Във Пловдив пролет е дошла, навън са всички мами и деца (Пловдив-16)

• 17 057
  • 308
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Те не само педиатри знаят, много хора са чували, но това нищо не значи. На мен ми е много интересно, как си го обясняват родителите това, че децата им са излекувани като с магия. Искам да подчертая, че не се заяждам! Наистина какво си мислят, че дават на децата си? И защо да е силно казано, че може да има упойващи билки?!? Според мен е не само възможно, но и мнооого вероятно!!   Peace

Да допълня само, че наистина всеки сам решава кое е добро за детето му, но тук по-скоро ми изглежда, кое е по-добре за родителя?!? Няма плач, бебчо спи,  просто рай!  Hug

И аз съм на същото мнение! Никога не бих дала такова нещо!

# 121
Ох,момичета внимавайте с тия билки.Все пак става дума за бебенце.При това не захранено.Все се спори,да даваме ли сокчета и т.н.на тая възраст,а в същото време бебетата се "гъчат"с билки,който са доста по вредни от сокче от ябълка например.
Когато моето "зверче"имаше колики и опитах всички лекарства против колики и бях се отчаяла напълно,ми казаха да давам настъргано индийско орехче.И аз със целия си акъл дадох.(Може би защото исках и аз да дремна повече от 2-3 часа).И дадох 3 люспички колкото зърно от черен пипер.И малкия като заспа спа 12 часа.Много се уплаших тогава,не знам как му подействаха но дишането му едва се чуваше.Изживях истински кошмар-не можех да го събудя.Когато все пак се събуди,си казах,че по-добре да пищи по цели нощи от колкото да не се събуди повече.Не искам да ви плаша или нещо такова.Просто споделям собствен опит. Peace

# 122
  • Пловдив
Здравейте момичета, утре е Благовец и искам да пробия ушите на малката. Можете ли да ми препоръчате къде, че е мъничка и ме е страх да не попадне на някоя, която си няма и понятие как се пробиват.

# 123
Здравейте пак. Laughing
Преди доста време се замислих.Защо в Пловдив има квартали без кофи за разделно събиране на боклук?В моя квартал няма. SadИ колкото и голямо желание да имам да изхвърлям разделно,няма как да ходя до другите квартали за да си изхвърлям боклука.Има ли начин Пловдивските майки да направим нещо по въпроса?Мъка ми е какво ще оставим на нашите деца,сигурно и на вас.
Давайте идеи.Да запрятаме ръкави и да направим нещо. Hug

# 124
И аз бях чула, че някаква жена правила чай против колики, но съм абсолютно категорична, че няма да дам на детето си нещо за произхода на което не съм сигурна. Нямам доверие относна хигиената  Naughty

# 125
    smile3525   Честито ни Благовещение
Желая ви един прекрасен ден на пук на лошото време. Благовещение e празник за всички християни независимо от традицията и църквата, към която принадлежат (православие, католицизъм, протестантство) и едно от най-големите тайнства в християнството. Според Библията на този ден Архангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството, сина Божий Исус Христос.В България празникът се свързва по-често с идването на пролетта и затова на този ден задължително трябва да се яде „нещо зелено“ (коприва, спанак, лапад и др.) Според народните вярвания на този „благ ден“ по-леко и бързо зарастват всички рани, затова най-често тогава се дупчат ушите на малките момиченца.    smile3525

# 126
  • Пловдив
Честит празник и от мен Simple Smile
Аз пък чух да се излиза с пълни джобове да са все така пълни Simple Smile
Весел ден и да няма вече бури ,че вчерашната беше кошмар,а колко е мръсно всичко .....полудях от тоя прахоляк Sad

# 127
  Честит празник и от нас.
     А пък аз като чух , че днес се ядяло нещо зелено веднага направих за обяд на Николай спанак.

# 128
Здравейте и от нас.
Днес бяхме на консултация - първата ни.
За коликите - от както давам Саб бебчо взе да повръща и спря да изхвърля газове.
Сега мисля да взема инфакол.Много са доволни от тях ,та да видим.
Дано времето да се задържи хубаво ,та да си правим разходки все пак.
Честит празник на всички именници.

# 129
Здравейте на всички мами с малки сладури аз вече малко съм назад с материала за коликите.Моята кукла е голяма преди и давах чай на Хип за коликите и бях доволна.Другото ми лекарство беше да я сложа по корем на гърдите ми и така се успокояваше.Успех на всички в борбата с коликите.Ние също сме от Пл. но несъм чувала за бабата.

# 130
  • гр.Пловдив
Първо честит празник!
Днес си дупнахме ушичките (голям рев беше). Ходихме при една лекарка в поликлиниката на "Понеделник пазара" много съм доволна, беше внимателна.
По въпроса с коликите. Ваня имаше колики до 4тия (въпреки, че е момиче). Давала съм Саб, Еспумизан, и чай от семена от копър и анасон. Ми честно казано май чая най имаше ефект. Сега има едни хомеопатични мисля че се казват Ентерокинд. Аз съм ползвала на тази фирма за стимулиране на имунната система и за по-безболезнено никнене на зъбите и съм доволна горе-долу. Може да опитате.
А това за билките на оная баба според мен си е просто внушение. Според мен като цяло за коликите нищо не помага постоянно. Облекчава само в началото и после пак. Просто трябва да минат. То това си е физиологично-храносмилателната им система не е узряла достатъчно.

# 131
ЕЙ аз немога да заспя  newsm03вече е 26 март и ето хванах 30-те годинки за опашката!
Е да почерпя за случая поне   party023  cook hbdtu!!!
А за коликите. и чайове какви ли не варих. и на баячки през седмица го водихме( уж изплашен уж урчасан). и ефекта и само ден и после все същата история.  моя малък мъж от раждането та до 6-тия месец ми разказа играта особено нощно време бях дижурна през 30 минути после разреди на 1 час. а след 6-тия месец почнаха и зъбите и до 1 и 7-8 месеца бях като самнамбул! А за тази баба и аз не съм чувала но тогава за един спокоен сън нищо чудно и към билки да бях прибегнала но не систимно даване!

# 132
  • Пловдив
neonkaa, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Бъди много щастлива и обичана жена. Здравето и късметът да са ти първи дружки Wink

# 133
neonkaa честит празник   bouquet!Желая ти много семейно щастие и любов   bouquet!

# 134
neonkaa,честит празник   да си много здрава ,много щастлива и вечно обичана.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт