Във Пловдив пролет е дошла, навън са всички мами и деца (Пловдив-16)

• 17 064
  • 308
  •   1
Отговори
# 180
Да ти кажа ако държиш главно на кърменето да навсякъде в Пловдив децата са при теб,освен във 2-ра градска и навсякъде ги дават след секцио на 2-я ден...
И още нещо което знам от доста мами.Във ВМИ правят секцио само по решение на завеждащия проф.Милчев,тоест без негово решение не се прави.Така че е добре да се консултираш с него предварително.

В моя град при нормално раждане бебето ти го дават след 24 часа, а при секцио - на четвъртия ден. Това ми го казаха както раждали скоро мами, така и лекар работещ там. Някои хора спират да четат от момента на завършване.
Ще ми се да родя нормално, но това не зависи от мен. Двама независими лекари бяха категорични за секциото.

Само да допълна за ВМИ, отностно доц. Малинова нямам личен опит, но съм чувала негативни неща. Препоръчвам ти горещо др. Виолета Паскалева гл.асист., няма да съжаляваш...

Аз за това разпитвам от рано. Искам до края на седмия месец да съм ориентирана и да съм направила първия си преглед при лекаря, който ще ми води раждането.

# 181
  • Пловдив
И аз се записвам при вас. От няколко месеца живея в Пловдив на Петко Д Петков. В момента съм София за раждането. Simple Smile
Ха, комшийка значи  Grinning Ще се радвам да пием по кафе като се възстановиш от раждането. Wink

# 182
И аз се записвам при вас! Здравейте! Живея до църквата "Св. Георги" и ще раждам в средата на април.

# 183
Аз за това разпитвам от рано. Искам до края на седмия месец да съм ориентирана и да съм направила първия си преглед при лекаря, който ще ми води раждането.
Да най-добре  Peace

# 184
И аз се записвам при вас. От няколко месеца живея в Пловдив на Петко Д Петков. В момента съм София за раждането. Simple Smile
Ха, комшийка значи  Grinning Ще се радвам да пием по кафе като се възстановиш от раждането. Wink
Супер.  Laughing Аз от скоро живея в Пловдив и никой почти не познавам. Живеем в блока точно зад Гранда  Wink Ще се радвам да се запознаем

# 185
  • Пловдив
Благодаря ви мамчета!    bouquet Бях в пълно невидение относно ВМИ. Бебето го чакаме от 12г., а и моите годинки са понапреднали. За това се налага секцио. Държа на това да си кърмя бебето и за това се интересувам. Като всяка майка и аз искам най-доброто за него. Моля се само всичко да мине нормално.

И аз там раждах преди почти 2 години  Peace
Не съм имала уговорка, преждевременно родих, не мога да се оплача от отношението им - много внимателни бяха всички  Peace Момичето в моята стая беше също секцио и беше родил точно при доц. Малинова и остана много доволна  Peace Аз бях при д-р Паскалева - просто тя беше на смяна - доволна съм и аз от нея
Неонатолозите наистина са доста добри, което беше важно за мен, че бебенцето ми беше много малко.
Наистина дават бебетата на 2-рия ден, стига да си го поискаш   Wink
За кърменето - не очаквай кой знае колко съвети от тяхна страна - ако ги  молиш, ще ти покажат как, но най-добре предварително прочети всичко в кърмаческия, за да си подготвена какво те чака - кърмя и досега, но не благодарение на лекарите там  Stop Общо взето досега не съм срещала медицинско лице, което да е наистина вещо относно кърменето. Която и мама от кърмаческия да попиташ, ще ти даде много по-адекватен съвет.

JeniB, и аз живея в твоя район  Wink

А по принцип съм готова да помагам на всички пловдивски мами за кърмене - знам колко е  важна подкрепа в началото и повярвайте друго е някой преживял наскоро да виго каже  Hug

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 12:05 от змейковица

# 186
Искам да ви питам тези който сте по-напред с материала и имате повече познати/особенно от Ла Лече Лигата/, няма ли някакъв начин да се подпомогне създаването на консултанти по кърмене към родилните домове в Пловдив. Да се направи някакво предложение към АГ отделенията, да се повдигне въпроса и по медиите. Лично на мен щеше да ми е от голяма полза такъв човек в началото на кърменето, а и по късно. Доста информация бях събрала, но в първите месеци бях  толкова неорентирана и уморена, че нямах сили да търся кой да ми помогне, макар да имах представа за Ла Лече Лига. Ако имаше някой в родилното който да ми даде напътствия и на който след това когато се прибера и срещна други трудности да мога да се обадя и да поискам съвет може би щях да преодолея проблемите с кърменето.

# 187
  • гр.Пловдив
Ами според мен е по-важно да има такива консултанти не в родилните домове ами в поликлиниките или и аз не знам точно къде. Мисля, че е много важно педиатрите да ни помагат и да дават съвети относно кърменето. Самите педиатри трябва да предпочитат кърменето и да насърчават майките. А те какво правят още при първата консултация когато детето не наддаде колкото са им нормите да се дохранвало. Ми глупости.
На мен в родилния дом ми дадоха малката на 6тия час, показаха ми как да кърмя и стана. След това докато бехме там при всяко хранене(през 3 часа) сестрата минаваше с АМ и питаше дали мисля че е сукала достатъчно или да даде АМ (с лъжичка, което според мен е добре). Аз съм се възползвала за 3 дни два пъти от АМ.
Като отидохме на консултация първия път педито ми каза че не била наддала достатъчно (300гр. за 15 дена според нея бяха малко) и да съм дохранвала - ха ха. Еми какво да ви кажа смених ли педиатърката. Сегашната много си я харесвам. И тя просто е очарована че момиче на моята възраст е запалено от кърмене. Комшийката ми имаи тя момиченце 3 дни по-голямо от моята госпожица и също още я кърми. Ние сме и при една и съща педиатърка. И последния път като бяхме на консултация и гордо заявихме, че все още кърмим, педито вика. "Брей вие сте много млечни във вашия блок"  Joy

# 188
Получила съм подкрепа от педиатърката си отностно кърменето и все пак не се оказа достатъчна, мисля си, че консултант който се занимава само с това ще е от по-голяма полза.

# 189
stefka_todorova , коя ви е педиатърката? Аз смятам да сменя моята, но не зная към кого да се насоча.

# 190
  • Пловдив
valeria.k, с модераторката на Кърмаческия - Бу, сме говорили за желанието ми да стана такъв консултант за Пловдив. Тя, в качеството си на Ла лече лидер мисля, че става за консултант  Wink Ще продължаваме да проучваме въпроса  Peace

А дотогава всички сте добре дошли на срещите на Ла лече лигата в Пловдив - всяка последа събота на месеца  Peace

# 191
  • Пловдив
Да ти кажа ако държиш главно на кърменето да навсякъде в Пловдив децата са при теб,освен във 2-ра градска и навсякъде ги дават след секцио на 2-я ден...
И още нещо което знам от доста мами.Във ВМИ правят секцио само по решение на завеждащия проф.Милчев,тоест без негово решение не се прави.Така че е добре да се консултираш с него предварително.

Някои хора спират да четат от момента на завършване.

Това за мен ли е?Нещо не можах да разбера Thinking
Колкото до това за кърменето.Аз също кърмех 6 месеца,все още се кърмим но само сутрин и вечер,малчо сам реши че не иска нито преди ядене нито след,като се захранихме,но аз съм много щастлива от факта.Също бях изчелаа всичко което можах преди да родя.....и наистина ако не бяха форумите незнам как щях да се справя.Но съм много съгласна със Валерия.Сигурно срещите са много хубави,но аз например до 12 ден не можеж да седна на дупето си ,само лежах,в това положение не можех и до компа да се дотътря,а и сили нямах,та се справях сам самичка.Педито ми е ЗА кърменето,но пък с посещението си веднъж в къщи и веднъж на 15 ден на консултация не мога да кажа че много ми помогна,затова и аз мисля че трите-петте дена в родилното са най-важни и там трябва много да се помага,аз уцелих хубави акушерки на смяна а и Митето хубаво си засука,но много момичета знам които още там се отказват от кърменето Sad
Дано се намери някакво решение.....

# 192
valeria.k, с модераторката на Кърмаческия - Бу, сме говорили за желанието ми да стана такъв консултант за Пловдив. Тя, в качеството си на Ла лече лидер мисля, че става за консултант  Wink Ще продължаваме да проучваме въпроса  Peace

А дотогава всички сте добре дошли на срещите на Ла лече лигата в Пловдив - всяка последа събота на месеца  Peace
За мен е доста късно вече за срещите, но дано повече момичета да идват на тях и да търсят подкрепа. Peace Радвам се много, че с нея имате такива идеи дано ги се усъществят в най-скоро време. Grinning  bouquet

# 193
Момичета, моите уважения, не съм вашите обувки, но
кърменето е като благотворителността. Който иска, намира начин, който не иска, си намира оправдание.
Или както се казва в друг мой любим филм Жега "Информацията е във въздуха, просто трябва да протегнеш ръка и да я хванеш."
Да е жива и здрава Бу, тя беше моят въздух... На никой никога не е отказала. Направо й се чудя как смогва.
Змейковица, давай да си следващата. И на теб ще ти отива.

# 194
Да се включа и аз - чела недочела
Много исках да кърмя и добре че в първите дни всеки ден идваше при мен братовчедка ми и ме насърчаваше - 3-4 дни трябваше як кураж, за да продължа да се цедя и да разкарам бучките. Благодарна съм много!!! Та мисълта ми беше - по болниците никой не ме е укоражавал, подкрепата дойде от близките ми и беше много стабилна!

Сравнението с благотворителността е напълно подходящо! Peace

Общи условия

Активация на акаунт