МАЙчета 2005 (107)

• 14 527
  • 310
  •   1
Отговори
# 165
  • София
В яслата НЕ ходи боса със сигурност - чорапите са и чисти като си прибере, стават леко сиви след като потича боса по неперфектно чистия ни под  Laughing

А за преводите - трябваше да се отчета, нали съм поела ангажимент.
Това детенце е доста зле, трябват доста пари за опрацията, а до момента събраната сума е много малка  Sad

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 16:11 от Гуш

# 166
О, ходенето боса и на Миша е любимо занимание. Гола също Laughing Непрекъснато ми обяснява колко много й е топло и как задължително трябва да ходи само по потник и гащи. Давам й възможност събота и неделя като съм си вкъщи, след ставане от сън, да постои гола половин час, та да й мине мерака.
В яслата съм сигурна, че не ходи боса, защото се връща винаги с чисти чорапи, което би било невъзможно иначе Laughing
Според мен децата просто не обичат много дрехите.  Ние сега сме на вълна завиване нощем. Никога досега не са й пречили завивките, сега е като ужилена, не дай си боже да й сложа одеало върху нея.

П.п. Гуш ме е изпреварила с чорапите Laughing

# 167
  • София
Да, бре, не се бях замислила, че там е по-мръсничко и ще се цапат  Rolling Eyes

А Любака също е фен да стои голичък. Онзи ден сутринта беше невероятна картинка, ако нямаше толкова извратеняци в нет-а щях да го снимам. Ама няма и да описвам  Rolling Eyes
Голям е смешко! Simple Smile

А напоследък вече взех да се крия от него, докато се преобличам, защото настава голяма драма около мен...изследва ме отвсякъде, но вече някак виждам по-друг поглед...не знам. Преди пак ме разглеждаше и констатираше, но сега още повече се заглежда  Laughing

# 168
майчета, благодаря ви за отговорите по моя въпрос!  Hug засега ще стискаме зъби, ще го ображдаме с още повече внимание, ще намалим/смекчим наказанията и ще се надяваме да мине скоро. Мартеа, много хитра идея това с гъделичкането, ще опитам при нужда. Продължавам да мисля, че не е от ревност, но кой знае... ще поработим и в тази насока за всеки случай  Confused

за Иви, лека й пръст, и каката там, и аз си спомням, че май демонстративно го правеше. При нас не е така. Даже малко засрамен констатира като се събуди, че се е изпуснал.

Мартеа, Феъри, много неприятно как са се засегнали душичките ви! толкова са раними и така буквално приемат всичко, което казваме...

и Марти със сигурност редува периоди, в които е супер дете - спокоен, послушен, разбран и пр. с периоди, в които очевидно и демонстративно нарушава границите, за да види какво ще стане. Е, вторите периоди са тест за родитеска издръжливост. дано са по-кратки.  Praynig

# 169

.......и Марти със сигурност редува периоди, в които е супер дете - спокоен, послушен, разбран и пр. с периоди, в които очевидно и демонстративно нарушава границите, за да види какво ще стане. Е, вторите периоди са тест за родитеска издръжливост. дано са по-кратки.  Praynig

Много си права. При нас е същото.

А щом Марти се срамува, че се е изпуснал не го наказвайте и не му се карайте. Казвам го като човек който се е подмокрял до първи клас. Нямаше проблем, просто не се усещах, а понякога ме мързеше да стана EmbarassedНо това са спомените ми като по-голяма Peace

# 170
Здравейте ,ние сме в къщи.
Мерси за стискането на палци.
Ще разкажа накратко, понеделник Ники се събуди с много подуто око.Тръгнахме по болнци- взимаха и кръв, гледаха ни ушен,очен-всички казаха ,че е някаква инфекция-но не безопасна,можело да засегне мозъка. Водих я до Исул,там ни каза доктора ако до утре не спадне пак да дойдем,но докторката която ни прати при него каза ,че сме за болница.Заведах я следобяда при Улевинов и той каза за прием сте-но нямало клинична пътека за този проблем.Цели 4 часа чакахме да ни приемат и накрая ни казаха ,че няма клинична пътрека Shocked.Накрая една лекарка от Медицинска звъна на нейна приятелка от Правителствена и ни пратиха там.Жената от там звъня на всевъзможни лекари,шефове докато най- накрая ни приеха,това стана в 21:30.Писсаха я с плевмония за да може да остане.
Сега ще я водя в 22 да и слагат пак антибиотик-тя е с абукат и утре пак, защото е и на физиотерапия за очето.Оказа се ,че е ечемик,но заради инфекцията и се е подул много.Докторите като ни видеха и направо бяха в шок.
Важното е,че вече е много по добре,слагаме и капки в очето и го мажеме.
Феъри честито EFP
Момичета  Hugот нас!!!Много мило ми стана като ми писа Мартея,по между другото мислех да ти пиша Hug
И аз мислех ,че пролетта е утре или на 22 newsm78
Малена и Ники е същата-понякога е много послушна,понякога ми иде да я убия.

# 171
Камий, радвам се, че се прибрахте!  Hug Дано всичко лошо остане съвсем скоро зад гърба ви! Браво на принцеса Ники, малка героиня е тя!  Heart Eyes

# 172
  • Bristol
Феъри, честито!!!   bouquet Познахме, а Wink
Kamij, през какъв кошмар сте минали Sad Искаш да кажеш, че вечерта нищо му е нямало на детето и изведнъж сутринта се буди с подуто око ли?!

Ели от известно време се е научила да се оригва на сила  Tired Много тъпо и просташко. Отначало ми беше смешно, но сега така ме дразни! Та вчера, както си се оригваше, явно е изкарала и стомашен сок и като писна, че имало "fire" в устата й. Пищи и не спира, какво ли не ми мина през ума, докато навържа нещата. Помислих, да не е отпила някаква киселина, въпреки, че такива нямаме в къщи и до преди една минута беше уж под мой контрол  Crazy

Днес пък нещо се инатеше за градината. Преструваше се на заспала и не искаше да слиза от количката, като пристигнахме  Tired Правили са Великденски лов за шоколадови яйца, прибра се с една торбичка с намерени лакомства. После са майсторили и великденски кейксчета. Отгоре ги бяха украсили с две миниатюрни пилета, който дребната реши да опита на вкус. Чак като хапна едното и се закашля от човката му ми повярва, че са само за украса  hahaha

# 173
А щом Марти се срамува, че се е изпуснал не го наказвайте и не му се карайте.
оо, не, за това точно не му се караме въобще! и ето, сега след следобедния сън, пак се е подмокрил!  Cry

за карането и наказването говорех във връзка с белите и неприемливото поведение, което понякога демонстрира.

Камий, добре, че сте на оздравявване вече! Представям си, през какво сте минали! Целувки за малката хубавица!
Мери, тези великденски игри сигурно много забавляват децата! прииска ми се да съм дете  Grinning

# 174
  • Варна
Камий, радвам се че Ники вече е по-добре.
Мери, развивате таланти значи Joy Горката душица, колко ли и е запарило. Дано да спре да го прави.
Малейна, не мога да помогна, защото Иво най-вероятно е последното "майче" с памперс и през деня. Дано да се оправят нещата.
Мартеа, и аз съм го прилагала това с гъдилкането, но на каката. При нея минава, но при Иво нищо не минава. В момента действат само матриалните стимули и заплахи. Embarassed
Наказания с мълчание не съм прилагала, защото не мога да мълча дълго Embarassed, но съм излизала от стаята и съм казвала, че се махам, защото никак не слушат.

# 175
Мерси момичета Hug
Мери,изведнъж,снимката под подписа ми е на Ники от неделя,бяхме в зоологическата.
За ината и аз незнам,май няма да го пречупиме.
Ники също спи с пампа още.

# 176
Привет, момичета!
Честита първа астрономична пролет и от мен! Hug
Камиж, радвам се, че вече сте си вкъщи и че Ники е по-добре!Стискам палци да се възстанови напълно възможно най-бързо! Praynig
Малейна, съвет и аз не мога да ти дам, но ти пожелавам кураж, спокойствие и по-малко нерви! Hug
Иначе и Вали е на моменти - ту е адски добър и послушен, ту е много палав и адски инат.Настроенията му често се сменят. Blush
За памперса - Вали е без памперс през деня, от няколко дена и на обедното спане не слагаме.Ползваме само за през нощта.

# 177
Четох назад:
Катка,ама малката найстина май си измислия,Ники също прави подобни номера!
Деспинке,не се ядосвай за една пантофка,ама шофера #2gunfire,пълен смотаняк.
Малена,освен с ревност по друг начин незнам как да си го обесня!
Мартеа,малката ме изумява все повече, голям сладур е.
Качих снимки в албумчето.
Честита пролет!

# 178
kamij, радвам се че вече сте си у дома.

По въпроса с инатенето и карането, нищо ново не мога да кажа. И Дени ги редува периодите. С каране и заплашаване нищо не постигам. Заплаша го примерно, че ако не направи еди какво си или ако не ме слуша, няма да му купим колело за рождения ден, а той се обърне към мен и ми каже - "добре. аз и без това не искам вече колело, искам ски" LaughingХич не му пука от караници и заплахи. Най-резултатния подход при нас е подобен на този, за който е писала Мартеа. Но иска здрави нерви, а аз ги нямам. Все пак напоследък се опитвам и определено има успех. Като започне да се инати ей-така,аз се опитам с приказки, той си знае неговата, тогава преброя до 10 и започвам да се бъзикам с него - да го гъделичкам, да го целувам и бързо му минава ината.

Уф, напоследък все пиша телеграфно и тъпо....Днес беше много тежък работен ден... ooooh! Запознах се с Веселин Маринов - не беше потен Laughing Все още не съм си видяла детенцето за днес, отишли на гости с баща си преди да си дойда и все още ги няма Crossing Arms

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 21:33 от Сиска

# 179
А за карането,гледам да отстъпвам, търся компромисни вариянти.Понякога крещя-и тя крещи.Удрям я и тя ме удря.Абе оправия няма,кто реши да е дзвер.

Общи условия

Активация на акаунт