде по-свежо  Peace

Хубав ден на всички!

# 103
  • Варна
ivanah, и ние сме будни от 6ч. Вчера през деня Вики е спал не повече от 30мин, а откакто пие антибиотика му се спи повече, та заспа в 18ч вечерта.
За бъркането в устата, чак с позиви за повръщане и Вики го прави понякога - и той го приема като игра като му махам пръстите от устата (аз си го обяснявах, че го мъчат кътниците и затова така прави - ако не го мъчат зъби, не си бърка в устата).
Мим40, идеята е добра!  Peace
Честит 6-ти рожден ден на Вики на Viki i mama. Най-искрено желая здраве и усмивки, а и да надскочи най-смелите очаквания на мама!!! baloni hbday baloni
Честита месечинка на Вяра на мама rib4e!

# 104
Честито на всички празнуващи. Много здраве и късмет в живота.
За мен заглавието на темата няма значение. Думата недоносени или хипотрофични ни най-малко не ме притеснява. Но определено римичката на мим4о е страхотна и гласувам с две ръце следващата ни темичка да се казва така.Всеки може да предложи интересно заглаваие и за напред така да си кръщаваме темичките

Общи условия

Активация на акаунт