Германската Нова Медицина на д-р Хамер 2

• 144 064
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 960
Чета, но не всичко разбирам Sad Все едно да уча немски без да съм научила азбуката. ConfusedМоля ви за помощ- къде мога да намеря 5-те закона на ГНМ преведени на български .Разбрах, че някои материали са изтрити Cry Може ли някой ,който ги има да ми ги изпрати Praynig
Благодаря ви предварително Hug
Благодаря на Christian и на всички, които пишат по темата за положения труд и за споделените знания  bouquet

# 961
fat.wombat
От "секта" искаШ сьвет?

# 962
Не, Кристиян, опитвам си да си създам мнение за ГНМ. Ако искаш така го приеми. ГНМ по принцип само ревностни привърженици ли "лекува"?

# 963
Кристиян, би ли могъл да кажеш какъв тип конфликт би могъл да причини запек  при 2 годишно дете? Дъщеря ми е жизнерадостно, добре развиващо се дете, обградена е с любящи родители, баби, дядовци. Не е ходила на ясли, не боледува, не е ваксинирана, опитваме се да я  храним природосъобразно,и от каде го получава този запек ума ми не го побира?newsm78 Sad
 Ака през 3-4 дни, понякога  и през 4-5 дни Sad Не иска  да сяда на гърне ,то аз и не я насилвам Иска да й слагам памперс и така да се изхожда. Обикновено това става вечер. не знам какво да правя newsm78

# 964
Искам да попитам според НГМ каква може да причината за гнойна ангина на 4год. дете, което никога до сега не е боледувало от анигини. Много се мъчи миличкият Cry, а и аз страдам като го гледам как го боли. Лекуваме го с класическа хомеопатия, поне това ме успокоява, че за сега избегнахме антибиотика на личния лекар. Само не мога да разбера как се разболя - четох за гнойните ангини, че се разболяват хора, които или са предразположени към болестта или са изживели стрес, а детето ми надали е предразположено щом до сега не е боледувал, а поне на мен не ми е известно да е бил подложен на стерс... ЩЕ се радвам ако знаете какво би могло да отключи една гнойна ангина

# 965
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Nellie, детето не искало да преглътне нещо, яло е нещо на сила, дума или подобно!

# 966
Nellie, нека се опитам и аз да разясня. Пък ако не е много правилно, Крис накрая да каже (или да ме похвали). Ангината е конфликт на "не мога/ не искам да преглътна залъка" в пряк и преносен смисъл. Веднага пример на "не мога да преглътна залъка" - детето много силно е искало нещо да се случи или нещо да получи (играчка, предмет) и е останало с впечатление, че така и ще стане. Толкова се е "наточило", че ще получи еди какъв си подарък (на архаичен език залъкът e влезнал в устата и се приготвя да бъде преглътнат), че само чака да дойде моментът. Обаче изведнъж, за голяма негова изненада, не става, както си е мислело (не получава залъка и съответно не може да го преглътне) = изпитва шок и е много разстроено. В момента, в който конфликтът е решен по един или друг начин, сливиците се възпаляват, т.е. е в лечебната фаза вече. Или друг пример - много се е старало за нещо и е очаквало добра дума, но не я е получило.

Другият вариант, както и Драйз е написала - да е трябвало да яде храна, която не иска ("не искам да преглътна залъка"). В случая няма нищо общо с предразположеност, а с конфликт. Колкото повече конфликти, толкова по-чести ангини.

# 967
Grace, Drize, много ви благодаря за разяснението  Hug Heart Eyes
Лошото обаче е, че не мога да се сетя какво е нещото, което "не е можал да преглътне", но ще разбера. Важното е, че знам в каква посока да търса конфликта.
Още веднъж благодаря ви   bouquet

# 968
Grace'  
Дааа,четеШ,четеШ малките книжки... Grinning

fat.wombat

Това са симптоми на реШени конфликти,които обаче рецидивират постоянно.Може би обстановката около теб.
Ларингита е "не мога да кажа ниЩо,zагубвам ум и дума" от някаква новина.
Това,че "слиzа" на бронхит покаzва,че имаШ два конфликта от подобно естество.
Ако пиеШ АБ винаги Ще рецидивират докато не минат сами от себе си.
Мисля,че иzлиШно се zаяждаШ.. Peace

Нели,
Запека е активен конфликт кьм жьлтият слой,ендодерма.Конфликти на не мога да прегльтна неЩо,да прерабптя неЩо...може и да е неЩо вербално.
А може и детето да не пие достатьчно вода.

# 969
Благодаря!

# 970

Имам аз една чуденка - преди малко гледах по Канал 1 предаване, в което се описваше как трима болни, лекувани по едно и също време в белодробно отделение на една болница, след като са изписани се срещат отново, след 20 дни, в инфекциозно отделение на друга болница. Диагнозата е Остър хепатит С.
Следва проверка от РИОКОЗ, която установява, че има пропуски при боравенето с периферен венозен източник, т.е. абокат, който не е сменян през 72 часа, както е по правилник и отпушванията му са ставали с една и съща спринцовка за всички болни в стаята. Изследвани са и всички пациенти, лежащи по това време и при шест от тях са открити антитела срещу хепатит С, както и при една от мед. сестрите.

Та се чудя аз, има ли начин да се избегне едно такова "заразяване", като имам предвид, че такива вируси няма или хепатита има връзка с белодробното им заболяване???

# 971
може и да е неЩо вербално.
[/quote]
Сега се  сещам, че майка ми като види малката да се напъва с памперса и започва  да се възмущава как може да не слагам детето на гърне,докога ще ака в памперс,хайде,баба ,да седнеш на гърненцето,за да акаш по-лесно и т.н.Започваме да спорим и детето сигурно усеща, че то е причината. Sad
Christian, благодаря ти!

# 972
Privet otnovo i ot men,
Ot kakto uznah za GNM cheta neprekasnato materialite i sledia temata.Opitvam se da otkria konflikta ,koito pri men e dovel do raka na gardata ,no mi e malko trudno i se opitvam da rabotia varhu vsichki konflikti za koito se setia... ot prochetenoto po vaprosnata tema nauchih che konflikta e ili s partnior ili maika ,dete v zavisimost ot tova dali preves ima liavata ili diasnata raka... problema pri mene e che ne moga da ustanovia dali diasnata ili liavata raka e vodeshta pri men , a pri posochenia primer s rakopliaskaneto i dvete raze sa usporedni ... a za seriozen konflikt s partnior ne se seshtam prez poslednite 2-3 god da e imalo... zatova molia za pomosht ,ako niakoi ima ideia po kakav nachin da tarsia vaprosnia konflikt... predi pochti 10 god maika mi pochina vnezapno bez da e boleduvala ,ne znam dali tova ima niakakva vrazka tai kato e dosta nazad vav vremeto ...

# 973
Кристиян, да кажем, че до сега скептицизмът ми е бил, защото съм била малко осведомена. Като чета за ГНМ откривам, че много неща имат резон и любопитството ми нараства. Опитах се да обясня с ГНМ миомата на майка ми и ракът на простатата на баща ми ( доброкачествен слава Богу) и някак си нещата се връзват. Не смея да я прилагам върху детето си, но следващата стъпка е  да се опитам да намеря обяснение на моите болежки. За съжаление времето за четене не е много и много неща са ми неясни и се оставям да ми ги "преразкажат". Рени е супер в това отношение  Grinning Това, което ми стана любопитно от отговорът ти е дали има значение дали проблемът е от ляво или от дясно. В случая с мен, имам усещането, че възпалението, храчките са от дясно. Някъде бях мярнала, че в ГНМ има такова деление.
Друго ми е също интересно. Ти казваш "Ларингита е "не мога да кажа ниЩо,zагубвам ум и дума" от някаква новина.
Това,че "слиzа" на бронхит покаzва,че имаШ два конфликта от подобно естество."
 Да кажем, че проблемът ми е съпругът ми. Т.е. конфликта ще се повтаря, защото понякога наистина оставам без думи като чуя негово мнение или възгледи, защото погледите ни върху живота са коренно различни и нито аз ще възприема неговия, нито той моя. Как да се реши такъв конфликт. Някак си да се разведа, защото правя ларингити и бронхити от него ми се струва глупаво. Има ли начин за "прехвърляне" на конфликта  върху нещо друго, така че той да бъде решен. Имам предвид, така както децата рисуват страховете си за да се освободят от тях. Надявам се да съм успяла да обясня какво имам предвид.

Друго нещо ми се върти из главата. Четох , че снимки на главата (мозъка) давали ясна картина за конфликти (така ли беше или греша) . МРТ върши ли работа в случая?

# 974
Някак си да се разведа, защото правя ларингити и бронхити от него ми се струва глупаво. Има ли начин за "прехвърляне" на конфликта  върху нещо друго, така че той да бъде решен.

Има Simple Smile
Например да приемеш, че е такъв и да спреш да се дразниш..

Общи условия

Активация на акаунт