Ноемврийчета 2005 - 12

• 19 227
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
разликата обаче с клубовете е, че в градините се учат най-различни неща. А в почти всички клубове само се играе. Някои предлагат уж сутрешни детски градини, но не съм проверявала подробно.

# 76
разликата обаче с клубовете е, че в градините се учат най-различни неща. А в почти всички клубове само се играе. Някои предлагат уж сутрешни детски градини, но не съм проверявала подробно.

Точно така.

Милейди извинявам се, че заради моя пост излезна, че си против детските градини. То ми беше ясно на мен това, ама нещо както съм го написала...мани, мани. Сори.

Тити моята форма за мъфини е от Икея, но със сигурност би трябвало да има подобни по магазините за домашни потреби.

# 77
Еххо, не се извинявай изобщо  Hug Аз съм изпушила от работа днес и малко на половин реле чета и пиша тук, та кой знае кое как съм разбрала  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes 
А иначе за ползите от детската спор няма! За сега се чудя от къде мога да им намеря учебния план, защото Нана учи много неща с детегледачката (при мен се лигави и не я свърта да я образовам  Twisted Evil ). И варианта със сутришна градинка също не е лош, но се чудя дали може и гледачката да е там, че Яна е много плаха трябва да я надзирава някой, който познава характера й, а и на който аз имам доверие.  Thinking Май в българските градини не дават придружители обаче.

# 78
Да са ви честити новите придобивки!
Аз ще  се включа за  гърнетата,защото за целулит не ми се говори,откакто не кърмя(кърмих Ивана до година и половина)дебелея непрекъснато!
Тя сама се отказа от гърнето преди 7 месеца,просто реши и край!Случвало се е да се напишка,но много рядко!Много съм доволна,но явно трябва децата сами да си решават за всичко,поне при нас е така!И за биберона и за обличането и за сиропите и капките,за ВСИЧКО
е това аз почти се примирих с положението,но понякога ми идва да я убия като тръгне на инат! smile3515

# 79
nie pak sme v lima. sled iztostitelno obikaliane na ezeroto titihaha (kazvalo se s X, a ne s K, kakto nie si go znaem), sresta s indiancite urosi, koito jiveiat na trastikovi ostrovi (ama naistina napraveni ot trastika), obikolka na puno, patuvane do arekipa, kaniona kolka, sresta s malki i golemi letiasti kondori, obikolka na dolinata na vulkanite (dejstvastite izglejdat po sastia nacin kato ne-dejstvastite. i po-dobre, de, zastoto predi 15tina godini edin se razmardal i utrepal vsicko po patia si), topene v topli izvori, koito vsastnost sa topli, zastoto vulkanat gi topli (vidiahgme vriastata voda v nacaloto) i v posledstvie se ohlajdat, ta sled vsicko tova, utre letim kam madrid. sledva bukurest, ruse i v kraia na mart se pribiram s decata v rodnata kasta.
ima manogo za spodeliane, za kazvane, komentirane, pisane, no tova ste e v posledstvie. ste mi se da opisa vsicko slucilo se, zastoto detajlite vece zapocvat da se zabraviat, taka ce imam baia zadaci za varsene, kogato se pribera.
tolkoz ot men. sledvastiat pat veroaitno vece ste sam se pribrala v ruse. dano niama povece izdanki, ce oste 500-1000E razhodi po patia, kakto ni se sluciu v samoto nacalo, ste napraviat patuvaneto ni  naistina nezabravimo i ot finansova gledna tocka   Confused

# 80
добър вечер Grinning
я кажете кой е гледал това поне 3 пъти http://www.youtube.com/watch?v=epgyu_2QieE&feature=related Wink

# 81
.....чета ви, чета, ли чета, но нямам кой знае какво да напиша.........преди малко се прибрахме, след дъъъъъълллллга и изморителна разходка (надявахме се да е изморителна за Крис, но...) аз доста се поуморих, татито ни също, само дето Криста все още се чуства пълна с енергия и  все още не й се спи Rolling Eyes Sad.........направо колкото расте , толкова енергия в + трупааа........но в крайна сметка щом така й е добре .......)..все пак все още тя ме буди сутрин за яслта(още преди будилника да се разсвири!!!) Crazy Party Party Party Party

# 82
Добро утро Simple Smile
Майче струва си да опишеш всичко, което сте видели и преживели. Ти имаш таланта да разказваш интересно и много често съм си мислела, че писането е твоето призвание Simple Smile
Ния след като успяхме да я нахраним през целия уикенд, нещо което не се получава често Ния беше най-доброто и слънчево дете на света. Нямаше дори 1 истерия. Не знам дали съм споделяла, но Ния като е с нас уикендите отказва да яде. Гладна е, но не иска. Това естествено я изнервя много и става непоносима. Когато е с майка ми яде без никакъв проблем  #Crazy
Та предприех нова тактика - помолих майка ми да й сготви нещо за обяд и 2-та дни ходехме у баба й на обяд за да хапне. Идеята ми беше да сменя нещо от обичайните неща, които се случват уикенда. Ами имаше ефект. Хапна си и 2-та дни. След това заспа веднага в къщи. То преди и не искаше да спи, ама как да спи като е гладно детето  Embarassed И после вече до края на деня си влиза в ритъм.
Щом яде от мен ябълка, нещо което прави с майка ми всеки ден, но с нас 1 хапка не е хапнала, явно има ефект.
Искам да пречупя стереотипа, които си е създала и да приеме, че с мама и тати освен да се играе (имам чувството, че сме любимите й играчки) може и да се яде.
Иначе нощес не сме спали след 3 почти, заради вятъра. Нали сме на последния етаж, на Ния стаята е от южната страна на блока, а Витоша е на 1 ръка разстояние. Нощес вятърът беше поривист и южен. Доста свиреше, натискаше прозорците и разни неща по покрива потракваха също. Занесох я в нашата стая, която е северна и беше много по тихо, но тя не искаше да заспи много дълго време. Както писах вече, ние сме 2 големи играчки и щом е с нас, особено 2-та на куп тя иска да си играем Simple Smile Най-накрая обяви, че иска да спи и отидоха с баща си в нейната стая и там са спали след 5.
Майка ми ми припомни, че аз много съм се страхувала от вятъра като малка. Аз го помня това, но съм била между 4 и 7 години и причината за страха ми беше - живеехме на 5-тия етаж в краен апартамент. Кабелите за антените едно време ги пускаха свободно да висят от покрива към етажите отстрани на блока и като задухаше вятър, вечер сянката им ми създаваше усещането, че блокът се клати. Всъщност ужасът ми беше, че блокът ще падне Simple Smile Е като пораснах малко и разбрах, че нищо подобно няма да стане вече не се страхувах Simple Smile
не съм писала, но наскоро разбрах при един преглед, че Ния има 1 хемороид. Не е имала проблеми с тоалетната, но при всички жени от моя род този проблем го има и то от много ранна възраст. С подходяща храна при мен много рядко се сещам, че имам подобен проблем.
В петък обаче Ния при едно от посещенията в тоалетната я е заболяло и оттогава се стиска и не иска да ходи. През цялото време хапва и то добре, но е и не. Резултата беше, че снощи от 7 часа вечерта казва, че и се ходи до тоалетна и като отидем започва да плаче и да казва не искам и така до 8:30. Наи-накрая с дружни усилия на 3-та успяхме да я убедим, че не трябва да стиска и ще й мине, но беше страшна драма.
От снощи добавям в любимата й вечерна каша овесени ядки, попарени и леко пасирани + пюре от круша. Решила съм, че ако пропусне ден ще давам дуфалак, за да не се тормози детето. Като цяло подбирам това, което яде, хапва си зеленчуци с нас. Яде ябълки, но не яде хляб. Никакъв. Поне пълно-зърнест хляб да хапваше.
Както и да е, ще се справим някак си. Дано само днес да не реши пак да се стиска. Днес обаче ще купя Дуфалак за всеки случай, защото поне няколко дни не трябва да се повтаря снощната история за да завехне разраненото.
Много е малко горкото за такива неща, ама к'во да правиш ген Sad

# 83
бре, за пръв път чувам за толкова ранен хемороид.

деян пък снощи преяде с пържоли и през нощта повърнал, не знам дали изобщо се е събудил аккто трябва, но после си е легнал върху повърнатото и цялата му коса сутринта беше слепнала Simple Smile

майчето, надявам се, ще си опише всичко в темата за Перу в "На път, на море и т.н."

# 84
тити и аз така за първи път чувам подобно нещо, ама даже го видях с очите си Sad Сега ровя да чета по темата...ама то ми е ясно, храната трябва да се подбира, повече храни с фибри и да се избягват затягащите храни Simple Smile
Тръгвам към къщи, че горкото се мъчи нещо.

# 85
Еххо, дано да мине бързо. И да не случва скоро пак този ужас от снощи.
А Кити ,не иска да яде. Направо е кошмар пак с това хранене. А от дне пак е на Аб. Този път ходихме на УНГ. Има огромна трета сливица, в момента възпалена. И пак се чуват хрипове на гърдите. Сега ще лекуваме сливицата, а после и ще се мъчим да я свиваме. И дано е добре, че да я изпратя пак малко в Павликени, да смени този морски, влажен въздух.

# 86
Леле, Бубе, при вас е направо несвършващ кошмар.Съчувствам ви мнго и ви желая бърzо да оzдравее детето.
Вятърът нощес беше отвратителен, в 4 сутринта иzлиzахме да прибираме нещата от терасата ( и ние сме последен етаж).
Вчера беше нашият Великден и Малик умря от кеф да търси скритите от великденското zайче яйца. И да ги чупи и бели после (но не и да ги яде, естествено...). Ние си спретнахме едно кино, докато той спа на обяд и гледахме "Няма място zа старите кучета". Страхотен филм, ама много добър.
юка май не улучи много хубаво време zа Рим, гледах как папата вчера прикаzваше под проливен дъжд. Дано се пооправи малко.

# 87
Здравейте момичета.

Отдавна не съм писала ама нещо ни налегнаха болести и работа. Изкарахме грипа първо аз, после майка ми и сега и Василенка. Надявам се че при Васи ще мине по-леко, че мен ме мъчи една седмица.

Иначе ние продължаваме борбата с атопичния дерматит. Ходихме при Доктор Ангелова от 29 ДКЦ и останах доволна общо взето. Обърна ми внимание и най накрая някой лекар да ми обясни подробно за симпотмите и причинителите. Аз бях запозната вече от интернет но е друго да го чуеш от лекар.

Това на което наблега обаче и което мисля че има основание е хиперактивността и свърхчувствителността при такива деца което оказва влияние върху кожата им. Другото за което се сетих и се чудя как досега не съм се сетила е че аз имам невродермит на кожата, който няма лечение и е на нервна почва, явно Васи е предразположена към такива проблеми.

За момента нещата с кожата са по-спокойни, но я бях сложила на двуседмична строга диета и пи сироп Ериус, което спомогна да се оправят обривите, които ни мъчиха няколко месеца. Оказва се че по-скоро не храната причинява обривите а когато се появят ги обостря и Васи започва да ги чеше.

Май дълго стана за което се извинявам, но този дерматит направо ме побърква като я гледам и не мога да помогна.

# 88
  • София
Здравейте и от нас!
Ние вече сме по-добре.Поне антибиотика и повечето лекарства ги спряхме, че бяха хиляда.
Бубе, напълно разбирам как се чувстваш.И ние много често боледуваме.Нас в началото на април ще ни пратят на изследване за трета сливица.Миналата седмица пак вземахме кръв и урина, и снимка ни правиха.Ужас, писна ми направо.Гледаме се вече втора седмица.А сега ще се погледат с баба си малко.Педи каза да я заведем за 1-2 седмици на Сандански.
Еххо, и Алекс много често се запича.Ако искаш да ти кажа какво и даваме.Много съм доволна.Вид дуфалак е - Лактулоза Мип.Мирише на череши.Александра много го харесва.

# 89
Здравейте и от мен!
Явно трябва да напусна работа вече  Crazy. След повече от месец болни, ту едната ту другата. След хиляди комбинации кой да ги гледа - аз, баща им, бабите на смени (всички се уцелихме в един период на много работа), днес им беше първия ден. Отиваме спокойни, щастливи и.......... Яслата в каратина до 31.03.  ooooh!. Е, просто нямам думи. Поне Рая си беше на градина, та само малката подмятахме напред назад.

gerygirl , Кари също е беше с дерматит, но вследствие на АБКМ или  нещата са свързани по-скоро. Васи с плаки ли е или? Ако искаш и на ЛС можеш да ми пишеш. Да чукна на дърво от почти 2 години вече не й се е появявало почти нищо. Надявам се сме го излекували.
Сама съм и ще ги оправям да спят, по-късно пак ще се включа.
Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт