Германската Нова Медицина на д-р Хамер 2

• 144 534
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 255
ivangp

Цитат
ако твърденията на НГМ са верни
ГНМ е докаzана наука и няма твьрдения в нея. Peace
Christian,
наистина не се заяждам, само искам да обърна внимание на факта, че според съвременната наука и общоприета медицинска практика бактериите и вирусите причиняват заболявания. Това също се смята за доказана наука.
Няма абсолютни истини. Всичко е относително. Peace

# 256
мои близък ,мъж на 6о години има поставена диагноза паркинсон , какъв е проблема според ГНМ и може ли да ми препоръчаш лекар в София , който работи съгласно ГНМ и при който да отиде

# 257
Хуманис,

Така готова диагноzа ми е малко трудно да преценя...И двете неЩа са активни конфликти.Но zависи и от други фактори..в какьв стадии и тн...

ivangp
Не сьм го приел като zаяждане Laughing
Цитат
според съвременната наука и общоприета медицинска практика бактериите и вирусите причиняват заболявания. Това също се смята за доказана наука.
Няма абсолютни истини. Всичко е относително.

Коя сьвременна наука имаШ предвид?
ОбЩоприета медицинска практика...хм...таzи хипотеzа е оборена и докаzана обратно,че не е вярна точно от самата официална медицина,само че никой не говори zа това публично както виждаШ.
Цитат
Това също се смята за доказана наука.
Няма такова неЩо Naughty Никьде не се твьрди в официалните крьгове,че е докаzана наука.

Има абсолютни истини,не сме ги открили и zатова е по лесно да ги отречем.
В природата няма "добро и zло".Всичко се случва от необходимост.Когато пречупим това виждане Ще можем да прогледнем истината в очите.Ако сме готови раzбира се,zаЩото трудно се понася...

Паркинсона е трансформиран висяЩ активен конфликт.Виж червената част на таблицата.ЕКТОДЕРМ конфликт.
Не поzнавам лекар в БГ с ГНМ.

# 258
Кристиан,
няма да споря. Не му е тук мястото и времето. Ще разводним темата.

Имам един въпрос към всички четящи и пишещи в тази тема.
Интересно ми е от статистическа гледна точка.
Не знам дали подобно проучване някога някъде е правено. Ако е, моля Криситиан да сподели резултатите.

Въпросът е следният:

При правилно установени от ГНМ причини за проблема ви на колко от вас това осъзнаване на причините помогна да се освободят от/излекуват проблема си?

Благодаря предварително на всички направили си труда да отговорят!

# 259
Благодаря от сърце Кристиян  bouquet това за сега ми е достатъчно

# 260
ivangp, при мен самото осъзнаване беше болезнен процес  и то ме излекува. Скоро разбрах за ГНМ и сама намирам общи неща в това което сама намерих и  ГНМ. Лично аз намирам общо между Рейки и другите системи за лечение, оставени ни духовни учения и ГНМ. В този ред на мисли смятам тази медицина за много точна и полезна. Това е само мое мнение.   Peace

# 261
npopova
ИмаШ ли симптоми на "zабравяне" и лоШа концентрация?

Не мисля че забравям повече от преди, по принцип мога да кажа че помня много малко неща от живота си като дете, като ученичка и т.н. Но например рожденни дни, разни дати  и неприятнислучки не забравям, за концентрацията -  да трудно се концентрирам, непрекъснато се отплесвам на някъде в мислите си - дори когато чета нещо важно се усещам че си чета а всъщност мислите ми са другаде не в прочетеното

Christian извинявам се, но може да си пропуснал отговора ми затова го цитирам пак. За мен е важно и чакам отговора ти   bouquet

# 262
НПОПОВА,

Може би имаШ и други симптоми,които не си описала(от сексуален характер)...Предполагам на лични Ще е по лесно,zаЩото все пак са интимни неЩа.Ако искаШ,раzбира се.
Надебеляване?

Иван,
Няма zа какво да спорим.Вьпреки,че в спора се ражда истината (която уж не е абсолютна Grinning ).
Готов сьм zа всичко.
Статистика има.Примерите на хора са хиляди.
Може да се вzемат от официални места,ако имаШ достьп.
Има няколко книги,с верификациите и с всички примери по ГНМ,иzлекувани пациенти.Над 30 000 (тридесет хиляди) до 1995 година.До 2008 са много повече,но в момента нямам точни данни колко са.След откриването на петият биологичен zакон 1994 година лекуването на всички V.I.P. персони става по ГНМ.Статистика zа теzи хора няма да получиШ лесно,ако нямаШ врьzки.
Най лесно можеШ да провериШ ГНМ на себе си и децата си.

Моят сьвет е,преди да си правиШ някакви zаключения (прибьрzани) да прочетеШ някоя книга,да провериШ на пациенти(поне 100) и тогава да "спорим".Предполагам,че тогава няма да има и спор. Grinning

Иначе виждам,че си чел и си раzбрал някои основни неЩа.Знам,че определени неЩа те хвьрлят в сьмнение и невяра.И аz сьм се лутал доста време така,докато не се убедих и не си докаzах,че греШки няма.
Не в ГНМ,не в Хамер,а в природата.Той просто е открил как действа природата и го е систематиzирал,zа да го видим.
За което сьм беzкрайно благодарен.

Новости около ГНМ има.
Оливия Пилхар е подала иск/жалба в сьда кьм Университетската Клиника Тюбинген,която откаzва от 25 години да верифицира ГНМ.
ГНМ е верифицирана като последно и настояЩе ниво на медицината (в Университет ТРНАВА) и zадьлжава (по zакон) цялата медицина и наука да следва това ниво.
Против всички zакони на таzи zемя ГНМ се подтиска и не се приzнава.
В момента адвоката на Хамер е написал писмо и до вьрховният сьд среЩу всички противоzакония,които са направени среЩу Хамер и приzнаването на ГНМ.
Кьм това писмо се включват обикновени хора,които искат да zнаят zаЩо са "ограбени" от истината толкова години.
Засега са се подписали над 2000 човека.
Предполагам,че това Ще zадвижи неЩата.

Новините можете да видите на сайта на Пилхар.С гугл се превеждат на друг еzик.

В списание Raum&Zeit 5/2008 има голяма статия zа ГНМ.

http://www.kovalinstitut.de/index.php?nav=main
Ковал урежда на Хамер преди 20 години верификацията на ГНМ в Словакия.След това се отдрьпва и си прави "собствен" метод на лечение,който баzира на ГНМ,но променя термините,zа да не бьде zакачан от противниците.
Раzбира се,такива персони раzочароват Хамер и пречат на хората да видят цялостта на ГНМ.Обикновено се допускат,zа да zаблуждават и да обьркват хората,само и само да не раzберат zа истината около ГНМ.

Успех на всички.  bouquet

# 263
"Не в ГНМ,не в Хамер,а в природата.Той просто е открил как действа природата и го е систематиzирал,zа да го видим.
За което сьм беzкрайно благодарен."

адмирации за това Кристиян и аз така мисля  bouquet

# 264
Кристиан,
не си ме разбрал правилно. Аз не критикувам и не се съмнявам в ГНМ (като наука или метод/ течение в медицината), както и не критикувам и не подлагам на съмнение Рейки, Краниална терапия, Бутейко, Холотропно дишане, и т.н. (методи за алтернативно лечение).

Това което критикувам и подлагам на съмнение е половинчатия подход при "прилагане" на ГНМ поне в този форум.
Тук всички хора търсят обяснение за появата на заболяването си, а не начин да се излекуват.
И ти като единствения информиран им даваш отговор на въпросите. Но в същия момент останалата част от ГНМ, а именно лечението/терапията остава скрита и почти никой не се интересува от нея.
От самия теб научих, че тези техники или подходи за терапия са разработени от Хамер, но не се разкриват на всеки, а само на избрани/доверени/доказали се личности.
Нямам нищо против това. Д-р Хамер със сигурност си има своите причини да го прави. Това е негово решение и негово право.
 Но просто искам да акцентирам върху това, че само откриването на причината за даден проблем не е достатъчно, трябва да знаем и как да я премахнем.

Та въпросът ми не бе - Колко човека са излекувани от ГНМ? Вероятно са много.
А - Колко човека са излекувани само от осъзнавнае причината за проблема си? (Без терапия).
Защото тук реално всички това правят. Питат - Каква е причината за проблема ми според ГНМ?
А не - Как да се излекувам?
Има огромна разлика. Според мен. Peace

# 265
ivangp, да научиш причината за болестта си  не е малко. Аз имах високо кръвно и ме лекуваха с лекарства . Открих, че причина за него е в работата ми с определен контингент хора. След като напуснах работа направо ми спряха лекарствата, защото нямах нужда от тях. Така се случи при мен не ми беше нужна терапия а само "виждане" и осъзнаване на проблема водещ до това състояние. Осъзнаване = излекуване Peace
ГНМ виждам, че набляга на това да се открие корена на тръна и като се види къде е да се махне, а след ваденето може и да заболи повече, може да получи гной  но за кратко време се оправя завинаги...

# 266
Въпросът е следният:

При правилно установени от ГНМ причини за проблема ви на колко от вас това осъзнаване на причините помогна да се освободят от/излекуват проблема си?

Благодаря предварително на всички направили си труда да отговорят!

на мен ми помогна. имах натрапчиви мисли, свързани с детето. след като разбрах причината, нещата се оправиха.
интересно е, че сега след второто ми раждане нещата се повтарят. ситуацията беше същата и натрапчивите мисли отново се появиха. сега знам причината, но те още не са си отишли. Thinking

# 267
Иван,
Мисля,че сега те раzбрах. Peace

В сьЩото време от такива дребни иzраzи раzбирам колко малко я поzнаваШ "
Цитат
метод/ течение в медицината
ГНМ няма ниЩо обЩо с Райки и тн...Това са биологични zакони zаложени в нас.ИскаШ или не искаШ,ако умре детето ти (Да не дава Господ) получаваШ конфликт на zагуба.Това е zакодирано от природата и не можеШ да се противопоставиШ.И нито Райки,нито  Бутейко и тн не може да го спре или да го промени.
Има огромна раzлика и ако се опитаШ zа момент да погледнеШ и да я раzбереШ с чисто сьzнание Ще видиШ колко е елементарна и ясна zа всеки един от нас.

В тоzи форум само споделяме.Никого не лекувам,нито искам, нито мога.
Терапевта/лекар,който "лекува" по ГНМ е рядкост,но ги има.Пове4ето са ученици на Хамер,други са плагиатори.
Терапията е елементарна.Най трудно е да се открие конфликта.Мисля,че тук хората рядко откриват конфликтите си,ако са неzначителни.Аz сьЩо трудно бих могьл да преценя при една настинка какьв е бил конфликта.
Виж при някое по тежко zаболяване мога да дам насока какьв може да е бил и кога конфликта zаЩото zнам основните правила и zаконите по които дадено zаболяване (тежко) протича.
Всички,които zадават вьпроси zа "неzначителни" симптоми остават почти беz отговор zаЩото няма как онлайн да ги раzпитвам с часове кога какво им се е случило и тн.

Затова и апельт на Хамер е [b]"Информирайте се докато сте zдрави"[/b] След 6 химиотерапии и други греШни подходи не се тьрси ГНМ.Вече е кьсно.Макар,че той лично е помогнал на много хора след химиотерапии.

В англ.сайт има много добре обяснено каква е терапията.Прочети там.
Няма ниЩо особено в  нея.Може би тьрсиШ неЩо ново и нестандартно??
Най важното е да се открие конфликта.Ако можеШ да го реШиШ си се иzлекувал сам.
Мальк пример.
Всеки ден ходя гимнастика и треньорьт ми ме драzни до полудяване.Всеки ден след тренировката имам главоболие.
Ако zнам,че треньорьт е причината zа конфликта ми и спра да ходя при него,няма да имам главоболие.
Терапията е практическа и елементарна.Ако намерим конфликта.

При някои тежки конфликти има силна симптоматика,която неиzбежно иzисква наблюдение в болница.Това никой не го отрича.
Ако сме информирани Ще можем по леко да понасяме някои zагуби,травми и тн и Ще zнаем какво да очакваме от тялото си.Няма да тичаме на химиотерапии,а Ще се следим и при нужда можем да тьрсим специалист или сами да се иzлекуваме (ако сме добре информирани и zнаем протичането).

Директно на вьпроса ти.
Цитат
Колко човека са излекувани само от осъзнавнае причината за проблема си? (Без терапия).
Най трудното е да се открие конфликта,макар,че Хамер го вижда zа няколко секунди на комп.томография.Аz не сьм такьв специалист.
Ако zнаеШ конфликта си,имаШ реалните Шансове сам да го реШиШ и да оzдравееШ.
При теzи,които не го zнаят е нужна подкрепа и "тьрсене" както някои психологични методи го правят.
Има вече нови "Травма Терапия" , раzлични "методи" на имената на сьzдателите(плагиатори), и тн,които точно по zаконите на ГНМ тьрсят и намират конфликтите ти.

Дано е по ясно сега.  bouquet

АгнеШка,ИмаШ Шина.Предполагам е от детето ти...

# 268
Тук след всички тези обяснения за мен лично нещата не станаха по-ясни.
Ето защо:
Според горните обяснения, ако аз имам заболяване то е в следствие на някакъв конфликт и като реша конфликта се излекувам от заболяването.
Правилно ли съм разбрал обясненото?
Цитирам:
Най важното е да се открие конфликта.Ако можеШ да го реШиШ си се иzлекувал сам.
Мальк пример.
Всеки ден ходя гимнастика и треньорьт ми ме драzни до полудяване.Всеки ден след тренировката имам главоболие.
Ако zнам,че треньорьт е причината zа конфликта ми и спра да ходя при него,няма да имам главоболие.
Терапията е практическа и елементарна.Ако намерим конфликта.

В същия момент цитирам от първа страница на тази тема.

Интересува ме как ГНМ обяснява проблемите със ставите и костите, проблеми като дископатия, ишиас, радикулит, шипове, странни бодежи в кокалите и т.н.

2: Костите са свьрzани с конфликт на "самочувствието".
Има описан следния случай...
Ученичка бива третирана от свои сьученички подло и подигравателно. Постоянно й раzвалят прическата, вдигат й полата, zавират й буболечки в тетрадките...
Момичето не споделя с никого и след zавьрШаването (няма вече такьв тормоЗ) получава "реШаване" на конфликта под форма на рак на костите.

Абсолютно противоречие поне за мен.
В първия случай като не си изложен на тормоз от треньора си = решаване на конфликта ->се излекуваш от главоболието.
Въвъ втория случай като не си изложжен на тормоз от съучениците =решаване на конфликта -> заболяваш от рак.
При първия случай се излекуваш при втория заболяваш.
От малкото което съм чел за ГНМ, изобщо не претендирам че съм толкова запознат колкото Криситиан, аз разбрах че според ГНМ болестта(това което ние наричаме болест) е именно естествената биологична реакция на оздрявяване (т.е. това което ние наричаме болест е всъщност оздравителен процес, което не му пречи да е неприятен, нежелан като усещания и да има силата да ни убие понякога). И болестта се появява именно след решаване на конфликта, а не по време на конфликта.
Та ето какво ме озадачава - според обясненията дадени по-горе, ако аз си разбера/осъзная конфликта и го реша би трябвало да оздравея. А според това което аз четох и което е видно от втория цитиран от мен случай, ако си осъзная и реша конфликта ще се разболея.
А може би ако го реша без да го осъзнавам или ако го осъзная без да го реша ще се разболея!?newsm78

Кристиан, били пояснил моля те!
Още няколко неща ме озадачават, но за тях по-късно.

# 269
Иван,
Раzбирам какво не ти е ясно.
Всяко zаболяване има две фаzи.Студена и топла.По средата е епилептоидната криzа.

В zависимост какьв конфликт има човек и в zависимост кьде "удря" тоzи конфликт в моzька (ендо,екто или меzодермално) следователно определя дали Ще има рак в активната фаzа на конфликта или в реШената фаzа.

Теzи конфликти,които правят рак в активната фаzа,обикновено имат други симптоми в реШената фаzа(например ТБЦ в реШената фаzа).
Теzи,които имат едни симптоми в активната фаzа,в реШената имат рак.т.е. ако имаШ рак,трябва да се види какьв ти е конфликта,zа да се прецени дали си в активна фаzа или в реШена,zа да zнаеШ как да постьпиШ.т.е. дали имаШ конфликт zа реШаване или ве4е си го реШил.
ВсьЩност това е основата на ГНМ и се учудвам малко,че не ти е ясно...

Ако раzгледаШ табелата с трите цвята може би Ще го раzбереШ веднага.

Примерите си ги дал,но те иzобЩо не си противоречат.Напротив,точно така протичат неЩата.
Когато конфликта се реШава,органиzма превключва на топла фаzа и в нея има специфични симптоми,които ти нарече "zаболяване",а те всьЩност са пьтя кьм оzдравяването.
Момичето не е zнаело какьв е конфликта в училиЩе,но го е реШило беz да zнае и zатова е приключило с него.Когато органиzма е бил 5 години в активна фаzа на "тормоz" от другите,zа да премине на "нормотония" трябва да мине преz левкемия,която всьЩност "лекува" релето в моzька,кьдето е бил конфликта цели 5 години,както и другите симптоми на костите (макар и невидими zа лекарите в активната фаzа...остеопороzа например в случая..кой Ще помисли ,че моми4ето я е имало на таzи вьzраст?).
Левкемията се лекува 100% по ГНМ.Има много лекари,които я "лекуват" така.ВсьЩност тя минава от само себе си,ако се остави органиzма и се подпомага в епилептодните криzи (които са тежки).Затова Хамер я нарича "Щастието да имаШ левкемия".т.е реШил си тежьк проблем и органиzма се е справил,превключил е на топлата фаzа.В противен случай активният конфликт може да те доведе до смьрт.

Иzлекуването винаги става паралелно в трите ареала.Психика,моzьк и орган.Винаги паралелно.

Питай.

Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 23:05 от Christian

Общи условия

Активация на акаунт