Германската Нова Медицина на д-р Хамер 2

• 144 528
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 225
Аз въобще не меря температури и много съм добре вече..
Същото като Вери ще те посъветвам. Гушкане, пеене, спокойствие, течности.
При моето дете винаги имаше проблеми с поникването на зъбче. От самото начало. Може би защото по- късно започна този процес..Всеки път вдигаше Т, събуждаше се многократно нощем, изриваше се по дупето и какво ли не.
Може и да няма връзка с падането..

Аз да попитам по повод този пост. Тъй като Марти има същите симптоми при всеки  нов зъб като последните 2-3 дни преди да избие зъба ситуацията се изостря максимално.
През последните 2 дни изчетох всичко,  което сте написали за позитивното мислене, медицината на д-р Хамер и ТЕС, но ми се струва, че от това се забатачих още повече и ще ми трябва време да проумея всичко и да успея да си систематизирам цялата нова информация. Та да ви попитам как би трябвало да се реагира при тези ситуации?

И правилно ли съм разбрала, че ако успеем да диагностицираме правилно първоизточника на проблема, то този тип медицина би трябвало да се сработи много добре с Баховата терапия или не?

# 226
При ТЕС не е необходимо предварително да се знае коренът на проблема. Може директно да се работи върху симптомите.
Плюс това Луиз Хей, ГНМ и други автори дават различни тълкувания за първопричината на даден проблем.
Т.е. вероятностите са много и причината е трудно да се обозначи еднозначно и абсолютно точно. Според мен това е все едно да тълкуваш сънища. Няма еднозначно тълкувание. Всичко зависи от конкретния човек и неговите асоциации.
А и опитите за диагностициране на даден проблем и неговата първопричина обикновено водат до едно безкрайно отлагане на приложение на даден метод за лечение.
ТЕС се съчетава с всички други алтернативни и конвенционални методи на лечение. В това число и есенциите на Бах.
Също така с ТЕС не можеш да навредиш дори да я правиш неправилно.
Така че почвай с ТЕС, а ако желаеш продължавай да си анализираш междувременно докато прилагаш ТЕС.
Шансовете че проблемът ще се реши преди да си открила първопричината са над 80%:)

# 227
Здравейте,вече се обърках и малко притесних.Синът ми преди три седмици изкара ангина и пи АБ,от тогава първо един ден имаше еднократно много висока Т и после все едно нищо,след това 4 дни разстройство,сега хрема,конюктивит и вечер от около 4-5 дни ми качва Т,до към 37.8.Наистина не мога да си обясня тия конфликти,какво не може да преглътне,каква е тая Т вечер...?В началото подхождах спокойно,сега вече почвам малко да се притеснявам.Уж си казвам,че в момента си решава конфликти и скоро всичко ще е ОК,в следващия момент почвам да си обяснявам нещата  със зъби,жеги и т.н. В момента сестрата на мъжа ми,която по принцип живее в чужбина е тук с детето си и може би синът ми не може да приеме,че баба му обръща внимание и на друго дете,но пък нещата в това отношение не са толкова сериозни,Калоян е доста уравновесено дете и приема нещата уж добре...Чакам с нетърпение да си тръгнат,за да видя тогава как ще е...Но ако това му е конфликта не трябваше ли да се прояви след като тях вече ги няма?Объркано стана,но се надявам на отговори...

# 228
Цитат
Калоян е доста уравновесено дете и приема нещата уж добре
Затова и симптомите му са "леки" в сравнение с други тежки конфликти.Децата най често реШават кратки конфликти,които рецидивират с висока Т.
Високата Т е винаги реШен конфликт.
При него може би има постоянни кратки конфликти,които успява да реШи по време на престоя на роднините,ако те са причината иzобЩо.
Раzстройството може да е от АБ.

Ангината е типично zа "не ми се дава неЩо,а го искам силно".

# 229
Ангината не беше ли дават ми нещо, а аз изобщо не го искам. Аз пак съм объркала нещо явно ooooh!

# 230
Цитат
Калоян е доста уравновесено дете и приема нещата уж добре
Затова и симптомите му са "леки" в сравнение с други тежки конфликти.Децата най често реШават кратки конфликти,които рецидивират с висока Т.
Високата Т е винаги реШен конфликт.
При него може би има постоянни кратки конфликти,които успява да реШи по време на престоя на роднините,ако те са причината иzобЩо.
Раzстройството може да е от АБ.

Ангината е типично zа "не ми се дава неЩо,а го искам силно".

Christian,благодаря ти за отговора.
Знам,че Т е решен проблем,просто ми се иска да разбирам по-добре какви са му конфликтите...засега май не успявам много.Но наистина си мисля,че престоят на роднините му оказва влияние в това отношвние,ще видя след това как ще е.Но пък ангината я изкара още преди да дойдат,а аз наистина не мога да разбера какво той приема като отказ,нямам спомени за подобна ситуация...Но явно трябва сам да се справи с това.

# 231
Мисля, че конюктивита, разстройството и др. остатъчни симптоми не могат да се приемат за нов (различен от този за ангината) конфликт. Според мен те са последица от АБ.

Ще се радвам Christian да каже какво мисли по въпроса.

# 232
Кристиян, само да питам, в опити да проясня съзнанието си и да систематизирам нещата-как се процедира,когато установиш защо си болен от нещо си-просто го избягваш следващия път, така ли? Питам те за начина, по  който да се предпазим от болестите?

# 233
Не мога да отговоря zаЩото не виждам детето пред себе си и не  zнам ниЩо zа него,освен само някои симптоми,които описвате.Това не е достатьчно.

КОгато човек открие конфликта си и може да го реШи е добре.Ако не иска да има повторен конфликт,майката природа по принцип се опитва да ни предпаzи като ни кара да иzбягваме инстинктивно такива ситуации.Ясно може да се види напр.при всякакви фобии тоzи инстинкт.
Хората сме zагубили или по точно zатьпили теzи инстинки и постоянно попадаме в ситуации,които ни хвьрлят на Шини или дори на цяли нови конфликти,които можем да иzбягваме,ако zнаем или предчувстваме.

Не може човек да се предпаzи от конфликти.Те са биологично zакодирани...т.е. реакциите ни и вьzприятията ни кьм определени ситуации са zакодирани в нас с цел да оцелеем,а не да сме болни и да умираме.Затова и програмите се наричат "смислени биологични програми",които имат zа цел да zапаzят вида(като вид),а не обратното,да го погубят.

Ако например нямахме такива zакодирани програми,то при един Шок или тежка дьлга травма трябва веднага да умираме,а не да раzвиваме "болести" и симптоми,които всьЩност ни паzят от смьртта.
Може би сега е по ясно или?

# 234
Мисля, че започна да се прояснява малко по-малко. А защо страдаме от болести,  които убиват-като рак и спин-вид последен шанс за промяна на живота ни към по-добро ли са, битка, в която ще продължим напред здрави или ще загинем загубили последния си шанс ли са? Колкото повече чета, повече ми стават въпросите, даже не съм убедена дали подобен тип размисли са за тук......

# 235
Ивелина,не се обиждай,но мисля,че не 4етеШ достатьчно...

# 236
  love001

В момента се лутам между новата медицина на Хамер, рейки, ТЕС, хомеопатията и цветните есенции на БАХ и май су-джок, мъчейки се разбера принципите им и да отсея най-близкото до светоусещането си, за да се задълбоча в него.
Добре. Ще си погледна сама по-нататък нещата, няма обидени  Peace

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 23:38 от IvelinaAtanasova

# 237
Здравейте и от мен!Искам да ви споделя и моята история, тъй като си мисля, че ще ви е интересно.Писах на лични на Кристиян, но тъй като там съм му дала само болежките си, ще ги споделя и тук, защото имам някаква идея вече и за причините, но май са нестандартни с оглед ГНМ.
Като малко дете съм болудевала много от ангини докато не са ми махнали сливиците на 6год.Освен това със се напикавала до 6-7клас нощно време.Но за това май си намерих причините и не това акцента.Споделям го само за да дам предистория на "медицинския си статус" Simple SmileКато цяло не съм боледувала от нищо сериозно.Преди 17г. получих алергия към метали, която тръгна от ушите.Сега е много изострена и не мога да търпя по тялото да ми докасва нищо метално/освен злато и сребро/Имам буквално рани от коляни, копчета, сутиени.Преди 9год. получих слънчева алергия-много тежка.Образуваха ми се плаки по лицето във вид на пеперуда като при лупус, но не съм правила биопсия, за да се потвърди или отхвърли категорично.Лекуваха ме с резохин/много коварно и гадно хапче с хиляди странични ефекти/Доста трудно тези плаки паднаха а на тяхно място останаха спукани мрежовидни капилярчета/ пробвах с лазар но ефекта не беше кой знае какъв/.Сега пак се появяват плакички от време на време, но не толкова остро.Отделно от това имам и някакъв вид сенна хрема, но тя не се е обаждала от близо 2 год.
Сега за причините:имах много тежко детство и леко по-поносимо юношество./за това време не съм боледувала като цяло/През цялото време съм си мислила, че моя шанс да се измъкна е да уча за да мога да взема живота си в мои ръце и да съм самостоятелна.Алергията към метали ми се появи още втория месец като заминах да уча висшо.Доколкото схванах кожните проблеми са свързани с раздяла.Но при мен тя беше желана.Сега ми е ясно, че заминавайки да уча азсъм решила проблем, но той не е раздялата, а точно желанието ми да се махна се е осъществило.
След завършването ми се получи така, че се наложи пак да се върна при нашите.Съотвтетно нещата се повтаряха и аз знаех, че трябва да се махна от там.Направих го /за съжаление не по най-добрия възможен начин за мен/ две години по-късно.След това ми се появи слънчевата алергия.За сенната хрема нямам  обяснение за сега.В момента съм в същото положение-живея на място и с хора, които не желая/изключвам съпруга си/, но нямам избор поне за сега.Ще се махна щом мога да си го позволя, но това предстои.Но алергията ми към метали към момента е много обострена.Защо ли? newsm78
Малко и за психиката ми-по принцип все за нещо се терзая.Случвало ми се е толкова да съм притеснена и натоварена от къмм проблеми, че съм плакала неутешимо без конкретен повод.Мислите ли, че чрез плача освобождаваме негативната енергия навън и така не позволяваме да удари тялото ни?Защото аз наистина съм по-принцип здрав човек.Освен това спортувам за удоволствие и след спорт също се чувствам по-спокойна.Като знам какви проблеми са ми на главата чак се плаша като си помисля какво може да стане като ги реша.Дали ще ме удари нова алергия?Възможно ли е все пак да си имаме "слаби места"  и  първо там да ни удря?Или конфликт-болест не подлежи на промяна според ГНМ?
Дано да ви е интересно и да се включите, включително ще се надявам и Кристиян да си каже мнението.Съжалявам, че стана толкова дълго, но по-синтезирано не можах да го измисля.

# 238
Четох специално на първа страница извадките, защото се интересувах за херпесите по устните и лишеите.
За херпеса по устните специално пише, че са конфликт на раздяла. Малко ми е странно, защото преди три дни и на двамата със съпруга ми ни излезе по един херпес от дясната страна на устните, на почти едно и също място. Не сме се разделяли, бяхме заедно с децата през уикенда в планината. Чудя се каква друга раздяла може да сме решили? newsm78 Подсказки? На мен изключително рядко ми излизат такива неща. От години не съм се "радвала" на херпеси на устната, докато при съпруга ми бяха много често явление до преди 5-6 г.
Малко преди да ми излезе чудото на устата забелязах на три места по тялото (на крака долу, на вътрешната страна на ръката до мишницата и не челото между веждите) нещо като лишеи-малки червени неща с грапава повърхност. Също от около поне 10 г. не ми бяха излизали. Тогава по препоръка на разни кожни конвенционални лекари ги бях лекувала с мазила.
Питанката ми е и те ли са израз на конфликт на раздяла? Боже, въобще не мога да се сетя с кого съм се разделиела, та да ми е било тъжно, та след това да съм си разрешила конфликта.....? Мъничко не ми се връзва..но може пък да е някой друг конфликт?
Пак подсказка?  bouquet

# 239
Уди,
Може ли да ти отговоря тук?
МИсля,че "сьстоянието" в което си е синдром.Ако можеШ прочети zа Нефротичният синдром много внимателно и се проследи дали имаШ и другите симптоми.Надебеляла ли си и тн...

Алергиите са Шини.Преживяла си неЩо,при което е имало силно сльнце,допир с метал или поглед кьм метал (метала се е zапечатал в сьzнанието ти в момента на конфликта).
Желана раzдяла сьЩо покаzва кожни проблеми.Не е zадьлжително да е болеzнена и нежелана раzдяла.Обикновено обривите при желана раzдяла са от вьнШната страна на кожата,т.е. по видимата периферия,а при нежеланата отвьтре (например на бицепс,zад уШите и тн).

Алергиите минават zавинаги,ако реШиШ конфликта окончателно.Явно се качваШ постоянно на Шини на конфликт,който ти е активен.
Мисля,че имаШ синдром и това е тревожно (в смисьл,че имаШ голяма zадача пред теб с реШаването на конфликтите,zаЩото са поне 2 или три,така както ги описваШ).
Сигурен сьм,че имаШ симптоми,които не каzваШ,а ги zнам.Ако искаШ на лични. Peace

Помисли в каква ситуация си получила конфликт на трите нива..Шок.Който не те е оставил да спиШ спокойно,да се храниШ и да мислиШ постоянно zа него.Било е може би по време на старото ти място.Опитай да си спомниШ какво е имало наоколо,кьде точно е било,с кого,какво си иzпитала.

ИмаШ ли амалгамени пломби в устата?

Няма слаби места.

Доня,
Херпеса може да е раzдяла не само с човек а с НЕЩО.Има случаи на хора,които само откаzването им от Кока Кола води до беzкрайни рецидиви с херпеси.
А това,че си имала подобни херпесовидни пьпки и по тялото говори zа повторен конфликт/Шина от силен характер (преди време).
Достатьчно е само да си имала херпес,когато мьжа ти ти е каzал една лоШа дума zа неЩо по повод някой твой херпес или да се е отдрьпнал от целувка преди време по сьЩата причина...при нови подобни обстоятелства може да се отклйу4и пак херпес.
Зависи от ситуацията,която си преживяла и свьрzала на психично ниво.
Ако е имало подобна ситуация,както я описвам,така "метафорично" може да бьде раzдяла с партньора,който се е отдрьпнал само zа момента.
При всички положения е реШен конфликт и се чака да мине.

Децата хванаха ли херпес от вас? Wink

Общи условия

Активация на акаунт