Отговори
# 255
Момичета, може ли да ми кажете къде в сайта на НОИ мога са правя справки за обещетенията за болничен, ако имам ПИК код. Знам, че това вече е обсъждано в други теми, но не можах да се ориентирам.
Благодаря ви  Praynig

Ася
ние така една вечер спахме на "по-хладничко" с моя мъж, за да може на мен да ми е добре и след това -още на следващия ден той много се разболя. Чувствах се доста гузна, той все повтаря, че му студено покрай мен а аз му повтарям че се глези и че е жега и после.....ела да видиш 4-5 дена беше много зле горкия. Вече не смея да се налагам много за температурата, защото установх , че нещо при мен не е както трябва newsm78  Joy

Последна редакция: пн, 17 мар 2008, 23:39 от Vanyivan

# 256
Наистина, даването на АМ в родилния дом не може да се избегне за жалост.  Първият път раждах в Майчин дом и там носеха бебетата на 3 часа - кое спи, кое е гладно и будно... Пламен обикновено спеше и се разреваваше накрая като трябваше да го връщам - гърдите ми се препълваха, бебето не сучеше като е при мен, после му даваха АМ #Cussing out Срещнах доста трусности първия месец, но после го кърмих до 2г и 4м. И още си търси да суче даже Crazy Важно е да не се отказва човек и да е добре информиран за всичко, свързано с кърменето и лактацията Simple Smile

# 257
Момичета, може ли да ми кажете къде в сайта на НОИ мога са правя справки за обещетенията за болничен, ако имам ПИК код. Знам, че това вече е обсъждано в други теми, но не можах да се ориентирам.
Благодаря ви  Praynig

ИЗВИНЯВАЙТЕ - НАМЕРИХ ГО!!!

# 258
  • Варна
ritka това със запушването на каналите е доста неприятно, наистина. Трябва си доста цедене, ако няма бебе да суче.
Искам само да кажа, че дори и когато синът ми беше нонстоп при мен и ми висеше на гърдите, пак получих болезнено препълване на следващия ден след раждането. Гърдите ми бяха станали на камък и не можех да се наведа дори от пулсиращата болка. Това обаче не го броя за мастит, защото не вдигнах температура, започнах да правя топли компреси и с масажи и цедене нещата се нормализираха за 2 дни. Според мен се е получило от рязкото идване на кърмата и го споменавам за да не би някое майче да се шашне, ако й се случи на нея - нормално е да се усеща напрежение в гърдите, при някои дори и по-силно, но това не бива да ви отчайва.  

Дона ако повече майки се бунтуват срещу тази практика на даване на АМ, мисля, че нещата ще се променят. Поне се надявам да стане така  Praynig А иначе най-сигурно е да се ражда в болница, където бебетата са постоянно при майките. Така можеш да си излееш спокойно водичката или "добавката" в мивката.  Peace

asja Виждам, че си заела позиция "нисък старт" и само те сърбят ръцете да напишеш за някое ново априлско бебче, нали?  Hug

# 259
Мда, мастит   bouquet

Кумата ми в Шейново си докара мастит и след като беше доста време с температура накрая се наложи да й бият някакви инжекции. Но, още се кърмят, малкия е на седем месеца и не ще да помирише пюре, само пържоли и цици признава  Crazy

# 260
Кали, айде стискай още малко, че да могат да празнуват дечицата на различни дати Joy
Е, стискам, стискам, ама то ако със стискане ставаше  Joy Joy Joy

М/у другото: кой ти е лекаря?

д-р Зарев Peace

# 261
Bibobibo, утре ще питам за всеки случай дали това, че имаме изследвания отпреди по-малко от 6 месеца е достатъчно и ще ти пиша Peace

Относно АМ/кърмене в болницата - на мен ми е първо бебче и се притеснявам как ще почне всичко. Чета много, за да съм по-уверена, но пак имам леки притеснения за това-онова. Не ми е приятно, че ще хранят бебето ми с АМ, при положение, че моят избор не е такъв. Но все пак реших Шейново да е болницата, в която раждам, защото имам доверие в лекаря си, макар вижданията ни относно кърменето да се разминават може би. Не смятам, че за 3 дни бебчо ще изгради навици, които няма да мога да променя. Консултирах се и с Кърмаческата Лига. Оттам също ме увериха, че макар да е кофти, не е в никакъв случай фатално. Малко ми е тъьжно, защото знам, че най-добре е за бебето и за майката точно в началото да се кърмим. Но... ще видим. Аз ще си настоявам да ми го носят за кърмене, надявам се моят док да ми съдейства. Aquariel, ти взе ли си "Книга за кърменето"? Извинете ако звуча като рекламен агент, но книжката е наистина полезна Wink И един въпрос към по-опитните майчета: по отношение на цеденето. Казват, че бебето е най-добрата помпа и ако храниш на посикване би трябвало кърмата ти сама да се регулира. При това положение не ми е съвсем ясно къде идва мястото на цеденето newsm78 Разбирам че в началото може да са ти много натежали и болезнени гърдите, но ако ги цедиш не стимулираш ли лактацията, демек да става още по-зле? Rolling Eyes

Helenblondy, утре ще ти пусна моя списък за болницата, че сега ми се спи Blush Разделен е на 2 части. Едната ще си я нося като тръгна към болницата, другата мъжът ми ще ми я донесе след като родя.

# 262
Верчо, и аз съм много любопитна за твоя списък с чанти за болницата, защото и аз ще раждам в Шейново и ще ни бъде от полза да обменим опит Grinning

# 263
Добро утро и от мен! И мен хич ме няма със спането, снощи само до 2ч. ходих 5 пъти до WC-то, ами по-добре да си бях взела възглавничката и да се подпра на мивката и да си спя върху тоалетната чиния!
 Сега ще ви разкажа за моят убийствен вчерашен ден: първо-сутринта ходих на работа, ама казах, че съм само за няколко часа и те ме питаха-"ами утре нали пак можеш да дойдеш?"-тва хорската наглост няма край! smile3515; после ходих при мойто АГ за консултация-чаках повече от час за да вляза, прегледа беше не повече от 5-7 минути, като ме гледа на видеозон около 3 мин. и ми каза, че тоновете на бебето били добри-като ви слушам вас по колко време ви слушат тия тонове......после чаках 40 минути да ми напишат едно направление за хоспитализация, което ми го дадоха в 2 екземпляра-защо са ми 2 newsm78? и освен това направление имам и още едно "Направление на бременна до родилно заведение" и доки ми вика, че това ми били документите за болницата като тръгна да раждам-ами на мен много нищожни ми се виждат, нали има и някаква обменна карта-тя какво представлява?
 Така-после ходих на фризьор-това беше единственото хубаво нещо от целия ден! Като тръгвах от фризьора черна котка ми мина път (въпреки неуспешните ми маневри да я избегна), после едно птиче ме наака  по чисто новата ми измита и фризирана коса smile3511 newsm45, оказа се, че са преместили наш'то НОИ и се въртях бая време докато го намеря, там лелята ми прие декларацията за ПИК кода след като я изчаках да си свърши въображаемата работа за около половин час и след 3 дни трябва да ида да си взема кода-обяснете ми, че нещо не разбирам-защо трябва да ходя чак след 3 дни, при положение, че тя като ми вкара ЕГН-то(предполагам) и той тоз код сигурно си излиза автоматично????Аман от тъпотии!
 После ходих да си видя първата избрана педиатърка "очи в очи"-на пръв поглед много симпатична женица, ама като разбра, че не съм в централния район и се почна едно обяснение "ами аз нямам кола, трябва с автобус да идвам при вас, няма ли някой който да ви е по-наблизо, просто ще е много трудно и за вас и за мен......ама айде, ето ви една визитна картичка, ако всички ви откажат-обадете се!"-ей почувствах е като последния идиот! Много тъпо ми стана!
 Извинявайте за дългия пост, дано не съм ви досадила......много newsm53

# 264
  • In someone's dreams
Добро утро!

Емма много мо харесва начина по който си пишеш постовете. Сигурно ако бяхме от един град щяхме много да си допаднем  Hug Иначе вчера определено ти е било кофти ден, особенно след фризьора ....  Crazy А на мен от работата ми звънят само в много краен случай, като преди да кажат какъв е проблема, се почва с едни 2-минутни извинения, че са ме притеснили.
За болката под гърдите или по-точно в ребрата и аз си я имам, обаче само от дясно. Но наистина е доста болезнено. За спането нямам никакъв проблеми, въртя се и си се обръщам наволя.

А вчера пък и аз да ви разкажа какво ми се случи - вижда ме една позната и естествено следва въпроса: "а, ти още ли не си родила ...." и ме гледа едно такова подозрително в корема и пак ме пита: "кажи де, роди ли?". И аз и казвам "ами не още ....  newsm78". А тя: "аз преди няколко дни те видях, толкова пъргаво и бързо вървеше и се похвалих на доста хора, че вече си родила." Луда работа, ще вземе да ме урочаса таз женица  #2gunfire Аз не искам да раждам още, обаче така съм се засилила да пера всичко, ей така, за всеки случай, че направо ме хвана шубето след нейните приказки. Ей ме на в 7.30 пуснах пералнята и после мисля още една, че нали щяло да вали уж и да става студено после

# 265
  • Бургас
Добро утро Hug
Леле, един ден нямах нет и вие сте аха на нова тема Wink
Калииииии, да не хукна да раждаш, бе жена Rolling Eyes Задръж малко, де!
При мен нищо ново, само дето вече като вървя имам чувството, че ще го изсипя това бебе Confused Явно е доста смъкнато вече Thinking
Сега ще чета подробно и после пак ще се включа Laughing

# 266
Здравейте майчета !!! Весел и усмихнат ден на всички ...

Емматова с ПИК кода е така...и при мен беше същото.
после като отидеш да го вземаш от 6 стая да видиш само как се правят на заети мнооогооо и ме накараха да чакам права доста време преди да ми дадат един лист...който спокойно можеха да ми дадат и първия път.  Така, че споко не си единствена това да му е недостатъка...всичко друго да е ок....Ти от РУСО си вземаш кода ,нали?
 Коя е тази педиатърка...сподели ,че да знаем.....

# 267
Добро утро   bouquet
От снощи ви чета  Crazy   не мога да ви смогна....и докато ви чета , искам да пиша мнения по някои въпроси , ама докато стигнах до края и забравих всьо Simple Smile))))

При мен нищо ново, само дето вече като вървя имам чувството, че ще го изсипя това бебе Confused Явно е доста смъкнато вече Thinking
Сега ще чета подробно и после пак ще се включа Laughing
Goldie , и аз съм така...Вървя сякаш нещо ми пречи между краката , а и поклащанията , които се получават наподобяват на онези пернатите животни ( няма да кажа кои )
Интересното е , че въздуха взе да не ми стига още повече, а уж чета че трябва да ми олекне...ама не би....
asja   , щом го обяви публично , че може и нощем да информираме, аз те пиша за Вестителка в моя телефон . То и без това имам чувството , че всяка нощ ще родя.... така че най-вероятно ще е през нощта веста  Mr. Green
Аз утре съм на разходка в Родилно отделение с док , която ще ме изражда - ще мерим тонове и ще видим къде ще се раждаме....
В четвъртък - съм на среща с педиатъра
А в петък на ЖК при док то ЗК.....
така че, ще ви чета, а накрая ще дам отчет....
Хубав и Слънчев ден....Въпозлвайте се от него...   bouquet    bouquet    bouquet 

# 268
Добро утро, мамчета!

Емма, направлението за хоспитализацията, което са ти дали е документа, с който всяка болница, сключила договор със ЗК е длъжна да те приеме за раждане - безплатно! То всъщност не е в два екземпляра, а е на индигирана хартия и единия лист остава в болницата след раждането, а другия ти го връщат и въз основа на него ти се издава следващия болничен лист.
А направлението на бременна до родилно заведение е т. нар. обменна карта - тя дава информация за родилката и състоянието и през бремеността.
Та с тези два документа и личната карта отиваш да раждаш!  Peace

А пък това дето ви размотават с ПИК кодовете си е поредната измислица на НОИ на местно ниво! Егати тъпанарите!  #2gunfire Аз отидох с готова попълнена молба, чаках максимум 2мин., искаха ми лична карта и на момента ми дадоха ПИК кода, но ми казаха, че ще е активен след 12 часа!
Изобщо не ти е било лесно вчера!  Confused

# 269
добро утро.мене от 2 дни ме боли кръста ама не мога да мръдна,и снощи беба така се въртя,че ми стана лошо и се задушавам Shocked,а как боли-ужас.сега по цял ден лежа Mr. Green.за мастита тука казват че много помага да сложиш няколко листа от зелка в камерата.много помагало за температурата.и моя приятелка го е изпробвала-така че ще заредя да имам.

Общи условия

Активация на акаунт