Мнооооого шоколадов кекс

• 37 985
  • 180
  •   1
Отговори
# 90
Напълно е възможно да е това Peace Нека и другите, опитвали го в Олив`с да кажат Simple Smile

# 91
Диета,диета...но това определено трябва да се опита smile3521

# 92
Ще го пробвам и аз, изглежда вълшебно  Crazy

# 93
Ох, така се натъпках с това божествено шоколадово изкушение...  Crazy Crazy  Много меко, много фино, много нежно. Но.., и доста тежко  Blush

# 94
  • Там където е семейството ми
Ох, така се натъпках с това божествено шоколадово изкушение...  Crazy Crazy  Много меко, много фино, много нежно. Но.., и доста тежко  Blush
Точно така е.... Simple Smile
Аз днес също направих от това вълшебно изкушение(отиде ми диетата) Embarassed
Стана божествен просто.Докато се наканя да го снимам и то взе,че свърши.Ходихме със щерката на гости и носих за дегустация,децата в къщи заедно със нас си похапнаха и....... свърши Rolling Eyes Tired
Тия дни обаче,пак ще го направя и обещавам да се отчета със снимки тогава.
Благодаря за рецептата от сърце  Hug

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 20:26 от ИВКА 10

# 95
  • близо до Кресненското дефиле
По-вкусен кейк не бяхме опитвали!
Благодаря за чудесната рецепта! Hug

# 96
  • сред люляците
Ох, откъде се набутах в тая тема по това време #Cussing out Сега само шоколадови кексове ще сънувам #Crazy

# 97
  • На морето!
не ви ли е срам да показвате такива красоти! Не мислите ли, че тук има хора, които посмъртно не могат да ги направят, а само жадно точат лиги пред компютъра  Mr. Green С този кекс, обаче, ще се пробвам.
Пина, с какво каза, че си го украсила? Четох, но нищо не ми говори и моля да ми обясниш като на съвсем начинаещ  Embarassed   bouquet

# 98
За кекса да кажа - никак не е труден! Само, доста съдове изцапах....
За украсата - тя е съвсем елементарна. Разтопих малко шоколад на водна баня, сложих около 1с.л. олио и бъркам. Хванах кекса с една ръка (лявата при мен) и го държах над мивката, може и над тава. С дясната ръка, с лъжица греба от разтопения шоколад и изливам струйка по кекса - горе-долу успоредни линии. Стават неравномерни, но така е по- добре. После завъртам кекса с около 30-40градуса и пак наливам линии - така става като плетеница. Стяга се за около 5-10 минути, зависи колко е топло времето.
После с голям нож, опирам режещата му част към шоколада (аз имам голям калъп шоколад и така е по- лесно, но се получава и с шоколад 100гр от магазина) и издърпвам рязко към мен. Получават се тези стружки. Елементарно е. Те са къде по- едри, къде по- разкривени, но така е по- ефектно.

Дано съм обяснила ясно!  Peace

Ето тук се вижда горе-долу добре, как става стъргането на шоколада
http://joepastry.web.aplus.net/index.php?cat=35

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 08:31 от pina

# 99
  • На морето!
За кекса да кажа - никак не е труден! Само, доста съдове изцапах....
За украсата - тя е съвсем елементарна. Разтопих малко шоколад на водна баня, сложих около 1с.л. олио и бъркам. Хванах кекса с една ръка (лявата при мен) и го държах над мивката, може и над тава. С дясната ръка, с лъжица греба от разтопения шоколад и изливам струйка по кекса - горе-долу успоредни линии. Стават неравномерни, но така е по- добре. После завъртам кекса с около 30-40градуса и пак наливам линии - така става като плетеница. Стяга се за около 5-10 минути, зависи колко е топло времето.
После с голям нож, опирам режещата му част към шоколада (аз имам голям калъп шоколад и така е по- лесно, но се получава и с шоколад 100гр от магазина) и издърпвам рязко към мен. Получават се тези стружки. Елементарно е. Те са къде по- едри, къде по- разкривени, но така е по- ефектно.

Дано съм обяснила ясно!  Peace

Ето тук се вижда горе-долу добре, как става стъргането на шоколада
http://joepastry.web.aplus.net/index.php?cat=35
Мнооооооооооого ти благодаря, прекрасно си обяснила, принтирам рецептата и обяснението ти и този уикенд запрятам ръкави- и без това кухнята ми е за основно почистване  hahaha

# 100
  • София
И парче от моя:

Доста приятен кекс, домашните също го одобриха! Като бележка - следващия път ще му сожа и 1 ч.л. нескафе за подчертаване на шоколадовия вкус. И още - не си спомням кой беше писал, че ставал "Огормен", но няма такова нещо - съвсем нормален размер, напълни една обикновена форма за кекс. (добре, че не се подведох да забъркам само половината доза  Rolling Eyes /.

# 101
Rumya on hold , ти колко шоколад сложи? По рецепта е 230-250гр, но аз се целих в 300гр, а съвсем възможно е да съм сложила поне 350гр, тъй като слагах на око. Идеята ми е, че с такова количество шоколад вкуса е повече от подчертан....  Crazy
Разгледах из нета, на английски, има много подобни рецепти и всички освен шоколад имат и добавено по малко какао или в повечето случаи кафе, та вероятно ще подхожда, но аз лично не обичам кафе  Confused

За 'огромното' възможно е моите писания да се навяли това впечатление, макар че не съм го описвала точно така. Мисълта ми беше, че за конкретната тенджерка, в която пекох, сместа дойде идеално, но имах притеснение, че няма да се събере. Отделно за печенето стана трудно, поради формата - доста високо и без дупка в средата.    Все се каня да си купя кексова форма, с дупка, височка, много ги харесвам...  Simple Smile

# 102
  • Варна
Този кекс  става хит Simple Smile Записвам си рецептата, но няма да го направя в тези жеги. Ще чакам септември-октомври .

# 103
  • София
Pina, сложих 230 гр. точно (натуралният ми беше 200 гр. и се наложи да открадна 30 гр. от на детето шоколада  Embarassed ). Ти с "деликат" на Илчовски ли го прави?
А за нескафето - изобщо няма да се усети, ниастина има този ефект на подчртаване на шоколадвия вкус. В рецептата за брауни-мъфини която ползвам за 12 мъфина има 1 ч..л. и изобщо не се усеща кафе.

# 104
  • София
Този кекс  става хит Simple Smile Записвам си рецептата, но няма да го направя в тези жеги. Ще чакам септември-октомври .
ГАля, с една топка сладолед "кафе" или "мока" е перфектен и за жегите Peace

Общи условия

Активация на акаунт