Мнооооого шоколадов кекс

  • 36 921
  • 180
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 68
Е разгеле  Hug. Правилно съм познала за прясното мляко. Има потвърждение. Я кажи как го пече - във форма сигурно със незалепващо дъно и във фурна с вентилатор. Моята фурна не е много читава и понякога и аз имам такива провали като на Шерил.
Не си спомням, как пекох. Може и на вентилатор да е било. Тогава обаче трябва да намалиш градусите. Освен това вместо да намазнявам дъното сложих хартия за печене (оризова ли се казва  newsm78 Embarassed). Но не мисля, че в това е бил проблемът. Ох, абе трябва пак да го спретна аз тоя кекс, та може и да го измъдря тогава. Sorry, че засега не мога да помогна  Rolling Eyes

# 31
  • Мнения: 157
И аз го пекох в тава с хартия на дъното но без вентилатор.
Кекса на следващия ден не се ронеше толкова.Харесаха го всички у дома.Аз само правя, не си падам много по сладкото.

# 32
  • Мнения: 4 358
Кекса на следващия ден не се ронеше толкова.

Това пък ме навежда мен  на мисълта че май  трябва да се остави хубаво да изстине и може би тогава да се вади от формата. Да не би затова да се е чупел newsm78

# 33
  • у дома
  • Мнения: 1 581
позволявам си да подновя тази тема, защото резултата е невероятен  Crazy и искам да благодаря на авторката за споделянето  Hug  bouquet а и ще пусна снимки към рецептата:

 

действително сместа се получава гъста, не като на нормален кекс  Peace още като видях количеството брашно и ми стана ясно, че така ще стане, затова накрая използвах бъркалките за тесто на миксера  Peace
пекох на 180°С, на горен и долен реотан, БЕЗ вентилатор, на второто ниво отдолу нагоре. използвах тортена разкопчаваща форма, намазах с мазнина и поръсих с брашно, за около 45 минути беше готов  Peace дори с 3 яйца стана. според мен и с кисело мляко ще се получи. обикновения кекс го правя по една и съща рецепта с кисело или прясно, каквото имам под ръка  Simple Smile
готовият кекс задължително трябва да изстине мнооого добре, преди да се вади от формата  Peace просто се получава много пухкав и крехък кекс, който се топи в устата и остава усещането за ронене. когато е изстинал напълно, няма никакъв проблем с разрязването  Peace

# 34
  • София
  • Мнения: 18 679
Да, този кекс е фантазия Crazy Правих го преди 2-3 месеца, помня че сложих 4 шоколада - 3 натурални и 1 млечен.Стана страхотия!!! Въобще не ми се е почупил, разкошен беше! И най-странното е, че колкото повече седи, по-вкусен става! На 3-4 дни нямаше и намек за изсъхнало, беше по-сочен отколкото като прясно изпечен. Абе - пробвайте, няма да съжалявате!

# 35
  • Мнения: X
Ето моя шоколадов кекс,получи се страхотен...

# 36
  • Мнения: 7 418
  Краси.мира,убиец си!Ах,че кекс!Каква красота!!! Hug thumbsup thumbsup thumbsup

# 37
  • Мнения: 27 524

Е, това ще се пробва обезателно Blush

# 38
  • Мнения: 3 314
записвам си рецептата  Peace

# 39
  • Мнения: 11 747
краси.мира , много яко изглежда!  Crazy  Жалко, че не виждам снимките на blueeye® ! Аз съм си записала рецептата още през април, но не съм се наканила да го направя! Много ми се ще да го пробвам, обаче, защото сигурно е много яко! С тази смес могат и да се направят доста сплучливи блатове за шоколадова торта сигурно, после отгоре украса с шоколад...  Crazy

# 40
  • Мнения: X
Не знам дали ще стане за блат за торта...самия кекс става доста ронлив и сочен...може би ако е само един етаж и несиропирана...

# 41
  • Мнения: 11 747
Не знам дали ще стане за блат за торта...самия кекс става доста ронлив и сочен...може би ако е само един етаж и несиропирана...

да, аз си го представих несиропиран и само на един етаж, нещо такова

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3092/images/3092_MEDIUM.jpg
http://www.susanlawrence.com/photos/MenuItems/chocolate_caramel_ … e200731392236.jpg
http://www.chocolala.co.uk/img/430_cake-clerks3.jpg
http://www.susanlawrence.com/photos/MenuItems/chocolate_strawber … y200811716283.jpg
http://img.timeinc.net/recipes/i/recipes/oh/08/chocolate-cake-oh-1727435-x.jpg

# 42
  • София
  • Мнения: 3 880
Не знам дали ще стане за блат за торта...самия кекс става доста ронлив и сочен...може би ако е само един етаж и несиропирана...

да, аз си го представих несиропиран и само на един етаж, нещо такова

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3092/images/3092_MEDIUM.jpg
http://www.susanlawrence.com/photos/MenuItems/chocolate_caramel_ … e200731392236.jpg
http://www.chocolala.co.uk/img/430_cake-clerks3.jpg
http://www.susanlawrence.com/photos/MenuItems/chocolate_strawber … y200811716283.jpg
http://img.timeinc.net/recipes/i/recipes/oh/08/chocolate-cake-oh-1727435-x.jpg


леле, какви торти, божествени са!
има една много вкусна торта в Олив`с - Шотландска шоколадова торта се казва...ей, на тази торта как искам да й взема рецептичката...просто е уникално нещо Heart Eyes

# 43
  • Мнения: X
 pina,да за такава ще стане и то разкошна...

# 44
  • Мнения: 7 418
  Направих и аз този кекс!Страхотен е!!!Изобщо не е ронлив.Много мек,бухнал,фантастично приятен на вкус! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
  По-късно ще вмъкна и снимки,но те не могат да предадат вкуса и консистенцията на кекса,за съжаление.
  Тези,при които сладкиша е станал ронлив,сигурни ли сте,че не сте прекалили с брашното? Rolling Eyes
  Моята приятелка,която опита от кекса,каза,че той е като"едно погалване на душата"!
  Да е жива и здрава авторката!Голямо благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт