Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви видове храни и количества трябва да консумират децата на 9 месеца?
Каква е важността на млякото в диетата на децата до 1 година?
Как родителите насърчават децата си да пият повече мляко?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви видове храни и количества трябва да консумират децата на 9 месеца?
На 9-месечна възраст децата имат разнообразно меню, което включва адаптирано мляко (AM), пюрета от зеленчуци и месо, каши и различни закуски. Например някои деца консумират около 240 мл AM сутрин и вечер, комбинации от плодови и зеленчукови пюрета около 400 г на обяд и различни каши, вариращи от 200 до 300 г на следобед. Децата трябва да се хранят 5-6 пъти на ден, в зависимост от индивидуалните предпочитания и нужди.
-
Каква е важността на млякото в диетата на децата до 1 година?
Млякото, независимо дали е адаптирано или кърма, играе решаваща роля в диетата на децата до 1 година. То трябва да представлява значителна част от дневния им прием, тъй като съдържа основни хранителни вещества за растежа и развитието. Според експертите е обичайно децата на тази възраст да консумират 700-800 мл мляко на ден, докато другите храни са предимно за опитване и научаване на нови вкусове.
-
Как родителите насърчават децата си да пият повече мляко?
Родителите използват различни стратегии, за да накарат децата си да пият повече мляко. Те смесват кисело мляко с адаптирано мляко, използват бисквити в млякото или предлагат различни закуски, съдържащи мляко, като каши и пюрета. Освен това насърчават редовното хранене по време на определени часове от деня, за да отговорят на нуждите на децата.
-
Какви са разликите в апетита и хранителните навици на децата?
-
Какво е мнението на форума относно захранването и компенсирането на млечните хранения?
. Получават се 3 хранения с лъжица и още 3 огромни порции по 250 мл мляко на ден. Синът ми трябва да не е ял 5 часа поне за да успее да изпие и то с триста зора 250 мл АМ. А щерката и 200 мл не може да изгълта на един път
въпреки че на мен ми изглеждаше добре....